» »

pixmania

pixmania

«
1
2

sword ::

Hej!

Potrebujem nekaj pomoči s strani kakšnega izkušenega spletnega nakupovalca. Naročil sem si ene slušalke in izbral metodo plačevanja Bank Transfer. Ni problema, sem se odloču, da bi po Kliku plaču, ker je pač cenej.

Zdej pa nastopi problem. Jst sm dobil od Pixmanie podatke kokr so: Bank details, Benficiary, IBAN, BIC/Swift, Payment reference. To je to. Klik pa zahteva, da naj vpišem razne naslove prejemnika pa take stvari. Kaj nej nardim glede podatkov, k jih moram vpisat pa jih nimam? So relavanti? Je bolš, če grem na banko pa mi tam zrihtajo? edin problem je, da k mam jst cajt so banke že zaprte...

Prosim za pomoč.

egomez ::

Imam enako težavo. Če ne vpišem naslova in kraja prejemnika mi elektronsko bančništvo noče izvršiti nakazila.
Kako ste to rešili?

ender ::

Načeloma bi moralo priti tudi če vpišeš samo IBAN in naziv prejemnika (ne bo pa nič narobe, če vpišeš še ostale podatke - če ne drugje, jih najdeš v Terms & Conditions).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

egomez ::

V dvomih sem, ker ne vem, kdo bi bil pravi naslovnik. V Terms&Conditons vsekakor dobim naslov pixmanie v Franciji.
Vendar plačila naj bi šla preko BIBIT sistema in v podatkih za naročilo, ki jih da pixmania ob naročilu piše razen podatkov banke še Beneficiary: Bibit Internet Payments, nič pa ne omenjajo Pixmanie.

brli ::

Enako teažo imam tudi jaz. Pri izvedbi plačila je potrebno vnesti podatke o prejemnku (pixmania.com, Francija Rue de...?), ter nato še podatki o prejemnikovi banki, ki pa je Rabobank Nizozemska, manjka pa naslov...?
SWIFT in IBAN podatek ni dovolj.
Sem jim ravnokar poslal mail glede manjakjočih podatkov in glede Francija/Nizozemska.
Čakam odgovor.

dwinxp ::

Jaz sem napisal podatke tiste ki so mi jih poslali ko sem izdelek narocil, se pravi IBAN in SWIFT naslov pac tista stevilka za banko... ter referencno stevilko... Za naslov sem napisal Bunnik NL. Placilo je bilo izvedeno iz strani NLB-ja preko klika... imam potrdilo. Sedaj samo cakam kdaj mi sporocijo iz Pixmanije da so prejeli denar ter da mi posljejo moj izdelek. Na njihovi strani pise da to ponavadi traja par dni. Narocil sem v sredo zjutraj ter tudi placal takrat. Danes je petek upam na kako obvestilo pocasi, cene bom pisal mail...

BlaY0 ::

Vse se najde na internetu (Google in podobno). Za naslov pravnega subjekta v EU imaš cel kup registrov. Za naslove bank uporabiš SWIFT finder. Jaz osebno ne kupujem v štacunah za katere ne najdem naslova pravne osebe in njegove davčne številke.

egomez ::

@BlaYO
Verjamem, da si hotel pomagat. Sam tukaj me nekoliko bolj muči, katere podatke vpisat in ne iskanje podatkov. Če bi šlo za običajno nakazovanje, ni problema. Sam ker imajo to zrihtano preko BIBIT sistema, ki ga ponuja RBS, pa sem v dvomih, kaj kako to gre.

Iz foruma je razbrati, da je že marskido tam naročal. A ne bi kdo napisal, kaj se tam izpone, ne da se gremo tukaj o googlu in takih stvareh.

Sicer pa sem pisal na pixmanio, pa ni še nič odgovora.

@brli: A so ti že kaj odgovorili?

@dwinxp: Kaj torej pod ime si napisal Bunnik NL in naslov pustil prazen, ali si poiskal kje ima Bunnik NL sedež in vpisal tisi naslov?

brli ::

sem ravnokar prišu domu in sem videl njihov odg. že ob 09:15. Pripenjam odgovor:

"Dear Boris,

Thank you for your email.

We inform you that bank transfers in Slovenia goes through BIBIT internet payments.
We confirm to you to use details given by you in your email.

For any further question please feel free to contact our Customer Care by phone.

Thank you for shopping with us.

Best regards,
Team Pixmania
"

SPET MEGLA ! to sem prebral že sam, spet pa ni nobenih podatkov.
Jih bom poklical danes zvečer ali jutri.

egomez ::

Jaz sem jim včearj pisal na
service_si@pixmania.com
pa ni odgovora.

