» »

Express One Si in njihov odnos glede dostav

Express One Si in njihov odnos glede dostav

««
17 / 17
»
»»

bm1973 ::

GLS je isti.

Zmečkano škatlo ti fukne skoraj na cesto, ne na dvorišče. Če bi kreten vsaj poklical prej...

Master_Yoda ::

Meni se je ze dva krat pri ExpressOne zgodilo da je paket iz amazona odprt prisel. En rob skatle po celotni dolzini vtrgan in prav se vidi na kartonu da je to bilo namenoma narejeno. S tem da je na zadnjem paketu bil tudi pretrgan tape na tisti strani (in ta amazonov tape, ki ima neki fiber vmes da se ga tezje pretrga ne mores ravno nenamenoma vtrgati).

Obojekrat isti dostavljalec, in obojekrat je stran ki je bila vtrgana bila postavljena tako da ko je paket vzel iz tovornjaka bila obrnjena nazaj, tako da si to videl ze ko je on plezal v kombi in se peljal vstran.
Ampak na sreco je bilo vse noter.
Dovie'andi se tovya sagain.

fikus_ ::

Si naročil kaj, kar bi bilo po velikosti in teži primerljivo telefonu?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Master_Yoda ::

Ne, oboje je bilo v skatli srednje velikosti - prvi paket je imel noter roki za monitorja, drugi pa GPU + PSU.
Sem pa prejsnji teden dejansko narocil nek budget telefon za babico, mi ga je pripeljal DPD v malo vecji "pristine" mehurckasti kuverti. Je pa seveda bil drug dostavljalec.
Dovie'andi se tovya sagain.

styrian ::

Danes sem imel primer, da je kurir paket iz Aliexpressa pustil kar na Petrolu, čeprav je bil naročen na domač naslov.

Na Viberju sem dobil sporočilo, da moram za prevzem na Petrolu plačati dodatnih 0,5 €.

bill156 ::

Isto tukaj. Kurir EO (Srđan) si je izmislil da je naslov napačen (slednji je povsem točen in jasno čitljiv) in AE pošiljko pustil kar na BS Petrol. Za prevzem sem se najprej jajcal kje je ta famozni "Parcel Shop" in/ali "OEX Shop". Ker nisem nič našel sem pobaral prodajalko, ki tudi ni točno vedela za kaj gre. Potem pa je tam nekje zadaj našla mojo AE pošiljko. Za prevzem sem plačal 0.60€ + podpis. Naravnost noro!

Z EO sem imel že n-krat vrženo čez plot ali pa zatlačeno v ali za kaslc tako, da lahko vsak ki pride mimo reče "to je moje" in odnese.
Primera, da ti kurir način dostave samovoljno spremeni v "self-pickup", potem ko si izmisli, da 100% pravilen naslov ni pravilen pa še nisem videl. Kurur je pa še kar na poti do dostave...

This is a new low. Even for them.

Express One:
29.08.2025 10:40 Vaš kurir je na poti do dostave.
27.08.2025 08:33 Pošiljka je predana u OEX Shop
27.08.2025 08:27 Tovor je bil dostavljen v Parcel Shop.
27.08.2025 07:24 Kurir je zapustil poslovalnico
26.08.2025 14:18 Vaša pošiljka bo dostavljena na vaš nov naslov.
26.08.2025 10:12 Pošiljke nismo mogli dostaviti zaradi manjkajočega ali napačnega naslova.
26.08.2025 07:40 Kurir je zapustil poslovalnico

17TRACK:
2025-08-27 08:27
Delivery attempt unsuccessful.Delivery method changed to self-pickup, Carrier note: Delivery attempt failure,Change to self pick up

2025-08-26 10:12
Delivery attempt unsuccessful.Delivery address is incorrect, Carrier note: Delivery attempt failure,Address is unknown / wrong

2025-08-26 07:40
Out for delivery, Carrier note: Out for delivery

2025-08-25 06:46
Received by local delivery company, Carrier note: Received by local delivery company

d4vid ::

Meni par dni nazaj vrgel na stopnišče in se odpeljal. No, vsaj na petrol ni dal, kot mu je v navadi, najraje plačam petrolu 25% vrednosti paketa :))
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

styrian ::

Jaz ne mislim plačevati Petrolu za prevzem, pa četudi je pol evra. Bom prijavil tržni inšpekciji.

