Forum » Mobilne tehnologije » Xiaomi 13T kondenz v kameri
Xiaomi 13T kondenz v kameri
Mateja12 ::
Pozdravljeni, mene pa zanima ce ma kdo Xiaomi 13T in ce se vam je z notranje strani kamere pojavil kondenz ob uporabi? Prvi dan uporabe sem opazila ta problem, poslala na servis, so seveda zavrnili neskladje, ces, da je izdelek izpraven, sedaj pa berem tuje forume, da naj bi to bil pogosto pojav in Xiaomi celo zagotavlja,da je to cisto normalno. Pa me zanimajo vase izkusnje.
Mateja
Mateja
neverjetni99 ::
Imam Xiaomi flagship ampak nimam kondenza v kameri. Dvomim da je to normalno.
*edit*
Kolikor berem po netu, ima ogromno ljudi, ki si lasti 13T in 13T pro ta problem. Lahko probaš, na 8K snemanje in pustiš, da "zažge" ven vlago iz kamere. Tako jih je par rešilo, ta problem.
*edit*
Kolikor berem po netu, ima ogromno ljudi, ki si lasti 13T in 13T pro ta problem. Lahko probaš, na 8K snemanje in pustiš, da "zažge" ven vlago iz kamere. Tako jih je par rešilo, ta problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neverjetni99 ()
Nikonja ::
Tudi če se posuši ti zihr ostanejo fleke na spodnji strani... čudovita IP68 zaščita!
Pa snemanje 8K po zakurilo CPU in ne kamero tko da ne vem kako bo to posušilo, razen če je sta CPU+GPU točno za kamero!
Pa snemanje 8K po zakurilo CPU in ne kamero tko da ne vem kako bo to posušilo, razen če je sta CPU+GPU točno za kamero!
Res se mi ne zdi to normalno, sploh ker naj bi bil mobi vodoodporen in se pregovarjam za vracilo denarja zato bi rada zbrala cimvec informacij... tud js sm vidla na netu da jih ma dost tak problem, ce mi slucajno ne uspe odstopit od pogodbe, bom probala z snemanjem 8k videa itd... Do takrat pa ne mislim niti prizigat telefona ? kaksen smisel ma potem sploh kamera ce je ne mores skos uporabljat ker cakas da se ti odrosi ??
bajsibajsi ::
Uveljavljaj stvarno napako (ne garancije). Kondenz v notranjosti telefona ni normalen, niti zazeljen. Pa poslikaj prej vse z drugim telefonom.
Hvala! Bom si prebrala kako je z uveljavitvijo stvarne napake. So mi pisali da naj jim se enkrat posljem telefon in se bo zaveda sigurno samo vrtela v krog... Upam, da mi uspet dobit nazaj denar. Koliko zdj berem po forumih in YouTubeu imajo cisto vsi isto napako, Xiaomi pa zavraca reklamacije in govori, da je to normalno... Js sem ga pa ravno zaradi kamere kupla in prej nisem zasledila informacij o tej napaki ?
bajsibajsi ::
Zato pa obvezno uveljavljas stvarno napako. Jasno mora biti, da ne odpirajo garancijski postopek, ampak stvarno napako. Tu je zakonodaja jasna in bistveno tezje zavlacujejo. O stvarni napaki smo kar precej pisali tudi na ST.
https://www.google.com/search?q=site%3A...
https://www.google.com/search?q=site%3A...
Technics111 ::
To se odpre spuče ven ter zadihta z pattex all in one lepilom in je mir. Ker očitno v fabrikah sparajo na materialu in lepilih in delajo vedno večji klump.
mihi666 ::
Vedno sem bil samsung fen... potem sem kupil 2 xiaomija eden je zmrzoval neoziven ekran. Nikoli več. Edino skiro dela..
David83 ::
ZveeZ ::
Kako pa repliciras ta kondenz na kameri?
Imam 13t pro, pa zaenkrat ni sledi kondenza.
