Forum » Loža » Express One Si in njihov odnos glede dostav
Express One Si in njihov odnos glede dostav
Buggy ::
Jaz sem imel od EO dostavo iz amazon.de. Za kitajcke pa res ne smem trditi, saj ze lep cajt nisem nic narocal. just FYI

Pithlit ::
Meni so sicer EO šalabajzerji, ampak sedaj sem jih nagruntal in gre. Vedno imam tri variante:
- dostava na dom
- preusmeritev v paketomat
- dostava na dom, ampak EO avtomatsko preusmeri v najbližji paketomat.
Ko dobim sporočilo o dostavi... se tam tudi izpiše na kateri naslov pride paket. Včasih je tam že kar naslov od paketomata, pa ne kompliciram. Važno, da vem, kako in kaj.
Včasih preusmeritev deluje, včasih ne.
V vseh primerih pa sem pošiljko dobil. Vem, ni idealno, ampak meni je včasih dovolj, da lahko preusmerim v paketomat oz. EO že sam pošlje tja.
To glede sporočil bi celo delovalo... Ampak vse kar jaz dobim je sporočilo (nekje okol 18h) da je pošiljka dostavljena v lokalni paketomat.
Na srečo sem dost mal doma, in je paketomat par 100m stran, pa se mi ne da ukvarjat z usklajevanjem urnikov kdaj bo kdo na vratih. Tako da mi ta sistem kar odgovarja. Pač peljem psa na sprehod do paketomata namesto po običajnem krogu.
Aja, še ena prigoda ki vam nikakor ne bo všeč če se vam začne dogajat:
Zadnjič dobim tako obvestilo (zvečer, da je pošiljka v paketomatu). Ok, grem iskat, pobašem ven, doma fuknem na mizo tiste 3 pakete in odprem prvega... Nič jasno, to ni moje. Pogledam naslov - je od tamale. Kličem njo, ona ne ve za nič. Ni dobila obvestila, na Aliju ni označeno kot dostavljeno (niti da je v dostavi)... Tko da očitno optimizirajo dostavo še mal bolj.
Ne zdi se mi prav. Moti me pa ne preveč (bolj me moti to da ni obvestila). Ker paketi at jemljem kot domač kaslc kjer itak vse pristane na istem mestu.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
lolipop2 ::
Jaz sem ravno nekaj dni nazaj prejel EO iz AE. Pa vse štima. Seveda v paketomat. Tokrat sem imel možnost sam zaželeti le-tega. :)
Dokler ni neke pokvarljive robe, ne kompliciram glede dostav. Na živce bi mi šlo le, če bi bili neuspešni poskusi dostav, pa potem paketa nikakor ne moreš dobit. Če pa je v paketomatu, pa dasiravno ne v najbližjem, ajde... grem iskat.
Dokler ni neke pokvarljive robe, ne kompliciram glede dostav. Na živce bi mi šlo le, če bi bili neuspešni poskusi dostav, pa potem paketa nikakor ne moreš dobit. Če pa je v paketomatu, pa dasiravno ne v najbližjem, ajde... grem iskat.
Seba982 ::
Jaz pa če plačam dostavo do doma, pričakujem dostavo do doma. Ravno zadnjič je bila razlika do pošte je bilo 4€, do doma pa 16€. Pošta je 15km stran. IN seveda mi ni vseeno, da grem 50kg paket iskat 30km daleč, če sem plačal dodatnih 12€.

