» »

Domača polnilnica za avto

Domača polnilnica za avto

1 2 3
4
»

pegasus ::

Cajt da zamenjaš babo :))

feryz ::

Aha, ta ima skoraj vse.
Če vzameš novo, nima nič in molze na polno.
Še posebej take, ki poberejo možakarje v mojih letih.

iloveboobz ::

teslo y bi ji kupo, pa nebi blo problemov. Ajd nebi bla tok fancy smexi k švaba z mehkimi plastikami pa genau leder zici, sam obstala pa ziher nebi zarad slabga izračuna dosega.

To je tisti super duper fajni nemški user experience. Baje. Bolje da voz V8 bencinarja, pol problemov zih nebo. Kaj pa je 5 jurjov stroška med kolegi.
smoki

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

feryz je izjavil:

Spodaj na vrhniškem klancu je bilo še 50 km na voljo, do doma 27 km.

Jaz še na bencinarju nisem pustil 50km, ker je na enih ko je padlo pod 50, hitro potem začelo kazat --. Da pa v klanec porabi več je menda jasno... (dobiš pa nazaj ko greš dol :))). Jaz ev-ja pod 100 ne spustim...

Zimonem ::

pegasus je izjavil:

Cajt da zamenjaš babo :))

A za power bank?

joez7 ::

Feyree polnilec iz škatle NE omogoča spreminjanje toka polnjenja med polnjenjem.
Edino kar lahko storiš, ob prekoračitvi konice (omrežnina) je, da mu prekineš napajanje.
Pol pa rabiš ponoven zagon - ali ročno ali prek app.
Bo zgleda treba moddat ali pa nekaj bolj pametnega nabavit :| .
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

temni_princ ::

Poštar je ravno prinsel feyree.

Preden ga priključim, ga bom probal moddat. Nimam pa reflow spajkalnika, ampak baje se da tudi z navadnim:

Se pravi, da si naročil že novega. Žal z navadnim je možno , sam 50% preživi.
Hotgun maš že za 100€. Tole je že uporabno za občasno https://www.mimovrste.com/sponke-zanke-... sam flux si še poišč ~30€ 8-) .

Eni znajo modat originalni čip - sam eno nogo je treba dvignit ;( .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Izgleda sem imel srečo. Čip sem odspajkal in ga flashal z openbeken. Zdaj sem polnilnico testno priključil in dela.

Še zmonitiram na steno, pol pa probam dodat v home assistant.

Sledil sem tem navodilom
https://www.elektroda.com/rtvforum/topi...

p.s.
med odstranjevanjem uničil 1 pin na PCB. Na srečo ne enega izmed 4ih, ki so v uporabi. Skoraj sem bil ob 200EUR. Bodite previdni, če se kdo loti.

Zgodovina sprememb…

Čestitam za hrabrost 8-) .
Si Replacing The WBR3 with CB3S ? ali pa si uporabil obstoječ WBR3?
Če si uporabil CB3S - kje si ga snel?

Bolibri ::

Kakšna je sploh razlika med wallboxom in prenosno polnilnico? To da prva fiksno namontirana, drugo pa vsakič sproti priklopiš in jo imaš na nosilčku na steni v času polnjenja?

Wallbox ma ponavadi zaščito s Rfid ali app in v moći - domača do 22kW - na firmi do 50kW.
Prenosna pa ponavadi dummy - sam da polni. 1f je manjša od prve pomoči. Če je kriza nafehtaš vtičnico in v 1h napolniš 2kWh - za nekje 15km - da se prevlečeš do doma ali hitre polnilnice.
Kolega s EV golfom (med prvimi ~2014, 250kkm, bat ~16kWh) - doseg nekje 100km, pravi - to je tak, kot da ma tvoj avto rezervar za gorivo ~5l. Skoz gledaš kje dobit ... .
V kratkem lahko pričakujemo namesto avtovleke, mobilno polnilnico :)) .

Že majo https://www.amzs.si/motorevija/v-zarome...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Bizkit45 ::

Bolibri je izjavil:

Kakšna je sploh razlika med wallboxom in prenosno polnilnico? To da prva fiksno namontirana, drugo pa vsakič sproti priklopiš in jo imaš na nosilčku na steni v času polnjenja?

