» »

timingi 2.2.2.7 na hyperx 3200 ne delajo niti na 190FSB*10

timingi 2.2.2.7 na hyperx 3200 ne delajo niti na 190FSB*10

1
2
»

Caligula ::

Pa da ne omenjam sledecih stvari::D
Kolko clovek na AMDju porabi casa pa denarja za bencin pa da nabavlja vse tiste hladilnike, da probava ce bo sistem stabilen pri navitju, da gre skoraj nabavljat se vec dragega RAMa, ker sistem malo riba, ce je veliko stvari zalaufanih, .. pa preprosto, da mora toliko truda pa denarja vlozit, da bi ble zadeve kompatibilne...

Kolikokrat folk na Intelu stoka, da ne morejo nalozit windowsov?
Da jih morajo na novo nalozit,..?

Glede na to, da ma intel cca 80% trga zelo malo.

Pa saj ne hvalim Intela kar tako. Samo ce je razlika v denarju majhna glede na alternative in pa se ce denar je, je brezveze nekaj probavat, tvegat, cas trosti za neziher stvari, ce lahko dobi ziher stvar,..

WhiteWolf ::

Boštjan: jaz sem imel HyperX Pc3500 2*256 pa na ABITKI ni slo visje od 210! Zdaj mam Twinmos/winbond CH5 2*512 in gre le na 200 ce uporablam obe palcki in se to na 8,3,3,2.5 pri 2.8V rama! Ce uporablam eno palcko gre na 218 in 11,3,2,2! Ni problem v ramih, ampak v NF2! Resno!
NF2 se ne navija konstantno, ponekod super, ponkedo je pa podn. Ti moji rami Twinmos/winbond CH5 na Intel platformi delujejo BP na 225 pri super timingih (5,3,2,2 ce se prav spomnim)! Tolk sm sam sprobo pr kolegu, bi pa po vsej verjetnosti moglo it se visje!

NF2 je pac zal loterija!

DjTonic ::

Zelo zanimivo branje:D Zdaj še je mene malo zamikal prestop k intelu, hehe. Mogoče drugič>:D. Aja Boštjan jaz mam na NF2 HyperX-e 3500, ki delujejo tudi preko 240Mhz FSB lahko se enkrat zmenima za test ;)

boštjan ::

WhiteWolf,si ti slučajno iz MB ali okolice da bi še moje sprobali?DJTonic si kje v bližini MB?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Caligula ::

Saj pravim, da so NF2 plate cudna zadeva. Niso slabe samo prej se splaca plato(pa pol se kr proc ..) menjat k vlagat dodaten denar al pa RAMe, k so dobri, menjat...

Pa nasploh se prevec okol ramov folk kesira. Ce mate moznost najprej s cenejsimi variantami probite, ce vam dobro dela, ker dragih pa hudih RAMov vecina NF2 plat sploh ne prebavlja.
Prve verzije so ble sploh problematicne samo so pol to probal malo omilit. Zgleda da ne uspeva cisto.
Za stos pa Bostjan probi najt tud koga, ki ma kako Soltek al pa Gigabyte plato. Bi znal prav te tvoji RAMi tam bolj letet, ker so mal novejse zasnove pa mogoce mal manj sitne glede RAMa.

Caligula ::

Pa v bistvu ni vazn. Ce mas denar, raje Intel, drugace ce mas cas pa AMD:D
Pa brezveze zdaj tukaj v tej temi to razpredat. Je zihr v kaki za Intele polno argumentov v eno ali drugo smer.

DjTonic ::

DJTonic si kje v bližini MB?

