» »

Vzmetnica swissbed

Vzmetnica swissbed

««
6 / 6
»
»»

Kurzweil ::

@RedDrake, ja bi bilo super... opravlja pa sicer nekaj podobnega tudi Zveza potrošnikov Slovenije oz. ZPS, ampak seveda ne zastonj.

Članstvo na leto je sicer 80€... imaš pa noter res vse mogoče... torej popolne natege, pa odpoklice... pa seveda do testov neskočnega seznama izdelkov v laboratorijih in relevantnih inštitih, inšpekcijah, mnogokrat tudi mednarodnih, ne samo domačih.

Je pa tudi ogromno testov za praktično vse izdalke, od hrane, pijače, bele tehnike, praktično vse, razen kakšne specifike in večjih stvari, kot so avti in podobno.

Recimo vzamejo hrenovke, zobne paste, pomivalne stroje, čistila, prehranska dopolnila...... in potem vzamejo vse kar je pri nas na trgu in naredijo rede dobre teste, zdej o nekih zarotah ne bi na tem mestu, ker se bo gotovo našel kdo... najboljši je seveda rezultat... ko imaš nek poljuben izdelek in mnogokrat ugotoviš, da so cena nima popolnoma nobene veze s kvaliteto... recimo enkrat me je fasciniralo dejstvo, da od vseh najdražji olivnih olij ni nobeden bil niti blizu vrha, ampak eno na izgleda cheap... pa recimo, da imamo v evropi najslabšo kvaliteto hrenovk prav v Sloveniji... tega je res noro veliko in imaš zraven izsledke in argumente.

Trenutno tega ne plačujem/o... ampak včasih je bil konstantno nekdo iz družine naročen in se je pač pogledalo... imaš poleg spletne verzije tudi tiskano... če maš otroke je še posebej fino, da veš kaj kupovat in kaj ne, ker v raznih sladkarijah in jogurtih, če jih že ravno morajo jesti, je noro veliko sranja in razlike so precejšnji... pa vse do tega, kar uporabljamo vsakodnevno.

Bi bilo fino, če bi bilo to bolj public dostopno, ker bi tako ljudje v veliki meri sami izločili slabe stvari, natege, najmanj zdrave stvari... itn. Tako pa kolikor poznam ljudi, ki so to kdaj plačevali, žal med njimi praktično ni nobenega, ki je finančno v slabšem položaju, ker si seveda ne more privoščiti niti te naročnine, pa tudi bolj kvalitetne hrane ne, čeprav je kdaj prav za njih najbolj relevantno, da je kaj kar je poceni, dejansko bolj zdravo od vseh najdražjih izdelkov.

Fina zadeva v glavnem... bi morali ponujati family pack... kot ga imajo številne druge storitve dandanes...

RedDrake ::

Še bolj fino bi bilo, če bi to bila javna storitev, se ti ne zdi? Recimo 80 manj zaposlenih na RTVSLO v zameno za javno financiranje ZPS, kjer bi potem tudi ti izsledki bili del programa (namesto neskončnih ponovitev). Jaz sem takoj za. Samo tistih 80 fikusov, njihovih sorodnikov in še tisoči drugih s podobno premiso bi bili proti. Ker ko te enkrat zamenja nekdo, od čigar je dejanski efekt, potem je to lahko domino efekt. Tega pa v državnih aparatih nihče res noče. Redkokdo tam je "čist", v prenesenem pomenu ...

matobeli ::

Se bojim da cena informacij ni največji problem da ljudje opravijo neinformirane nakupe.

Da pa šenkajo meni 80eur članarine letno je pa tud dost brezveze.

Saj ne bi šenkali tebi. Šenkali bi ostalim 1,97M slovencem. Ti pa lahko tistih 80E/letno doniraš i8m ali kaki drugi entiteti po tvoji izbiri. Everybody wins (razen 80 fikusov na RTV, ki morajo začeti resno delati za denar - pa še to je zmaga, saj smo še v Jugi vedeli, da delo krepi človeka!).

