» »

Ležišče DORMEO - vaše mnenje

Ležišče DORMEO - vaše mnenje

1
2
3 4 5

Looooooka ::

jst spim na zjebani zlomleni skripasti trdi postli in me hrbet nc ne boli.
vse kar mam za povedat je to da ce cel dan sedis na riti in je ne dvignes in se mal razmigas ti noben kosmodik ne bo pomagu.
ce si pa taka budala kot sportniki na reklamah k jih vse od sporta boli...tm ti pa NC ne bo pomagal in bos na stara leta lahko posnel se reklamo v keri bos mladim razlagu da si bil debil in da zdej se 3 korakov brez tablet za bolecin ne mors nardit.
ce lahka kitajci na tleh spijo djmo se mi...

Dead_Eye ::

Cranchi: dormeo brez lesenih letvic spodaj ni priporočljiv... Večina jih začne na spodnji strani plesnit... Glede dormea pa spet: če imaš srečo, in dobiš en jogi, ki se ne guba in ne plesni si lahko vesel. Kaj ti pomaga 12 let garancije, če moraš vsake pol leta menjavat jogi, ker se začne gubat(deformirat).

Po drugi strani pa je veliko ljudi zadovoljnih z dormeo-m, samo kot pravim, moraš imet srečo da dobiš dober/uporaben primerek.
The one and only

dolenska ::

pri nas doma ga imamo vsi v druzini in smo zelo zadovoljni ker je bolj trda vzetnica pa lustn je spat v njem

Cranchi ::

Sedaj me le se to obremenjuje, ker imam spodaj iverko in ne teh letvic.. Tisti ki imate dormeo doma ga ima kdo na trdi povrsini ali imate vsi te vzmetene letvice spodaj?

hvala
Get a Macintosh!

BigWhale ::

Pri nama z Gaby je ze precej casa na iverki pa ni nic narobe.

Edino kar sem opazil je to, da 5 tonski valjar sicer lahko pelje po njem, psica s precej ostrimi kremplji pa takoj pusti luknje. ;)

tomaz 06 ::

Vseeno sem jaz bolj za klasicne (in mal drazje) blazine. Lateks se mi ne zdi nobena pametna resitev za hrbet.
Starsi od ene frendice so gakupil pa sta po mescu dni ze spala na razteglivem kavcu, ki jim je bolj sedel.

perci ::

Midva mava nek meblo ortopedski latex-kokos jogi 160*200 za cca. 150k in latoflex spodaj. Je precej trda zadeva, vendar ravno prav za najin okus. Jaz sem sicer kolebal med tem in med točkovnim vzmetenjem, ker pa je bil punci bolj všeč latex-kokos, sva vzela slednjega.

Dormea nisem sprobal, sem pa sprobal podobne penaste zadeve in se mi zdijo slabše od vseh ostalih varijant (latex, mešanica, vzmetenje, točkovno vzmetenje).

tomaz 06 - dober latex ni poceni

Drugače je ena dobra trgovina na Britofu pri Kranju, kjer prodajajo te vzmetnice. Svetujem obisk. Lesnina ipd IMO nimajo take izbire.

BigWhale ::

Jaz sem proti vsem kar ima zelezje not. Crkne prej ali slej, sploh ce dosti skaces gor... :)

perci ::

Potem najbolje, da se uležeš na granitna tla.

Vsako ležišče crkne. Če pa že ni popolnoma uničeno, je pa vsaj zelo deformirano, tako da spanje na njem ni zdravo.

BigWhale ::

Tudi granit se znuca... ;>

Saj ne recem, da nimas prav, samo vzdrzljivost enga 'fedra' je ponavadi manjsa kot pa zdrzljivost ene 'penaste gume'. Vsaj kar se obremenitev tice.

perci ::

To pa zato, ker so ti fedri narejeni tako, da je na njih udobno spati. Če ti dam avtomobilske fedre v vzemtnico, bodo zihr dlje zadržali obliko kot dormeo pena.

Kok časa pa dejansko zdrži ta dormeo v kokr tolko normalni obliki?

Tudi granit se znuca...

