Forum » Pomoč in nasveti » Synology 918+ dodajanje 4 diska v RAID in k Volums
Synology 918+ dodajanje 4 diska v RAID in k Volums
Joze_K ::
Zdravo,
imam Synology 918+, dosedaj 3 HDDje, ki pa so postali premali. 3 HDD so nastavljeni v RAID (2+1). Nastavljena imam 2 voluma..
Sedaj bi rad dodal 4 disk, ga prav tako postavil v RAID (3+1), in njegovo kapaciteto razdelil k obema Volumoma (npr 30% k Volume1, 70% k Volume2)
A je to izvedljivo in kako?
Ko ugasnem NAS, dodam disk, ga vklopim, a zazna prisotnost 4-tega HDDja in ponudi opcijo da ga dodaš v RAID?
Kako potem dodeliti še kapaciteto?
A je kje kak Youtube video ... sem iskal pa nič konkretnega za tak moj problem našel.
Npr.
vendar ima samo en Volume...
Hvala za info...
J
imam Synology 918+, dosedaj 3 HDDje, ki pa so postali premali. 3 HDD so nastavljeni v RAID (2+1). Nastavljena imam 2 voluma..
Sedaj bi rad dodal 4 disk, ga prav tako postavil v RAID (3+1), in njegovo kapaciteto razdelil k obema Volumoma (npr 30% k Volume1, 70% k Volume2)
A je to izvedljivo in kako?
Ko ugasnem NAS, dodam disk, ga vklopim, a zazna prisotnost 4-tega HDDja in ponudi opcijo da ga dodaš v RAID?
Kako potem dodeliti še kapaciteto?
A je kje kak Youtube video ... sem iskal pa nič konkretnega za tak moj problem našel.
Npr.
vendar ima samo en Volume...
Hvala za info...
J
- spremenil: Joze_K ()
Baja ::
ne vem ce to gre tako kot si predstavljaš.
po moje bos moral podatke nekam skopirati, razdrti 2+1 (predvidevam da mas 2 v raid 1 in 1 disk za rezervo) in postaviti konfiguracijo s 4imi diski.
po moje bos moral podatke nekam skopirati, razdrti 2+1 (predvidevam da mas 2 v raid 1 in 1 disk za rezervo) in postaviti konfiguracijo s 4imi diski.
Joze_K ::
dodajanje diska gre...
nikjer ne najdem kako je z delitvojo nove kapacitete med dvema Volumes...
nikjer ne najdem kako je z delitvojo nove kapacitete med dvema Volumes...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Synology - kako naštimat ne-Raid diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2662 (2009) | PandaFlow2 |
» | Kaj kupiti za shranjevanje 10T podatkovOddelek: Kaj kupiti | 12566 (10007) | HighBane |
» | Software raid 1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11919 (11061) | uporabniik |
» | Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 20732 (8146) | element |