In ja, imaš vsaj delno prav. Večini se hebe za take informacije, tudi če bi bile zastonj. Gauss na delu. Al' pa socioekonomski faktorji al' neki tac'ga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

Kurzweil ::

RedDrake je izjavil:

Še bolj fino bi bilo, če bi to bila javna storitev, se ti ne zdi? Recimo 80 manj zaposlenih na RTVSLO v zameno za javno financiranje ZPS, kjer bi potem tudi ti izsledki bili del programa (namesto neskončnih ponovitev). Jaz sem takoj za. Samo tistih 80 fikusov, njihovih sorodnikov in še tisoči drugih s podobno premiso bi bili proti. Ker ko te enkrat zamenja nekdo, od čigar je dejanski efekt, potem je to lahko domino efekt. Tega pa v državnih aparatih nihče res noče. Redkokdo tam je "čist", v prenesenem pomenu ...

To se seveda strinjam, da bi bilo fino in prav, da bi bilo kaj takšnega javno dostopno... v zelo majhnem obsegu naslavljajo to tudi razne oddaje, recimo med njimi Koda... se pa strinjam ja, sem tole dodal zato, da če bi te zanimalo in kot pravim, tudi pri nas smo izmenjaje tole plačevali... seveda lahko prelistaš, če poznaš koga, ki ima to naročeno... oz. ti pošlje .pdf... ne bi zdej o RTVju, ker je za to topic... RTV prispevek... sicer pa pri nas "čist" ni skoraj nihče... so nas preveč dolgo blastali in delili na račun rdečih in belih... ko imaš takole polarizirano družbo, ki se dnevno ukvarja s tem, jebe en drugega na vse načine, potem je seveda to za družbo in državo popolnoma kontraproduktivno... prav je, da se zavedamo in spominjamo zgodovine, ampak pri nas je šlo to predaleč, upam in verjamem, da je generacija, ki prihaja, manj obremenjena s tem... precej bolj modro je gledati naravnost, kot levo in desno, praktično že več kot sto let... in to se seveda pozna tudi v zavesti in podzavesti družbe in družbenih sistemov... če se ne bi tako delili, žalili, kregali, jebali na vse načine in to posledično projecirali na vse medije, bi se precej bolj lahko usmerili v razvoj, boljšo družbo, prosperiteto in bi tako pozabili na politiko, delitve, vsaj v neki meri... ko se ljudje ne tako neumno delijo in ko vzameš težo tem frustracijam in kreganju tudi v javnem prostoru, potem se lahko spet pogovarjamo kot družba.

Sicer pa vsakemu svoje... jaz sem to z veseljem plačeval in bom še kdaj... ker je notri res ogromno uporabnih testov... pa morda zaradi tega zdrži kakšna naprava par let dlje, ali ješ bolj zdravo, ali je čistilo bolj učinkovito ali kaj drugega, testov je neskončno... enim se pa jebe, tako za lastno zdravje, lastno državo in lastno družbo, točno to, o čemer tule debatiramo danes... seveda se podobnim jebe tudi za tovrstne stvari, kot je subscription za te teste...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

delavec44 ::

Saj RTV bi že sedaj lahko to počel, če bi hotel. Raziskovalno novinarstvo pa te fore.

Sej to tudi počne. Objavlja prispevke o teh testih.

Da bi medijska hiša delala teste naprav... kaj pa vem no. Pol lahko to tud RKC počne.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zps-...

kronos_10_ ::

In ti testi bi morali biti točni in veljavni.
Naprej napišejo članek o nepravih materialih in zatem odstopijo od izjave.
Meni je važno zgolj kvaliteta materialov. Če niso uporabljeni, kot so bili zavedeni potem se smatram kot zavedenega.
Ali je vzmetnica narejena v Švici ali Kitajskem me niti ne zanima.
Zanima me zgolj oglaševana kvaliteta.
Prebral sem ZPS članek in jim pisal, da kak je postopek. Nemudoma se me napadli, da širim laži in poslali link, da ZPS ne bo stal za svojimi testi.
Torej predvidevam, da materiali niso pravi.
Zato misim, da ZPS bi moral veljati kot notar. Kar napišejo drži.

matobeli je izjavil:

Sej to tudi počne. Objavlja prispevke o teh testih.

Da bi medijska hiša delala teste naprav... kaj pa vem no. Pol lahko to tud RKC počne.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zps-...

Kaj sedaj bluziš o RKC.