Jaz pa če plačam dostavo do doma, pričakujem dostavo do doma. Ravno zadnjič je bila razlika do pošte je bilo 4€, do doma pa 16€. Pošta je 15km stran. IN seveda mi ni vseeno, da grem 50kg paket iskat 30km daleč, če sem plačal dodatnih 12€.
Absolutno.
Irbis ::
Zanimivo, danes se mi je zgodilo, da mi AE trdi, da mi je EO zjutraj dostavil paket, paketa pa ni nikjer. Sem popoldne telefoniral, ampak bodo šele v ponedeljek preverili.
Res me ravno takrat ni bilo doma, prišel sem 20 minut kasneje. Ampak tudi niso poslali nobene najave za dostavo.
Pred tem sem dobil enih 30 pošiljk brez težav, zadnjo ravno včeraj. Sicer v paketomat, pri tem da sem bil doma, ampak dobro, ker imam paketomat 100 m od doma, me to ne moti tako grozno.
Paket, ki naj bi bil po AE dostavljen v petek, je danes prišel v paketomat.
Bi rekel, da na EO občasno rečejo AE, da je paket dostavljen, čeprav še ni, da jim AE ne more reči, da prepočasi dostavljajo.
fikus_ ::
Bi rekel, da je to stvar končnega dostavljavca, da izpolni normo, ali pa je v petek pozabil/zamešal paket in samo označil, da je dostavljeno.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
razor1911 ::
Ja, saj... Zelo odvisno od primera. Mene tudi ne bi motilo, če bi mi pustil v paketomatu. V bistvu če imam to možnost že pri naročilu, izberem dostavo v paketomat. Imam ga v bližini doma, pa vsak dan grem 2x mimo. Me ne moti niti, če mi pusti na nekaj km oddaljeni pumpi (DPD se mi zdi da ponavadi pokliče, pa se zmeniva da kar tam pošti). Tudi tam grem vsak dan 2x mimo.
Ja, točno to je namen puščanja na Petrolu in paketomatih. Ampak ExpressOne to zlorablja, da si znižuje stroške z dostavo, tako, da paketov sploh ne dostavlja domov in jih sistemsko preusmerja preko nalepk o dostavi.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
komunist1945 ::
Meni so od kakšnih 20x vedno dostavili korektno, brez pripomb. Januarja so mi enega dostavili v paketomat, ki mi je spotoma in manj kot 1 km stran, kar je bilo tudi čisto v redu. Zdaj so mi pa enega pustili skoraj 10 km stran v paketomatu v "divjini", ki mi ni spotoma niti približno, tudi ni bilo SMSa, da je sploh v dostavi, niti klica (prvič, da tega ni), samo SMS, da zdaj tam čaka. Baje je 3 dni časa za prevzem. A če ne prevzamem, bodo poskusili sami od sebe dejansko dostavit (vsaj na neko sprejemljivo lokacijo) ali jim moram zatežit?
Sicer moj prvi paket po uvedbi tistih carin, pa takoj največji mimosun do zdaj. Naključje ali so začeli rezat zaradi manjšega prometa?
Sicer moj prvi paket po uvedbi tistih carin, pa takoj največji mimosun do zdaj. Naključje ali so začeli rezat zaradi manjšega prometa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: komunist1945 ()
starfotr ::
Naključje ali so začeli rezat zaradi manjšega prometa?
EO se je pojavil zaradi nove organizacije kitajcev, kasneje tudi amazona. Če se bo promet znižal, bodo pač prenehali z delom, šoferji gredo pa drugam.
komunist1945 ::
Sprašujem se, če se ni to mogoče že zgodilo in so že zmanjšali kaj št. šoferjev (in je zato zdaj prišlo do take situacije, do katere še pri meni do zdaj ni). Ker ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: komunist1945 ()

komunist1945 je izjavil:
Baje je 3 dni časa za prevzem. A če ne prevzamem, bodo poskusili sami od sebe dejansko dostavit (vsaj na neko sprejemljivo lokacijo) ali jim moram zatežit?
Tega še nisem preizkušala. Ampak če sodim po moji izkušnji z Bertolini-jem (italijanski DPD) - so dostavili obvestilo o pošiljki na napačen naslov, jaz sem samo dobila da je dostavljeno in ker sem rabila 5 dni da sem (oziroma smo s primi kolegi) pogruntala kaj se je dejansko zgodilo... so stvar že poslali nazaj od koder je prišla. Tko da ne se zanašat da ti bodo poizkusili še enkrat vročit. Če ti je paketek vsaj malo pomemben ga pejdi iskat... pol se pa zbuni.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | DPD (tisočič) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14215 (2357) | joman |
| » | GLS ne dostavlja na dmač naslovOddelek: Loža | 4685 (2704) | Gagatronix |
| » | GLS nesposobni - nasvet prosim (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20062 (7649) | Samael |
| » | DPD in njihovi paketniki - vse dela, dokler ne pač ne (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19124 (15021) | AndrejO |
| » | DPD , šalabajzerji na kubik...kaj storiti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25442 (9954) | Furbo |