Forum » Loža » Vzmetnica swissbed
Vzmetnica swissbed

delavec44 ::

2dark ::
Ja, ker lahko v 10 minutah ležanja (oblečen) oceniš, kako boš na njej spal 8 ur vsak dan.
Po 10 ih minutah boš zelo dobro vedel, če ti vzmetnica ustreza.
![]()
A, ja. Potem pa ne. Je bolje, da nekaj naročiš preko spleta, ko sploh ne veš , če bo v redu. To je način.
Očitno sem potem samo jaz sposoben tega, da se uležem na vzmetnico in mi telo sporoči, če mu odgovarja.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()

IL_DIAVOLO ::
Ja, ker lahko v 10 minutah ležanja (oblečen) oceniš, kako boš na njej spal 8 ur vsak dan.
Po 10 ih minutah boš zelo dobro vedel, če ti vzmetnica ustreza.
Vedel bos kvecjemu v prvi sekundi, ce je dovolj trda.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

GenZNPC ::
Jaz pa ze kr nekaj casa razmisljam, da presaltamo na tatami in futon, to bi me vsaj prisililo ravno spat in ne vidim poante v teh debelih jogijih. Kaj mi pomaga 30cm debel jogi, ce se pogreznem samo 5cm.
skibidi

mailer ::
Tudi amortizerji so dolgi pol metra pa se pogreznejo samo deset centimetrov.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

predi ::
Tržni inšpektorat je ugotovil, da je podjetje Kanes pri prodaji vzmetnic znamke Swiss+Bed uporabilo nepošteno poslovno prakso. Kupce, ki so bili zaradi tega oškodovani, obveščajo, da lahko zahtevajo znižanje kupnine ali pa vračilo plačanega zneska.
...
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/insp...

Ganon ::
Upajmo, da so nategnjeni kupci tokrat dovolj informirani in da se prodajalcu megle vsujejo zahtevki za vračilo celotne kupnine.

matobeli ::
Ravno dobil reklamo na yt za Swiss+bed,
"Ker se selimo v večje prostore mora to (pokaže na vzmetnice) vse ven!"
Navali narode, 20% sconto!
"Ker se selimo v večje prostore mora to (pokaže na vzmetnice) vse ven!"
Navali narode, 20% sconto!

Kurzweil ::
Sem vesel, da stvar počasi dobiva epilog... ker tole je bilo milo rečeno norčevanje iz naivnega folka.
Čim dlje stran od tega natega! Pa upam, da dobite sploh kupnine nazaj... in da ne bo spet kakšnih groženj.
Čim dlje stran od tega natega! Pa upam, da dobite sploh kupnine nazaj... in da ne bo spet kakšnih groženj.

velikBrokoli ::
Kaki epilog? Reklame se kar vrstijo, komentarji pa sami +.
Ja, ravnokar: https://www.zps.si/aktualne-vsebine/izj...
Kdor je to vzmetnico kupil, ima pravico do vracila celotne kupnine, rok je 5 let.

velikBrokoli ::
Račun vedno lahko zahtevaš od prodajalca.. prav tako danes večina te zadeve najbrž naroči preko spleta, pa potem ni tezko racuna najti preko emaila..

kamiKaZaA ::
Zanimiv članek.
Pred leti je goljufal Slovence, danes prodaja vzmetnice Swiss+Bed
https://svet24.si/novice/kronika/swissb...
Leta 2015 je sicer Perviz na portalu kuponlandia.com obljubljal vinjete za 49,90 evra, da bi jo lahko kupili pa so morali uporabniki za 19,90 evra kupiti premium članstvo. Tržni inšpektorat je ugotovil, da je podjetje vsak dan sprostilo nekaj vinjet, ki pa jih ni bilo dovolj za vse ljudi, ki so vinjeto kupili, so poročale Slovenske novice.
V drugem primeru je vinjete po polovični ceni obljubljal na spletni strani hallokupon.si. Kupci so morali poklicati na komercialno telefonsko številko 090, ki jo je Perviz skril s polnim izpisom klicne kode za državo Slovenija. Na spletni strani je namreč oglaševal številko 0038690142820. Ljudje so na številko klicali ter čakali na operaterja, ki nikoli ni dvignil slušalke. Vsaka minuta čakanja je Pervizu prinesla 2,7 evra.
Denar pridobljen z goljufijami je Perviz potrošil na porscheju vrednem 115.000 evrov, ki so mu ga policisti zasegli zaradi vožnje brez vozniškega izpita, so poročale Slovenske novice.
Po podatkih portala Gvin je imelo podjetje Kanes lani 1.962.684 evrov prihodkov. Tržni inšpektorat je potrošnikom, ki so bili zaradi nepoštenih poslovnih praks družbe Kanes oškodovani, priporočil naj na podlagi zakona o varstvu potrošnikov od podjetja zahtevajo znižanje kupnine ali odstopijo od pogodbe in zahtevajo vračilo plačanega zneska.
Pred leti je goljufal Slovence, danes prodaja vzmetnice Swiss+Bed
https://svet24.si/novice/kronika/swissb...
Leta 2015 je sicer Perviz na portalu kuponlandia.com obljubljal vinjete za 49,90 evra, da bi jo lahko kupili pa so morali uporabniki za 19,90 evra kupiti premium članstvo. Tržni inšpektorat je ugotovil, da je podjetje vsak dan sprostilo nekaj vinjet, ki pa jih ni bilo dovolj za vse ljudi, ki so vinjeto kupili, so poročale Slovenske novice.
V drugem primeru je vinjete po polovični ceni obljubljal na spletni strani hallokupon.si. Kupci so morali poklicati na komercialno telefonsko številko 090, ki jo je Perviz skril s polnim izpisom klicne kode za državo Slovenija. Na spletni strani je namreč oglaševal številko 0038690142820. Ljudje so na številko klicali ter čakali na operaterja, ki nikoli ni dvignil slušalke. Vsaka minuta čakanja je Pervizu prinesla 2,7 evra.
Denar pridobljen z goljufijami je Perviz potrošil na porscheju vrednem 115.000 evrov, ki so mu ga policisti zasegli zaradi vožnje brez vozniškega izpita, so poročale Slovenske novice.
Po podatkih portala Gvin je imelo podjetje Kanes lani 1.962.684 evrov prihodkov. Tržni inšpektorat je potrošnikom, ki so bili zaradi nepoštenih poslovnih praks družbe Kanes oškodovani, priporočil naj na podlagi zakona o varstvu potrošnikov od podjetja zahtevajo znižanje kupnine ali odstopijo od pogodbe in zahtevajo vračilo plačanega zneska.

