Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avtomobila - Red flag filtri
Nakup rabljenega avtomobila - Red flag filtri
IL_DIAVOLO ::
Ja, problematicen avto.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
tony1 ::
Tole izgleda skrben lastnik, ki ima rad postiman avto. S sfukanim podvozjem se lahko se naprej vozis ali pa das postimati.
Zelo pozitivno je tudi, da se mu da pisati evidenco. Velika vecina trga se racunov ne shrani.
Zelo pozitivno je tudi, da se mu da pisati evidenco. Velika vecina trga se racunov ne shrani.
Ahim ::
OutOfTheBox je izjavil:
A bi red flag bil, da je bilo do določenih km. menjano že dost stvari?
Npr 175k (bencin), 3 lastnik
silent bloki -vsi
tesnilo pokrova ventilov- hiba teh avtomobilov
tesnilo karterja menjalnika +zamenjano olje menjalnika
stabilizatorji spredaj
lani akomulator
vzignalna tuljava +svecke
Pogonski jermen menjan pri 100k.
Meni se sicer zdi, da so to pricakovane stvari za zamenjat ko je avto enkrat pri takih kilometrih, mi je pa yanimivo da je ze 3. lastnik in ga prodaja )torej bo kmalu nekdo cetrti), ce je kilometrov res samo toliko. Kot da je kilometrov se precej od napisanih, pa so potem menjave se toliko bolj nujne?
m0LN4r ::
Jaz sem nazadnje sel mal gledat prejsnji teden, pa sem naletel na ogromno "ugodnih" ze skoraj sumljivo ugodnih.
Potem pa nekje v opisu cisto spodaj ali nekje vmes en kratek stavek, avto bil pod vodo, poplavljen avto, generalka motorja...
Aja pa pazit je treba tut pri uvozenih. Veliko se jih uvozi kot "reparierter Unfallschaden" prinas pa po uvozu kot nekarambolirano.
Potem pa nekje v opisu cisto spodaj ali nekje vmes en kratek stavek, avto bil pod vodo, poplavljen avto, generalka motorja...
Aja pa pazit je treba tut pri uvozenih. Veliko se jih uvozi kot "reparierter Unfallschaden" prinas pa po uvozu kot nekarambolirano.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
OutOfTheBox ::
So kakšne znamke oz. modeli, ki sploh ne grejo kljub dobri ceni?
Primer. Imaš kup Opel Insigen ki se težje prodajo kot kakšni Ford Focusi.
Tale Ford se je prodal v dveh dneh, medtem ko Insignije podobne tisti zgoraj dežurajo več tednov. A se gre samo za priljubljenost določenega modela, al so kakšne stvari pri teh Oplih ki jih ne vem?
Primer. Imaš kup Opel Insigen ki se težje prodajo kot kakšni Ford Focusi.
Tale Ford se je prodal v dveh dneh, medtem ko Insignije podobne tisti zgoraj dežurajo več tednov. A se gre samo za priljubljenost določenega modela, al so kakšne stvari pri teh Oplih ki jih ne vem?
Ubogi tisti, ki bo dobil tale avto. Če analiziraš avtolog podatke tega avta, rata zadeva že kar komična.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
hojnikb ::
OutOfTheBox je izjavil:
Ubogi tisti, ki bo dobil tale avto. Če analiziraš avtolog podatke tega avta, rata zadeva že kar komična.
če ti niso nalepke na havbi in volanska zascita dovolj velik red flag, si si pa čist sam kriv, da si kupo 20 let starga seata z 500kkm..
#brezpodpisa
Sem čakal na tale komentar ja
Sam mi je smešno - ko ga je 20 letnik dobil v roke so kilometri čudežno šli nazaj. Verjetno je tud on nalepil te nalepke gor. Ne vem pa kaj je delalo tistemu gospodu ki je avto za njim kupil (če ravno ni bil kdo iz družine). Ampak ja no, tudi on se ga je v kratkem znebil.
Sam mi je smešno - ko ga je 20 letnik dobil v roke so kilometri čudežno šli nazaj. Verjetno je tud on nalepil te nalepke gor. Ne vem pa kaj je delalo tistemu gospodu ki je avto za njim kupil (če ravno ni bil kdo iz družine). Ampak ja no, tudi on se ga je v kratkem znebil.
Zgodovina sprememb…
No, pa se 10 let prej je mel avto nekaj zgodovine, k tle sploh ni razvidna..
No, pač 20 let star nemc z 5-6 lastniki je nekaj, kar bi ti prodajalc mogu plačat, da odpeljes, ne da hoče 1500e za to...
No, pač 20 let star nemc z 5-6 lastniki je nekaj, kar bi ti prodajalc mogu plačat, da odpeljes, ne da hoče 1500e za to...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
River0123 ::
Haha, to se prodaja za jurja pa pol.
To je dealer vzel kupcu v račun za maximalno 300 eur.
Sedaj pa proba za čuka in pol prodat, pa kdo bo to kupo... :=)
Edit:
Tale prodajalec je na hece, sem pogledal še ostale oglase.