OmegaBlue ::

No ja, meni pa danes spet isto. Označeno kot dostavljeno in paketa nikjer, na kamerah nikogar - cel dan doma. Center sporoči ko jim depo odgovori. Verjetno se lahko obrišem pod nosom za 150e.l, reklamacije itak ne morem delat pri prodajalcu če je označeno kot dostavljano.

Daleč najslabša faking sluzba. Ker dostavna niso.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

delavec44 ::

Vaš kurir bo kmalu prispel na vaš naslov
Predviden čas prihoda 08:00 - 18:00

Cel dan naj čakam :|

Furbo ::

Zakaj bi čakal, saj ti da nekam pred vrata, niti zvonijo ne.
Pa jaz sem nazadnje lahko sledil dostavljalcu, sem dobil link na viber.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

GupeM ::

Tako je. Lahko slediš. In pač vsake toliko preveriš, če je že dostavljeno. Glede na to, da imajo vso to infrastrukturo že postavljeno (obveščanje o predvideni dostavi, sledenje, prikaz stanja, da je paket že dostavljen...), bi bilo super, da bi ob dostavi prejel obvestilo, da je zadeva dostavljena. Tako bi vsaj lahko takoj šel ven iskat, če že ne more poklicat/pozvonit.

Ob vsej tej infrastrukturi ne morejo določiti okvirne ure prihoda?

Kam ga bo dal ne vem. Dvorišče je zagrajeno, zunaj pada dež. Bomo videli.

VIP58 ::

V sredo sem dobil obvetilo o dostavi, ni bilo nikogar blizu, cel dan doma. Po trackingu je paket v Direct4.me paketomatu.
Nisem dobil dostopne kode za prevzem. Ali so to kakšne nove njihove fore?
Too much of everything is just enough.

dsby ::

Saj ko ti že en čas nosi, že ugotoviš kdaj ti prinese. Pri meni je nekje 11:20-12:20.

Ne pomaga pa niti to, da sedaj dobiš lepo po mailu kjer lahko izbereš dostavno točko, recimo Petrol. Enega malo večjega je nesel tja. Za enega majhnega se mu pa ni dalo, je raje kar v kaslc zatlačil.
Meni pa niso računali 0,50EUR, še napisala mu je (dopoldanska) sodelavka na paket "samo daš". Dočim za drugega od DPD sem moral plačati 0,40EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dsby ()

V-i-p ::

@VIP58: To snami in se prijavi s svojimi podatki, mogo vidiš svoj paket: https://play.google.com/store/apps/deta...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

Gregor P ::

... tole je mimogrede dokaj slabo ocenjena aplikacija s poraznimi komentarji. Ne vem, če je ravno varno namestiti to aplikacijo?:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Telekom ima še slabšo oceno pa nas jo ima na tisoče ;). Se jo navadiš, jbg. Ne vem pa kaj si mislil glede varnosti, nič posebnega ne zahteva app (obvestila in lokacijo).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

To je pač moja prelimenarna ocena, ko sem si jo na hitro ogledal; torej prvi vtis je, da si jo ne bi namestil med drugim tudi zaradi varnostnih pomislekov. Nisem se pa sedaj poglabljal in raziskoval dalje; čisto lahko, da je moja prva ocena zgrešena :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

V-i-p je izjavil:

Telekom ima še slabšo oceno pa nas jo ima na tisoče ;). Se jo navadiš, jbg. Ne vem pa kaj si mislil glede varnosti, nič posebnega ne zahteva app (obvestila in lokacijo).

