Forum » Kaj kupiti » Pomožna baterija / UPS za laptop
Pomožna baterija / UPS za laptop
pijavka ::
Ali imate kak predlog za pomožno napajanje za laptop? Laptop bo na drugi lokaciji, dostop samo preko remote.
Npr. da bi zmanjkalo elektrike, da bi zdržalo čim dlje. Koliko je lahko to za nek razumen denar? Sedaj baterija zdrži cca 8h. Nekaj recimo z večkratno kapaciteto baterije.
UPS, kakor sem gledal naj bi zdržal nekaj minut. Je kaj takega? Hvala.
Npr. da bi zmanjkalo elektrike, da bi zdržalo čim dlje. Koliko je lahko to za nek razumen denar? Sedaj baterija zdrži cca 8h. Nekaj recimo z večkratno kapaciteto baterije.
darkolord ::
Navaden namizni UPS lahko doda recimo 2-kratnik kapacitete baterije (odvisno od prenosnika), npr. Takle
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
blink ::
Ali imate kak predlog za pomožno napajanje za laptop? Laptop bo na drugi lokaciji, dostop samo preko remote.
Za zacetek je dobro da imas prenosnik z ultra nizko porabo. Moj UPS ima 12V 7Ah baterijo, kar je dovolj za 1 uro pri porabi 90Wh. Izmeri porabo laptopa in izracunaj potrebno kapaciteto baterije glede na to koliko casa zelis da deluje.
Se formula:
90W / 12V = 7.5A
7Ah / 7.5A = 0.93 ure
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blink ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava baterije na UPS-u (močnejše baterije)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3253 (2848) | int47 |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29211 (13493) | ender |
» | UPS-MustekOddelek: Pomoč in nasveti | 1627 (1102) | Rs84 |
» | UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9472 (6733) | ender |
» | Microsoft: baterije niso problemOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13833 (11750) | Bor H |