Ja, če nosiš diamante na hrbtu, res :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

BigWhale ::

Nevem kolk casa ga mava midva, kaki dve leti se mi zdi, pa je se cist ok. Res pa je, da je psica s kremlji v zgornjo prevleko ma lukenj nardila. To bi jih pa vv sako stvar. ;)

Granit se ti lepo zglanca in spolira, kar poglej kake starinske stenge... :)

perci ::

Granit se ti lepo zglanca in spolira, kar poglej kake starinske stenge... :)

To ga naredi le še bolj udobnega :D.

BigWhale ::

Pa se lepo se ga da pucat!

glinik ::

Dormeo ima moja teta in ji je premehak :(

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Cranchi ::

Ravno na sveze postlal nov "jogi" :) Kupil sem Hespo Žepkasto 3-consko vzmeteno zadevo z 770vzmetmi :), prekrita je tudi s spominsko peno in prvi obcutki so super, res pa je da sem odstel 100k, upam da se bo obrestovalo..
Get a Macintosh!

Gwanaroth ::

Če si 1337, si kupiš vodno posteljo.
Lights often keep secret hypnosis..

Percusso ::

Ne vem no, moja mama to ima in je ok.

Meni se tudi ne zdi trda zadeva, ni pa vzmeti, tako da ga za trampolin ne moreš met.

Svojih jurjev je po moje vredno.
Ko si bom moral menjati, pa ne bom mislil dati 100+k SIT, si bom verjetno to nabavil.

thedaydriver ::

no moje mnenje o dormeu je tako:
imamo ga vsi u družini in je pač jogi kot jogi npr jest zaspim kjer koli, je pa res da je lahek in tudi ni tako drag.ima pa 12 letno garancijo. No kupili smo ga pred 6 imi leti in bilo je ok. Čez nekaj časa pa se je naredila minimalna vdrtina POUDARJAM minimalna skoraj neopazna- tako kot pri vsakem jogiju in smo sklenili da za hec reklamiramo. in res pride nek človek s kombijem jogija sploh pogledal ni vzel starega in dal novega brez pregovarjanja.
tako da moje izkušnje z dormeom so dobre.
vsekakor je to moje mnenje

jurct ::

Eno vprašanje - kako je Dormeo prav obrnjen? S tistim kablom za ozemljitev gol al dol?

Fizikalko ::

Mam 2. Eden se je vdrl in je obupen, drugi zaenkrat ok. Spi se zadovoljivo, nič več, nič manj. Povprečno sranje torej. Je pa poceni, to pa.

stock ::

Pa nevem ce je dormeo lih poceni 35k, mas jogije tud za 15k... Jst ga mam 2mesca in mi je res dobr, ko prides is kksnga treninga ni bolsga kokr da se ulezes na... +kolkr je blo omenjeno ma 12let garancije.

Jurct> jst mam tud kadl gor, samo sm slisu da pc dost jogijeu ma tko da je ena stran "poletna ena pa zimska".

epona ::

Kokr sem jaz slišal je tko da se kak teden po tem ko začneš spat na dormeu počutiš čist zlomljenga pol se pa navadiš in je ful dobr gor spat (izkušnje punce in njenih staršev).
Jaz sem se nekajkrat zjutraj zbudu velik bolj zmatran kokr ko sem šu spat zdaj mi je pa nekak vseen. Ni pa tak fenomen kot trdjo v reklami.
Enako dobro spim na 30let starem jogiju k sem ga vajen kokr na novmu dormeu al pa še boljš.
Thomas - ovca transhumanizma.

pikantna ::

Živjo!

Rabim pomoč...

Za diplomsko nalogo pripravljam fokusno skupino (diskusijo) o govoricah o ležiščih oz. jogijih (priporočila, negativne, pozitivne govorice...) in iscem še nekaj uporabnikov Dormea... Diskusija bo povsem neformalna (pogovarjal se bomo o podobnih zadevah kot tukaj na forumu) in uporabla jo bom samo za potrebe svoje diplomske, tako da vse, ki ste mi pripravljeni priskočit na pomoč, vljudno vabim, da se mi oglasijo na mejlu: pika.ntna@yahoo.co.uk.

Če bi rad kdo, ki ne spi na Dormea, tudi rad prišel... naj mi tudi piše...

Diskusija bo (če dobim dovolj udeležencev) v sredo popoldne okrog 18h, v Ljubljani (Polje).
Za pijačo in prigrizek bo poskrbljeno!

Hvala za pomoč,
se vidimo v sredo!

Lep pozdrav

Pika

moat ::

Pozdravljeni!