Zakaj pa lokacijo rabi?

Sem dal povpraševanje na cs@expressone.si. Čakam na ponedeljek. Sobota in nedelja ne delajo:(

Klemenn ::

x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klemenn ()

GupeM je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Zakaj pa lokacijo rabi?

Po mojem zato, ker moraš paketnik odklenit?

A, ok. Sem mislil da je app za eone. Zdaj vidim, da je direct4me.

Drugače pa za odklep ne rabiš lokacije. Za GLS, DPD in podobno, nisem še nikoli rabil lokacije. Tudi za tankanje na Petrolu z appom Petrol go je ne rabiš. Samo vpišeš kodo ali poskeniraš QR kodo.

Dobil klic zjutraj, opravičilo in obljuba da dostavijo jutri. Dobil paket danes popoldne:)
Pa še pojasnilo, da ne smejo sami preusmerjat v paketomat, če je razdalja med naslovnikom in paketomatom več kot kilometer.

Kaj pa na Petrol kjer moraš plačati lahko sami preusmerjajo?

feryz ::

Slo tekovcem se pa res dogaja veš čas.
Jaz sem zjutraj dobil SMS od express one, da bo paket dostavljen med 8 in 18 uro.
Uro kasneje zazvoni telefon, tip od expressa mi javi, da je pred bajto. Rekel sem mu, naj mi paket vrže pred vrata in tako je storil. Korektno in brez kakršnihkoli komplikacij.

GTi ::

2x poleti dobil super dostavo preko njih iz/od kitajskega AliExpress_a na gorenjsko...pa cca. 1 minutko prej me je kurir tud prijazno poklical & je vse prišlo b.p.
When it changes it reveals its true potencial.

Očitno je zelo odvisno od kurirja. Mene nikoli ne pokliče. Samo pusti pred bajto. Pa sem imel že precej (35+), njihovih dostav, pa še nikoli nisem dobil klica.

Vozita pa na našem koncu dva različna kurirja. Pogosto z Amazona prideta dva paketa v dveh zaporednih dneh, čeprav gre za eno naročilo. Pa je običajno prvi dan en kurir, drugi dan pa drugi. Pokliče nobeden.

Matevz96 ::

feryz je izjavil:

Slo tekovcem se pa res dogaja veš čas.
Jaz sem zjutraj dobil SMS od express one, da bo paket dostavljen med 8 in 18 uro.
Uro kasneje zazvoni telefon, tip od expressa mi javi, da je pred bajto. Rekel sem mu, naj mi paket vrže pred vrata in tako je storil. Korektno in brez kakršnihkoli komplikacij.

Tudi meni ni jasno, ali ima moje območje pač najboljše kurirje v Sloveniji ali pa je večina slo-techa magnet za težave.

Še z nobeno dostavno službo nisem imel težav, vsi lepo pripeljejo na dom pa s tem da sem na podeželju in mu bi bilo veliko lažje pustit na kakšen Petrolu/paketomatu.
#hooldthedoor

stara mama ::

Mene tud pizdijo počasni paketi in nerednost, eno obdobje je bila dostava na petrol stalnica (celo brez obvestila), itd itd.
Sem pa enkrat videl, ko je dostavljalec prišel s kombijem, notri več škatel in v vsaki škatli ogromno teh kitajskih paketkov in začnem pri sebi razmišljat:
Dober si, če ti uspe vse tiste male paketke danes dostavit, ker sam bi jih vrjetno dostavljal cel teden.
Za vsako tisto jebeno vrečkico se fijakat do vsake bajte posebej in iskat prejemnika......

Ne hvala, ne delam tega tud za dvakratnik minimalne plače!
Ekologija™ in Trajnost™

Matevz96 je izjavil:

Tudi meni ni jasno, ali ima moje območje pač najboljše kurirje v Sloveniji ali pa je večina slo-techa magnet za težave.