kronos_10_ ::
Sem jim pisal, da želim vračilo celotne kupnine pa sem jim navedel, da zaradi nepravih materialov. Pa so me zavrnili takoj, da Zps ne bo uveljavljal ugotovitev in da so materiali pravi, kot so oglaševani.
Zanima me na kaj se potem nanaša objava, da se lahko uveljavi vračilo kupnine?
Lp
Lp

Sorry, ampak zakaj ste še vedno tako nori, da kupujete ta crap?
Preziram tega lastnika, dejansko mi obrača želodec ko vidim karkoli v kontekstu z njim, ampak vidim, da še vedno nateguje... od vinjet, do teh smeti od vzmetnic... ampak počasi mi bo postal simpatičen, ker samo izkorišča neumnost ljudi...
Je pa mene sram, da živimo v taki ciganiji od države, kjer je vsem kristalno jasno, da gre možakar iz natega v nateg... pa tip še vedno brca... kolikor bi si želel, da Slovenija ne bi bila smatrana kot balkanska država in bi šla malce bolj po poti razvitih držav, z manj korupcije... pa tega ne bom doživel... na koncu pač imamo takšno državo, kot si jo zaslužimo... korupcija na vsakem koraku, folku se jebe, pa tudi če so sami nategnjeni zgleda.
Preziram tega lastnika, dejansko mi obrača želodec ko vidim karkoli v kontekstu z njim, ampak vidim, da še vedno nateguje... od vinjet, do teh smeti od vzmetnic... ampak počasi mi bo postal simpatičen, ker samo izkorišča neumnost ljudi...
Je pa mene sram, da živimo v taki ciganiji od države, kjer je vsem kristalno jasno, da gre možakar iz natega v nateg... pa tip še vedno brca... kolikor bi si želel, da Slovenija ne bi bila smatrana kot balkanska država in bi šla malce bolj po poti razvitih držav, z manj korupcije... pa tega ne bom doživel... na koncu pač imamo takšno državo, kot si jo zaslužimo... korupcija na vsakem koraku, folku se jebe, pa tudi če so sami nategnjeni zgleda.

Zakaj bi bil nor?
Vzmetnico sem kupil že lep čas nazaj na podlagi danih podatkov sedaj pred katkim izvedel za objave ZPS in ostalo.
Zato bi sedaj rad izvedel podrobnosti.
Torej ne more vsak dobiti deleža nazaj?
Moraš v tožbo..itd?
Torej potem je brezveze.
Sem mislil, da je pač vsak upravičen.
Vzmetnico sem kupil že lep čas nazaj na podlagi danih podatkov sedaj pred katkim izvedel za objave ZPS in ostalo.
Zato bi sedaj rad izvedel podrobnosti.
Torej ne more vsak dobiti deleža nazaj?
Moraš v tožbo..itd?
Torej potem je brezveze.
Sem mislil, da je pač vsak upravičen.

Škoda, da nisi vedel prej, sem prej pozabil dopisat ta del... da očitno nisi vedel, za kaj gre... bom pa vseeno malce smart ass in napisal takole, da vsakič, ko človek kaj kupi, še posebej ko gre za vzmetnico, torej stvar, kjer človek preživi 1/3 življenja, če spi normalno... bi lahko malce pogooglal... dobiš v tem primeru cel kup zadetkov o prevarah, slabi kvalieti vzmetnic, imaš celo youtube posnetke, članke na RTVju in večini večjih medijev, po formih, FBju, kjer hočeš... škoda, da nisi vedel prej.

Ubistvu sem pa so bila mnenja dobra. Edino to, da je dejansko narejena v Švici sem dvomil.
Sem preizkusil tudi Dormeo linijo res da 1x dražjo in je bil Dormeo boljši.
Torej sem mislil, da je za tisto ceno navadna vzmetnica. In predvsem na podlagi materialov in ostalih stvari aem se odločil za nakup.
Sedaj če recimo ima Aloe vero ipd.. pa dvomim, da je veliko ljudi, ki bi na otip to vedeli. Če ima omejene dobre materiale potem mi ni žal za nakup. V nasprotnem priemru pa pač ne.
Vseeno hvala za tvoj komentar.
Sem preizkusil tudi Dormeo linijo res da 1x dražjo in je bil Dormeo boljši.
Torej sem mislil, da je za tisto ceno navadna vzmetnica. In predvsem na podlagi materialov in ostalih stvari aem se odločil za nakup.
Sedaj če recimo ima Aloe vero ipd.. pa dvomim, da je veliko ljudi, ki bi na otip to vedeli. Če ima omejene dobre materiale potem mi ni žal za nakup. V nasprotnem priemru pa pač ne.
Vseeno hvala za tvoj komentar.

