» »

Vzmetnica swissbed

Vzmetnica swissbed

1 2 3
4
5

delavec44 ::

Ljudje spijo na trebuhu? Misija nemogoče zame. Že na plaži, da si posončim hrbet, me mori. Pa sem buden.
Boli vrat, bolijo jajca, itd.

c3p0 ::

Odvisno tudi od konstitucije, kakega debeluha si ravno ne predstavljam :)

BMI ni pretiran, res pa da sem med višjimi.

Sedaj ko razmišljam, sem najraje na boku (izmenjajoče). Včasih pa na hrbtu. Enkrat sem pijan zaspal na trebuhu, pa sem zaslinil cel vzglavnik :D

Kurzweil ::

Tole je prav bolano kar se gre ta Swiss+Bed :))

Po vseh člankih, mnenjih kupcev, izsledkih ZPSja... oni še naprej zavajajo, češ, da jih napada konkurenca :))

Brišejo pa seveda vse komentarje in to povsod, ki jim niso všeč...

Čak kaj je govoril šef, da so pomotoma prodali model 2025? Torej je model 2025 slabši od starega :D

delavec44 je izjavil:

Čak kaj je govoril šef, da so pomotoma prodali model 2025? Torej je model 2025 slabši od starega :D

Ja :))

Pustimo 1001 oceno in komentar, ki so ga izbrisali... pa ko bi bil samo problem v sami vzmetnici, ki ni niti slučajno to, kar prodajajo. Kot je ZPS navedel, ni zaloge, cene zavajajoče, popusti zavajajoči, ogromno ljudi je pisalo, da imajo ogromne težave z reklamacijami, vračilom... ampak ja, to bi naj bila žlehtnoba konkurence :)) Tole je res zrelo za par tožb. Najprej s trani zavajanja kupcev s strani težne inšpekcije, potem s strani ZPS, potem s trani kupcev, da ne govorim o zlorabi švicarskega znaka, ki je, kot je že nekdo pred mano navedel, prepovedano ga uporabljat, če izdelek ni iz Švice...

O tistih grožnjah na Redditu ste pa tako že brali in videli tista dva videa, ki ju je naredil taisti osebek, ki so ga napadli, kolikor razumem.

Ogromno dela za policijo, sodišče in pristojne organe oz. organizacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Baja ::

ne ne, model 2025 vam izboljsa spanec za 30%, na racun 25% manj plasti, ki pa so 50% boljse zaradi najnovejse tehnologije nano vzmeti, ki je razvita posebaj za njih. zato tudi visja cena :P

Je pa vseeno vzmeti pol manj kot piše, čeprav so nano :D

Na nevidnih še bolje spiš.

IL_DIAVOLO ::

delavec44 je izjavil:

Ljudje spijo na trebuhu? Misija nemogoče zame. Že na plaži, da si posončim hrbet, me mori. Pa sem buden.
Boli vrat, bolijo jajca, itd.

Edini nacin da sploh zaspim :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Grega3 ::

In še vedno vztrajajo s fake ocenami na googlu.

''Nevem zakaj govorijo slabo o Swissu. Podjetje dela pošteno in vzmetnice so res kvalitetne! Sprobajte in preglejte sami.''

Na googlu delajo reporte na vse negativne komentarje :)) O tem lahko preberete več na FB objavi ZPS... na njihovi strani brišejo vse, blokirajo vse... največja bizarnost pa je na njihovi strani, prav čisto vsi komentarji si pohvale :))

Moram kaj dodat?! To dejansko sami sebi počnejo, tole milo rečeno izgleda smešno... mogoče kakšna babica celo nasede, ki ni vešča spletnih zagonetk in scamov.

Okapi ::

Grega3 je izjavil:

''Nevem zakaj govorijo slabo o Swissu. Podjetje dela pošteno in vzmetnice so res kvalitetne! Sprobajte in preglejte sami.''