Bom vprašal še na banko, če vedo kako gre to preko BIBIT sistema.

@brli: Če kaj zveš, prosim sporoči.

ender ::

Jaz sem na Pixmaniji vedno plačeval s kartico.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

BlaY0 ::

egomez: Ahh... tehnično gledano je za SEPA nakazilo potreben samo IBAN ter BIC/SWIFT. Naše banke se hočejo malo zavarovati in pogojujejo nakazilo tudi s tem, da zahtevajo dodatne podatke, ime in naslov komur nakazuješ ter ime in naslov banke pri kateri ima ta subjek odprt račun in kamor dejansko gre denar. Kot pa sem že napisal, te podatke dobiš na internetu sam veliko prej kot pa če si dopisuješ s štacuno in podobno. Nakazuješ torej BIBIT-u (oni boto potem dejansko zlifrali denar do Pixmanie), torej napišeš naslov prejemnika:

BIBIT Global Payment Service
Regulierenring 10
3981 Bunnik
Netherlands

...v končni fazi lahko napišeš tudi naslov od Pixmanie, ne bo nič narobe. Ime ter naslov banke na račun katere nakazuješ pa najdeš s SWIFT finderjem. Vpišeš SWIFT in ven ti vrže katera banka je to ter njen naslov.

Vsi ti podatki (razen IBAN-a in SWIFT-a) niti niso tako pomembni, ker jih ima tvoja banka samo za svojo evidenco in jih koristi predvsem za reševanje sporov, tebi je važno da denar s tvojega računa pride na nek drug račun (IBAN) neke druge banke (SWIFT/BIC). Če gre za merchant account je bistven tudi sklic, na podlagi katerega potem denar roma na pravi "podračun".

Jaz konkretno prek Pixmanie nisem še kupoval oziroma jim nisem nakazoval prek SEPA naloga, sem pa nakazoval na čuda koncov in krajev in še vsak je v parih dneh dobil nakazano. Sem pa skoraj vedno izbrskal vse podatke sam prek interneta, ker v tujini jim ni jasno zakaj jaz za nakazilo nucam vse te podatke, ki jih moja banka "zahteva", meni se pa tudi ne da vsakemu po dolgem in po čez razlagati, da gre le za fail-safe mehanizem naših bank.

BlaY0 ::

Še to, ko bodo enkrat vse banke v EU monetarni uniji povezane z enim in edinim registrom, boš pač vpisal samo IBAN in SWIFT, sam backend od spletne banke pa ti bo avtomatsko zraven pripopal vse te podatke, ki jih bo izvlekel iz registra, tako da boš takoj videl, če nakazuješ pravemu ali ne. Tak sistem zaenkrat deluje samo na nacionalni ravni, se pravi če recimo na BN02 vpišeš TRR nekega poslovnega subjekta, se ti bodo avtomatsko izpolnila tudi polja za naslov prejemnika.

egomez ::

BlaY0 hvala za obširen odgovor.

Očitno res ni splošna praksa, da bi banke zahtevale tudi naslov od "benficiary"-ja, ker sem že večkrat moral dodatno povšrašati, da so mi ga dali.
A daš prosim kakšen link, kjer ti pogledaš naslove pravnih subjektov, ker jaz sem danes iskal za BIBIT, pa z googlom ni bilo takšnega uspeha, kot sem pričakoval.

Sicer pa kar se tiče naslova bank in imena banke, v obrazcu za elektronsko bančništvo avtomatsko dobi, če vpišem SWIFT, tako za EU kot USA.

dwinxp ::

Jaz sem pod naslov samo Bunnik napisal... tolko da mi je slo skozi da mi ni napisalo da manjka podatek...

BlaY0 ::

egomez: Za BIBIT sem ti zgoraj napisal kompleten naslov. Kar se tiče naslova banke... fino, dokler sem jaz uporabljal Klik, tega niso imeli, čeprav je zadeva res trivialna. Banka mora samo enkrat na dan osvežiti svojo SWIFT bazo in to je to. Sedaj sem Pri Sparkasse in še nimajo tega.

opeter ::

Jaz sem včeraj naročil en skener, plačal s kreditno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

BlaY0 ::

opeter je prijavil:
Jaz sem včeraj naročil en skener, plačal s kreditno.
Bravo! Pa ti si car!

dwinxp ::

service_si@pixmania.com

a tale email njihov sploh dela ? Sem jim pisal 8.jan pa se vedno ni nobenega odgovora...

opeter ::

opeter je prijavil:
Jaz sem včeraj naročil en skener, plačal s kreditno.
Bravo! Pa ti si car!


:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dwinxp ::

Oj!

Tako prejeli so moje nakazilo preko bank transferja. Trajalo je recimo 4 dni, da so prejeli denar. Jutri gre moja posilja ze na pot tako da jo bom pricakoval konec tedna oz zacetek drugega tedna.
Za naslov sem vpisal kar Bunnik v obe polji... pa je bilo ocitno ok.

Toliko od mene :D

egomez ::

service_si@pixmania.com

a tale email njihov sploh dela ? Sem jim pisal 8.jan pa se vedno ni nobenega odgovora...


Tega maila zgleda, da ne gledajo.
Jaz sem jim pisal še nekaj v zvezi z enim diskom, pa ni odgovora.

Če ima kdo kakšen drugi mail, na katerega odgovarjajo, pa naj ga prosim posreduje.

ender ::

Ko se je meni en disk izgubil, sem jih kontaktiral preko obrazca na strani - odgovorili so naslednji dan.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

dwinxp ::

na service_si@pixmania.com sem pisal 8. jan in sem dobil sele danes mail nazaj. Ampak sploh mi niso odgovorili, samo poslali so mi se 1x potrdilo o narocilu... lol

Tako da nevem al pomaga kaj pisati jim tja ali ne lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dwinxp ()

brli ::

Zdravo,

jaz sem danes kar naročil preko druge (ugodnejše) spletne strani www.gamestation.co.uk
res da imajo preko kartice, a sem certifikat preveril in je ok - je njihov, ne pa kot na pixmanii, ko je vse nekako "trivialno".
Še iz klicnega kartičnega centra so me klicali in preverjali, če je plačilo njim bilo res vnešeno z moje strani, tako da je bila to še dodatna varnost.
Pošiljko so že dali tudi danes naprej.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brli ()

allex ::

hello,

a mogoče kdo ve, če ima pixmania splošne garancije za sony kamere, ki veljajo tud v SLO, recimo da naročiš na njihovi nemški strani...
struggling with abundancy of computer power

Roadkill ::

dwinxp: Koliko časa so rabili, da si paket prejel?
Ü

M_T_M ::

Mogoči kdo ve kje je v aVstriji je trgovina pixmania, ker se iskal in nisem nikjer našel.

galu ::

No, jaz sem predvčerašnjim zvečer poslal nakazilo na njih, vpisal vse podatke ki jih je klik ponujal o banki itd, včeraj so mi na nlb komaj obravnavali nakazilo (ker je razumljivo, ob 21.00 poslat denar prepozno), tako da upam da bo v ponedeljek denar pri njih, bom pa še poročal kako je z tem.
Tako to gre.

tvoja_mama ::

zanima me, če pixmania sestavlja sisteme( nekaj podobnega kot sestavi.si) in če poznate kako tujo trgovino, ki sestavlja računalnike in imajo poceni komponente? LP

tomos ::

jaz bi prosil nekoga, če bi mi lahko na kratko prevedel vse 4 točke na tej strani.
LP in hvala za odgovore

Volk| ::

V četrtek sem naročil na pixmanii neke kartuše, ker mi Vise ni sprejelo sem nakazal v petek prek bank transferja. Danes je torek in še vedno piše da čakajo na bank transfer. Denar so sigurno že morali prejete. Mogoče kdo ve kako dolgo čakajo da obdelajo naročilo in pošljejo?

Tisti kaj ste naročevali, ste dobili zadeve kot je napisano?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

dwinxp ::

Volk... ce si preberes zadnje poste bos tudi videl kar nekaj casa traja da oni dobijo placilo. Jaz sem cakal se mi zdi en teden al kak dan cez... potem sem jim poslal mail ter se isti dan se je spremenil status na strani pix manije... ter posiljka je bila odposlana... cca 2 tedna sem cakal na moj nintendo wii da je prisel do mene... ta bank transfer je pocasen, najboljsa varjanta je kak PayPal vendar nevem ce pix mania to podpira...

lp

Volk| ::

Kam si pa poslal mail? Namreč na strani ne najdem.
Pixmania podpira Paypal...samo ne pri nas, kar mi je totalno nerazumljivo.
Če greš na katero drugo ne na .si, imaš možnost PayPal, samo ko se logiraš z "našim" naslovom, Paypal izgine. Škoda.
Očitno je še Slovenija na spisku nezanesljivih držav(se ne čudim).
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

kmetek ::

Nič jasno zakaj ne, ker itaq vežeš kartico na Paypal, odtrgajo ti lepo dol in voila, rešeno.

dwinxp ::

Volk nekje na njihovi strani vem da je njihov email. Tja sem jim poslal potrdilo o placilu ter sem jih prasal ce so ze dobili moje placilo... odgovora sem mi zdi da nisem dobil vendar pa se isti dan je bil moj nakup potrjen ter odposlan.

