» »

Pravilo 200 m od jaška z optiko

Pravilo 200 m od jaška z optiko

1
2
»

starfotr ::

Če želiš optiko in si pripravljen plačat, ti lahko povem da je bil račun 9 k, da so nam v bivši firmi napeljali optiko.

In kar naenkrat je Telemach coax še vedno dober. Čri Čri Čri.

GupeM ::

delavec44 je izjavil:

V zaselkih lahko izbira med TK, T-2 in A1 na optiki. Jaz izbiram med 1 ponudnikom.

Seveda lažeš. Kjer sem živel jaz, lahko izbiraš med poljubnim operaterjem na ADSL povezavi, ki 2x na leto dela 4/1, sicer bolj 2/0,5. Ali pa med poljubnim operaterjem preko 4G, ki dela veliko hitreje kot ADSL, je pa precej manj zanesljiv. Zato je prav, da v takšnih zaselkih dobijo možnost hitrejšega dostopa preko optike, ti že imaš možnost hitrejšega dostopa preko coaxa.

Pa še opomba: V tem zaselku se gradi GOŠO optika. Edini ponudnik na tem območju pa bo, če verjameš ali ne, Telemach.

Tako. Zdaj pa se lahko pospraviš nazaj v svojo luknjo in odklopiš še tisti coax, tu te nihče ne bo pogrešal.

delavec44 ::

Kup bedarij si napisal. Kaj je na voljo in kako deluje sem napisal že v prvem sporočilu. Kar je pod 20/1 seveda ni alternativa in se ne šteje v opcije v letu 2024. Pišeš kot da nočem, da na vasi dobijo optiko. Jaz hočem, da jo vsi dobimo. Kaj točno pa tebe tako moti pri mojih željah? Morajo biti na vasi v prednosti, da popravimo dolgoletne krivice?

In tema je pravilo 200m od jaška z optiko. Mogoče pa tvojega off topica tu ne bo nihče pogrešal. Kulturno se že ne znaš pogovarjati.

starfotr je izjavil:

Če želiš optiko in si pripravljen plačat, ti lahko povem da je bil račun 9 k, da so nam v bivši firmi napeljali optiko.

In kar naenkrat je Telemach coax še vedno dober. Čri Čri Čri.

Ne nočejo za noben denar. Poslovne optike ne morem imeti. Je zraven, če bi imel firmo bi mi jo priklopili zastonj.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Kulturno se že ne znaš pogovarjati.

Hahahahaha.

delavec44 je izjavil:

Odjebi.

Sem tebi to rekel? Odziv je bil primeren komentarju. Saj si tudi ti zaslužiš podobnega glede na to, da me nekam pošiljaš, v neko luknjo. Kdo bo pa koga pogrešal je pa stvar debate. Sem že dlje tukaj kot ti.

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

Huh, kakšen 4/1, kakšen 2/0,5? Upam, da govorite o gigabitih. Leto 2024 se piše.

Invictus ::

Nope, ne govorijo...

Jaz imam na optiki 1Gbit. Mi je TS sam nadgradil... Je pa uplink sam 100Mbit.

Sicer pa ne rabim več...

Ko si 1x na 100Mbit download in tam 20 Mbit upload, to zadostuje za večino folka... Kljub vedno bolj neoptimiziranim web stranem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ogromno ljudi iz zaselkov bi bilo veselih že zanesljivih 10/1 Mbit/s, da lahko normalno gledaš nek FHD YT stream ali kakšen live stream na twitchu ali kaj podobnega. 100/20 bi jim bil že luksuz. Ampak nekateri ljudje v mestih pa rabijo optiko, kljub temu, da že imajo coax, ki gre preko 100/100. In to izredno zanesljivo. Če jim je coax problem zaradi operaterja, imajo na razpolago tudi 4G ali 5G. Tudi ADSL/VDSL hitrosti na bakru so kar visoke ponavadi v mestih. Ampak ne, oni rabijo optiko prej kot tisti v zaselkih.

Kako prej? Zaselki so že pokriti z EU financirano optiko. Čas je, da jo dajo vsem.

Furbo ::

GupeM je izjavil:

Ampak ne, oni rabijo optiko prej kot tisti v zaselkih.