Okapi ::
A doslej si dobro spal na njej, ko si prebral članek v časopisu si pa kar naenkrat ugotovil, da ni dobra in hočeš denar nazaj?

Pišeš neumnosti. Škoda, da komentiraš sploh. Torej, če ti kupiš stvar zaradi nekih lastnosti in potem se izkaže, da temu ni tako bi pač kupil še eno verjetno. Take rabimo res.
Mene zanima zgolj verodostojnost materialov.
Določeni materiali povzročajo alergije in drugi potenje. Na dolgi rok je to lahko še bolj občutno.
Zanimiva tema res.
Torej namesto, da bi si pomagali razčistiti situacijo je bolje, da napademo zavedenega kupca.
Edit: drugače se mi ne zdi nič posebnega ne. Verjetno spim na Dormeo 15 let starem boljše. Verjetno.
Mene zanima zgolj verodostojnost materialov.
Določeni materiali povzročajo alergije in drugi potenje. Na dolgi rok je to lahko še bolj občutno.
Zanimiva tema res.
Torej namesto, da bi si pomagali razčistiti situacijo je bolje, da napademo zavedenega kupca.
Edit: drugače se mi ne zdi nič posebnega ne. Verjetno spim na Dormeo 15 let starem boljše. Verjetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kronos_10_ ()

Par let že spiš na tej vzmetnici in šele, ko si prebral članek v časopisu, ti je kapnilo, da ves ta čas nisi dobro spal na njej. Po mojem si bolj kupec, ki bi rad izkoristil priložnost, kot zaveden.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Par let že spiš na tej vzmetnici in šele, ko si prebral članek v časopisu, ti je kapnilo, da ves ta čas nisi dobro spal na njej. Po mojem si bolj kupec, ki bi rad izkoristil priložnost, kot zaveden.
Pišeš neumnosti. In na pamet. In brez osnove.
Imam dve postelji. Imam jo dlje, vendar sem spal skupno max. Par mesecev.
Vzmetnica pač kot se že napisal v redu nič posebnega vredna denarja, če ima omenjene materiale. Če jih nima pač se stvar spremeni.
Naj ti odgovorim na tvoje vprašanje. Ja spim dokaj v redu. V primeru, da materiali res niso kot oglaševani bi pa morda spal še bolje in mogoče bi mi bilo manj toplo in mogoče dolgoročno bi manj tvegal nastanek alergij inpd...mogoče.
Edit: torej ti kot zaveden kupec ne bi nikoli zahteval pravice. Torej, če si stvar zadovoljen ni važno če si zaveden, kljub temu da bi lahko bilo še bolje. Zanimiv si.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kronos_10_ ()

d4vid ::
kronos_10_ je izjavil:
Ubistvu sem pa so bila mnenja dobra.
Res je, na uradnih FB straneh in na googlu so mnenja večinoma pozitivna, ker je večina mnenj kupljenih. Praktično vse, kar je negativnega pa veselo brišejo.
Šele ko se je nekdo na redditu malo razpisal o tem, kdo je zadaj in da je v bistvu nateg (in dobil na dom obisk "detektiva" z grožnjami), je to prišlo malo bolj v javnost in tudi ZPS je naredil test teh vzmetnic.

kronos_10_ je izjavil:
Ubistvu sem pa so bila mnenja dobra.
Res je, na uradnih FB straneh in na googlu so mnenja večinoma pozitivna, ker je večina mnenj kupljenih. Praktično vse, kar je negativnega pa veselo brišejo.
Šele ko se je nekdo na redditu malo razpisal o tem, kdo je zadaj in da je v bistvu nateg (in dobil na dom obisk "detektiva" z grožnjami), je to prišlo malo bolj v javnost in tudi ZPS je naredil test teh vzmetnic.
Glede tega testa. Obstaja stran, kjer piše da materiali niso skladni. Nato kasneje pa, da ZPS ne bo stal za tem in da je test neveljaven.
Za kaj se potem sploh zahteva omenjeno odškodnino?

8====D~~ ::
kronos_10_ je izjavil:
Sem jim pisal, da želim vračilo celotne kupnine pa sem jim navedel, da zaradi nepravih materialov. Pa so me zavrnili takoj, da Zps ne bo uveljavljal ugotovitev in da so materiali pravi, kot so oglaševani.
Lp
https://www.gov.si/novice/2025-06-05-vl...
Pošlji jim tole in podaj prijavo, če bodo kaj komplicirali.

RedDrake ::
Super bi bilo, če bi na TV/radio postajah vsak dan vrteli kdo je fasal odločbe tržnega inšpektorata (in/ali podobno), in kaj lahko potrošnik v zvezi s tem stori. Morda bi bilo super da bi bil to pogoj za sofinanciranje medija s strani države. Mogoče grem to napisati na predlagajvladi ...
Takim kljukcem bi hitro odklenkalo, če bi se vsako jutro Denis Avdić na radiu drl kdo je goljuf ...
Sam da ne bi pol 3/4 Slovenije pristalo na tistih seznamih.
Takim kljukcem bi hitro odklenkalo, če bi se vsako jutro Denis Avdić na radiu drl kdo je goljuf ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