Npr. 10 let stari zgonjen golf z 200k km za 12 jurjev in pol
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
10 let stara Octavia z 220 plus za 10 jurjev
A4 10 let 300 jurjev za 10 čukov
Ja nič, jutri zapret sp pa začet dealat avte, če 1 proda na mesec mu gre boljše kot vsem nam. xD
To je dealer vzel kupcu v račun za maximalno 300 eur.
Sedaj pa proba za čuka in pol prodat, pa kdo bo to kupo... :=)
Edit:
Tale prodajalec je na hece, sem pogledal še ostale oglase.
Npr. 10 let stari zgonjen golf z 200k km za 12 jurjev in pol
10 let stara Octavia z 220 plus za 10 jurjev
A4 10 let 300 jurjev za 10 čukov
Ja nič, jutri zapret sp pa začet dealat avte, če 1 proda na mesec mu gre boljše kot vsem nam. xD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: River0123 ()
Obstaja grupa ljudi k to kupuje... No sj je razvidno iz notranjosti, da je avto ze bil v takih rokah..
#brezpodpisa
Obvezno se mors se prej v Celje preselit.
To potem rabiš kredit vzet še za vzdrževanje s temi avti. xD
Pa psihoterapevta, da bo zdravu vse travme, k ti jih bo tak avto povzročal.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Sej mogoče je avto v ok stanju, sploh če so kilometri realni, ampak cena.. Gledam tega tipa že 3 mesece se trudi tole prodat, pa vsak teden enkrat reposta da pade pod rubriko "Novo".
TLDR: Redflag, market noče tega avta za tako ceno.
Upoštevajoč kilometrino in recimo da je avto dobro ohranjen, za koliko bi realno šel tale avto? 3k?
Upoštevajoč kilometrino in recimo da je avto dobro ohranjen, za koliko bi realno šel tale avto? 3k?
Zgodovina sprememb…
lol 5 jurjov za mk3 cliota? Razn če je kaksn speciality model al pa RS, good fucking luck
#brezpodpisa
Twixz ::
OutOfTheBox je izjavil:
Sej mogoče je avto v ok stanju, sploh če so kilometri realni, ampak cena.. Gledam tega tipa že 3 mesece se trudi tole prodat, pa vsak teden enkrat reposta da pade pod rubriko "Novo".
2500.
mugen999 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Vprasanje je kako to da objavljajo vin stevilko. Vin stevilke naceloma skrivajo še če ni nič sumljivo ali narobe na avtovlogu.
Blinder ::
OutOfTheBox je izjavil:
2012 je prisel ven novi model. Tako da tega moras primerjat z letniki 2010, 2011, 2012 recimo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Nekaj mi pravi da je ta močno šel iz base line-a pri ceni, glede na kilometrino. Ali sem kaj spregledal?
Twixz ::
Močno ravno ne ampak mogoče malo.
FR oprema + virtual števci, šibedah, LCD ekran ki je novejše verzije, 184 konjski motor, generalka delana slabih 20.000 km nazaj..
Pa tole drži ceno, ker ni navadn 1.6 ali 2.0 TDI.
Tam okol 13 je realna, mogoče 14.
FR oprema + virtual števci, šibedah, LCD ekran ki je novejše verzije, 184 konjski motor, generalka delana slabih 20.000 km nazaj..
Pa tole drži ceno, ker ni navadn 1.6 ali 2.0 TDI.
Tam okol 13 je realna, mogoče 14.
delavec44 ::
Je red flag, če tehnični velja do drugega meseca kot je bila prva registracija? To pomeni, da je bil nekje vmes avto neregistriran, mogoče razbit in popravljan?
tony1 ::
Definitivno je avto vmes stal (vozil se verjetno ni brez veljavne registracije, razen, če je razlike le nekaj dni?), morda se je zamenjal lastnik...
Aha, misliš, če ga je nov lastnik ponovno peljal na tehnični in ob nakupu registriral za celo leto? Sem mislil, da je praksa da ga registriraš in zavaruješ za n mesecev dokler ti še velja star tehnični na začetku.
Kayzon ::
Kaj pa fiat abarth 595 (180) od 2017 letniki naprej,koliko bi bila realna cena takega avta?
WizzardOfOZ ::
Aha, misliš, če ga je nov lastnik ponovno peljal na tehnični in ob nakupu registriral za celo leto? Sem mislil, da je praksa da ga registriraš in zavaruješ za n mesecev dokler ti še velja star tehnični na začetku.
Če ob nakupu rabljen avto ima še 2 meseca do ponovne registracije, je meni boljše, če naredim tehničnega in ga registriram za celo leto. Se mi ni treba ukvarjat z registracijo 2 meseca po nakupu. Če pa čez tehničnega ne gre, ga pa niti ne kupiš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Kako potem preveriti ali se je to zgodilo ob menjavi lastnika ali pa je bil avto nekaj mesecev neregistriran?