Saj dejansko bi morali, namesto da jih samo kritizirajo, primerjati vzmetnice različnih proizvajalcev v enakem cenovnem razredu. Šele potem bi lahko trdili, da so te "švicarske" res slabe.

Kurzweil je izjavil:

Moram kaj dodat?! To dejansko sami sebi počnejo, tole milo rečeno izgleda smešno... mogoče kakšna babica celo nasede, ki ni vešča spletnih zagonetk in scamov.

Pa si prepričan, da so res slabše od vzmetnic znamke X, Y in Q, ki stanejo podobno? Ne glede na to, kaj piše v oglasu, koliko plasti in vzmeti ima.

Ker eno je, da pač v oglasih lažejo, nekaj drugega pa, da so vzmetnice objektivno slabše od konkurence v enakem cenovnem razredu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Pretiravajo (marketinško) itak vsi. Meni so v tem cenovnem rangu še najboljše Ikejine.

Pa tudi če bi res imela 30 plasti. Kaj to dejansko čutiš, ko spiš?

Okapi je izjavil:

Grega3 je izjavil:

Saj dejansko bi morali, namesto da jih samo kritizirajo, primerjati vzmetnice različnih proizvajalcev v enakem cenovnem razredu. Šele potem bi lahko trdili, da so te "švicarske" res slabe.

Še enkrat, če pogledaš report od ZPS.

V Sloveniji velja zakonodaja, da to kar piše v specifikacijah, TO MORAŠ DOBIT!

Potem je v taistem reportu napisano, da ni vidna zaloga, da se tudi dobavnih rokov niti slučajno ne držijo.

Potem imaš na Redditu, kako so ustrahovali eno od strank, ki je potem naredil tiste videe, ki so razkrili celotno ozadje.

Ko gledaš okrog komentarje ljudi razlagajo, da so imeli zelo slabe odnose v njihovih trgovinah, ko so začeli kaj preveč spraševat.

Ena gospa recimo razlaga, da je poslala zadevo nazaj, kar je morala storiti na njene stroške, potem pa so ji zaračunali še 80€ reciklaže.

Seveda povsod brišejo in blokirajo vse, kar niso hvalospevi.

Sicer pa pojdi malce pogledat članke po vseh večjih medijih, preberi objavo na FBju... video na N1, kjer predstavniki ZPSja razlagajo, kako nič ne štima.

Jaz govorim vse na osnovi tega, kar so že bili podani članki, objave, novice, raziskave... ostalo pa lahko preberet med komentarji od socialnih omrežij, do raznih forumov.

Zakaj sedaj fokus preusmerjat na druge, če je topic za točno določeno vzmetnico????

ZPS dela teste na random... na trgu je nenormalno število različnih artiklov... mislite, da ima ZPS milijardni budget in par 1000 zaposlenih?

So pa omenjene izsledke na redili na osnovi prijav ljudi, tako da če imaš občutek, da kaj ne štima, bodo veseli tvojega inputa, še bolj pa če boš član in plačal...

Jaz sem vesel, da delajo teste, seveda bi bilo super, če bi naredili teste za vse, presrečen bi bil... ampak zakaj sedaj gledati stran in kazati na druge, če je topic os Swiss+Bed in če govorimo o točno določenem testu?

Kurzweil je izjavil:

So pa omenjene izsledke na redili na osnovi prijav ljudi, tako da če imaš občutek, da kaj ne štima, bodo veseli tvojega inputa, še bolj pa če boš član in plačal...

Da je v ozadju prijave konkurenca, ni čisto nič nemogočega ali neverjetnega. Pač eni nateguni so prijavili drugega.

Kot rečeno, eno je lažno oglaševanje in ostale tržne nepravilnosti, ampak trditi, da je neka vzmetnica slaba, ker ima 13 plasti namesto oglaševanih 17, pa ni pošteno.

Na pamet ni mogoče vedeti, ampak prav lahko so te "švicarske" dajansko boljše od nekih drugih, ki stanejo enako.