Zakaj ne bi TV imela raziskovalne oddaje kjer bi testirali zadeve? Saj z avtomobilizmom so se nekaj trudili, pač posplošiš še na ostale zadeve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

predi ::

delavec44 je izjavil:

Kaj sedaj bluziš o RKC.

Sem bil pod vtisom da bluzimo, pa sem skočil na voz.

Komot RTV najame dodatne ljudi ki bodo opravili testiranja in potem posname 1h prispevek o tem.

Če pa misliš da bodo kar TV voditeljice in lučkarji testirali praške in električne skiroje v živo na TVju... hja... ne bluzi.

Imajo že zadosti zaposlenih, ni treba najemati dodatnih. Čudno da en youtubovec lahko, rtv pa ne more.

Razen če misliš da imajo 2000 voditeljic in lučkarjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Pol lahk tud RKC. Navš rekel da majo 2000 let izkušenj pa ne znajo enga praška stestirat?

A lahko zdej nehava bluzit? Alpa vsaj prevekslaj na swiss+bad.

matobeli je izjavil:

Pol lahk tud RKC. Navš rekel da majo 2000 let izkušenj pa ne znajo enga praška stestirat?

A lahko zdej nehava bluzit? Alpa vsaj prevekslaj na swiss+bad.

Sploh ne vem zakaj se zapenjaš v debato, če nimaš pojma in trolaš z neko RKC. Nisem jaz začel z RTV, se pa povsem strinjam, da bi to, kar počne ZPS, lahko počel tudi preplačani javni servis za javno korist.
S takim izobraževanjem in testi bi bilo tudi podobnih nategov te teme manj.

Sem malo bolje naštudiral, dajmo SV to za počet, RKC je bolj na nivoju TV prodaje. Imajo kader ki je tehnično usposobljen, imajo cel kup poligonov in objektov kjer lahko varno stestirajo marsikaj in nimajo nič za počet ker nas rusi kar nočejo in nočejo napast.

RTV to posname in je win-win za davkoplačevalce saj bosta kar dva preplačana javna servisa delala to kar dela en model na youtubu.

Magic1 ::

Uff, pa še zdaj bo treba itak konkretno nalit denarja v vojsko. Oprema, hrana za vojake, vsak dan en izdelek, testi, uporaba, ocena...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Torej, če odškodnina ni vezana na materiale saj je ZPS odstopila za kaj se potem gre?
Za to, da verjetno niso narejene v Švici?
In materiali naj bi bili kot ogkaševani ali zakaj je ZPS odstopila?
Malo zmedeno vse skupaj, saj članek je še vedno na voljo.

Torej članek glede zavajanja glede materialov je še vedno na voljo:
https://www.zps.si/aktualne-vsebine/izj...

Nato pa drugi strani imaš članek, ki pravijo, da je vse v redu.
https://priporoca.zurnal24.si/swissbed-...

Najbolje, da sami damo na test.
Nekako čudno se odvija ta zgodba.
Tudi zakaj bi ZPS objavil nekaj, kar ni res.
In tudi, če res ne držijo informacije se čudim, da je stran še vedno na voljo.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Ker drugo ni članek, temveč plačan oglas. Torej ZPS te spošinfa in se verjetno ne moti. Kupiš oglas-članek v Žurnalu... profit!

Očitno gre res verjetno za plačan oglas.
Po celotnem prebiranju je jasno takoj, da gre verjetno za plačan prispevek.

https://www.zurnal24.si/amp/slovenija/z...

Še en prispevek kjer so navedli naj inšpektorat naj ne bi upošteval ugotovitev ZPS, vendar to ne pomeni da so materialih in kvaliteta pravi. Kar se mi zdi absurd.
Če je dvomljivo bi moral to inšpektorat preveriti. In temu primerno ukrepati. Ne glede na izid bi morali temu primerno ukrepati.
Mislim, da je precej logično, če prodajaš blago in ti dokažejo pač da zavajaš nastradaš in če ugotovijo oglaševano kvaliteto nastrada tisti, kateri te je napadel in obtožil in s tem povzročil škodo.

stara mama ::

kronos_10_ je izjavil:

Nato pa drugi strani imaš članek, ki pravijo, da je vse v redu.
https://priporoca.zurnal24.si/swissbed-...

