» »

Potrošniški kredit

Potrošniški kredit

ecaps ::

Pri kateri banki trenutno ponujajo najugodnejši potrošniški kredit? Vzel bi 15k za okoli 7 let. Za kakšno obrestno mero ste se uspeli spogajati, če sploh? Kolikor gledam spletne kalkulatorje se pričnejo tam od 6.4% naprej in tudi nad 7%. Bi se dalo dobiti še ugodneje? Trenutno imam ponudbo za 6.6%.

Old Spice ::

Si na ST. Tukaj se 15k skešira. Dvomim da ima kdo izkušnje s tako vrsto kredita :)

Zgleda, da res ne :) Če pa se le kdo najde, pa prosim na dan z besedo. 6.6% se mi zdi kar malo visoka OM.

kixs ::

Koliko je Euribor? Dodaj cca 3 odstotne tocke in dobis EOM. Ce je Euribor nizek, imas nizek EOM in obratno. Danes je Euribor visok.

kriptobog ::

za 15k potrosniskega se banke ne bodo pogajale za obrestne mere. Je taka kot jo ponudijo.

puginho ::

ecaps je izjavil:

Pri kateri banki trenutno ponujajo najugodnejši potrošniški kredit? Vzel bi 15k za okoli 7 let. Za kakšno obrestno mero ste se uspeli spogajati, če sploh? Kolikor gledam spletne kalkulatorje se pričnejo tam od 6.4% naprej in tudi nad 7%. Bi se dalo dobiti še ugodneje? Trenutno imam ponudbo za 6.6%.

upam da gledaš EOM in ne samo obrestno mero, če je 6,6% eom pol boš težko boljšo dobil

MisterR ::

Vse slovenske banke imajo na svojih spletnih straneh kalkulatorje za potrošniške kredite. OM so kake so.
Lahko da kdo dobi kje boljšo ponudbo zaradi zaposlitve na banki, podjetja, dobre zgodovine... ampak za 15k se noben na okencu ne bo trgal zate.

Twixz ::

ecaps je izjavil:

Delavska hranilnica - EOM 6,8%, mesečni obrok 230€, skupaj plačaš 18.677€.
NKBM - EOM 7,52%, mesečni obrok 229,94€, skupaj plačaš 19.076€.
UniCredit - EOM 6,96%, mesečni obrok 216,96€, skupaj plačaš 18.625€.
NLB - EOM 9%, mesečni obrok 228,49€, skupaj plačaš 19.713€.

destroyer2k ::

Twixz

Kako si dobil takšne rezultate?

redtech ::

Tole NLB ima folk zelo rad očitno :D

destroyer2k je izjavil:

Twixz

Kako si dobil takšne rezultate?

To niso rezultati, to je 10 minut surfanja po spletnih straneh bank. Sparkasse in Intesa nekaj štrajkata s spletnimi stranmi ker izračun ni delal. SKB sem pa pozabil dodati.

Je pa res, da to ne vem a so izračuni brez da postaneš komitent...

Sem povprašal na matični banki in čeprav imajo na spletnem kalkulatorju zapisano, da zavarovanje kredita ni potrebno, so mi ga naračunali za 400€+ češ, da že imam pri njih stanovanjski kredit in da je tako zaradi "izpostavljenosti". Se mi ne zdi najbolj pošteno. Moja teoretična kreditna sposobnost bi bila (trenutni stanovanjski + ta nov kredit)×2. Seveda je stanovanjski kredit tudi zavarovan, tako da oni dobijo svoje ne glede na vse, če bi se zgodilo najhujše. Ne vem, je to ustaljena praksa ali me malo ožemajo? Bi pričakoval, da bom dobil, kot komitent, boljšo ponudbo, ne pa slabšo. Tudi pri premoženju se mi ne ustavi pri eni nepremičnini, tako da kr neki.