Še z nobeno dostavno službo nisem imel težav, vsi lepo pripeljejo na dom pa s tem da sem na podeželju in mu bi bilo veliko lažje pustit na kakšen Petrolu/paketomatu.
Po mojem so, glede na jokanje v drugih temah, slo tekovci po večini v nekih socialno mravljiščnih blokih.
Tam je dejansko texas in se mi dostavniki smilijo. Pride do vhoda s par paketi in zvoni kot blesav. Odgovori seveda nihče ne.
Če bi jaz vozil, bi vse skupaj zabrisal v kanto za smeti zraven vrat, pa naj se jebejo.

Dostava naj se prilagodi.

Folk dela od 7,8 zjutraj do 16,18 popoldne...

Dostava je pa od 9 - 15... Naj jemljem dopust?

Plus, da skoraj nihče ne pokliče kdaj pride...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

In dostavljalec bo dostavil celotni občini v tistih dveh urah, ko boš otroke šetal na igrišče/interesne dejavnosti ?
Bognedaj, da celo kdo leta 2025 dela na izmene!
Ekologija™ in Trajnost™

bm1973 je izjavil:

Aha, ti delaš od 8 do 18, dostavljalci naj bodo pa ponoči v službi, da bo gospodi ustreženo.
Verjeti ali ne, tudi oni imajo tak urnik. Pa če se tebi zdi še tako neverjetno.

Ma nobenega prilaganja dostave ne potrebujemo. Če na express one spletni strani odpreš sledenje, ti kaže, kje se kurir nahaj. Če odpreš sledenje po tem, ko je bil paket že dostavljen, to tudi piše (in te vpraša za oceno dostave).

Imajo tudi infrastrukturo, da na dan dostave zjutraj pošljejo sporočilo na viber in/ali mail, da bo paket dostavljen danes.

To pomeni, da imajo vso potrebno infrastrukturo, da bi lahko poslali tudi sporočilo, da je bil paket dostavljen. Tako bi točno vedel, da ga moraš it iskat pred vhod ali pa bi poklical domov, da bi ga kdo drug prevzel, če bi bil doma. Pa kurir ne rabi nič klicat pa nič pošiljat. Zadeva bi se avtomatsko zgodila, ko poskenira paket ob dostavi. Tako kot se zdaj na spletni strani avtomatsko spremeni v status dostavljeno.

feryz je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Aha, ti delaš od 8 do 18, dostavljalci naj bodo pa ponoči v službi, da bo gospodi ustreženo.
Verjeti ali ne, tudi oni imajo tak urnik. Pa če se tebi zdi še tako neverjetno.

Ti dostavljalci so kot javna uprava...

Delajo, ko jim ustreza.

In ja, naj dostavljajo popoldne/zvečer. Pač narava posla... Ali pa naj delajo kaj drugega...

Predlagam, da greš za dostavljalca.
Boš tud ti delal ko ti bo pasal, da ne govorimo o natančnosti in točnosti :)

https://expressone.si/si/dostavni-partn...
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

Delajo, ko jim ustreza.

In ja, naj dostavljajo popoldne/zvečer. Pač narava posla... Ali pa naj delajo kaj drugega...
Lahko tudi obrnemo.
Začni delati od 18 do 4, da boš doma ko paket pride.

Pithlit ::

Ker dostava na šiht ni opcija? Sicer pa ni naš bm nek težki privatnik ki zaračunava stotine eur za delo od doma?
Life is as complicated as we make it...

PunkDude ::

Še nikoli v življenju nisem imel probleme z dostavnimi službami. Vsakič pokličejo, če sem doma prevzamem, če me ni mu rečem naj flikne pred vrata in čao.
Še nobene slabe izkušnje.
Živim v bloku.

bill156 ::

Danes sem problemu z EO dostavo prišel do konca.