Super bi bilo, če bi na TV/radio postajah vsak dan vrteli kdo je fasal odločbe tržnega inšpektorata (in/ali podobno), in kaj lahko potrošnik v zvezi s tem stori. Morda bi bilo super da bi bil to pogoj za sofinanciranje medija s strani države. Mogoče grem to napisati na predlagajvladi ...
Nekaj v tej smeri bi bilo super ja, tudi sam težko prenašam korupcijo in ta balkanski odnos, kako s čim manj truda, čim bolj nategnat ljudi. Začne se pri lokalnem nategunu, politiku, podjetniku... konča pa pri državni politiki. In vse to zato, ker folk gleda in ne stori nič oz. je ob poplavi korupcije, nategov in podobnega postal povsem apatičen. Folku je nekako vseeno za korupcijo, politiko, družbeno dogajanje... po drugi strani pa se čudijo, zakaj država ne prosperira tako, kot smo si nekdaj želeli in kot sem tudi sam prepričan, da bi lahko, če bi imeli vsaj 20% skandinavske (ali kakšne podobne) mentalitete, družbenega zavedanja in zaupanja. In ker ljudje dobijo občutek, da je to normalno, da nič ne morejo, da je tako polno tega, da sodišče itak ne bo naredilo svojega... se potem stvar razraste od lokalnih mikro, pa vse do državnih razsežnosti in nihče ne stori nič.
Ljudje imajo tudi zelo kratek spomin, še nedolgo nazaj je možakar nategoval celotno Slovenijo, sedaj pa folk že kupuje od njega vzmetnice, v politiki je podobno... ampak folk še vedno voli SD in SDS, čeprav so vsi že prevečkrat dobili priložnost in se očitno glede na dogajanje v Sloveniji in vso korupcijo niso najbolj izkazali. Dejansko gre za etablirane stranke, ki že imajo svoje ljudi na položajih in to od še od prejšnjih mandatov, tako da mašinerija samo dela dalje... gre za utečene prakse in ljudi, ki imajo v malem mezincu razne državne in evropske razpise, financiranja... ko pa pride do velikih projektov, kot je NEK2, pa seveda hitro pozabijo na vse in v trenutku glave skupaj tiščijo predstavniki SDSa, SDja in Gibanja Svobode... pa pustimo to.
Najlažje pa je seveda dnevno nergat v lokalni špricer kafani... v službi... doma... potrebno bo spremeniti mindset in bolj konkretno obsojati kriminal, korupcijo... začenjši z nateguni kot je recimo tale Swiss+Bed.
V resnici je prijava kriminala, korupcije in takšnih nategov sila preprosta, to se lahko zgodi anonimno... oz. pred spleta, preden spiješ pol kave:
Prijava korupcije (KPK)
Uradna prijava korupcije na spletni strani Republike Slovenije
Prijava na Tržni inšektorat Slovenije
Prijava na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS)
Varstvo potrošnikov (par relevantnih povezav)
Odvisno za kaj gre, so pa to najbolj relevantne povezave iz tega naslova. Dejansko smo prišlo kot družba tako daleč, da v očeh marsikoga verjetno jaz s to objavo bolj problematičen, kot nek prevarant... ko se bo to zavedanje v ljudeh enkrat spremenilo, pa si bomo lahko drznili posmisliti tudi na večjo prosperiranje naše države, ki je ujeta v kremplje korupcije in to na vsakem koraku. Do takrat, pa se ne pritožujte, ker na koncu imamo takšno državo, kot si jo zaslužimo oz. jo soustvarjamo.

Isti ljudje ki z veseljem nategnejo državo pri plačevanju davkov se zdaj žalijo ker je njih nekdo nategnil. Epsko.
Vseeno pa dvomim da je večini v interesu imet urejeno državo, drugače bi jo že imeli.
Vseeno pa dvomim da je večini v interesu imet urejeno državo, drugače bi jo že imeli.

Isti ljudje ki z veseljem nategnejo državo pri plačevanju davkov se zdaj žalijo ker je njih nekdo nategnil. Epsko.
Tole pa boš moral malce bolje razložit? O kom je točno govora?
Je pa tole tvoje dognanje revolucionarno... namreč ugotovil si, da tisti, ki je bil nategnjen s strani dotične firme oz. podobne, je v direktni korelaciji s tem, da po drugi strani z veseljem nateguje državo pri plačevanju davkov

In lahko si prepričan, da je večini ljudi v interesu imeti urejeno državo... malce uporabi možgane... ko je država urejena, je urejeno tudi zdravstvo, šolstvo, socialna politika, plače, penzije, mir, sodstvo, policija, birokracija..... kdo ne živi rad v urejeni državi? Kdo za svoje otroke ne želi lepše prihodnosti, stabilne in urejene države?
Kupi birokracije/zmeda/luknje v zakonu, posli in zaposlitve preko vez, kraje, nategi, korupcija vseh vrst, prilagojeni razpisi in podobno, da ne naštevam v nedogled so v interesu peščice... gre pa na koncu dneva za milijarde € in zaradi tega seveda država ne more fukcionirati, zaupanje ljudi pada in na koncu si ljudje za zgleda vzamejo takšno državo in se precej lažje lotijo kriminala, ker kot prvo država ni urejena, ker se posledično težje živi, ker javni servisi ne delujejo...
Tudi večina ljudi, ki trdo dela... to je večina... dnevno tarna nad tem... pa ne zato, ker ne bi hoteli bolje živeti, ampak zato, ker kot sem prej napisal, so apatični, ne naredijo nič, jebe se jim, mislijo, da ne morejo spremeniti nič... podobno velja tudi pri politiki... ko ljudje izgubijo vero v državo in institucije je to velik korak v zavoženo in koruptivno državo in vse njene podsisteme, do lokalnega avtomehanika, če hočeš... en tak začaran krog... če ne narediš nič, se težko kaj popravi... to velja tudi za življenja vsakega slehernika. Večina tarna, naredila pa ne bi nič.
In ko ljudje gledajo in ne naredijo nič, je na koncu najtežje prav njim... razmere za življenje so vedno težje in ko enkrat prideš do te točke, se je težko vrniti nazaj na prave tirnice. Osebno imam sicer malce več vere v te generacije, govorim izključno o zavedanju mladih kar se korupcije tiče, tudi kar se ekologije tiče in še česa... ti sistemi, ki izvirajo iz Jugoslavije in tudi njihova alternativa so pač globoko v sebi preveč na teh področjih zavozili, da bi lahko kaj veliko popravili, nasprotno, to so ljudje, ki na dnevni bazi pogrevajo ozražje, delijo ljudi in vedno znova odpirajo debate iz časa 1¸ in 2. svetovne vojne. Z deljenjem ljudi je seveda vse še slabše. Dokler ne bodo ljudje svoj mindset usmerili v smeri, da vse kar nekdo ukrade, ukrade nam, nam vsem... tako dolgo ne bo drugače.
Za konec lahko dodam samo tale citat od Aristotla:
Poverty is the parent of revolution and crime