Da, sem vsak dan tam. (Šola pa to>:D Zdaj sem zadnji letnik) Drugače pa sem iz Slov.Bistrice ;) Aja boštjan probaj še prej disk zamenjat(Ne novega kupit pač malo potestirat,...), ker lahko zaradi SATA zajebava,....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

boštjan ::

samo da mi zarad SATA diska ne bi prišlo niti v winse je skoraj nemogoče verjet.mislim rečt,da se niti zažene ne,ko nastavim na 220FSB.ko shranim biso nastavitve,mi gre monitor v stand by in ni več tistega piska na plati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

DjTonic ::

Aha pol pa so verjetno res rami ja:D. Ker ko sem jaz mel za probo en sata se je bootalo samo so se Win potem zrušili;((. Moj problem ostaja ne overclockerski CPU. Z plato ter rami sem zelo zadovoljen. Ko sem mel na probi drugega 2500+ je šel brez težav na 2050Mhz pri 1,65V (Beri: Saj to ni velik overclock toliko je Max frekv mojega in to pri 1,9V>:D :D Enostavno ne dela preko 2ghz) Pač mam drugače na 1,95Ghz in velik FSB z 2/2/3/5 Timingi. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

boštjan ::

DJtonic,glej ZS

TribesMan ::

Caligula ti stvari preprosto preveč posplošuješ. Če boš kupil eno jeftino plato in AMDja pol ni nič čudnega da ti bo šlo kej narobe, sam AMD ni nič kriv, če proizvajalci plat vgrajujejo gnile komponente.

Aja pa čist tko kakšne probleme pa recimo imaš lahko z AMDjem ko tako oglašuješ da so inteli bolj neproblematični, pa da je treba sistem stalno na novo postavljat... ker jest laufam že ves čas na isti instalaciji windowsov od kar sem kupil novo plato in procesor. Nobenih problemov, pa navijam na veliko, sistem laufa na meji zmogljivosti 24/7 pa nobenih corruptionov. Veš časi, ko si moral za AMD naložiti 5 popravkov da si sploh instaliral AMD sistem so že davno mimo.

Za budget sisteme bo AMD še dolgo časa no.1 pa tudi v višjem rangu bo intelu precej hodil v zelje. Veliko bolj pametno za igričarja recimo je dat tistih 20kSIT več za grafično, kot pa za procesor.
Pa še enkrat ponavljam kdor ma zadost dnarja nej gre kupit p4 in nej ne komplicira, če pa bi radi največ za svoj denar pa ste na tesnem z denarjem go for AMD. In ugotovili boste da ne rabiš imet nič več časa kot za intel. Pa tud na porabi bencina se ti ne bo poznalo.

No to je blo zdej offtopic. Zdej pa se vrnimo k originalnemu problemu.
Jest sem ugotovil zadnjič, kaj bi znal biti zelo velik problem pri stabilnosti računalnika na visokih FSBjih. Magična beseda je napajalnik. Prejšni teden ko je prišel ven BIOS 2.0 za NF7 sem še enkrat probal, če se kej pozna na OCju. In na moje presenečenje je bila razlika okoli 5MHz. Sicer ne izključujem da se je vseskupaj malu ulaufalo in deluje bolje, sam malo verjetno, ker sem mesec po nakupu še enkrat probal pa je bla meja pri 232MHz, pol pa je minilo še dober mesec do tega testiranja in ne verjamem da bi se zdej tolk bolj ulaufal. No ampak to še nima nobene veze z napajalnikom. Ko sem prišel do 237MHz (procesor do 2600 MHz) sem se odločil da bi veljalo poizkusiti še z nižjim multiplierjem (ker 2600 je zgornja meja mojga proca). In lepo vržem na 9.5x (ker 10 in 10.5 na NF2 nista stabilna nad 225MHz) in probam pa nič boljš. Pol pa sem za foro še spustil napetost procesorje (ker sem jo najprej ko sem samo multi znižal pustil tam kjer je) iz 2V na 1.7V in glej ga zlomka zadeva je za šalo zbootala v winse pri 240MHz, kjer je prej redno ven metalo blue screen pa tud prime je delal 20min.
Pol sem pa rekel bes te plentaj in dam multi na 5x in napetost na 1.4V (tako da je bil napajalnik čim manj obremenjen) in voila dobim še dodatna 2MHz. Torej jasno je blo da je kriv napajalc, ker prej se je v MBM jasno vidlo da napetosti nihajo okoli 0.1V. Po odvitju pa so bila nihanja že čisto zanemarljiva. Torej vredno bi bilo poizkusiti kakšen konkreten Antec True Power napajalnik. Ker moj 400W napajalnik za 5k SIT dejansko ni kos bremenu Athlona.
Prva stvar ki vam jo svetujem je da probate naredit 3.3V sense line mod in povečajte 3.3V linijo na 3.5-3.6V Tako boste veznemu čipovju in RAMu omogočili, da bosta imela dovolj enrgije (saj se napajata it 3.3V linije) Meni je to pomagalo iz 222MHz na 232MHz. Druga stvar ki je dobte procesor, ki bo delal na 2500MHz že pri 1.8V napajalne napetosti (tako boste veliko moči prihranili napajalniku in se ta ne bo sesedal) ali pa če kupite Antec true power 550W in najbrž pol ne bo problemov. No lahko si pa naredite svoj custom napajalnik, ločen za vsako vejo posebej. Nobena kunšt samo dost dela.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Jaz ne posplosujem tako zelo. Ravno to je, da je pri intelu bolj preprosto to vse. Ce hoces, da bo AMD (pa s tem ne mislim firme ampak cel sistem, ki ga spremlja) letel, ga je treba navijat do konca. Pol pa rabis napajalnike, RAMe zbirat k jagode,.. :D