Dajmo vsaj naslovnico prebrat v celoti!
Takoj pod naslovom, zraven datuma piše:
Oglasno sporočilo
Ekologija™ in Trajnost™

@matobeli, jaz nisem napisal, da bi morala RTV izvajati teste, le da bi lahko denar od tistih 4%-5%[1] ljudi ki (skoraj) zagotovo nič ne počno na RTV, namenili direktno ZPS-ju v obliki (recimo) koncesije (kot SAZAS-u recimo, da varuje avtorske pravice). Kot napisano, nihče ne izgubi nič. Tisti ki nič ne delajo, lahko to počno sedaj doma na sociali (ki bo itak kmalu kot minimalc). Ostali pa vsi profitirajo. Le zakaj bi kdorkoli bil proti? Da nisi ti eden od tistih 4,8%?

[1] - ...the EWCS (European Working Conditions Surveys) found that just 4.8% of EU workers said they did not feel they were doing useful work...

Če ti rečeš bo že držalo :))

Sveta preproščina, so včasih rekli.

Mal plačilno listo poglej. Tisti del, "celoten strošek delodajalca" bi lahko bil tvoj, pa ni. In to ne zaradi RTVja. RTV je tistih par penezev mesečno.

Plačilno listo?
Misliš obrazce DDV-O, PODO-OPSVZ, DDD-DDD, Doh-Prem in podobne?
Ne boš verjel, točno vem koliko dam državi. In je zagotovo dovolj, da pokrije vsaj eno srednje plačano službo v JS.

Še enkrat ponavljam, ZPS bi komot bil javno financiran. A ne na račun višjih izdatkov, ampak na račun kakih 80 fikusov manj.

Kalibri ::

ele swiss bed so enih 100 eur cenejše od meblo jogijev, tako da se za 100 eur razlike ne bi šel in kupoval njihov klump. Verjetno so meblove kaj kvalitetnejše od teh noname.
Pa še nategator zadaj.

Okapi ::

RedDrake je izjavil:

namenili direktno ZPS-ju v obliki (recimo) koncesije (kot SAZAS-u recimo, da varuje avtorske pravice). .

Si pa našel "dober" primer. SAZAS predvsem varuje svoje pravice, in plače.

Testi, ki jih dela oziroma objavlja ZPS so bolj ali manj ničvredni (najmanj zato, ker niso statistično zanesljivi - 4,7 ni nujno bolje od 4,5, če je interval zaupanja večji od razlike). Celo v redkih primerih, ko so dovolj dobro narejeni, so zavajajoči, ker ne testirajo vseh različnih modelov in imajo zato dobro ocenjeni nepošteno prednost pred neocenjenimi.

Kalibri je izjavil:

ele swiss bed so enih 100 eur cenejše od meblo jogijev, tako da se za 100 eur razlike ne bi šel in kupoval njihov klump. Verjetno so meblove kaj kvalitetnejše od teh noname.
Pa še nategator zadaj.

Poudarek na "verjetno". Ker mogoče pa niso.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Mah pri vzmetnici na koncu je bistveno samo kako se počutiš gor na njej. Pa če piše X, Y ali Z gor.

@Okapi: SAZAS je bil mišljen sarkastično ... :)

RedDrake je izjavil:

Mah pri vzmetnici na koncu je bistveno samo kako se počutiš gor na njej. Pa če piše X, Y ali Z gor.
:)

Točno to. In nobene znanstvene raziskave ni, da so dražje boljše od (naj)cenejših.

Če že je kakšna razlika, je v največji meri posledica placeba.

Okapi je izjavil:

Če že je kakšna razlika, je v največji meri posledica placeba.

Eni se pač bolje počutijo na njej, če so za njo plačali dosti denarja.

Placebo ima vpliv, vendar se ne strinjam povsem. Testiral se zgolj dve vzmetnici ob nakupu. In je bila Dormeo v drugem rangu. Res oa da enkrat dražja.
Rad bi preveril tudi do Meblo za 3k. Znanec jo ima in je zelo zadovoljen.
Torej ja defenitivno razlike so. Koliko pa ima placebo tu vpliv je pa veliko odvisno od posameznika.
Želel sem si visoke vznetnice in Dormeo ni bil, kar me je takrat odvrnilo od nakupa.