Bi pa rad preveril, ce se tudi pri mojemu pojavi, da uveljavim stvarno napako, ker predvidevam, da v casu, ko je steklce zaroseno, je nemogoce slikati ostro fotografijo. Ergo, aparat ne funkcionira kot bi moral.
Bi pa rad preveril, ce se tudi pri mojemu pojavi, da uveljavim stvarno napako, ker predvidevam, da v casu, ko je steklce zaroseno, je nemogoce slikati ostro fotografijo. Ergo, aparat ne funkcionira kot bi moral.
mihi666 ::
Moj prvi smartphone je bil samsung s6 edino slabost je bila baterija. Zdaj imam s21 in naslednji telefon bo samsung. Pa nisem fan samsunga ampak meni dela
Scorpy84 ::
Vedno sem bil samsung fen... potem sem kupil 2 xiaomija eden je zmrzoval neoziven ekran. Nikoli več. Edino skiro dela..
Pravi Xiaomi telefon si kupite, ne pa te budget jajce.. Samsung je še pri flagshipih bolj kot ne žalost
No ja, zraven telefona sem dobil neka "jajca" , ki ni niti vodoodporen. Ga imam sem pa tja za pogledat filme, za navigacijo je odličen, ker baterija kar drži in drži. Enkrat sem ga vzel na plažo, nekako je padel iz žepa, direkt 0,5m globine. Koliko časa je bil not, nimam pojma. Ampak po dveh letih in pol še kar dela.
Super, potem pomoje ne bos mel tega problema, meni se je takoj pojavlo ob uporabi kamere in tud kolk sem brala po tujih forumih se je vsem takoj pojavlo... Mam pa ogromen problem, ker Xiaomi ne priznava tega kot napako, ker je to kao normalno, če greš iz mrzlega na toplo ipd.... In ja... slike so za en k potem seveda, moreš čakat da se ti odrosi, potem pa lahk spet nardiš 3 slike predn se nazaj zarosi, uglavnem NEUPORABNO
Sem klicala danes Tržni inšpektorat in so rekli, če njihov servis ne prizna napake, da lahko samo po sodni poti potem nadaljujem, če želim kej doseč sam to se pa sigurno ne izplača. Svetovalec za potrošnike mi je pa rekel, naj jim sporočim da odstopam od pogodbe, ker še ni mimo en mesec od nakupa in potem če bojo komplicirali, pisno naprej na Tržni inšpektorat... Torej, zdj sem jim poslala nazaj telefon in tud airfryer, ki je bil zraven kot darilo, napisala, da odstopam od pogodbe, opisala napako in priložla slike (sem slikala zadnjič kamero z drugim telefonom)... Zdej pa upam na najboljše....
Technics111 je izjavil:
To se odpre spuče ven ter zadihta z pattex all in one lepilom in je mir. Ker očitno v fabrikah sparajo na materialu in lepilih in delajo vedno večji klump.
Samo če kdo drug, ki ni pooblaščen servis, prčka po mobitelu... a ni potem, da garancija več ne vela? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Mateja12 ()
Danes sem med tusiranjem imel tel v kopalnici. Nalasc sem jo zameglil, da sem dvignil vlago kolikor se je dalo.
Takoj po tusiranju sem stopil na balkon in vklopil kamero 4k@60fps. Temperaturna razlika dobrih 20°c. Ni bilo znakov zarosevanja..
upam, da to pomeni, da je moj tel ok, ker kolikor berem na netu izgleda kot da je cca 100% 13t telefonov s tem problemom.
Takoj po tusiranju sem stopil na balkon in vklopil kamero 4k@60fps. Temperaturna razlika dobrih 20°c. Ni bilo znakov zarosevanja..
upam, da to pomeni, da je moj tel ok, ker kolikor berem na netu izgleda kot da je cca 100% 13t telefonov s tem problemom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Danes sem med tusiranjem imel tel v kopalnici. Nalasc sem jo zameglil, da sem dvignil vlago kolikor se je dalo.