začenjši z nateguni kot je recimo tale Swiss+Bed.
En "manjši" problem je, ker tudi tule očitno marsikomu ni jasno, da so vzmetnice na splošno nateg, pri praktično čisto vseh prodajalcih. A mislite, da Dormeo ali kdorkoli drug je pa kaj boljši?
Razlika je samo v tem, da te pri Swiss+Bed nategnejo za 100 ali 200 evrov, pri kakšnem drugem pa za 500 ali 1000 evrov.
Na travniku poiščite epizodo Sleep Inc. iz serije Penn&Teller: Bullshit.
https://www.imdb.com/title/tt1260545/

@Okapi,
jaz absolutne ne bi takole kategorično kar vse proizvajalce/prodajalce vzmetnic označil za nategune... in sem tudi prepričan, da ni pri vseh tako. Abolutno pa ne gre za nateg v takšni meri, da izdalava in materiali niti blizu deklaracije niso, v to me ne prepričaš... in dokler ni za ostale vzmetnice nekdo naredil testa, ne bom po gostilniško obtoževal kar vseh po vrsti! Sem pa pričan, da niti slučajno nihče ne nateguje tako, da je proizvod švicarskega izvora, o materialih, sestavi, izdelavi... zaenkrat še nisem zasledil nikjer, ampak res nikjer, da bi kdo takole nategoval praktično pri vsem kar je relevantno pri vzmetnici. Če zanemarimo seveda še tiste grožnje strankam... pa dejstvo, da je natogoval že prej... torej bi nekdo, ki ni povsem ubrisan dal roke stran od tega že zaradi vseh nategov in groženj, pa tudi če so iste kot ostale, pa sem prepričan da niso. Obstajajo sicer vzmetnice za podobne cene, kot so te, pa tudi sicer ne vem zakaj bi varčeval tiste fičnike za nekaj, na čemer preživiš 1/3 živjenja? Sploh če materali ne šteimajo, izdelava ne štima... in potem recimo pri tej temperaturi švicaš kot konj na tej vzmetnici, kar lahko bereš tu, po FB, one google ocene... kar seveda ne brišejo... odpirajo pa praktično vedno nove profile na socialnih omrežjih, brišejo, blokirajo... kaj naj rečem, kdo je tako nor, da bi kupoval te zmetnice? Pa verjamem, da je natega še kar nekaj, ampak ne bi posplploševal in ocenjeval nekaj 10 drugih proizvajalcev in prodajalcev, ker ni nobenih dokazov, testov, ničesar... za dotične vzmetnice pa so bili narejeni testi in lahko to trdim.
Ko bo čas, pa mogoče celo res pogledam tale Sleep, Inc... čeprav z našim trgom vzmetnici verjetno nima popolnoma nobene veze?! Še enkrat, ne bi gostilniško kar vse enačil... pišem za stvar, ki je bila testirana... in ne, ne zavajaj, da Swiss+Bed nateguje samo za 100-200€, ostali pa za 500-1000€
Tole je res hudo zavajanje... imaš vzmetnice premierljivih cen kot te Swiss+Bed, ki niso nateg oz. vsaj dokazan ne, do takrat ne bom sodil... pišeš kot pa da so vse ostale vzmetnice ne vem... 1000-3000€? Da lahko potem te nategnejo za 500-1000€ kot si napisal
Ti bi še kdo verjel... sicer pa vpiši v google vzmetnice... boš našel nekaj 10 trgovin... v vseh teh trgovinah pa neskončen seznam vzmetnic... tudi cenejše in seveda tudi dražje... s tem da pri drugih vsaj obstaja možnost, da ni nateg oz. ti ne grozijo lastniki...
jaz absolutne ne bi takole kategorično kar vse proizvajalce/prodajalce vzmetnic označil za nategune... in sem tudi prepričan, da ni pri vseh tako. Abolutno pa ne gre za nateg v takšni meri, da izdalava in materiali niti blizu deklaracije niso, v to me ne prepričaš... in dokler ni za ostale vzmetnice nekdo naredil testa, ne bom po gostilniško obtoževal kar vseh po vrsti! Sem pa pričan, da niti slučajno nihče ne nateguje tako, da je proizvod švicarskega izvora, o materialih, sestavi, izdelavi... zaenkrat še nisem zasledil nikjer, ampak res nikjer, da bi kdo takole nategoval praktično pri vsem kar je relevantno pri vzmetnici. Če zanemarimo seveda še tiste grožnje strankam... pa dejstvo, da je natogoval že prej... torej bi nekdo, ki ni povsem ubrisan dal roke stran od tega že zaradi vseh nategov in groženj, pa tudi če so iste kot ostale, pa sem prepričan da niso. Obstajajo sicer vzmetnice za podobne cene, kot so te, pa tudi sicer ne vem zakaj bi varčeval tiste fičnike za nekaj, na čemer preživiš 1/3 živjenja? Sploh če materali ne šteimajo, izdelava ne štima... in potem recimo pri tej temperaturi švicaš kot konj na tej vzmetnici, kar lahko bereš tu, po FB, one google ocene... kar seveda ne brišejo... odpirajo pa praktično vedno nove profile na socialnih omrežjih, brišejo, blokirajo... kaj naj rečem, kdo je tako nor, da bi kupoval te zmetnice? Pa verjamem, da je natega še kar nekaj, ampak ne bi posplploševal in ocenjeval nekaj 10 drugih proizvajalcev in prodajalcev, ker ni nobenih dokazov, testov, ničesar... za dotične vzmetnice pa so bili narejeni testi in lahko to trdim.
Ko bo čas, pa mogoče celo res pogledam tale Sleep, Inc... čeprav z našim trgom vzmetnici verjetno nima popolnoma nobene veze?! Še enkrat, ne bi gostilniško kar vse enačil... pišem za stvar, ki je bila testirana... in ne, ne zavajaj, da Swiss+Bed nateguje samo za 100-200€, ostali pa za 500-1000€