Zgodovina sprememb…

Predvsem moraš za resen test spati na njen 1 mesec. Še posebej če bi rad tršo in se mora telo navaditi.
Potem je pa spet odvisno po koliko letih bo izgubila trdoto in imaš spet problem.

kronos_10_ je izjavil:

Placebo ima vpliv, vendar se ne strinjam povsem. Testiral se zgolj dve vzmetnici ob nakupu. In je bila Dormeo v drugem rangu. Res oa da enkrat dražja.
Kako si testiral?

1) Če ni bil "slep" poskus, ne moreš izključit placeba.
2) A si uporabil kakšno elektroniko, ki je merila tvoje spanje? In to vsaj neka mesecev na posamezni vzmetnici.
3) Tudi če se je ena vzmetnica izkazala za boljšo, to ne pomeni, da je bila boljša, ker je dražja. Mogoče je samo različna trdota/mehkoba vplivala, in bi enako dober razultat dosegel s katerokoli cenejšo, ki bi bila enako trda/mehka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

velikBrokoli ::

delavec44 je izjavil:

Predvsem moraš za resen test spati na njen 1 mesec. Še posebej če bi rad tršo in se mora telo navaditi.
Potem je pa spet odvisno po koliko letih bo izgubila trdoto in imaš spet problem.

Če si bolj debel, se splača malce bolj ornk vzmeti vzeti, ker se pena prehitro posede.

Jaz imam sicer le 68kg in je trša vzmetnica z žepkastimi vzmetmi kot nova (od slovenske postelje), praktično ni razlike med novo in nekaj let rabljeno. Pred tem sem imel nek shit od jyska in ikeje, tisto sploh ni primerjave.

RedDrake je izjavil:

ampak na račun kakih 80 fikusov manj.

Pozabil si dodat, "Na RTV". Morš dodat "na RTV". Drugače ne šteje.

Sicer pa, če veš koliko keša pustiš državi zato da lahko miljarde mečemo v oklepnike, banke in jih nastavljamo opicam ki se drogirajo, a je tistih par pirov za rtv res karkoli drugega kot eno farbanje?

Bellator ::

Tudi če na RTV, ni nujno, da bi bil ti med teh 80, ki bi izgubili službo.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

matobeli je izjavil:

RedDrake je izjavil:

ampak na račun kakih 80 fikusov manj.

Pozabil si dodat, "Na RTV". Morš dodat "na RTV". Drugače ne šteje.

Sicer pa, če veš koliko keša pustiš državi zato da lahko miljarde mečemo v oklepnike, banke in jih nastavljamo opicam ki se drogirajo, a je tistih par pirov za rtv res karkoli drugega kot eno farbanje?

Vse je par pirov pa par kavic. Lahko normalizirate, se pa nabere. Saj tudi oskrba je le 2%.

Opravičevanje ene slabo delujoče zadeve z drugimi pa tudi ni nek argument.

Okapi je izjavil:

kronos_10_ je izjavil:

Kako si testiral?

1) Če ni bil "slep" poskus, ne moreš izključit placeba.
2) A si uporabil kakšno elektroniko, ki je merila tvoje spanje? In to vsaj neka mesecev na posamezni vzmetnici.
3) Tudi če se je ena vzmetnica izkazala za boljšo, to ne pomeni, da je bila boljša, ker je dražja. Mogoče je samo različna trdota/mehkoba vplivala, in bi enako dober razultat dosegel s katerokoli cenejšo, ki bi bila enako trda/mehka.

Ubistvu ene 10 minut sem se premetaval po njej.
Mogoče prav vpogked dobiš po daljšem obdobju, vseeno nek prvi vtis neki šteje.
Zaenkrat se nisem zmotil.
Defenitivno bi bolje spal na Dormeo-tu DNA verziiji. Zgolj višina je me zmotila.
Sedaj so še ceno preveril in je 500EUR dražji...škoda da ga nisem vzel res.
Eh pa drugič bomo bolj temeljiti.

Torej mogoče ve sedaj kaj s to odškodnino?
Kdo ima sedaj prav?

Zgodovina sprememb…

kronos_10_ je izjavil:

Mogoče prav vpogked dobiš po daljšem obdobju, vseeno nek prvi vtis neki šteje.
Zaenkrat se nisem zmotil.

