» »

Star vs. nov avto

Star vs. nov avto

1 2
3
»

Invictus ::

Utk je izjavil:

Manjši avto sigurno je cenejši no. Tudi če je samo liter razlike je to hitro 300 evrov na leto, cenejši kasko, osnovno zavarovanje, cestnina, še tu je 300 in več evrov, nabavna cena oz. razlika v starosti te tudi stane kar nekaj 100 evrov na leto, komplet 15" gum je dobrih 200 evrov, 16" 400, več da niti ne govorimo, servis je tudi cenejši, in če je to 1000 razlike na leto, pa je lahko tudi več, to pri slovenski povprečni plači ni malo.

Višina obveznega zavarovanja je vezana na konjske moči, ne na kubaturo ali velikost avto.

Tako da za 100KM clio plačaš isto kot za 100KM limuzina ala passat ali škoda octavia.

Največji strošek pri servisu je delovna ura. Material je zanemarljiv. In pa seveda znamka. Ni nujno da imajo poceni znamke poceni servise.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nicksonn ::

energetik je izjavil:

Jst pa verjamem. Razlika manj kot liter bo pri relacijski vožnji po regionalkah in AC - seveda vedno predpostavljam popolnoma enako vožnjo z obema avtoma. Jasno pa je, da bo I40 v mestu žrl mnogo več kot I10 (zaradi mase in start/stop vožnje), kar nakazujejo tudi tovarniški podatki.

Pa ok.
Jst sem malo bolj površno/splošno gledal, in sem bolj mislil kombinirano porabo, pa bil sem malo pod vplivom tega.

Ja, izven naselij in/ali AC bi verjel, da ni toliko razlike. Konec koncev ima večji avto naprednejši motor (direktni vbrizg).

Slo-One je izjavil:

Razlika, ki je nismo prav računali je seveda, da novi avto vzameš na kredit (vsaj večina ljudi). In pri kreditu imaš naslednjih par let 5% obresti, ki jih plačuješ. In te obresti so pri avtu vrednem 12.000 po petih letih pavšalno rečeno 2000€. Če se skeširaš za avto pol manj, ga lahko proporcionalno več plačaš na roko, namesto teh obresti pa imaš letno vzdrževanje in servise skoraj pokrite.

Jah, slovenci in njihova obsedenost s plehom...važno, da je nov avto, pa čeprav ga preplačajo..
x n!

gruntfürmich ::

če se kaj preplača so to sigurno razni vw/audi/bmw, par let stari, iz nemčije...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dzinks63 ::

Odvisno kako kupiš rabljen avtomobil, če greš direktno v D, ga plačaš toliko kot se sprazumeta za ceno s prodajalcem ali če ga kupiš pri nas preko uvoznika rabljenih vozil, boš pač plačal minimalno 2K€ več (pri dražjih limuzinah še več), za manj se noben uvoznik ne gre tega posla, saj ima pri tem stroške in čas katerega porabi za nakup in na koncu nekaj dobička mora ostat.

Sicer pa, novi avtomobili se in se bodo prodajali, le tako bo na trgu dovolj rabljenih vozil, pač vsakomur svoje, nekdo ima rad avtomobil v nulo, brez praske zunaj in znotraj vozila, da diši po novem, brez da bi bil zaleten, nato popravljen in prebarvan, je tih in brez čričkov, po dveh letih gre v prodajo, pa čeprav zato ni nobene potrebe, drugemu je vseeno v kakšni kripi se vozi, glavno da je avtomobil vozen in da se pripelje iz A v B, vsi ostali so nekje vmes, eni bolj , drugi manj zahtevni in pedantni.

solatko ::

Najbolje je rabljen avto kupit, od človeka, ki ga poznaš. Veš kako ga servisira, kako ga vozi in vsaj približno kakšne kilometre dela letno. Po navadi, se lahko zmeniš še dosti ugodno, saj mu komot ponudiš 500€ višjo ceno, kot bi mu ga ocenili pri zamenjavi staro za novo.

Nekaterim se avta ne ljubi prodajati drugače.

V takem primeru profitiraš tudi do 2k€, pri večjih avtih pa še več.
Delo krepa človeka

GamerBoy ::

Pri nas od soseda kupujemo tam na 5-6 let... Sosed je mehanik, nam ga še poceni kasneje rihta plus avto je njegov in tudi sicer se z dilanjem ne ukvarja, točno vemo če ga je garažiral ali ne :))
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov VS rabljen avto (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Na cesti
45490637 (75624) Red_Mamba

koliko za nov avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13728634 (23653) dzinks63

Izguba na novejših vozilih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
28955751 (48854) Mavrik
»

Kupci kupujejo kilometre in ne avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12224202 (19128) bond007

Več podobnih tem