A je to zares pomembno? Avto pregledaš z mehanikom in če je v redu, potem ga vzameš, če ni dober, iščeš drugega.
borisk ::
najboljš se je sprijaznit, da bo prodajalec na avtu zaslužil, nekaj si vzameš rezerve v €, ostalo štej v redno vzdrževanje.
OutOfTheBox je izjavil:
Nekaj mi pravi da je ta močno šel iz base line-a pri ceni, glede na kilometrino. Ali sem kaj spregledal?
... "Motor generalno obnovljen, glava z ventili" ja očitno mu je na 260k km odtrgalo jermen in mu pokrivilo ventile, no ta tega vsaj ne skriva in to napiše. Če je bilo v redu narejeno je ok, ampak to je bil resen in drag poseg.
neosonic ::
Glede na to, da večina avtohiš ponuja popuste na avto samo, če vzamem njihovo financiranje, a obstaja računica, da vzamem preko njihovega financiranja in po prvem mesecu vzamem osebni kredit in predčasno poplačam njihovo financiranje? Obstajajo kakšni penali?
jan_g ::
Glede na to, da večina avtohiš ponuja popuste na avto samo, če vzamem njihovo financiranje, a obstaja računica, da vzamem preko njihovega financiranja in po prvem mesecu vzamem osebni kredit in predčasno poplačam njihovo financiranje? Obstajajo kakšni penali?
Odvisno od avtohiše oziroma uvoznika. Pred nakupom ti bi to morali tudi povedati in dati v podpis dokument, ki pojasnjuje pogoje leasinga. Ampak na kratko: če znižano ceno pogojujejo s financiranjem, potem lahko ob predčasnem poplačilu zahtevajo vračilo "popusta". Na primer, da je bil avto znižan v akciji za dva tisoč evrov, ti pa leasing poplačaš čez en mesec, potem bojo hoteli imeti vrnjeno teh dva tisoč evrov.
bm1973 ::
Poglej si pogoje. Pojdi k prodajalcu naj ti da izvod pogodbe in predebatiraj s kolegi, odvetnikom, ali pač nekom, ki ve več od tebe...
OutOfTheBox je izjavil:
... "Motor generalno obnovljen, glava z ventili" ja očitno mu je na 260k km odtrgalo jermen in mu pokrivilo ventile, no ta tega vsaj ne skriva in to napiše. Če je bilo v redu narejeno je ok, ampak to je bil resen in drag poseg.
Drugi velik servis bi moral biti narejen na 240k. Če je bil narejen, to pomeni da je bil šalabajzersko narejen, če je po 20k odtrgalo zamenjan del?
Ali pa sploh nikoli ni bil zamenjan jermen in je odtrgalo še tovarniškega. Tovarna mislim da pravi 190k km ali 10 let, da se menja.
To je bilo možno nekaj let nazaj. Sedaj so vsi klavzule dali zraven, da to ni več mogoče.
OutOfTheBox je izjavil:
Tega prodajalca bi predvsem vprašal, katerga dilerja ma, ker to kadi precej močno robo.
#brezpodpisa
sbawe64 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Seat Leon 2.0 TDI 135kW FR Start-Stop DSG
Prevoženi km: 271064
Tehnični pregled velja do: 2025 / 8
Motor: 135 kW (184 KM), 1968 ccm
VIN / številka šasije: VSSZZZ5FZJR192701
Vozilo odlicno ohranjeno
Redno servisirano
Motor generalno obnovljen pri 260.000km
Glava motorja z ventili
Brizgalne šobe
Grelne svečke
Vodna črpalka
Komplet jermena z napenjalcem in rolice
EGR s hladilnikom
DPF filter
cirkulacijska črpalka hladilne tekocine
nov intercooler
komplet nove zavore diski+obloge
nov vztrajnik +Sklopka menjalnika +olje+filter
VW dizel motorji so postali tak jajc, da moraš na 260 k delati generalno motorja ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Glede na menjane stvari, je skorj zagotovo utral jermen...
In potem se človek vpraša... A je jermen sploh ze bil kdaj menjan (in če ne, ti precej pove o vzdrzevanju in nemenjavi jermena pr 260kkm) in če je ze bil, zakaj ga je potem utrgal... Ker čist mozno, da ima v tem primeru avto več kilometrov, kot nakazuje...
In potem se človek vpraša... A je jermen sploh ze bil kdaj menjan (in če ne, ti precej pove o vzdrzevanju in nemenjavi jermena pr 260kkm) in če je ze bil, zakaj ga je potem utrgal... Ker čist mozno, da ima v tem primeru avto več kilometrov, kot nakazuje...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pametno kupiti rabljeni avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 4106 (1236) | OutOfTheBox |
» | Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 168460 (9458) | fujtajksel |
» | Preskok zobatega jermena (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9825 (7539) | wcpapir |
» | Kupovanje rabljenega avta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28333 (20241) | TheJack |
» | goljufije z prikazom prevoženih kilometrov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 41196 (36594) | imagodei |