@Okapi,
jaz absolutne ne bi takole kategorično kar vse proizvajalce/prodajalce vzmetnic označil za nategune... in sem tudi prepričan, da ni pri vseh tako. Abolutno pa ne gre za nateg v takšni meri, da izdalava in materiali niti blizu deklaracije niso, v to me ne prepričaš...
Problem je, ker ni v resnici nič manjši nateg, če si samo izmišljuješ različne "prednosti".
Recimo en na prvo žogo zguglan primer vzmetnice, ki jo prodaja Harvey.
Vzmeti so izdelane iz kakovostne titanove zlitine, ki je znana po tem, da veže nase negativna sevanja elektronskih naprav iz okolja in telesa.
Na take in podobne načine čisto vsi prodajalci vzmetnic lažejo in zavajajo kupce.
zaenkrat še nisem zasledil nikjer, ampak res nikjer, da bi kdo takole nategoval praktično pri vsem kar je relevantno pri vzmetnici.Pa si kje zasledil, da so take reči sploh pri komu preverjali? Boš prilepil kak link?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

namreč ugotovil si, da tisti, ki je bil nategnjen s strani dotične firme oz. podobne, je v direktni korelaciji s tem, da po drugi strani z veseljem nateguje državo pri plačevanju davkov
To da je v direktni korelaciji si seveda sam dodal.
Da ti bo lažje, balkan mentaliteta je skupni imenovalec.
Zato tudi dvomim da si v resnici želimo urejeno državo ker balkanski nacionalni šport je da se malo muti. In sploh ni težava če vsak malo muti, sam uredite to sami, ne čakat na mamico državo in nove davke da bomo imeli za vsak šrauf serijsko številko, pa se pol se bo mutilo na polno.

A pol lahko uredim sam, tako da vzamem kij in obiščem dotičnega gospoda na domu? (pa nisem nikoli bil kupec njegovih storitev/produktov - samo karikiram).
In kaj je potem drugače, če se neka skupina občanov loti sama urejati problematiko z nekimi drugimi kriminalci nekje na bolj južno vzhodnem delu Slovenije. Aja ne, socioekonomski faktorji, pa blah blah blah blah ....
Ker davkov poberemo enormno, kvaliteta storitve naše države na zagotavljanju varstva potrošnikov je pa nekje na nivoju Somalije. Sem pozabil, je treba plačat fikuse da študirajo kateremu sorodniku oddati svetovalno pogodbo za študijo o vplivu kozmičnih žarkov na produktivnost snažilk v semi-sužnjelastniškem odnosu z delodajalcem.
In kaj je potem drugače, če se neka skupina občanov loti sama urejati problematiko z nekimi drugimi kriminalci nekje na bolj južno vzhodnem delu Slovenije. Aja ne, socioekonomski faktorji, pa blah blah blah blah ....
Ker davkov poberemo enormno, kvaliteta storitve naše države na zagotavljanju varstva potrošnikov je pa nekje na nivoju Somalije. Sem pozabil, je treba plačat fikuse da študirajo kateremu sorodniku oddati svetovalno pogodbo za študijo o vplivu kozmičnih žarkov na produktivnost snažilk v semi-sužnjelastniškem odnosu z delodajalcem.
Zgodovina sprememb…

Ja nevem ane, a drugega kot nasilje ne pride na misel? A novodobni balkanci niti cegla ne znate več v izložbo ruknt?

Mhm, ker cegl v izložbo pa ni nasilje. Ok, kje živiš? Prisežem, ne bom nasilen.
EDIT: Ja, edino kar "zdravi" nategune in kriminalce je nasilje. Ne nujno fizično s polomljenimi kostmi, lahko tudi samo tunkanje v najbolj čisto reko v najlepšem mestu na svetu - v kletki, 15. stoletje style.
Idiota drugače kot da jih faše psihološko/fizično/finančno ne boš ustavil.
EDIT: Ja, edino kar "zdravi" nategune in kriminalce je nasilje. Ne nujno fizično s polomljenimi kostmi, lahko tudi samo tunkanje v najbolj čisto reko v najlepšem mestu na svetu - v kletki, 15. stoletje style.
Idiota drugače kot da jih faše psihološko/fizično/finančno ne boš ustavil.
Zgodovina sprememb…

