Forum » Na cesti » Renault Grand Scenic - honest review
Renault Grand Scenic - honest review
blay44 ::
Pa ima kdo kitajski avto. Berem po ruskih forumih, da večjih klumpov ni.
Pri -10 se začne lomiti plastika in odpovedovati elektronika /elektromehanika.
Požarov na električnih pa je tudi že nekaj.
Prav rad bi informacijo iz prve roke. Tko za primerjavo.
Da pa primerajaš Nemca in Francoza istega ranga, je pa mal off.
Prioritete, stil in ukus so popolnoma nasprotne.
Eni zavijejo pocket tehnično brezhibno, drugi pa lepo in uživaško.
Orias ::
@MrStein, sem lastnik grand scenica 4 l.17. Leta 2017 si za 30.000€ dobil novega grand scenica (initiale paris), za okoli 28.000€ scenica z bose opremo. Danes pa dobiš za 30.000 € praktično avto z neko povprečno opremo. Ni neke velike razlike med modeli iz leta 2017 in zdajšnimi modeli, razen cene.
Izpostavil si v prvem postu kar nekaj "problemov", kateri tudi mene malce motijo.
Najbolj moteči za mene so parking senzorji, ki so neodzivni, sploh stranski senzorji.
Ne morem si predstavljati, kaj bi bilo če bi imel še park assist. Na scenicu l.09 so bili parking senzorji dosti bolj odzivni. Da o tistem nadležnem tuljenju parking senzorjev (tudi če avta nimaš v brzini) raje ne omenjam. .
Jaz sem z njim zadovoljen. Najbolj me je na začetku motilo, ko je avto dosti bolj "trd", v primerjavi z prejšnim scenicom. Sčasoma sem se privadil.
Jaz sem kupil 4 lete starega za 18.000€ (oprema edition one). 30.000€ pa v nobenem primeru že pred 2 leti dal za scenica, ker sem bil lastnik 3 renaultov in sem navajen na vse francoske finte in me skorajda ne more nič več presenetit
Izpostavil si v prvem postu kar nekaj "problemov", kateri tudi mene malce motijo.
Najbolj moteči za mene so parking senzorji, ki so neodzivni, sploh stranski senzorji.
Ne morem si predstavljati, kaj bi bilo če bi imel še park assist. Na scenicu l.09 so bili parking senzorji dosti bolj odzivni. Da o tistem nadležnem tuljenju parking senzorjev (tudi če avta nimaš v brzini) raje ne omenjam. .
Jaz sem z njim zadovoljen. Najbolj me je na začetku motilo, ko je avto dosti bolj "trd", v primerjavi z prejšnim scenicom. Sčasoma sem se privadil.
Jaz sem kupil 4 lete starega za 18.000€ (oprema edition one). 30.000€ pa v nobenem primeru že pred 2 leti dal za scenica, ker sem bil lastnik 3 renaultov in sem navajen na vse francoske finte in me skorajda ne more nič več presenetit
Moe_Lester ::
Pa ima kdo kitajski avto. Berem po ruskih forumih, da večjih klumpov ni.
"Kitajski avto" je precej širok pojem. Drugače je MG lani v Sloveniji prodal skoraj 900 avtomobilov, sigurno se najde na kakšnem forumu izkušnje iz prve roke.
Oporabnek ::
VW je za Golfa odstranil konfigurator na spletni strani, prodajajo še samo stare zaloge. Kot kaže je to začetek konca za ljudski avto, za katerega so prosili od 30k dalje. Nič čudnega, ker se je cena skoraj podvojila v nekaj letih. Plače so kot kaže šle previsoko, deli pa so ostali na krizni ceni.
Kawhi ::
Eh no, VW je ravnokar predstavil faceliftanega golfa. Zato verjetno starega ni več za konfigurirat.
https://www.autoexpress.co.uk/volkswage...
val46 ::
Eh no, VW je ravnokar predstavil faceliftanega golfa. Zato verjetno starega ni več za konfigurirat.