Pri tem testu niso ocenjevali kakovosti vzmetnic, ampak samo skladnost s tistim, kar piše v oglasu. Prav tako jih niso primerjali s konkurenco. Niti niso preverjali, ali so tiste od konkurence skladne z oglaševanimi lastnostmi.

Utk ::

Tako je. Preverjali so samo ali so nateguni ali ne. In izkazalo se je da so. Kdo jih je zašpecal in kdo prodaja boljše ali slabše po višji ali nižji ceni nima nobene veze s tem kakšen nateg so te vzmetnice.

@Okapi

Waw, brez kakšne osnove insinuiraš in si šel celo v bran Swiss+Bedu... govoriš na pamet, brez dokazov, brez kakršnekoli osnove.

Jaz govorim na osnovi raziskave, testov, izsledkov, člankov in komentarjev ljudi. Zlahka vidiš, da je nek profil na socialnih omrežjih legit, ko je takšnih komentarjev res ogromno...

Ne govorimo samo o izdelku, govorimo tudi o odnosu, grožnjah, kot pravi on na Redditu, z veliki problemi pri reklamaciji in vračilu... kdo je sploh govoril o kakovosti? Jaz prav gotovo je. Jaz govorim o tistem, kar je javno in kristalno jasno vidno in kar kaže na hude nepravilnosti in kršitve. Tako kot ti ugibaš, da so lahko vzmetnice dobre, so lahko tudi slabe.. o tem ne bom, ker nisem v gostilni, vem pa, da kar se je preverilo, nič ne štima... pa tu nima popolnoma nobene veze, če je prijavila konkurenca ali ne, STVAR NI TAKŠNA, KOT BI MORALA BIT oz. številnih drugih napravilnostih. To ne razumeš?

Pa še to, na ZPS so kristalno jasno povedali, da je bilo prijav nekaj 10, tako preko maila, telefona, kot fizična pošta, tako da ne bluzi, da je konkurenca prijavila...

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

Kurzweil je izjavil:

Sem malce googlal... najprej najdem tole...

Swiss-bed mi je poslal "detektiva" in me ustrahuje.

Potem pa je zgleda nekdo naredil domačo nalogo in objavil ta dva videa... pretty impressive work...

in

Definitivno precej dela za številne ustanove, policijo, sodstvo...

Mafija. Sem se pa fajn nasmejal ob branju odvetnikovega dopisa. Ne vem kdo je večji amater, firma ki ga je poslala al odvetnik sam.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil je izjavil:

Pa še to, na ZPS so kristalno jasno povedali, da je bilo prijav nekaj 10, tako preko maila, telefona, kot fizična pošta, tako da ne bluzi, da je konkurenca prijavila...

Daj, ne se delati neumnega. Ker konkurenca pa ne more angažirati "nekaj 10" ljudi, da podajo prijavo, ne? Popolnoma nemogoče, po tvojem.

Kot drugo, v tej temi je več kot en zapis, da so te vzmetnice slabe. Slabše kot konkurenca. Kar je pisanje na pamet, ker ni nihče tega preizkušal. In samo to sem hotel napisati, ampak ti v svojem slepem besu tega očitno ne uspeš razumeti.

Pa če bi uspel prebrati in razumeti, kar sem v tej temi pisal, bi videl, da je po mojem prepričanju vsa industrija vzmetnic en velik nateg.

Zgodovina sprememb…

@Okapi,
Pa ti si slep? Navkljub vsemu kar si dobil pred nos, še vedno iščeč neko teorijo zarote... glede na par 10 prijav, bom bolj verjel njim, kot pa tebi, ki govoiš POPOLNOMA NA PAMET!

Pojma nimam kdo je napisal, da so vzmetnice slabe, jaz nisem, tako da ne repliciraj meni glede tega. Sem pa prebral res veliko komentarjev ljudi, ki so trdili, da so bili zelo razočarani, pač ostalo je samo še tisto, kar ni v njihovi moči, da pobrišejo.