Nekaj me zanima v zvezi z izdelkom podjetja Dormeo in prosim za odgovor tiste, ki imajo iskušnje z izdelkom.
Torej, žena ima zadnje čase težave s hrbtenico in slabo spi na zelo trdem ležišču, trosedu, ki ga ponočo izvlečeva in pripraviva za posteljo. Trenutno nama razmere v stanovanju ne omogočajo nakup druge postelje oz. primernega jogija oz. drugega ležišča, zato sva sva gledala tole zadevo http://www.dormeo.net/index.asp?tn=prod... bi bila lahko začasna rešitev.
Ima kdo s tem izkušnje? Hvala za odgovore.

Vanadium ::

Nimam izkušnje z to prevleko imam pa dormeo jogi 12+2 (torej 2cm te spominske pene) in je res fajn zadeva za spanje, mam pa še vzglavnik memory clasic in moram rečt da bolšga vzglavnika še nism mel spim pa ko ubit na jogiju. Probaj pač naročit sej baje lahka v 30 dneh vrneš če ti ni vrei.

link_up ::

dormeo dormeo...preprosto povedano je to eno veliko sranje. Jogi mora bit vsaj 500+ evrov, da je za kaj, menjat pa se mora po max 7 letih. Vsaj za spanje si dajte kaj kvalitegnega na pojstlo.
In and Out

Kekec ::

Ma dej ne govor neumnosti sem ime nek hud medecinski jogi nevem kako se je imenoval na koncu sem ga solidarnostno postavil zraven kontejnarja in takoj so ga odnesli in zdaj imam dormeo pa ne zaradi reklame ampak zaradi priporočil prijatljev in spim perfektno in nimam nobenih tezav z hrbtenico ... najboljsi nakup kar sem jih naredu.

Karen ::

link_up je pač japi... tko k tisti ki dajo 40k€ za kuhinjo, pa od tega 5k€ samo za kuhinjsko napo (aja, jejo pa zunaj). K vprašaš kateri štedilnik ima pa pravi da so plošče samo narisane:D.
ISto je pri postelji: narejena na kitajskem, cena izdelave 8€, nabavljena za 15€, prevoz, špedicija, uvoz in stroški do Slo prideš na 50€, pol pa pol slovenije nahrant pa si na 500€... fino spiš ker veš da si s svojim prispevkom omogočil nekomu prevoz z Q7. Ostali pa mirno spimo na Dormeu:-)

perci ::

A rata komu več bedarij stlačit na tako majhen prostor kot Karen?

Tomson ::

Z ženo sva si pred letom dni naročila dva Dormea. Po enem tednu je žena rekla da niti ni tako fin za spat, da je mogoče "rahlo" trd! :)
Sam sem se vsak dan zbujal ob štirih zjutraj, nakar sem se do osmih premetaval sem ter tja, na koncu enostavno več nisem mogel ležat in se vstal. Sem si rekel, pa dobro, saj se bom navadil. No in po enem tednu se nisem. Spal sem vedno slabše in po dobrem tednu dni sva prijazno prosila trgovca če jih lahko odpelje.

Skratka, meni osebno najslabša vzmetnica kar sem jih imel priložnost preizkusit.


Nato sva si kupila latex ležišča (ne bom delal reklame) po 400€ in od takrat je spanec užitek.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Han ::

Tomson, kar napiši prosim, katero latex ležišče imaš, saj tudi Dormeo stane 300+ Eur...

mailer ::

Ja tud jaz se odločam za nakup ležišča pa ne vem kaj bi nabavil. Vzel bom vsaj letveno podlago in ležišče, mogoče še kaj več...

umko ::

dormeo je pena = poleti švicam ko nor !!! če bi šeenkrat, bi raj vzel latex...

jype ::

Jaz sem za 200 ojro dobil navaden (200x160) jogi, pa ma precej plusov - zelo je trd, kar mi ugaja, lahko ga imamo na tleh, kar je prima, za zdaj nič ne škripa, kar je tudi super...

TribesMan ::

Latex je ubistvu manj zračen material kot pena... Tako da če švicaš je latex kvečjemu slabša izibira kot dormeo.
Najbolj zračne so definitivno navadne vzmetnice...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Tomson ::

Tomson, kar napiši prosim, katero latex ležišče imaš, saj tudi Dormeo stane 300+ Eur...