Ce mas casin zivce pa malo denarja AMD sistem.
Ce imas denar in cenis svoj cas pa Intel
:D

Se pa strinjam, da je za igricajrje vsekakor dobro raje denar metat v grafo.
Pa vsekakor bolj kot v dodatnih 512 Mb RAMa, ob ze obstojecih 1 giga>:D

_Dejan_ ::

Caligula:
Spet primerjaš P4 2.6g(55k sit) z bartonom 2500(25k sit). Rajši primerjaj isti cenovni rang, recimo bartona 2500 in celerona 2400 oz. 2600, pa ga barton naščije po celi črti.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Caligula ::

Dejan, preberi vse poste preden odgovarjas. V igri je denar, ki ga je bostjan pripravljen dodatno vlagat v rahlo pohitritev sistema in smiselnost razlicnih nalozb.

Mimogrede, poglej na Bolho. Ce se gleda nizka cena za Bartona naj se gleda se nizka za Intela, ne? Se pravi 45.000 SIT.
Ni bilo govora o enaki kolicini denarja. Vprasanje je v kaj ga je v njegovem polozaju najbolj smiselno vloziti.

LP

boštjan ::

zdaj sem še na abit forumu vprašal in sem dobo odg.da multi 10 in 10*5 zezajo pri višjem FSB kot 210. mogoče pa je to,:\

Caligula ::

Pa saj tibi moral to vedet. Sem ze enkrat prej to omenil, da te plate teh multiplierjev ne marajo. Probaj 11 in 11.5 pa za vraga probaj se enkrat na 2.5 volta dat RAMe ce jih nisi. Res je pr teh platah manj kdaj vec.

Pa ni nujno, da bojo te stvari pomagale-se vedno ne bo nc narobe, ce probas se v kaki drugi plati ampak predvsem pa najprej probaj se tadva multiplierja pa tud to voltazo.

boštjan ::

to sem že slišal za multiplayer 10 in 10,5,samo sem mislo da nasplošno ne gre.zdaj 220*11 nisem probaval,ker se mi že pri 220*9 vse sesuje oz. se ne boota.
Mislim pa da sem ti že 1X rekel,da Vdimm 2,5V na moji abitki ne obstaja.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19210323 (7124) celada
»

Baza RAM timingov

Oddelek: Navijanje
382662 (1598) DimmniBurek
»

Twinmos twister pc3700

Oddelek: Navijanje
451789 (1131) PlayTheGame
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1308702 (6430) WhiteWolf
»

twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1077014 (5146) mare87

Več podobnih tem