Včeraj sem namreč spet (že drugič zapored) opazil da dostava ni uspela, ker "naslov ni točen ali napačen". Takoj sem kontaktiral cs@expressone.si in pisno posredoval vse podatke.

Danes pa me je poklical kurir (spet Srđan) ker ni našel naslova dostave. Ko sva se končno našla na cilju sva zadevo pogledala bolj podrobno.

Izkazalo se je, da ga je njihova aplikacija za navigacijo poslala kak kilometer stran od dejanske lokacije (dobesedno na drugo stan hriba). Uporabljajo neko lastno implementacijo Google API-ja, ki pa očitno dovoljuje tudi zelo približne zadetke in jih "optimizira" tako, da je vse skupaj nekje 98% točno (ocena Srđana). V mojem primeru je ulica (z rimsko številko) dolga kak kilometer in pol. Glavni del ulice je v obliki velike črke U speljane okrog hriba s kakimi pet "pritoki", ki so tudi ta ista Ulica X. Da je zmeda še večja so hišne številke razmetane vsepovsod. Seveda če iščeš točno ta en naslov preko Google maps najde 100% točno. "Optimizacija" pa evidentno naredi svoj magic trick. Lahko rečemo da gre za slabo implementacijo s stani piscev aplikacije (odločno preveč zrelaksirano parametriranje Google API-ja).

Kurir lahko potem, ko je končno našel pravo ciljno lokacijo to v aplikaciji potrdi in si zadeva to reč zapomni. To seveda reši njegov problem, ne velja pa to za druge kurirje, ki bodo verjetno imeli enak ali podoben problem (odvisno od algoritma). Aplikacija si očitno teh potrditvenih podatkov ne deli med uporabniki, ker sem imel z EO že več kot 50 uspešnih dostav. Tako da je to še en velik minus za razvijalce aplikacije: ni nobene arbitraže na nivoju skupine. To sta že dva velika kiksa!

Drug del problema pa je pri AE. Telefonska številka, ki jo navaja AE ni pravilna, ker je bilo izpisano +386386nnnnnn. Ko sem pogledal v nastavitve sem ugotovil, da so v "Shipping address" segmentu telefonsko številko preprosto izgubili, ker je bila navedena samo koda države. V segmentu "Profile", pa je v vseh treh segmentih (Country code, Area code, Number) pisalo "null". Vse kaže, da kitajci med nadgradnjami svojih sistemov slabo migrirajo podatke tako da jih produkcija vleče iz nekih starih baz. V mojem primeru je tisti njihov backup query izgubil/pozabil omrežno številko in jo nadomestil s kodo države. To pa je povzročilo da me kurir ni mogel poklicat potem, ko ga je službena navigacija poslala na nek travnik ob nekem makadamu na drugi strani hriba. In pošiljka bi lahko spet končala na petrolu...

Torej, če imate probleme z dostavo velja preveriti profil/nastavitve v spletni prodajalni, ker slednji znajo pozabiti kak podatek ali dva. Kurirska služba pa tudi ne more sporočit da je samo telefonska številka narobe. Tako da se lahko zaradi pomanjkljive/netočne navigacije v kombinaciji s kiksom glede telefonske zadeva konča tam nekje. Sicer pa je odziv na cs@expressone.si hiter in profesionalen.

Zadeva rešena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bill156 ()

Hvala za izčrpno razlago :)
««
17 / 17
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DPD (tisočič) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
769015 (1191) Squirrel
»

GLS ne dostavlja na dmač naslov

422791 (810) Gagatronix
»

GLS nesposobni - nasvet prosim (strani: 1 2 3 )

12715032 (2619) Samael
»

Electronic4you (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6822779 (3019) MadMax
»

DPD in njihovi paketniki - vse dela, dokler ne pač ne (strani: 1 2 )

8013845 (9742) AndrejO

Več podobnih tem