Forum » Operacijski sistemi » Laufanje winsow na 24/7
Laufanje winsow na 24/7
Boki_ ::
Zanima me kaj pomeni, da winsi laufajo na 24/7? Kako lahko še laufajo in kaj pomeni?
I'm back
ali3n ::
24 ur na dan, 7 dni v tednu...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
root987 ::
Kar ti ne bo pogosto uspelo, razen če ne boš preveč šaril po sistemu... Za 24/7 uptime si raje nabavi linux.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Boki_ ::
Ampak tako laufajo winsi za serverje, a ne? Zdi se mi da so tako prilagojeni. Kako pa so prilagojeni za domačo uporabo?
I'm back
tx-z ::
eh..ti maš lahk navadne windowse 24/7
našteli si računalnik, kot npr. server, vse skonifugriri, pa ga mej pržganga skos, pa če nauš nč kej spreminju itd.. ti bojo delal...če si to mislu?
našteli si računalnik, kot npr. server, vse skonifugriri, pa ga mej pržganga skos, pa če nauš nč kej spreminju itd.. ti bojo delal...če si to mislu?
tx-z
perci ::
Tom DeLonge: Mislim, da si zadevo malo narobe razumel. 24/7 pomeni, da mashina laufa nonstop, brez ugasanja - ni kakih posebnih konfiguracij - samo shutdown tipke ne pritiskas .
tx-z ::
s tem da so skonfigurirani sm mislu, da recimo če ti kakšne nove driverje al pa kej inštaliraš v winsih, boš mogu na nov zagnat al pa kej...tko no...da k so windowsi naštelani za noramlno uporabo itd...da pač nč več ne spreminjaš in računalnik skos gori...
tx-z
ne vem, kaj vi delate z vašimi polkni, sam pri men laufata dve mašini non stop; reboot je samo ob updejtih (če je potrebno) oz. ob menjavah hardwera... ena opravlja vlogo serverja (trenutno 19 dni 9 ur), na drugi pa delam (uptime trenutno 5 dni 8 ur); win2k + SP4 + redni updejti... dela ko ura
še screenshot
še screenshot
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Mula je bla 14 dni na dopustu... ker sm rabu ta večji disk... danes je že 2gb :-)
- "Rozi vidm." "S psom!"
Highlander ::
Jst tud nee vem, ki vsi tolk jamrajo cez ta WIndows 24/7 in neke posebne nastavitve, itd. Jst mam Win XP pro na treh masinah (no, ena je skupna za gledat DivX in ena je od brata, ampak vseeno jst bolj skrbim za OS) in dve laufata vsak teden po ene 5 dni, potem ju cez noc ugasnem, kr je treba spat. Ena pa laufa tudi po mesec dni brez restarta, ampak vecino v standby... Seveda sem sklopil vse (kolikor se da) avtomatske povezave in update, in vse dela brez najmanjsega problema!
LP
LP
roCkY ::
Ne vem v čem je problem 24/7, če je spedenano kot je treba. Dokler kaj ne crkne mora laufat, če je sistem stabilen in so drajverji pošlihtani kot je treba. Mislim da nisem resetirov več kot 2 mesca do sobote zvečer, ko se je spuntov boot disk in je sistem počakov z lepim modrim ekranom. A nazaj se ni več zbudu. Hja dober, da so vsi podatki na CD-jih in na drugem disku.
neki123 ::
Men se sploh zdi da je logika da komp dela 24/7, ker je narejen zato da dela, ne pa da stoji ugasnjen.
odvisno od razmer in potreb... če je računalo zraven postelje, potem je težko normalno (in dobro ) spat
- "Rozi vidm." "S psom!"
BigWhale ::
Uptime je precej trapasta zadeva... vsaj kar se Windowsow tice... In ko bo treba nek program instalirat, bodo windowsi rekli, da je potreben reboot... :) Ali pa service pack.
Meni pa masine laufajao po eno leto... brez reboota. Pa kaj... :)
Meni pa masine laufajao po eno leto... brez reboota. Pa kaj... :)
jlpktnst ::
Niti ni prijetno resetirat računala kr naprej (še posebno če goniš mulo:), je za to v linuxu precej bolje poskrbljeno (obvezni reseti so samo kadar menjaš kernel ali pa se sesuje - redko, pa še to glede kernela bo verjetno kmalu rešeno - če še ni), je pa problem ker ni mule za linux , dobro so xmule, amule, xmule2, mldonkey... pa nič od tega ne dela tako da bi bilo uporabno...
Sklep bi bil da winse lahk imaš prižgane 24/7, če ne počneš (skoraj) nič drugega na njih... (sicer se bo verjetno kmalu pokazala nuja po resetu).
LP
Sklep bi bil da winse lahk imaš prižgane 24/7, če ne počneš (skoraj) nič drugega na njih... (sicer se bo verjetno kmalu pokazala nuja po resetu).
LP
root987 ::
Neprestano gonjenje sistemov je uporabno za server in warez. Ostalo mi skoraj ne pade na pamet.
(Lahko se seveda motim...)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
DMouse ::
Ali pa preporosto zato, ker se nekomu ne da čakati, da se sistem zboota, če hoče na internet pogledat, kakšno bo vreme naslednji dan
jlpktnst ::
jap:)
se pa počne še kaj drugega - in mi zasvojenci ne moremo čakat da se prižge zadeva - mora bit vedno na voljo!
se pa počne še kaj drugega - in mi zasvojenci ne moremo čakat da se prižge zadeva - mora bit vedno na voljo!
lopov ::
Jaz sem zreduciral domaco masinerijo na en kos z WinXP.
Dela 24/7, pa ne zaradi P2P, pac pa zaradi komforta, ko me zjutraj pricakajo vsi maili, winmap ze kaksno urco zabava roze, programi z ze odprtimi fajli in podobno. In ko grem na faks pa potrebujem kaksen file si ga lahko takoj prenesem, seveda pa velja tudi obratno. Vmes pa masinca veselo folda :) Ircam ne, si pa vcasih privoscim CS in Battlefield.
Reset je ponavadi zaradi izpada elektrike (UPS je se na cakalni listi).
Dela 24/7, pa ne zaradi P2P, pac pa zaradi komforta, ko me zjutraj pricakajo vsi maili, winmap ze kaksno urco zabava roze, programi z ze odprtimi fajli in podobno. In ko grem na faks pa potrebujem kaksen file si ga lahko takoj prenesem, seveda pa velja tudi obratno. Vmes pa masinca veselo folda :) Ircam ne, si pa vcasih privoscim CS in Battlefield.
Reset je ponavadi zaradi izpada elektrike (UPS je se na cakalni listi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30059 (13493) | darkolord |
» | Kateri firmware uporabiti za router LinkSys WRT54G (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6978 (5051) | plavko61 |
» | Koliko minimalno ram-a za Windows XP?Oddelek: Operacijski sistemi | 4728 (3824) | Jan987 |
» | XP massive problemsOddelek: Operacijski sistemi | 1372 (1018) | ql000 |
» | KAKO DOLGO ZDRŽI VAŠ COMP BITI VKLOPLJEN I PRI TEM ŠE BITI V WINSIH !!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1788 (1273) | _fim_ |