» »

Nakazilo v tujino

Nakazilo v tujino

Custom57 ::

Večkrat nakazujem preko spletne banke v tujino in vedno moram prodajalce prositi poleg IBAN-a in SWIFT-a ki mi ga pošljejo še za ime, priimek in naslov. Seveda se čudijo zakaj in mislim da te podatke zahteva samo Slovenija. Jaz v spletni banki ne morem naprej, ker so polja obvezna in se ponavadi izmišljujem razne Strasse itd.
Zdaj sem pa nekaj hotel kupiti na Marktplaats.nl in dobil refundiran denar. Njihova podpora je samo AI in je neuporabna.
Zanima me kako je pri drugih bankah v Sloveniji? Ali zahtevajo omenjene podatke(ime,priimek, naslov..). A EU zakonodaja ni usklajena? Moja banka je Intesa.

Očitno je IBAN od Marktplaatsa, jaz sem pa vpisal še ime in naslov od prodajalca. Zato so mi refundirali denar.Zdaj pa ne morem Marktplaatsa kontaktirat,da bi dobil še ostale podatke.

DePalmo ::

Odpri N26 ali Revolut (za slednjega ne morem trdit 100%), rabiš samo IBAN in neko ime (eno vnosno polje). Pusti slovenske banke za mednarodna plačila, so še v prazgodovini.

Sindrom ::

DePalmo je izjavil:

Pusti slovenske banke za mednarodna plačila, so še v prazgodovini.

Pa ne samo za mednarodna plačila!
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

kixs ::

Custom57 je izjavil:

Večkrat nakazujem preko spletne banke v tujino in vedno moram prodajalce prositi poleg IBAN-a in SWIFT-a ki mi ga pošljejo še za ime, priimek in naslov. Seveda se čudijo zakaj in mislim da te podatke zahteva samo Slovenija. Jaz v spletni banki ne morem naprej, ker so polja obvezna in se ponavadi izmišljujem razne Strasse itd.
Zdaj sem pa nekaj hotel kupiti na Marktplaats.nl in dobil refundiran denar. Njihova podpora je samo AI in je neuporabna.
Zanima me kako je pri drugih bankah v Sloveniji? Ali zahtevajo omenjene podatke(ime,priimek, naslov..). A EU zakonodaja ni usklajena? Moja banka je Intesa.

Očitno je IBAN od Marktplaatsa, jaz sem pa vpisal še ime in naslov od prodajalca. Zato so mi refundirali denar.Zdaj pa ne morem Marktplaatsa kontaktirat,da bi dobil še ostale podatke.

Predvidevam, da moras dobiti podatke od prodajalca. Njega vprasaj.

Machete ::

Custom57 je izjavil:

Jaz, če nimam podatkov te nepotrebne solate si izmislim ali spišem A B C D.
Nobene težave še.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Blinder ::

Kot zanimivost, koliko lahko postane drago.
Želel sem nakazat nekaj denarja v tujino, provizija je bila 13 EUR. Ker nisem izpolnil vseh potrebnih podatkov, transakcija ni šla skozi, banka je preklicala transakcijo in zaračunala 33 EUR za ta preklic.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

youPlonker ::

Uporabljajte Wise, se pride najceneje skozi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8818846 (432) MrStein
»

Vračilo na eBayu

Oddelek: Kaj kupiti
152847 (2424) solatko
»

pixmania (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9219536 (7896) dzinks63
»

Plačilo v tujino

4412020 (9471) Tilen
»

"money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )

6213227 (10893) Tody

Več podobnih tem