@Okapi, ne bi sodil neskočnega seznama drugih vzmetnic, ker nimam dokaza oz. testa... nimam linka in točno zato sem večkrat omenil... ker ni testov drugih vzmetnic, jih ne bom sodil... boš moral ti dati dokaz, da je nekaj narobe, ali bi ti naj jaz dal dokaz za vse ostale vzmetnice, da so OK... menda veš kako stvari fukcionirajo v današnji družbi? Ali se najprej obsodi, pa potem zagovarja?!
GTFO, zabluzil si... še enkrat, za dotične vzmetnice so bili narejeni testi, zato o tem pišem... o ostalih vzmetnicah niso bili narejeni testi, zato jih ne bom sodil, tako kot ti, ki kar kategorično trdiš, da so vse ostale vzmetnice tudi nateg, to je otročje, smešno, neresno, neodgovorno in neumno, sorry.
@matobeli, napisal si tako, kot da tudi jaz spadam med tiste, ki so se pustili nategnit s to vzmetnico in da nočem plačevat davkov... pa ti lahko povem, da nimam te vzmetnice in da plačujem davke že celotno življenje, tako da boš moral povedat, koga tično si mislil... ker da takole napišeš, da so tisti, ki so bili nategnjeni tudi tisti, ki nategujejo državo z neplačilom davkov je debilno, pa sem se lepo izrazil. In za razliko od tebe, ki pišeš popolne nesmisle, sem jaz napisal post, ki je del rešitve, torej, da se prijavlja korupcijo, natege... še enkrat, folk je apatičen, zato ne naredi nič, jamra pa... balkanska mentaliteta pa je žal res preveč prisotna, je pa tudi res, da je velik procent državljanov tudi povezanih z balkanom oz. porekla iz Balkana... smo nekako ujeti med severom in balkanom, ampak ta balkan ne gre iz nas in zato mi je zelo žal Slovenije, ki bi lahko bila precej bolj normalna država, pa je žal ena velika nepoštena ciganija. Seveda ne govorim za vse, a overall tako pač je... in ne, ni OK, da vsak malo muti... vsak malo muti, pa potem malce več muti... in potem jih veliko muti... to je potrebno zatreti v kali, obsojati, prijavljati... in ne, balkanska mentaliteta ni skupni imenovalec, če bi bila, ne bi bila Slovenija v Jugoslaviji najboj razvita država, smo tudi na srečo del srednje Evrope, kar se tudi vidi po marsičem, če primerjaš recimo eno Srbijo in Slovenijo, da ne gremo še kam bolj južno. Je pa kot rečeno z balkanom povezanih ljudi v Sloveniji toliko, da se žal temu ne moremo izgnit, pa saj imamo po največjih mestih tudi srbske župane in vidimo, kako se je delalo oz. se dela v LJ, MB, KP... in še enkrat ne čakam mamo državo, sem napisal prej del rešitve in ne samo bluzim tako kot ti... z davki ni čisto nič narobe, kar dokazuje recimo že ena Norveška, s to razliko, da tam ljudje precej bolj zaupajo državi, sistem fukcionira precej bolje, ljudje dobijo dovolj... se zavedajo urejenosti, marljivosti in predvsem se zavedajo skupnosti in precej bolj obsojajo korupcijo in jo je neprimerljivo manj, kot na Balkanu... o tem bi lahko napisal roman... tam če nimaš tega debilnega balkanskega mindseta, država poskrbi za tebe, tako kot si tudi sam deloven, družbeno odgovoren in predvsem ne gledaš samo nase in svojo korist oz. kako boš nategnil soeda, pa naj bo drug dan kar hoče. Očitno je potrebno označit vsak šrauf, če vidiš, da na vsakem koraku kradejo, nategujejo...
Se zavedam, da je bogokletno in da sem v očeh mnogih nek purist... ampak meni se obrača želodec, ko gledam, kako po večini balkan gnije zaradi lastne lenobe, neumnosti in nepoštenja. Ampak nekaterim je bolj pomembno, da se ne ukvarjajo z realnimi problemi, družbo, politiko... važno je, da čez teden obrneš denar, tudi če koga nategneš, smisel pa je tako, da za vikend spiješ 3 platoje in obrneš čevape... da je proper avto, čeprav na račun nategovanja, recimo z vinjatami... konec dneva pa se folk sprašuje in joka, zakaj je vse tako zavoženo. Karkoli izven cone udobja in kaj bolj družbeno pomembnega pa je za ljudi očitno mnogokrat tudi preveč za njihovo možansko kapaciteto... pa ko jebe prihodnost otrok, naših bližnjih, države, soseda... samo da je tu in zdaj super, tudi če koga nategnem... je potrebno malce uporabit možgane in domišljijo da ugotoviš, kam pelje takšen sistem, mindset....
Lahko samo še enkrat rečem, imamo takšno državo, kot si jo zaslužimo...