O kakšnem besu bluziš? :)) Dokler nimaš vsaj nekih pol-dokazov ne nakladaj na prazno, vse kar ti pišeš je ugibanje, jaz pa govorim na osnovi dejstev, objav, izsledkov, testov, resničnih ljudi... tako ne čaraj z meglo, kar je res neumno.

Še enkrat, topic je o Swiss+Bed in glede na vse teste, članke, izjave, komentarje, mnenja in jasne dokaze, je pri teh vzmetnicah in tem podjetju praktično skoraj vse narobe. Ti pa razvijaj svojo teorijo zarote brez osnove še naprej.

To je vsem jasno, da je veliko natega, ne odkrivaš tople vode. Ampak še enkrat, si v topicu Swiss+Bed in je nekak normalno, da je debata o teh vzmetnicah, no, lahko je tudi o kakšnih drugih, ampak ne z nekimi kafanskimi teorijami. In ne, posplošuješ, NI VSA INDUSTRIJA VZMETNIC nateg. Za vikend sem recimo kupil Ikea vzmetnice... nobenega natega, jasno napisano kaj dobim, to sem dobil... vse v roku, brez groženj, po ceni, kot so oglaševali, brez zavajanja s popustom... TOREJ NE, ni vse nateg kot ti bluziš... dobil sem točno to, kar sem kupil. So bile relativno poceni, cenejše kot Swiss+Bed, je pa res, da niso imele gor švicarskega znaka, češ, da so švicarske :D

Ne da se mi po gostilniško nekaj insinuirat... če imaš kaj jasnega črno na belem povej, nekaj posloševat in pisat, da so vsi isti pa je neumno.

Zgodovina sprememb…

A ti je zdaj odleglo?>:D

Kurzweil je izjavil:

Za vikend sem recimo kupil Ikea vzmetnice... dobil sem točno to, kar sem kupil.

Numerous customer reviews on IKEA’s website mention issues like sagging, premature wear, and even back pain—sometimes within the first few months of use. Additionally, IKEA is rated “C-” (unaccredited) on Better Business Bureau and “Bad” on Trustpilot, suggesting that customer satisfaction may be a concern.

Ganon ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Zdaj pa s tožbo zaradi diskreditacije podjetja Zvezi potrošnikov grozi prodajalec vzmetnic, ki izsledke iz analize zavrača, še več, Zvezi očitajo, da so analizo naredili po naročilu njihovih konkurentov.

Saj ni res, pa je. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

d4vid ::

Ufff zaradi te objave bodo spet imeli miljonske izgube.

Upam, da jih inšpekcija pošteno kaznuje, in če pride slučajno do tožbe, da zmaga ZPS. To nategovanje se mora končat.

Žal, ker smo v Sloveniji, bo jutri odprl novo firmo in prodajal nekaj drugega.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

ZveeZ ::

Joj kako si nesramen.
Sigurno je bil tvoj post financiran s strani konkurence:)

ZveeZ je izjavil:

Joj kako si nesramen.

Seveda, kaj pa drugega. Plačan sem 100€ za vsako objavo, kjer pograjam swissbed.

Nazadnje ko sem kupoval vzmetnico, sem jo vzel v lidl/hofer, ne vem točno. Dobil točno tisto, kar je pisalo na paketu, brez zavajanja. Sama pena, brez vzmeti. O sami kvaliteti pa ne bom, itak vemo, kaj lahko od vzmetnice za drobiž pričakuješ. Za občasno prespat je OK.

Also, bila je podobne cene kot swissbedova vrečka za vračilo vzmetnice :))

jlpktnst ::

Magic1 je izjavil:

Jas sem samo hotel poudarit, da je cel koncept xx plasti tudi en nateg. Kako bo tolk plasti karkoli pomagalo? Bolj ko bo folk kupoval tak šrot, več se bodo morali prilagodit tudi ostali dobri proizvajalci, kar posledično prinaša slabše in dražje vzmetnice!
jaz iščem eno osnovno zračno 5-7 plastno vzmetnico(tkanina, stabilna plast, vzmeti) pa je misija nemogoče.