Mislim da je potem tvoj telefon narejen tako kot treba! To je dobro slišat :D dokaz, da ni normalen pojav... Zgleda kakšna serija proizvodnje falš in nočejo priznat napake...
z3ro ::
Probaj narediti ravno obratno, se pravi mej telefon zunaj in ga daj potem v soparno kopalnico ter vklopi kamero. Ker rosa/kondenz se pojavi ko daš nekaj hladnega na toplo - pir iz hladilnika recimo
Probaj narediti ravno obratno, se pravi mej telefon zunaj in ga daj potem v soparno kopalnico ter vklopi kamero. Ker rosa/kondenz se pojavi ko daš nekaj hladnega na toplo - pir iz hladilnika recimo
Jaz sem razmisljal v smeri, ce bi dal telefon s toplim in vlaznim zrakom v notranjosti, na hladno, da bi ta kondenziral na hladnem steklcu od kamere.
Ce bi dal telefon s hladnim in suhim zrakom na toplo, bi kvecjemu kondenziralo na zunanji strani steklca oz verjetno kar po celotni povrsini telefona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
PacificBlue je izjavil:
Telefon potopiš v riž.
Point je, da je ta telefon ip68 certified.
Bi pricakoval, da je vodotesen.
Skoda da nima barometra. Bi se s stiskanjem hitro ugotovilo ali tesni ali ne.
Invictus ::
Saj je vodotesen. Voda ne gre ven .
Vzemi fen, daj ga na nizko jakost in posuši celoten telefon. Tako smo včasih sušili avto luči, ko se je nabral kondenz.
Vzemi fen, daj ga na nizko jakost in posuši celoten telefon. Tako smo včasih sušili avto luči, ko se je nabral kondenz.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Technics111 ::
Super, potem pomoje ne bos mel tega problema, meni se je takoj pojavlo ob uporabi kamere in tud kolk sem brala po tujih forumih se je vsem takoj pojavlo... Mam pa ogromen problem, ker Xiaomi ne priznava tega kot napako, ker je to kao normalno, če greš iz mrzlega na toplo ipd.... In ja... slike so za en k potem seveda, moreš čakat da se ti odrosi, potem pa lahk spet nardiš 3 slike predn se nazaj zarosi, uglavnem NEUPORABNO
Sem klicala danes Tržni inšpektorat in so rekli, če njihov servis ne prizna napake, da lahko samo po sodni poti potem nadaljujem, če želim kej doseč sam to se pa sigurno ne izplača. Svetovalec za potrošnike mi je pa rekel, naj jim sporočim da odstopam od pogodbe, ker še ni mimo en mesec od nakupa in potem če bojo komplicirali, pisno naprej na Tržni inšpektorat... Torej, zdj sem jim poslala nazaj telefon in tud airfryer, ki je bil zraven kot darilo, napisala, da odstopam od pogodbe, opisala napako in priložla slike (sem slikala zadnjič kamero z drugim telefonom)... Zdej pa upam na najboljše....
Technics111 je izjavil:
Samo če kdo drug, ki ni pooblaščen servis, prčka po mobitelu... a ni potem, da garancija več ne vela? :D
Kdor popravlja telefone ti bo to uredil v slabi uri. Za garancijo se meni osebno fučka, ker si znam vse sam uredit od A do Ž..Itak pa je pri nas garancija kot da je nebi bilo, ne krijejo za mehanske poškodbe, ne krijejo če je matična kriva(si zmislijo da je telefon bil v vodi oz vlagi), torej ne krijejo za glavni dve najdražji komponenti telefona matično ploščo, ter Zaslon.. Hvala lepa za takšno garancijo..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ram 2 servis (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 82023 (9933) | Twixz |
» | Huawei p20 pro ali samsung s9+ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15693 (13031) | cordoba |
» | Huawei P20, kamera in Telekom/EmonagramOddelek: Mobilne tehnologije | 3046 (2360) | louser |
» | Garancija zavrnitev TELERAY (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 21139 (15849) | ziga1990 |
» | Apple priznal - programskega popravka za anteno ne bo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 19154 (15855) | 49106 |