Pa saj bi drugače tudi to "požrl" ampak, da se promovira, da zavarovanja ni, potem ti ga pa uturijo, se mi ne zdi fer.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ecaps ()

ecaps je izjavil:

Sem povprašal na matični banki in čeprav imajo na spletnem kalkulatorju zapisano, da zavarovanje kredita ni potrebno, so mi ga naračunali za 400€+ češ, da že imam pri njih stanovanjski kredit in da je tako zaradi "izpostavljenosti". Se mi ne zdi najbolj pošteno. Moja teoretična kreditna sposobnost bi bila (trenutni stanovanjski + ta nov kredit)×2. Seveda je stanovanjski kredit tudi zavarovan, tako da oni dobijo svoje ne glede na vse, če bi se zgodilo najhujše. Ne vem, je to ustaljena praksa ali me malo ožemajo? Bi pričakoval, da bom dobil, kot komitent, boljšo ponudbo, ne pa slabšo. Tudi pri premoženju se mi ne ustavi pri eni nepremičnini, tako da kr neki.

Pa saj bi drugače tudi to "požrl" ampak, da se promovira, da zavarovanja ni, potem ti ga pa uturijo, se mi ne zdi fer.

Izpostavljenosti čemu? Ta zavarovanja so res tako smotano narejena, jaz sem 14 dni urejal zavarovanje (pač nimam dobrih genetskih predispozicij) pa to za 30k kredita.

Ne vem, je to ustaljena praksa ali me malo ožemajo?

Pomoje linija najmanjšega upora. Umreš, kredit pokrije zavarovalnica, razliko (kar si plačal) dobi tisti, ki si ga določil. Simpl. Za banko.

Bi pričakoval, da bom dobil, kot komitent, boljšo ponudbo, ne pa slabšo.

Kot so že napisali, pod 40k se bankirji še pretegnejo ne (zelo redke izjeme sicer obstajajo). Bi pa jaz isto pričakoval boljšo ponudbo od trga, če imam že sklenjen stanovanjski kredit. Na koncu pa itak vidijo da si sposobn plačevat 2x več in jih bo*i ku*ac.

Twixz je izjavil:

ecaps je izjavil:

Izpostavljenosti čemu? Ta zavarovanja so res tako smotano narejena, jaz sem 14 dni urejal zavarovanje (pač nimam dobrih genetskih predispozicij) pa to za 30k kredita.

Pomoje linija najmanjšega upora. Umreš, kredit pokrije zavarovalnica, razliko (kar si plačal) dobi tisti, ki si ga določil. Simpl. Za banko.

Kot so že napisali, pod 40k se bankirji še pretegnejo ne (zelo redke izjeme sicer obstajajo). Bi pa jaz isto pričakoval boljšo ponudbo od trga, če imam že sklenjen stanovanjski kredit. Na koncu pa itak vidijo da si sposobn plačevat 2x več in jih bo*i ku*ac.

Izpostavljenost do banke. Tako mi je bilo rečeno. V glavnem kr neki. Zavarovanje je pa tudi za primer brezposelnosti itd. Zaposlen sem v JS za NDČ, praktično neodpustljiv. Pač, če se banka hoče 100% zagarantirati, da dobi svoj denar, ok, razumem ampak da pa oglašujejo, da zavarovanje ni potrebno, potem ti pa ga uturijo, čeprav je (v mojem primeru) res min. riziko, da bi se kaj zalomilo, je pa nateg.

ecaps je izjavil:

Twixz je izjavil:

ecaps je izjavil:

Izpostavljenost do banke. Tako mi je bilo rečeno. V glavnem kr neki. Zavarovanje je pa tudi za primer brezposelnosti itd. Zaposlen sem v JS za NDČ, praktično neodpustljiv. Pač, če se banka hoče 100% zagarantirati, da dobi svoj denar, ok, razumem ampak da pa oglašujejo, da zavarovanje ni potrebno, potem ti pa ga uturijo, čeprav je (v mojem primeru) res min. riziko, da bi se kaj zalomilo, je pa nateg.

Če se ne motim dobi tudi bankir za sklenjeno zavarovanje neko nagrado.
Na NKBM imajo Savo in Triglav. Sava je cenej, Triglav pa vrne 33% vplačanih sredstev na koncu kredita, če se nič ne zgodi. Kar zanimiv marketinški trik :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167215860 (37986) celje
»

Stanovanjski kredit - kje najugodnejša obrestna mera?

247706 (6532) Twixz
»

Potrošniški Kredit?

397155 (2090) Twixz
»

Stanovanjski kredit kje najugodnejša obrestna mera? (strani: 1 2 )

5913041 (10414) Invictus
»

Izbira banke za kredit - Abanka vs NLB

2814107 (8580) Izaso

Več podobnih tem