Kako? Večina legit zadev ki sem jih videl ima do pet plasti. Kaj to gledaš :D Kar se mene tiče je znak za alarm takoj ko je preveč plasti ali pa so zelo tanke.

Okapi je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Pa sej tudi če bi bilo res. Kaj ti lahko pomaga vmes kup slojev bombaža, viskoze, bambusa, volne, poliestra, pene, gume,... Vse eno čez drugo, kot da se seštevjo zaželjene lasnosti kot matematika.

Kdo bi vedel... kot rečeno, nekaj je gotovo marketing, sem pa prepričan, da popoln bullshit pa tudi ni, no vsaj nekaj layerjev...

V bistvu je, (skoraj) popoln BS.

Nekaj dejavnikov je, ki vplivajo, in so odvisni od potreb posameznika in (mikro)klime v spalnici. Recimo trdota/mehkoba, ampak želeno trdoto se lahko doseže z eno samo (tanko) plastjo. Primerno zračnost se tudi doseže z ustreznim (enim) materialom, ni nobene potrebe po komplikacijah. Prav tako ni nobene potrebe, da je vzmetnica visoka. Če lažje vstajaš iz postelje na večji višini, to dosežeš s posteljo (okvirom), ne z višino vzmetnice.

To, da je visoka postelja je trenutna modna muha, podobno kot SUV. Folk je resnično prepričan v svojih glavah da nujno rabijo SUV "ker je težko not pa ven v nizek avto". Inb4 WALL-e transport mode. Enako za jogi. "težko je vstat z nizkega" in tako dalje. Valda lahk daš višjo posteljo, samo večini je lažje dat visok jogi. Če gledamo realno ceno postelje in ceno jogija... je to čisto iracionalno ker je visoka postelja cenejša :D

m0LN4r je izjavil:

Okapi je izjavil:

Machete je izjavil:

Normalna vzmetnica je 1000+, ne pa 200 eur. 200 eur vzmetnice dajejo razni Fadili v apartmaje za svoje delavce iz Pakistana.

Če nasedaš propagandi prodajalcev vzmetnic vsekakor.

Sto milijonov Japoncev odlično spi na futonih, dobiš vrhunske za 200 evrov.

Ma sej, sem isto gledal raziskavo, da je najboljsa naravna oblika spanja na tleh na ravnem, po moznosti na hrbtu, problem nastal da se je moderni clovek razvadil, pa se prekomerna teza itn.

Poskusite, vlezite se na travnik na hrbet, kot nekoc kavbojci ali jamski clovek.

Traja nekje 4 tedne, da se clovek navadi nazaj. Te vzmetnice so vse drugo kot to, naceloma niti fetus polozaja ne reklamira noben...

Anyway, na stiftung warenstest je ze dolga leta nazaj bil test in so ugotovili, da vzmetnica biznis najvecja mafija na trgu.
Vsi prodajajo meglo, od najcenejsih do najdrazjih.
Marze so pa gromozanske.

To je vses res. Dej mi razloži kako si prišel do tega stiftungwarenstest podatka, ker me zanima, ker sem jim želel plačat članarino pa nočejo vzet denarja, ker nisem iz nemčije. 5€ po članku je pa malo bosa.

Se strinjam drugače glede megle in marž. Tule blizu imam tovarno kjer delajo pene in lahko kupiš tam po bolj človeških cenah. Nekdo pač mora plačat ceno salona in tako :D Pač fora swissbeda je da se predstavljajo kot moderni robinhoodi ki so nam dali jogije z manjšo maržo, kar je mogoče celo res. Samo so pa potem drugi problemi. Točno ti, ki jih izpostavlja ZPS.

Glede ležanja na hrbtu: ne ustreza mi. Na hrbtu skoraj garant smrčim. Tele trde postelje enostavno niso za ležanje na boku. Niti si ne delam utvar da bi preživel v divjini. Sem človek iz civilizacije in sem navajen na civilizacijo.