Dollar Ergo Medico

Po enem letu lahko rečem da je ležišče fenomenalno. Spim super, brez bolečin, poleti ni vroče, pozimi ne mrzlo, skratka, napram Dormeu .... ko dan in noč.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

krneki0001 ::

Jap mene je tut vsak dan bolj bolel hrbet po dormeu, tako da sva potem počasi zamenjala in kupila čisto običajen jogi. Daleč boljša zadeva kot dormeo.

krop ::

Dormeo in Martin Strel mi greta na k.(reklame)
Obstajajo tudi boljše vzmetnice!

marko20 ::

Z ženo sva si pred letom dni naročila dva Dormea. Po enem tednu je žena rekla da niti ni tako fin za spat, da je mogoče "rahlo" trd! :)
Sam sem se vsak dan zbujal ob štirih zjutraj, nakar sem se do osmih premetaval sem ter tja, na koncu enostavno več nisem mogel ležat in se vstal. Sem si rekel, pa dobro, saj se bom navadil. No in po enem tednu se nisem. Spal sem vedno slabše in po dobrem tednu dni sva prijazno prosila trgovca če jih lahko odpelje.

Skratka, meni osebno najslabša vzmetnica kar sem jih imel priložnost preizkusit.


Nato sva si kupila latex ležišča (ne bom delal reklame) po 400€ in od takrat je spanec užitek.


podobna zgodba (dormeo out - top latex lezisce za 400€ in :D)
never looked back ;)

ttommy ::

Mi lahko kdo pove po kolikem času lahko uporabljamo Dormeo ležišče potem,ko smo ga odvili?Nikjer ne piše kako dolgo mora mirovati,preden se pena spravi v normalno debelino?
Soseda pravi da 24ur,jaz pa nikjer nisem zasledil.....
Gamer

Highlag ::

Glede na to, da Dormeo nima vzmeti bi mu težko rekli vzmetnica ali pač? :D

No pa raznim drugim lateks ležiščem tudi...
Never trust a computer you can't throw out a window

;-) ::

Moje izkušnje z Dormeom:

Kupili so mi ga 3 leta nazaj-za veliko posteljo in tam ko sem najpogosteje ležal je nastala "luknja", tam je bila jama nakar sem reklamiral, iz dormea so prišli domov zadevo pogledat in sem dobil novo ležišče.

Sedaj je zadeva ista, tam ko najpogosteje ležim je udortina.

Imam pa 65kg nebo pomote.

Samek1337Q ::

Memory foam - ne more se otresti spomina na tebe ;)
i7 920 @ 3.15GHz | GTX 295 | GB EX58-UD5 | 2xWD6400AACS RAID 0 | TX 750 | 300

Kekec ::

@ttommy 6 ur se mi zdi da "vzhaja" :)

jan01 ::

@;-)
A si ga na začetku občasno obračal(glava-noge)? Imaš letvice ali plato?

;-) ::

Fixflex letve so mislim da. Obračam se ja, kak pride tk ležim. Ma to veze? Tega ni nobeden omenil.

Res da ponoči spim tako morem oz. tako so mi postavli, sam večkrat se popoldan vležem drugače ali "povprek".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

CleanPower ::

Kupili so mi ga 3 leta nazaj-za veliko posteljo in tam ko sem najpogosteje ležal je nastala "luknja", tam je bila jama nakar sem reklamiral, iz dormea so prišli domov zadevo pogledat in sem dobil novo ležišče.

Sedaj je zadeva ista, tam ko najpogosteje ležim je udortina.

kateri model ležišča pa imaš?
mislim da so novejši drugačni od starih, si torej dobil drugačnega ali enakega?

;-) ::

Nevem niti kakega sem kupil, bom kasnje pogledal pa povedal katero je.

Samo bilokatero je je v totalni pi***.

jan01 ::

Ne, spraševal sem, če si pri novem na začetku jogi obračal(glavni na nožni del)?
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
227104403 (9117) Vanadium
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8142521 (20119) matobeli
»

Katero ležišče/jogi izbrati

Oddelek: Loža
2311448 (10624) Darko!
»

Nakup vzmetnice - nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7730535 (16841) amigovespuci
»

postelje in vzmetnice

Oddelek: Loža
3511116 (9089) t1grica

Več podobnih tem