Ja saj vidiš zakaj, vsake 2 leti bi model rad menjal operaterja, da bi prihranil par desetakov.
Na ta način bo v nekaj tisoč letih dobil nazaj za hišo v mestu. Razvajeno mestno razmišljanje je pa že osvojil.

delavec44 je izjavil:

Kako prej? Zaselki so že pokriti z EU financirano optiko. Čas je, da jo dajo vsem.

Še zdaleč ne vsi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Sem se prekleto namatral, da sem sedaj kjer sem. Če sem zaradi tega postal sedaj razvajen, pa naj si bodi.

Invictus ::

Sam da se najde en usran zaselek z 5 penzionisti, kjer ni optike, pa vsi zaselki nimajo optike...

T-2 je bil blokiran v Ljubljani, ker so optiko polagali brez gradbenega dovoljenja. So ga takrat ustavili. Gratel seveda.

Telekom, RUNE, in ostali, polaga optiko samo tam, kjer je sofinanciran od EU. Ali kjer imajo konkurenco preko COAXa, sami pa baker. Recimo Vižmarje, Brod, Tacen v Ljubljani. Tukaj je Telekom zgradil celo optično omrežje...

Telesmeh še vedno polaga COAX pri novih inštalacijah. Mi je povedal monter,m ko je bil pri meni, ker smo precvikali njihov kabel, ki gre preko moje zemlje. Brez služnosti, seveda... Sem pogledal kot prvovrstni debil. Ampak očitno imajo dovolj stare krame na zalogi, pa je potrebno ponucati.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

uporab24 ::

VelkBla je izjavil:

uporab24 je izjavil:

Na AKOS-u pravijo, da je TS dolžan optični priključek zagotoviti, če gre za omrežje (v jašku 200 m stran itd.), s katerim zagotavlja storitev končnim (rezidenčnim) uporabnikom, to pa ne velja za "poslovna" ali hrbtenična omrežja.

Tako da bomo izgleda v Mestni občini Celje stopili v tretje desetletje (odkar se je začela graditi optika zasebnim uporabnikom) še vedno brez zadovoljive pokritosti z optiko, medtem ko se TS hvali, da vsako leto zgradi 20-40k priključkov in je več kot pol Slovenije pokrite... Očitno je tukaj to prepovedana tema glede na stanje na karti pokritosti AKOS.

So ti to pojasnili preko telefona ali v dopisu? So omenili kakšen člen, odlok na katerega so to pojasnevali?

Poslali so mi dopis, bistvo pa je, da če je poslovna optika, operater ni dolžan upoštevati tega "pravila", ker gre za dva različna trga (povezave za množični trg, visokokakovostne storitve). Pa povedali so še, da stroške izgradnje od jaška do objekta nosi Telekom, zaračuna pa lahko priključnino. In pa dolžina trase, kjer bi se polagal kabel, ne sme biti daljša od 300 m.

Odločba pa je na tej povezavi https://www.akos-rs.si/fileadmin/user_u...

CyberPunk ::

A je tole zdaj kaj povezano (oglasno/PR sporočilo je sicer)?
https://tehnozvezdje.si/v-opticno-omrez...
uporabnike spodbujamo, naj se, če imajo to možnost, odločijo, da gredo "Vedno na boljše" ter da starejše tehnologije zamenjajo z našim najsodobnejšim optičnim omrežjem

eEdbM ::

Za cloud storage in to ene 250/250 se zdi že kar v redu (več je boljše) pač za običajno naročnino. 1000/100 je za pijavke, pa še to gre redko preko 750/100, ne res?

tikitoki ::

Invictus je izjavil:

Slaba pokritost optike v mestih je predvsem zaradi tega, ker EU ni dala sredstev za to.

EU je financirala opremljanje ruralnih krajev z optiko, zato so optiko vlekli tam.

Sam sem probal pripeljat TS optiko v blok s 150 stanovanji, v Ljubljani, pa so rekli ne. Ker bi morali sami financirati.

Tako je v Evropi. Kup subvencij in sofinanciranja za izbrane skupine. Tako k EV, ki gredo tistim, ki že tako imajo največ.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145233926 (595) Tribal
»

Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )

14915524 (2517) Furbo
»

Pospešitev gradnje optike (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
513381 (1977) MIHAc27
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30663777 (29836) Lonsarg
»

T-2 spet v stečaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11836511 (30507) roli

Več podobnih tem