Drugače pa tudi jaz pogrešam čase ko si lahko kupil no frills no bullshit produkte in je bilo to to. Danes se v vseh segmentih in čisto povsod pretirava z neko fake iluzijo izbire. Samo zato da se lahko potem nabije gor marže. Praktično ga ni segmenta okuženega s tem.

Okapi je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Za vikend sem recimo kupil Ikea vzmetnice... dobil sem točno to, kar sem kupil.

Numerous customer reviews on IKEA’s website mention issues like sagging, premature wear, and even back pain—sometimes within the first few months of use. Additionally, IKEA is rated “C-” (unaccredited) on Better Business Bureau and “Bad” on Trustpilot, suggesting that customer satisfaction may be a concern.

Zanimivo, imam 20 let samo dobre izkušnje z njimi. Sem šel malo pogledat reviewe in imajo par tisoč enk. Valda nihče ne bo napisal 5ke in potem zgleda povprečje 1,5. Verjetno imajo več kot 20000 strank na celem svetu... torej je 20000 slabih ocen kaplja v morje. Pomoje imajo v Ljubljani toliko strank v enem tednu...
Lepo pa to izpostavi kako je v modernem svetu postalo praktično nemogoče ugotovit kaj je OK in kaj ne. Smoke and mirrors everywhere. Edini viri za potrošnike so ZPS in podobni. Brez tega pa sploh nimaš nič.

d4vid je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Joj kako si nesramen.

Seveda, kaj pa drugega. Plačan sem 100€ za vsako objavo, kjer pograjam swissbed.

Nazadnje ko sem kupoval vzmetnico, sem jo vzel v lidl/hofer, ne vem točno. Dobil točno tisto, kar je pisalo na paketu, brez zavajanja. Sama pena, brez vzmeti. O sami kvaliteti pa ne bom, itak vemo, kaj lahko od vzmetnice za drobiž pričakuješ. Za občasno prespat je OK.

Also, bila je podobne cene kot swissbedova vrečka za vračilo vzmetnice :))

Mam doma take pene za 80€. Za otroke so ok, ker so lahki. Jaz sem pretežak in čutim letvice skozi peno. Tako da čisto vseeno ravno ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jlpktnst ()

Vseeno ni, ampak pravim pa da nategnjen nisem bil, kot bi bil pri swissbedu. Za tam pa tam prespat (kak vikend, ali pa soba za goste npr) je OK.

Pogovarjamo se izključno o specifikacijah. Ne vem, možno da se na swissbedu spi dobro, čist možno da boljše kot na tej moji peni. Ampak vzmetnica ni tisto, kar si plačal.

Zvezdica27 ::

lp,

ne vem, mi jo imamo, najtršo, pa je kul. Jaz sem zelo happy, ker je prva debelejša in mi je to top, pa prej nisem vedel. V glavnem - brez pripomb, itak pa vse delajo ali kitajci ali turki ali ne vemkdo... po cca pol leta je vse ok

zz

v bistvu imaš še hči... tudi ona je happy-

Zgodovina sprememb…

No ja original swissbed baje pride 800€, tu pa se baje prodaja za 200€ :))

Pa se s profitom prodaja :D

Baje je to isti nategun, kot tista fora z vinjeto za 50% ceneje.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

2dark ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

No ja original swissbed baje pride 800€, tu pa se baje prodaja za 200€ :))

Pa se s profitom prodaja :D

Baje je to isti nategun, kot tista fora z vinjeto za 50% ceneje.

Saj imaš zgoraj dva prispevka. Me drugim bo zagnal ultra moderno proizvodnjo vzmetnic v Bosni.

Kdo so kupci? Naivneži s preveč denarja.

SwissBed sploh ni prisoten v Sloveniji. Jim bosta pa očka in nategunski sinko naredila poslovno škodo. AMpak to je Slovenija. Kjer je nategunom oproščeno, ker so ljudje sami krivi, da so se odločili in kupili. Grdi kupci!

