» »

Express One Si in njihov odnos glede dostav

Express One Si in njihov odnos glede dostav

««
19 / 19
»
»»

delavec44 ::

Tudi če bi deloval, neumen app ne ve, če je (bo) recimo poln. Pa te isto kliče.

Imamo drug paketomat 800m stran, pa ni smel tja odnesti po njihovih internih pravilih.

Zgodovina sprememb…

Boggs ::

Jaz sem in tja dobim pošiljko iz AliExpress-a preko Express One, in do včeraj je bilo pri meni večinoma brez težav (vsaj ne spomnim se, če je bil kdaj problem, lahko pa da sem pozabil). Ampak pri sorodniku recimo se je pa že zgodilo, da dostavljalec Express One nikoli ni prišel do hiše ampak je kar v 1,5 km oddaljen paketomat dal pošiljko in potem je sorodnik dobil e-mail naj gre tja dvignit.

No danes je bilo pa pri meni tako. Včeraj sem dobil e-mail, da so dobili paket in da bodo obvestili o datumu dostave, danes pa že kar, da paket čaka v 1,5 km oddaljenem paketomatu, kjer bo čakal 3 dni. Niti se ni pripeljal mimo hiše oz. me poklical. Potem sem klical na njihovo telefonsko številko in mi je ženska tam rekla, da se VČASIH zgodi, da se pošiljke preko Madžarske AVTOMATSKO preusmerijo in potem končajo v paketomatu. Potem sem rekel da naj ga pač kurir vzame ven in prinese na moj naslov, pa je rekla da ne more, da je treba počakat 3 dni in da šele potem lahko izprazni paketomat in mi prinese. Pa sem vpršal "A če 3 dni počakam in ne grem iskat v paketomat, mi ga potem pa pripeljete?", pa je rekla "Ja, zdaj ko ste klical.". Sem rekel "Kaj pa če ne bi klical, bi šlo pa nazaj k pošiljatelju?". Pa je rekla "Ja.". Potem je hotela da ji povem ali bom jaz šel iskat na paketomat ali označi da se mi ga dostavi po 3 dneh. Rekel sem, da ga bom šel pač iskat in vprašal zakaj je tako, zakaj ga takoj ne pripeljejo na dom, pa je začela spet govorit, da se včasih avtomatsko preusmeri in da se včasih ne vidi naslova na pošiljki, čeprav jaz še nisem dobil paketa iz AliExpress brez da bi bil gor moj naslov in moja telefonska številka.

Torej, moje mnenje, kar mi je ženska govorila je bullshit. Izmišljevala si je stvari. Resnica je verjetno to, da nimajo dovolj voznikov ali je dostavljalcu zmanjkovalo časa, ali pa je neka druga krivda na njihovi strani, da frajerji šparajo in niti ne pripeljejo do naslova. In potem tisti ki pokliče in se pritožuje, mu ponudi možnost, da čez 3 dni zares dostavijo. Če ne kličeš moraš it sam dvignit na paketomat, ali pa pošljejo paket nazaj.

Zanimivo je pa še to, da tracking na Express One za to mojo današnjo pošiljko kaže:
25/02/2026 07:20:12 Pošiljka je bila naložena v dostavno vozilo.
25/02/2026 12:23:47 DEPT

Med tem ko Parcelsapp.com kaže:
25 Feb 2026 07:20 Out For Delivery
25 Feb 2026 12:23 Pick Up By Consignee

To izgleda, kot da so označili, da sem pošiljko prejel, čeprav jo nisem. In če ne grem na paketomat in jo pošljejo nazaj, bi imel verjetno probleme z dokazovanjem AliExpress-u da je nisem prejel. Definitivno se gre tudi lumparije tale Express One, čeprav je zame tole danes prvič.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boggs ()

PacificBlue ::

Enkrat sem dobil v dveh dneh zaporedoma paket iz Amazona. Vec stvari je bilo in so razdelili naročilo na dva dela.
Prvi dan mi normalno pripelje, naslednji dan pa me poklice ce lahk pusti na Petrolu(paketomata nimam v blizini) in sem rekel da ne, da imam placano dostavo do doma.
Mi je pripeljal paket niti zdravo ni rekel ali adijo.:D

Daniel ::

V našem koncu so ravno zmontirali EO paketomat. Pričakujem , da bo sedaj marsikatera pošiljka končala kar tam, ker tako hitreje pokrije teren. Sicer z dostavo nikoli nisem imel nobenih večjih težav.

driftwood ::

Boggs je izjavil:

To izgleda, kot da so označili, da sem pošiljko prejel,

roko na srce "Pick Up By Consignee" lahko pomeni tudi, da "stranka bo dvignila",

fikus_ ::

Ja EO montira parkomate in tja dostavljajo. Jaz moram narediti manjsi ovinek, tako da bo kar ok.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

driftwood je izjavil:

Boggs je izjavil:

To izgleda, kot da so označili, da sem pošiljko prejel,

roko na srce "Pick Up By Consignee" lahko pomeni tudi, da "stranka bo dvignila",

Lahko, da imaš prav. Ko sem paket prevzel iz paketomata se je dopisalo:
25 Feb 2026 16:54 Delivered

Ampak na paketu je bila pa lepo EURODIS nalepka in Express One nalepka in na obeh moj naslov in telefon. Torej ni res, da bi naslov kje manjkal. Oni so kar na nalepko poleg mojega naslova dopisali: "PREUSMERI NA", tako da dostavljalec sploh ni razvažal tega okoli. Ne vem no, temu se ne bi smelo več reči dostava v klasičnem smislu in tega ne bi smeli početi. Dostava na dom bi morala biti dostava na dom.

