» »

Sapphir zaposlitev

Sapphir zaposlitev

Maja33 ::

Ali mogoče kdo ve kako je v tem podjetju? Vidim da imajo pogosto razpise za zaposlitev, kar je običajno slab znak, ampak me vseeno zanima ali kdo ve?

bm1973 ::

Bil na razgovoru.

Iščejo poceni, mlado, naivno delovno silo...

Ki bo prinašala velik dobiček...

fikus_ ::

Če si na začetku kariere, je dobro hoditi na razgovore in trenirati, kako dobro prodati svoje delo. takšne firme so dobre za to.
Če ti ne teče voda v grlo, postaviš svojo ceno, če sprejmejo OK, če ne, greš dalje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Maja33 ::

Ne, nisem na začetku kariere, precej v zrelosti že bi rekla, iščem pa predvsem neko okolje, kjer je spoštovanje in dostojno delo in plačilo.

fikus_ ::

Še vedno lahko greš na razgovor in postaviš svojo ceno. Zelo verjetno boš predraga za njih.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Magic1 ::

bm1973 je izjavil:

Bil na razgovoru.

Iščejo poceni, mlado, naivno delovno silo...

Ki bo prinašala velik dobiček...

Če je to res, potem to ni zate Maja.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

@OP

Če znaš SAP, je totalni kretenizem, da greš v slovensko firmo delat.

Linkedin, pa si najdi posel...

FTad ::

bm1973 je izjavil:

@OP

Če znaš SAP, je totalni kretenizem, da greš v slovensko firmo delat.

Linkedin, pa si najdi posel...

Ja kaj pa ce, pac nisi SP, pa zelis delati v Slo v SAP okolju?

Za kaj? Za dnevno tarifo SAPovca mesečno?

O.K. mal pretiravam, ampak tam nekje...

redtech ::

Velike firme, Hisense je nazadnje iskal.

Jaz obvladam GUI/VBS skripte in delam z veliko transakcijami v podjetju razen finančne/kadrovske.

Povpraševal sem na Sapphire in Avtenta, iz prvega ni bilo odgovora, drugi pa, da si bojo shranili kontakt. Potem imaš še manjše podjetje Itelis...

Mislim, da Sapphire & co. iščejo ljudi, ki poznajo poslovne procese in so komunikativni, da potem znajo pri strankah implementirati njihov flow in potežkoče v SAP :)

redtech je izjavil:

Mislim, da Sapphire & co. iščejo ljudi, ki poznajo poslovne procese in so komunikativni, da potem znajo pri strankah implementirati njihov flow in potežkoče v SAP :)

Glede na to, kaj sem jaz slišal od njih (njihova stranka), ni treba biti preveč idiličen ;).

Vpeti so v javni sektor, tarife zeloooo dobre, na koncu sicer naredijo, ampak niso vsi inženirji up-to-a-task, zamujajo z roki, izvedbo, itn...

Komunikativnost potem lahko predstavlja prednost :)

Jap, ko toliko čvekaš, da stranka obupa in pusti vse skupaj, da narediš po svoje >:D.

Pač indijska strategija...

Mogoce kdo ve, katera SAP firma je na FRI-ju implementirala SAP? Baje je bilo zelo slabo vse skup narejeno.

mihor ::

FTad je izjavil:

SP ni noben bavbav ratat, imaš SPOT točke, kjer ti dobro svetujejo in pomagajo pri tem, zelo hitro urediš. Lahko delaš še vedno za tujo firmo v Sloveniji, samo da remote. Kar je IMO najboljša kombinacija, torej življenje (in cene) pri nas, ter delo in človeka vreden zaslužek pri tuji firmi.

Sicer pa je SAP bolečina in tisti, ki delajo s to sveto kravo, si krvavo prislužijo vse cente.

mihor je izjavil:

FTad je izjavil:

SP ni noben bavbav ratat, imaš SPOT točke, kjer ti dobro svetujejo in pomagajo pri tem, zelo hitro urediš. Lahko delaš še vedno za tujo firmo v Sloveniji, samo da remote. Kar je IMO najboljša kombinacija, torej življenje (in cene) pri nas, ter delo in človeka vreden zaslužek pri tuji firmi.

Sicer pa je SAP bolečina in tisti, ki delajo s to sveto kravo, si krvavo prislužijo vse cente.

Ze ze, ampak ce ne zelim delati kot SP ampak direkt za firmo (na firmi), to sem spraseval.

Pol pa pač sprejmi mizerijo, ki jo ponuja večinska slovenskih firm za plačo...

Ja samo ne moreš človeka, ki nima izkušenj s podjetjem sedaj porivat v SP v teh negotovih časih.

Pri nas smo večino pisarniškega kadra zreducirali na minimum, sedaj so na vrsti oddelki in manj profitne skupine.

Za ambicioznega je vedno čas za SP, za večino to ni primerno, še manj pa ta čas.

delavec44 ::

Eni namenoma nočejo na sp, ker so preveč odvisni od bolniških, neg, dopustov itd. Predlagaj kakšni mladi mamici 2 otrok naj gre na sp. Niti si ni vsak sposoben najti posla.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

delavec44 je izjavil:

Eni namenoma nočejo na sp, ker so preveč odvisni od bolniških, neg, dopustov itd. Predlagaj kakšni mladi mamici 2 otrok naj gre na sp. Niti si ni vsak sposoben najti posla.