V resni državi bi že zdavnaj tako njegv foter in tale nategunski mulc gulila 10 let samice brez pomilostitve.

Ker ima bosansko držalvljanstvo, bi se mu vzelo slovensko in nagnalo v njegovo preljubo Bosno.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

GupeM ::

Tudi jaz ne razumem tega nategovanja z vzmetnicami. Vsemi, ne samo swiss+bed.

Tisoče let so ljudje lahko spali na perju/slami/senu/listju... Nato pridejo vzmetnice z vzmetmi za nekaj desetakov, kmalu s takšno peno, pa drugačno peno, pa spominsko peno, pa s pozabljivo peno, pa z merino volno novozelandskih ovac, pa potem dvopodročne, pa tripodročne, pa večplastne, pa z zimsko in s poletno stranjo, pa za spanje na hrbtu, pa za spanje na trebuhu, pa za spanje na levem boku, pa za spanje na desnem boku... Cene pa v tisočake evrov.

Jaz rabim za spanje ravna tla pa par cm nečesa mehkejšega. Spim enako kot na 36 plastni vzmetnici za 5000 eur.

Tudi na plaži na brisači na pesku se super naspim. Samo senco rabim...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

matobeli ::

Toj samo za tiste ki imajo s hrbtenico ali prekomerno težo problem.

Torej ene pol moških po 40letu :))

OutOfTheBox ::

GupeM je izjavil:

Tudi jaz ne razumem tega nategovanja z vzmetnicami. Vsemi, ne samo swiss+bed.

Tisoče let so ljudje lahko spali na perju/slami/senu/listju... Nato pridejo vzmetnice z vzmetmi za nekaj desetakov, kmalu s takšno peno, pa drugačno peno, pa spominsko peno, pa s pozabljivo peno, pa z merino volno novozelandskih ovac, pa potem dvopodročne, pa tripodročne, pa večplastne, pa z zimsko in s poletno stranjo, pa za spanje na hrbtu, pa za spanje na trebuhu, pa za spanje na levem boku, pa za spanje na desnem boku... Cene pa v tisočake evrov.

Jaz rabim za spanje ravna tla pa par cm nečesa mehkejšega. Spim enako kot na 36 plastni vzmetnici za 5000 eur.

Tudi na plaži na brisači na pesku se super naspim. Samo senco rabim...

Eni se s cliom pripeljejo zanesljivo od točke A do točke B, drugi pa za to potrebujejo Rolls Roysa.

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

Machete je izjavil:

Normalna vzmetnica je 1000+, ne pa 200 eur. 200 eur vzmetnice dajejo razni Fadili v apartmaje za svoje delavce iz Pakistana.

Matr kaj to eni preplačujete vzmetnico k da bi kupval hišo. Jz sm kupu iz ene izmed prehranskih trgovin uno za pod 100 evrov, še dons lepo spim na njej pa je že 4 leta od tega. Kako morte imet tok razvajene hrbte? Pa sej to za hrbtenico ni dobr, v starosti vas bo vse bolel. Pa ni tle denar problem, jz si kamot privoščim tud uno za 1000 če hočm, sam zakaj bi preplačeval obenem si pa še škodoval? Dobr imaš tud trše vzmetnice k so drage sam kaj si pol naredu? Jz mam mal tršo vzmetnico za pocen, a če bi pa mal tršo vzmetnico za 5 kratni dnar kupu bi bilo pa 5krat boljš al kaj? za tistih 10-15% boljš ne mislim 5x več plačevat. Iz principa ne.

Marketing vas z lepimi finimi lepo zvečenimi pridevniki nateguje da se še zavedate ne.

500€ za jogi je ze fajn dat.

Pod 100€? Kaj to za psa?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Malcolm_Y ::

Ni vse v trdoti, nekaj je tudi v kakovosti materialov. Pri manj kot 100 € je vprašanje, kaj vse izhlapeva iz vzmetnice...