Zgodovina sprememb…

misek ::

Boggs je izjavil:

tako da dostavljalec sploh ni razvažal tega okoli
Menda je to redna praksa v mestih, da na dejanski naslov sploh ne pripelje ampak takoj odda v paketomat. Meni to deluje kot goljufija?

misek je izjavil:

Boggs je izjavil:

Menda je to redna praksa v mestih, da na dejanski naslov sploh ne pripelje ampak takoj odda v paketomat. Meni to deluje kot goljufija?

Pri meni je bilo sicer to prvič. Ne vem kako je to z zakonskega vidika, ni mi pa seveda všeč, niti malo. Menda kurirska služba lahko v določenih primerih preusmeri paket, npr. če je kaj narobe z naslovom, ali pa če je dostava preobremenjena, ampak bi morali to imeti napisano v splošnih pogojih poslovanja (nisem še preveril če imajo). Samo če bi tole postala konstanta potem bi jaz začel bolj sitnarit, ker za vsak paket pa res ne bi hodil okoli po paketomatih.

delavec44 ::

In kaj če ni telefonske na paketu (menda rabiš za paketomat)? Ti ga sploh ne dostavijo več? Sem mislil, da je obvezen le naslov prejemnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

CyberPunk ::

misek je izjavil:

Boggs je izjavil:

Ja, to je zdaj ena nova fora, ker menda vec kot xy% naslovnikov ni doma (nekam pozno to ugotavljajo) in potem avtomatsko dajo v paketomat. Pri meni je ironija, da se je to zacelo dogajati, odkar izbiram, da bi mi dostavljali na sluzbeni naslov...

delavec44 je izjavil:

In kaj če ni telefonske na paketu (menda rabiš za paketomat)? Ti ga sploh ne dostavijo več? Sem mislil, da je obvezen le naslov prejemnika.

Telefonska številka ni potrebna za prevzem iz paketomata. Rabiš samo URL link, ki ti ga pošljejo v sporočilu, in pa PIN kodo, ki je tudi v sporočilu. To sporočilo ti pa pošljejo na SMS, pa na e-mail tudi. Moraš pa link oidpret na telefonu, na PC-ju in iPadu mi ni hotlo odpret in je javilo, da moram odpret na Android/iOS telefonu. Jaz zdaj gledam in sem dobil sporočilo na SMS in na e-mail, s tem da e-mail naslova pa ni nikjer napisanega na paketu. Očitno so pa pa vseeno po neki poti dobili v sistem. Načeloma bi bil pa čitno dovolj e-mail naslov, toliko da ti lahko dobiš sporočilo z linkom in PIN-om za paketomat od njih.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Boggs je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Telefonska številka ni potrebna za prevzem iz paketomata. Rabiš samo URL link, ki ti ga pošljejo v sporočilu, in pa PIN kodo, ki je tudi v sporočilu. To sporočilo ti pa pošljejo na SMS, pa na e-mail tudi. Moraš pa link oidpret na telefonu, na PC-ju in iPadu mi ni hotlo odpret in je javilo, da moram odpret na Android/iOS telefonu. Jaz zdaj gledam in sem dobil sporočilo na SMS in na e-mail, s tem da e-mail naslova pa ni nikjer napisanega na paketu. Očitno so pa pa vseeno po neki poti dobili v sistem. Načeloma bi bil pa čitno dovolj e-mail naslov, toliko da ti lahko dobiš sporočilo z linkom in PIN-om za paketomat od njih.

Zdaj pa mal razmisli kaj si napisal.

*edit* mimogrede, jaz imam dejansko raje da odložijo v paketomat kot da se s kurirji lovim kdaj/kje/kdo/kako...
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

Boggs je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zdaj pa mal razmisli kaj si napisal.

Kaj?
««
19 / 19
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DPD (tisočič) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8512359 (501) joman
»

GLS ne dostavlja na dmač naslov

423766 (1785) Gagatronix
»

GLS nesposobni - nasvet prosim (strani: 1 2 3 )

12717994 (5581) Samael
»

DPD in njihovi paketniki - vse dela, dokler ne pač ne (strani: 1 2 )

8017043 (12940) AndrejO
»

DPD , šalabajzerji na kubik...kaj storiti (strani: 1 2 )

6924001 (8513) Furbo

Več podobnih tem