» »

Naprave za home assistant

Naprave za home assistant

borela9 ::

Pozdravljeni.

Začel sem en manjši privat projekt z home assistant. Namen projekta je uvod v smart home (brez ustaljenih naprav kot so Alexa, Google assistant, Siri,...).
Med iskanjem potencialnih naprav za začetek, sem naletel na Aeotec. Za začetek imam namen kupiti multisensor 6/7 in pa kakšen z-stick ali pa celo smart hub od njih.

Imate kakšne izkušnje s podobnimi projekti?
Imate kakšne druge naprave, ki jih priporočate?

Kot sem omenil, sem na začetku projekta in nekje je potrebno začet - zato sem se odločil za nekaj takega kot so multisensor-ji: enostavno za implementirat in dovolj da se spoznam s samim konceptom in delovanjem teh naprav.

Lep dan.

refosk ::

Jaz uporabljam TUYA senzorje in wifi stikala. So poceni (aliexpress), delujejo preko Samsung smart life aplikacije in so kompatibilni z Alexo.

freesty ::

Bi rekel, da so tile multi senzorji dosti manj prakticni kot imas na zacetku obcutek.
Vecino teh senzorjev, ki so v eni napravi sploh ne rabis naenkrat.

Boljse kupit specificne senzorje za vsako stvar in jih tudi bolj smiselno razporedit po prostoru. Pride ceneje in hkrati bolj ucinkovito.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

joez7 ::

Men je TUYA termostat zaklenilo ven (HA , android emulator in sedaj še na telefonu). Še komu?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

dejanslo ::

Zakaj si se odločil za z-wave?
There`s More Than One Way To Do It

link_up ::

joez7 je izjavil:

Men je TUYA termostat zaklenilo ven (HA , android emulator in sedaj še na telefonu). Še komu?

Samo termostat ali se kaksen drug senzor? Ti je potekel cloud ali imas localtuya implementacijo? Kaj pravi wifi, je povezan, bil povezan? Meni se je podobno dogajalo na random senzorjih(temp, switch, dimmer) dokler nisem nastavil localtuya ... je bilo pa kar nekaj dela z iskanjem serijskih. :)
In and Out

Samo termostat. Letega sam mam na od Tuye. Vse ostalo mam od Tapo. Ip naprave na routerju vidim. Sumim, da mi je potekel cloud. Za localtuya - pa sem mel v Home Assistant - tu mi je prvo zablokiralo, potem pa v razmaku 14dni še v emulatorju android v PCju, pa čez 14dni še na telefonu - vglavnem čudno. Je pa prej vse lepo delalo nekje od poletja naprej.

prijavi se na developers.tuya al kaj ze je in preveri status iot ... vprasaj gpt, on ve bolj natancno.
In and Out

Kaj pa vem. Verjetno po novega - sam bom pazil kateri app ga žene. :)

Mam že mal nagledano od Tapo, sam tu rabim še njihov HUB. V skrajnem roma žični nazaj gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

kaj pa ce flashnes tasmoto?
In and Out

link_up je izjavil:

kaj pa ce flashnes tasmoto?

Pa to gre? Sem gledal toutuale sam za SonOff.
Je tle isto? Mal dvomim, ma tale termostat kar nekaj svojih nastavitev in barvni displey, pa svoje gumbe - da ne dobim obtežilnika ven?

bosto ::

njyngs ::

Jaz mam zaenkrat za HomeAssistant shelly senzorje preko MQTT (vse naprave imam WIFI varianto). Razmišljal sem, če bi nabavil dodatno Xiaomi hub + Xiaomi senzorje -> a je kdo že povezoval xiaomi senzorje? Menda so bluetoot in moram imeti posledično hub?
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2703496983 (519) roki11
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7527700 (882) shadowfax
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21939100 (5938) fulgur
»

Kateri "wifi" termometer/vlagomer

Oddelek: Kaj kupiti
141508 (826) GupeM
»

Philipsove pametne žarnice kot vhodna vrata za hekerje

Oddelek: Novice / Varnost
4111423 (8257) MrStein

Več podobnih tem