Eko email --> service_si@pixmania.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dwinxp ()

OmaDesala ::

Pri meni:
4.10. pozno zvečer (cca 22.00) naročil mp3 predvajalnik, poslal SEPA plačilo (z datumom 5.10)
5.10. SEPA plačilo posredovano z moje banke
7.10. ob cca 16.00 dobil mail, da so prejeli plačilo
8.10. ob cca 1.00 dobil mail, da so paket poslali (dobil številko za sledenje)
12.10. paket prišel v Slovenijo
13.10. ob cca 13.00 mi je bil paket dostavljen

Izbran sem imel standardni paket (za 2,99EUR).

Naj pa opozorim, da s paketom niso bili ravno nežni (paket je bil zmečkan in malenkost poškodovan - na srečo nič narobe z mp3 predvajalnikom) in da pred dostavo ne kličejo, temveč samo dostavijo (morda kličejo šele če nikogar ne najdejo doma, da bi prevzel paket).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OmaDesala ()

nejko8 ::

Zanima me če se da kupovati preko angleške pixmanie (pixmania.co.uk)?
Gledam namreč retail Windows 7 Ultimate (?160 = 183EUR) http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/3298450...
Ko se probam registirat na angleško pixmanio me pri izbiri države avtomatično preusmerja na pixmania.si (kjer pa na strani sploh ni tega izdelka).

kmetek ::

183 + ptt, zakaj ne kupiš v slo ultimate?

nejko8 ::

Zato ker za retail v naši državici zahtevajo 300 eur.

Link: http://www.mimovrste.com/artikel/262005...

kmetek ::

aja FPP ....

refosk ::

Volk| je izjavil:

Kam si pa poslal mail? Namreč na strani ne najdem.
Pixmania podpira Paypal...samo ne pri nas, kar mi je totalno nerazumljivo.
Če greš na katero drugo ne na .si, imaš možnost PayPal, samo ko se logiraš z "našim" naslovom, Paypal izgine. Škoda.
Očitno je še Slovenija na spisku nezanesljivih držav(se ne čudim).

Ne bo držalo, sem plačal s paypalom in je roba prispela v 4 dneh.

__Devil__ ::

Mi lahko kdo pove, če bi se tale ipod touch 4 32gb dal naročiti v SLO in koliko je poštnine?
http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/6929706...

Hvala!

mtosev ::

__Devil__ ::

Sem videl tudi slo stran ja. Kako pa to naročim sedaj? se morem registrirat na stran, rabim kartico al kak gre to? ker še nisem nikoli naročeval kaj takega.

Sicer pa je na pixmania.co.uk ceneje kolikor vidim.
?242 = 277EUR + poštnina

Koliko pa je poštnina, če se da zvedet približno?

mtosev ::

credit card ali bancni transfer

for the blind: Shipping fees: From 8,99 EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

bluefish ::

Kako pa to naročim sedaj?
Vržeš stvar v košarico in slediš navodilom. Res tako težko, da so potrebna navodila?

Malner ::

Včeraj sem hotel naročiti GTX460 1GB pri pixmanii za 160€. Ko sem izdelek dal v košarico, sem se sprijaznil z 9€ poštnine, so me presenetili z 15 € za neko Zen garancijo. Ta garancija je skoraj nujna, saj se trgovina nahaja v Franciji in imajo z zakonom slabo urejeno garancijo in vračanje izdelkov. Vse skupaj je prišlo 184€, za kar dobim kartico pri nas in nimam problemov z garancijo, poškodovano pošiljko in podobnimi sranji.

__X__ ::

Ja tale Zen je kaj nadležen, prav tako so poštnine npr. za TV zelo visoke in se skupno zelo približajo Slo cenam.

ender ::

Tisti Zen lahko odstraniš - nekje v opisu je link.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pixmania DE

Oddelek: Kaj kupiti
101163 (986) LukaTCE
»

7950 kje kupiti najceneje ?

Oddelek: Kaj kupiti
303247 (2449) Dr_M
»

Kdo dostavlja za Pixmanio v SLO?

Oddelek: Pomoč in nasveti
184321 (2227) genius11
»

Vaše izkušnje s sestavi.si

Oddelek: Kaj kupiti
185739 (4346) kod
»

Tuje trgovine ki pošiljajo v Slovenijo X - tič ?

Oddelek: Kaj kupiti
174441 (3227) mihax00

Več podobnih tem