@matobeli, napisal si tako, kot da tudi jaz spadam med tiste, ki so se pustili nategnit s to vzmetnico in da nočem plačevat davkov... pa ti lahko povem, da nimam te vzmetnice in da plačujem davke že celotno življenje, tako da boš moral povedat, koga tično si mislil... ker da takole napišeš, da so tisti, ki so bili nategnjeni tudi tisti, ki nategujejo državo z neplačilom davkov je debilno, pa sem se lepo izrazil. In za razliko od tebe, ki pišeš popolne nesmisle, sem jaz napisal post, ki je del rešitve, torej, da se prijavlja korupcijo, natege... še enkrat, folk je apatičen, zato ne naredi nič, jamra pa... balkanska mentaliteta pa je žal res preveč prisotna, je pa tudi res, da je velik procent državljanov tudi povezanih z balkanom oz. porekla iz Balkana... smo nekako ujeti med severom in balkanom, ampak ta balkan ne gre iz nas in zato mi je zelo žal Slovenije, ki bi lahko bila precej bolj normalna država, pa je žal ena velika nepoštena ciganija. Seveda ne govorim za vse, a overall tako pač je... in ne, ni OK, da vsak malo muti... vsak malo muti, pa potem malce več muti... in potem jih veliko muti... to je potrebno zatreti v kali, obsojati, prijavljati... in ne, balkanska mentaliteta ni skupni imenovalec, če bi bila, ne bi bila Slovenija v Jugoslaviji najboj razvita država, smo tudi na srečo del srednje Evrope, kar se tudi vidi po marsičem, če primerjaš recimo eno Srbijo in Slovenijo, da ne gremo še kam bolj južno. Je pa kot rečeno z balkanom povezanih ljudi v Sloveniji toliko, da se žal temu ne moremo izgnit, pa saj imamo po največjih mestih tudi srbske župane in vidimo, kako se je delalo oz. se dela v LJ, MB, KP... in še enkrat ne čakam mamo državo, sem napisal prej del rešitve in ne samo bluzim tako kot ti... z davki ni čisto nič narobe, kar dokazuje recimo že ena Norveška, s to razliko, da tam ljudje precej bolj zaupajo državi, sistem fukcionira precej bolje, ljudje dobijo dovolj... se zavedajo urejenosti, marljivosti in predvsem se zavedajo skupnosti in precej bolj obsojajo korupcijo in jo je neprimerljivo manj, kot na Balkanu... o tem bi lahko napisal roman... tam če nimaš tega debilnega balkanskega mindseta, država poskrbi za tebe, tako kot si tudi sam deloven, družbeno odgovoren in predvsem ne gledaš samo nase in svojo korist oz. kako boš nategnil soeda, pa naj bo drug dan kar hoče. Očitno je potrebno označit vsak šrauf, če vidiš, da na vsakem koraku kradejo, nategujejo...
Se zavedam, da je bogokletno in da sem v očeh mnogih nek purist... ampak meni se obrača želodec, ko gledam, kako po večini balkan gnije zaradi lastne lenobe, neumnosti in nepoštenja. Ampak nekaterim je bolj pomembno, da se ne ukvarjajo z realnimi problemi, družbo, politiko... važno je, da čez teden obrneš denar, tudi če koga nategneš, smisel pa je tako, da za vikend spiješ 3 platoje in obrneš čevape... da je proper avto, čeprav na račun nategovanja, recimo z vinjatami... konec dneva pa se folk sprašuje in joka, zakaj je vse tako zavoženo. Karkoli izven cone udobja in kaj bolj družbeno pomembnega pa je za ljudi očitno mnogokrat tudi preveč za njihovo možansko kapaciteto... pa ko jebe prihodnost otrok, naših bližnjih, države, soseda... samo da je tu in zdaj super, tudi če koga nategnem... je potrebno malce uporabit možgane in domišljijo da ugotoviš, kam pelje takšen sistem, mindset....
Lahko samo še enkrat rečem, imamo takšno državo, kot si jo zaslužimo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

Bi se motil na vsaj dveh točkah:
1) Spim na IKEA vzmetnicah.
2) V življenju nisem oguljufal države niti za cent. (kvečjemu imam preplačilo na tem področju, ker sem recimo mnogo let plačeval prispevke za popoldanca skozi celo leto, čeprav sem izdal mogoče 5 računov letno - kar sem pred letom od znanca izvedel da je bilo "neumno", itak odpreš s.p. za en mesec takrat vse izstaviš in si. Pa med covidom nisem naredil aneksov na pogodbe za moje najemnike in sem tako imel ljudi v stanovanju gratis, plačal sem pa polnih ~25% od neprejete najemnine)
Lahko pa seveda iščeš koga drugega. Jaz davkov nebi manjšal. Samo malo po komunistično bi jih prerazporedil.
1) Spim na IKEA vzmetnicah.
2) V življenju nisem oguljufal države niti za cent. (kvečjemu imam preplačilo na tem področju, ker sem recimo mnogo let plačeval prispevke za popoldanca skozi celo leto, čeprav sem izdal mogoče 5 računov letno - kar sem pred letom od znanca izvedel da je bilo "neumno", itak odpreš s.p. za en mesec takrat vse izstaviš in si. Pa med covidom nisem naredil aneksov na pogodbe za moje najemnike in sem tako imel ljudi v stanovanju gratis, plačal sem pa polnih ~25% od neprejete najemnine)
Lahko pa seveda iščeš koga drugega. Jaz davkov nebi manjšal. Samo malo po komunistično bi jih prerazporedil.

Saj ni treba biti sarkastičen, jaz sem tu v zgodbi samo dodal, da bi bilo super, če bi bili izsledki naših inšpektoratov, ki se tičejo širše javnosti malce bolj priobčeni tej isti javnosti. Ker to da so objavljeni na eni spletni strani ve tisti ki je naredil stran in njegovih 5 sorodnikov.

Smo že bližje problemu, imamo državo ki nekaj dela za ljudi in ljudi ki jih ne briga kaj za njih dela država.
Država skrene s poti ker itak ji nihče ne gleda pod prste in imamo ljudi ki mislijo da država nič ne počne.
Država skrene s poti ker itak ji nihče ne gleda pod prste in imamo ljudi ki mislijo da država nič ne počne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 129984 (887) | FTad |
» | VzmetnicaOddelek: Loža | 2215 (960) | Steinkauz |
» | Nakup (kvalitetne) vzmetnice do cca. 600€? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19720 (17774) | vzmeteno |
» | Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 46743 (24341) | matobeli |
» | Kupil drago lezisce in posteljno dno, vendar se zmeraj slabo spim (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14348 (11230) | rockstar |