Kako veš, da se nisi zmotil? Saj sploh nisi zares spal v tisti drugi, cenejši.

Prvi vtis je lahko popolnoma zavajajoč - se ti zdi super, ko si na njej 10 minut, po prespani noči pa vidiš, da te vse boli.

Sedaj spim na cenejši..haha. na našem swiss bedu. Sej pravim, da mi je žal da njsem vzel Dormeo DNA
Ja se strinjam, da popolnoma drug vtis dobiš pa parih dneh spanja na njej

Zgodovina sprememb…

Pa saj dobro spiš na njej, kaj se pritožuješ.

Važno je kako se na njej seksa. Jebeš spanje.

Čudno da nismo že zašli na vodne postelje.

Okapi je izjavil:

Pa saj dobro spiš na njej, kaj se pritožuješ.

Haha. In sedaj ne bom izvedel ali bi lahko še bolje v primeru, da so materiali drugi.
Pomoje iz te moke ne bo kruha. Lahko nas nategujejo še tako očitno je problem v nas samih, ker ne znamo stopit nikoli skupaj.
Pač, kaj se pritožuješ tako to je..haha
In še najboljša mi je ta sam si kriv, da si kupil :) ozadje prodaje ni važno.
Zanimivo razmišljanje ne vseh, nekaterih.
Ja kar se tiče vodne postelje je top za seks. Delaš samo v eno smer..haha
Je pa ne bi imel za spanje, nekako mi ne sede. Sem spal na njej.

Zgodovina sprememb…

>> Ja kar se tiče vodne postelje je top za seks. Delaš samo v eno smer..haha

Aka. kako spoznaš tistega, ki še nikoli ni spal na vodni postelji. Je namreč precej trda in nisi "kot na valu". V bistvu težko ugotoviš, da je vodna.

Čistost odvisno, kako je napolnjena.

mr_chai ::

Kolk lastnikov swissbed jogijev nas je, ki bi bili pripravljeni iti v skupinsko tožbo ?
Bilo bi fajn, če se nas nabere vsaj 5.

c3p0 je izjavil:

Aka. kako spoznaš tistega, ki še nikoli ni spal na vodni postelji. Je namreč precej trda in nisi "kot na valu". V bistvu težko ugotoviš, da je vodna.

V prazno streljaš. Moja izkušnja povsem drugačna.

Jaz sem za tožbo samo ne vem na kaj se sedaj nanaša.
Kot sem že povedal mene so gladko zavrniki glede materialov in me dali v arhiv in da nimam več šans.haha
Še da bodo sprožili pravne postopke, če jih bom blatil.
Torej, če prav razumem je trenutno sporno zgolj poreklo?

Zgodovina sprememb…

Horas ::

jaz sem lani kupil scorpi al ka je že 140x200cm , srednja trdota. ravno meli v akciji za 260EUR. prej sem mel dormeo nek isti rang srednji... s tem da je bla sam enostranska. ta je obojestranska. edino tist poletna/zimska pa sigurn ne drži.

to imam za takrat ko rabim spat sam, da se naspim, kr moja brca pa tepe med spanjem. :8) tist mama pa neko iz harveya za 1200EUR.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Okapi je izjavil:

Čistost odvisno, kako je napolnjena.

Če je pravilno, ne bo zibala.

kronos_10_ je izjavil:

c3p0 je izjavil:

V prazno streljaš. Moja izkušnja povsem drugačna.

Jaz sem za tožbo samo ne vem na kaj se sedaj nanaša.
Kot sem že povedal mene so gladko zavrniki glede materialov in me dali v arhiv in da nimam več šans.haha
Še da bodo sprožili pravne postopke, če jih bom blatil.
Torej, če prav razumem je trenutno sporno zgolj poreklo?

Ne vem komu zdaj ti sploh odgovarjaš, zberi se.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
285129493 (396) FTad
»

Vzmetnica

182202 (947) Steinkauz
»

Nakup (kvalitetne) vzmetnice do cca. 600€? (strani: 1 2 )

7219554 (17608) vzmeteno
»

Katero vzmetnico kupiti? (strani: 1 2 )

8146665 (24263) matobeli
»

Kupil drago lezisce in posteljno dno, vendar se zmeraj slabo spim (strani: 1 2 )

8214305 (11187) rockstar

Več podobnih tem