Sem na hitro prebral tvoj link in sm mislu da zdej že na aliexpress prodajajo golfe
Orias ::
VW je za Golfa odstranil konfigurator na spletni strani, prodajajo še samo stare zaloge. Kot kaže je to začetek konca za ljudski avto, za katerega so prosili od 30k dalje. Nič čudnega, ker se je cena skoraj podvojila v nekaj letih. Plače so kot kaže šle previsoko, deli pa so ostali na krizni ceni.
Tokrat bom še jaz mal offtopic, glede na to da je tema o Renault Scenicu,
Dejansko je pri vseh znamkah tako. Spomnimo se obdobja plandemije, kjer so morali proizvajalci kljub slabši prodaji poskrbeti za dobiček. Zato so pa tako promoviriali "polprevodniško krizo".
Takrat so se podražali samo polprevodniki pri avtoindustriji. Pri vseh ostalih panogah (računalništvo, mobilna telefonija.... tehnika nasplošno) se cene niso spremenile. Se je nehala plandemija in potem se je na srečo kapitalistov začel še reality šov Ukrajina - Rusija in spet so imeli opravičilo, za visoke cene. Evropski proizvajalci se zavedajo (sploh Nemci), da so jim šteti dnevi in da prihaja obdodje, kjer se bodo karte konkretno premešale. Si upam iti staviti, da bo na tem področju prišlo do velike afere. Evropska avtoindustrija je v celoti odvisna od Kitajske, hkrati pa marsikoga motijo Kitajske znamke avtomobilov, kjer se ne plačuje ime znamke.
MrStein ::
Pa še tole, sem že prej napisal v drugi temi:
Po novem je slovenščina baje obvezna v avtih. Za nazaj itak ne bodo popravljali. Oziroma: saj že ima slovenštino!
Zanimivost: Renault Scenic navigacija v slovenščini ima lep glas, v angleščini pa nekako prekinja. Kot da bi stavek bil zlepljen iz posamezno posnetih besed. (saj mogoče je tako narejeno, ampak drugje se to ne sliši tako očitno kot tukaj)
Slovenski prevod GUI (besedila) je sicer precej ubogi.
Če spelješ, pa so katera vrata odprta, napiše z rdečim "Zategnitev ročne zavore!"
Po novem je slovenščina baje obvezna v avtih. Za nazaj itak ne bodo popravljali. Oziroma: saj že ima slovenštino!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Hmm, koliko ponavadi traja baterija v ključu?
Zdaj že drugič jamra "low battery" (torej je enkrat že bilo menjano). Pa avto star manj kot dve leti.
Recimo v Toyoti je bilo menjano tam enkrat na 5 let.
V navodilih piše "približno dve leti". No ja...
Zdaj že drugič jamra "low battery" (torej je enkrat že bilo menjano). Pa avto star manj kot dve leti.
Recimo v Toyoti je bilo menjano tam enkrat na 5 let.
V navodilih piše "približno dve leti". No ja...
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Oba sta javila low battery nekje v roku enega leta in bila zamenjana.
Zdaj je en spet javil po nekje 5 mesecih.
Za drugega še preverim.
Zdaj je en spet javil po nekje 5 mesecih.
Za drugega še preverim.
Motiti se je človeško.
Utk ::
Pač je bila zanič baterija že v štartu. Jaz sem kupil že varto, odpakiral, dal v ključ in ni vžgal. Nazaj s staro pa je. Sem vrgel cel paket v kanto, kupil 10 komadov v kiku in jih dal v predal. Če so že zanič, so vsaj poceni in pri roki.
Ja, ta zadnja baterija je imela eno čudno prasko. Pa neka xy znamka je. Nekaj kot Jysk.
Motiti se je človeško.
Sem preveril in so res neke stare baterije (dejansko iz Jysk-a).
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet za novi avto? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Na cesti | 73239 (12824) | FiReFTW |
» | Nov avto? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 35816 (9836) | solatjek |
» | Avto za 22000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 19441 (14414) | Timurlenk |
» | Nakup novega avtomobila do 18.000€ (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22524 (17470) | Netrunner |
» | Kaj mora obvezno imeti avto ki ga kupujete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 63743 (51471) | Netrunner |