Ni razlike. Sky is limit za obe verziji. 3fazne, 1 fazne, ni da ni. Ampak ponavadi so prenosne res manj zmogljive. Wallbox pa recemo necemu kar je na steni in nic drugega. Pac marketing. In ja, kot si sam ugotovil in napisal je kar spot on.

iKst_ ::

Bolibri je izjavil:

Jaz imam "prenosno" fiksno namontirano pod nadstreškom.

Razlika je načeloma v obliki in načinu priklopa. Prenosno moraš vtakniti v štekar (ne glede na to, ali je 1f ali 3f), stenska je pa stalno priklopljena. Pa pri stenski imaš običajno kak feature več, čeprav ni nujno.

shmandi ::

Lahko pa tudi na "stensko" namontiraš štekar za par evrov...

Bizkit45 ::

..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bizkit45 ()

joez7 je izjavil:

čist kamot lahko poflešaš obstoječi modul, itk je kompatabilen z openbeken ze lep čas.

med odstranjevanjem uničil 1 pin na PCB. Na srečo ne enega izmed 4ih, ki so v uporabi. Skoraj sem bil ob 200EUR. Bodite previdni, če se kdo loti.

tudi če bi uničil uporabljen pin, se da to dokaj enostavno potrejcat in potegnat jumper wire. itk v principu rabi sam vcc, gnd tx rx in je to to. Pa tudi sicer dela brez, sam online funkcij nimaš.

joez7 je izjavil:

Feyree polnilec iz škatle NE omogoča spreminjanje toka polnjenja med polnjenjem.
Edino kar lahko storiš, ob prekoračitvi konice (omrežnina) je, da mu prekineš napajanje.
Pol pa rabiš ponoven zagon - ali ročno ali prek app.
Bo zgleda treba moddat ali pa nekaj bolj pametnega nabavit :| .

iz škatle ne, z openbeken pa preverjeno da.
smoki

Zgodovina sprememb…

joez7 je izjavil:

Obstoječega WBR3 sem flashal.

Moram pa reči, da sem malce razočaran, sem pa tudi sam kriv, da si nisem prej pogledal.

Namreč pri tesla mobile charger je gor na ročici gumb, ki odpre flap in tudi konča s polnenjem. Zdaj pa moram s tistim RFID tagom pomahati pred postajo, da neha polnit. meh. Bom prilepil en NFC tag tja zraven, da reče home assistantu, da reče tesli, da naj unlocka port.

sirotka ::

iloveboobz je izjavil:

teslo y bi ji kupo, pa nebi blo problemov. Ajd nebi bla tok fancy smexi k švaba z mehkimi plastikami pa genau leder zici, sam obstala pa ziher nebi zarad slabga izračuna dosega.

To je tisti super duper fajni nemški user experience. Baje. Bolje da voz V8 bencinarja, pol problemov zih nebo. Kaj pa je 5 jurjov stroška med kolegi.

Ti imaš res neke hude komplekse z nemškimi igračkami.

https://www.shelly.com/products/topac-p... tole je ok? Si sicer šele pripravljam vse potrebno, če bo morebiti kdaj EV, pa vidim, da tale potrebuje std. 3 fazno vtičnico. Je bolj smiselno pustiti samo dozo v steni ali skompletirat z vtičnico?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sirotka ()

js nimam problemov, freyz jih ma 8-)
smoki

borutz ::

sirotka je izjavil:

https://www.shelly.com/products/topac-p... tole je ok? Si sicer šele pripravljam vse potrebno, če bo morebiti kdaj EV, pa vidim, da tale potrebuje std. 3 fazno vtičnico. Je bolj smiselno pustiti samo dozo v steni ali skompletirat z vtičnico?

z njim polnil twingota kot teslo 3 in deluje BP.
nastavljati se da vse zivo preko shelly app. preko HA pa se nisem probal
ce ves mesto je nabolje kar 3 fazno vticnico zmontirati

HTE - HotAir ZD-8908 za 73€, majo pa tut cenejšega za 42€. Za dvakrat na leto že bo 8-) .

sirotka ::

Odlično, hvala lepa!

1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domača polnilnica za (PH)EV avto?

Oddelek: Kaj kupiti
311034 (588) codeMonkey
»

Postavitev električne polnilnice