Potem se pa nekateri čudijo, ko delodajalci preferirajo moške...

Jaz se iz izkušenj nič ne čudim. Ko rečeš, da bi šel mogoče kdaj na nego lahko pa tudi oče, si pa takoj označen kot kreten.

redtech je izjavil:

Za ambicioznega je vedno čas za SP, za večino to ni primerno, še manj pa ta čas.

delavec44 je izjavil:

Vama dam kar prav, meni SP sicer prav ugaja, ker nisem vezan na neko podjetje kot tlačan, hkrati pa lahko dosti več prinesem domov konec dneva. Vendar do kdaj še (hvala Nosonji)? Je pa res trenutna situacija na trgu dosti čudna, prej sem v max enem mesecu našel neko spodobno delo, zdaj pa že konkreten čas nisem uspel najti poštenega projekta.

delavec44 je izjavil:

Jaz se iz izkušenj nič ne čudim. Ko rečeš, da bi šel mogoče kdaj na nego lahko pa tudi oče, si pa takoj označen kot kreten.

Ja, sam sem imel tudi dosti bedno izkušnjo, ko sem želel vzet očetovskega in je direktor vihal nos ter na vsak način skušal izsilit, da ne bi šel, češ "saj bo tvoja že zmogla." Smrad.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihor ()

mihor je izjavil:

Ja, sam sem imel tudi dosti bedno izkušnjo, ko sem želel vzet očetovskega in je direktor vihal nos ter na vsak način skušal izsilit, da ne bi šel, češ "saj bo tvoja že zmogla." Smrad.

GA pač vzameš, pa naj te zaradi tega vrže ven, če si upa...

bm1973 je izjavil:

mihor je izjavil:

GA pač vzameš, pa naj te zaradi tega vrže ven, če si upa...

Točno to, in tudi sem. :) Pa nisem bil dolgo več tam, sem začel intenzivno iskat drug job ravno zaradi takega odnosa.

Drugače pa bi ga bil že zaradi njegovih besed lahko ovadil.

karafeka ::

Cene na uro za Sap podporo v Nemčiji za zunanje sodelavce so od 130€ navzgor, en ima celo 165€. Na poljskem imajo recimo okrog 65€/h. Tako iz prve roke.
Moraš tule še stran odštet provizijo za agencijo, ker z enim s.p. ne bo noben sklepal pogodbe.
Koliko je ura v Sloveniji ? Ve kdo?
Problem je pa, da večina podjetij išče ljudi za redno zaposlitev, vsaj sodeč po ponudbah na zaposlitvenih portalih.

Sapphir je ena taka agencija, ki ponuja sap storitve v Sloveniji, ima pa nonstop oglase, ker najti izkušenega sapovca v Slo je verjetno zelo težko, ker je premali trg za take kadre.

karafeka je izjavil:

Cene na uro za Sap podporo v Nemčiji za zunanje sodelavce so od 130€ navzgor, en ima celo 165€. Na poljskem imajo recimo okrog 65€/h. Tako iz prve roke.
Moraš tule še stran odštet provizijo za agencijo, ker z enim s.p. ne bo noben sklepal pogodbe.
Koliko je ura v Sloveniji ? Ve kdo?
Problem je pa, da večina podjetij išče ljudi za redno zaposlitev, vsaj sodeč po ponudbah na zaposlitvenih portalih.

Sapphir je ena taka agencija, ki ponuja sap storitve v Sloveniji, ima pa nonstop oglase, ker najti izkušenega sapovca v Slo je verjetno zelo težko, ker je premali trg za take kadre.

Pol bi ze morali placati dobro za tiste z ustreznimi izkusnjami.

karafeka je izjavil:

Tudi po Nemčiji trenutno. Je gonja proti freelancerjem že zadnjih 7-8 let...

karafeka ::

FTad je izjavil:

Pol bi ze morali placati dobro za tiste z ustreznimi izkusnjami.

Ne, se jim bolj splača dobit več juniorjev. Posledično se implementacije vlečejo ko jara kača, plača itak stranka. Ampak to je modus operandi na vseh področij, od gradbeništva naprej.

Meni je bilo na bivši firmi vedno čudno, da je bila ura za stranko vredna enako pa če je reševal junior prišel pred 3 meseci ali pa senior z 20 let izkušenj. Niti niso bili postavljeni normativi, ker jih ne moreš.

Enako je na pooblaščenih avto servisih kjer pa imajo normative, je pa opazno na kvaliteti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se splača postati SAP svetovalec?

Oddelek: Loža
52842 (2286) Invictus
»

Ekonomija ali finančna matematika in nato možnost za tujino

Oddelek: Šola
344725 (3866) blackbfm
»

Perspektivna področja računalništva (strani: 1 2 )

5013720 (12055) jype
»

SAP svetovalec - delo

53692 (3185) Yohan del Sud
»

Višina plače? (strani: 1 2 )

5016695 (12918) kulSMS

Več podobnih tem