Za 25 evrov dobiš 200x140 ali 200x160 cm ležišče za napihnit. Trdoto si reguliraš sam, glede na to, kako močno je napihnjeno.

Pred par leti sem menjal vzmetnico. Je bil kosovni odvoz in sem 15+ let staro vrgel na kup pred blokom. Nove še nisem imel, ampak sem dal na posteljo kar to ležišče za napihnit, ki sem ga pred časom kupil, kot začasno ležišče, če pride kdo na obisk. In sem na tem dva tedna spal v bistvu enako dobro, kot na vzmetnici, ki sem jo potem kupil. Tako da ko razmišljam za nazaj, je bil nakup vzmetnice precej neracionalno dejanje.>:D

Če bi imel samo tako za napihnit, bi čez verjetno dal še nek nadvložek za vzmetnice, in sem precej prepričan, da bi s skupnim stroškom okoli 100 evrov spal enako dobro kot na vzmetnici za 5x.

Zgodovina sprememb…

Normalno, da bi. Večina pa pač ne. Razen, če bi zračna blazina bila 1250 eur. Ali če bi vsaj mislili, da stane toliko. Na takšni bi tudi oni spali enako dobro...

No, minus zračne blazine je sicer to, da s časom pušča in jo je treba vsak dan malo napolniti. Predvsem pa to, da škripa.

Dobivam očutek, da pogujejete kvaliteto z denarjem.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Jaz si tudi pri 20ih nisem mislil, da me bo bolela kakšna zadeva, ki me sedaj pri 40ih. Jeba je tole spanje.

2dark je izjavil:

Dobivam očutek, da pogujejete kvaliteto z denarjem.

Jaz ne, nekateri pa:

Machete je izjavil:

Kdo sploh kupi nekaj kar oglašujejo za 2000 eur kos, in ti ga sedaj prodajo za 200 eur. (Se spomnim nekih FB akcij).

In pa:

IL_DIAVOLO je izjavil:

500EUR za jogi je ze fajn dat.

Pod 100EUR? Kaj to za psa?

delavec44 je izjavil:

Jaz si tudi pri 20ih nisem mislil, da me bo bolela kakšna zadeva, ki me sedaj pri 40ih. Jeba je tole spanje.

Ponavadi ni spanje izvor bolečin...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

GupeM je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ponavadi ni spanje izvor bolečin...

Nisem niti hotel reči da je. Samo da je potem tudi spanje oteženo in ni več vsak raven pod dober.

Zanimivo 2 jurja za sedezno ni problem, 500€ za lezisce, kjer se dejansko prelezi 1/3 dneva, pa je nepotreben strosek.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

ZveeZ ::

Ce spim ok na leziscu za npr 200€, cemu bi dodajal se 300€ zraven?
Kadar pridejo tiste noci, ko slabo spim, pa ni vzmetnica nikakrsen faktor. Prej npr hrana.

Magic1 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zanimivo 2 jurja za sedezno ni problem, 500€ za lezisce, kjer se dejansko prelezi 1/3 dneva, pa je nepotreben strosek.

Točno tako se argumenira nepotrebno zapravlanje, ki ima lahko bolj negativne posledice, kot pa dobre. Ne pravim, da se kupi njbolj cheap vzmetnico, ki ne omogoča primerne opore, samo kupovanje 20 plastne drage vzmetnice je pa popolen nesmisel, ki prej škoduje, kot pa pomaga.
Magic

Če je pa v akciji. Veš koliko prihraniš, popust višji od končne cene.

Vzmetnice se preizkuša v trgovini.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Ja, ker lahko v 10 minutah ležanja (oblečen) oceniš, kako boš na njej spal 8 ur vsak dan.

Okapi je izjavil:

Ja, ker lahko v 10 minutah ležanja (oblečen) oceniš, kako boš na njej spal 8 ur vsak dan.

Po 10 ih minutah boš zelo dobro vedel, če ti vzmetnica ustreza.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )
1 2 3
4
5