Forum » Loža » Robi Erjavec - RIP
Robi Erjavec - RIP
guano ::
V 53-letu je nepričakovano umrl naš vremenar Robi Erjavec. Slabega vremena ni, je bil veder tudi v najhujšem snegu. Bil je razgledan, duhovit, ljubitelj vremena in narave. Spominjali se ga bomo kot vedno prijaznega in nasmejanega sodelavca, številni gledalci pa kot človeka, ki je tudi zasebno odgovarjal na vprašanja glede napovedi in nasvetov glede vremena.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/u...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/u...
IL_DIAVOLO ::
In spet infarkt...what is going on?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Twixz ::
Naj počiva v miru.
Oba je pokončal infarkt. Kot kroničen bolnik na srcu, se še veliko premalo ljudje posvečajo svojemu pritisku.
S stresom in neurejenim življenjskim slogom je ubijalski. Isto je nam Šugmana oz. Vesota odnesel.
Oba je pokončal infarkt. Kot kroničen bolnik na srcu, se še veliko premalo ljudje posvečajo svojemu pritisku.
S stresom in neurejenim življenjskim slogom je ubijalski. Isto je nam Šugmana oz. Vesota odnesel.
Kawhi ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nič posebnega, srčno žilne bolezni so od nekdaj najbolj pogost vzrok smrti. Za moške nad 50 pa še posebej.
Ganon ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nič. Življenjski slog.
Danes zjutraj je pokličal rešilca, ampak je bilo prepozno. Premladi odhajajo, občutno premladi.
Matheus ::
Na cesti vsak ta drug živčen, lovi semafor, da bo dve minuti prej doma. Na šihtih šefi pritiskajo, kot, da gre za jedrsko znanost. Na družbenih omrežjih vsi potujejo, vsi srečni. Ljudje pa stresirajo. 3/4 jih lovi boljši avto, večjo hišo, novejši telefon... Vmes pa še hrana in bolezni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matheus ()
Se ne rabiš. So pa to kar statistični podatki. So merili koliko pretežkih in tistih, ki se niso nič ukvarjali s športom po 50 je doživelo infarkt in koliko tistih z normalno težo in ukvarjanjem s športom. Razlika manj kot 10%. Sem bral pred časom na netu, poguglaj. Je pa sicer tudi 10% veliko. Vsaj zame.
Bud_Bundy ::
Odkar so ga odpikali z Radio Krka, je šel radio samo strmo navzdol. Legenda Novega mesta!
feryz ::
Jaz, majmum, pa kardio zganjam dnevno pri takih letih. O stresu niti ne bi. Če ga ni, ne funkcioniram. Šele ko na polno pritisne, je nekaj od mene. Zato gledam, da sem stalno pod stresom.
Jebi ga, bo tudi mene streslo en dan. Še posebej zato, ker se mi ne sanja koliko imam pritiska, holesterola, cukra, katrana in podobno. Če ne veš, ne boli, pravijo. Zato se že 30 let držim stran od zdravstva.
Jebi ga, bo tudi mene streslo en dan. Še posebej zato, ker se mi ne sanja koliko imam pritiska, holesterola, cukra, katrana in podobno. Če ne veš, ne boli, pravijo. Zato se že 30 let držim stran od zdravstva.
Življenjski slog je maksimalno 10%. Vse ostalo so geni. Na žalost.
Slaba tolažba.
Tolažba? Če misliš da imam preveč kil in da se ne ukvarjam s športom se krepko motiš;). Je kar statistika. Tudi sam jih, sem jih poznal kar nekaj, ki so se na polno ukvarjali s športom in so fasali. Običajno par ur po športu. Kolega mi je umrl 3 ure po tenisu, znanec doživel indark ponoči po kolesarjenju...
V mojih knjigah je športnik celota. Prehrana, gibanje, malo oziroma nič alkohola. Stres je pa zelo nedoločljiva kategorija.
Mora biti pravo sorazmerje sporta na polno in aktivnih hobijev za relaksiranje. Tudi motor zruzi ce ga skoz gonis na max obrate.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
mtosev ::
RIP
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Twixz ::
V mojih knjigah je športnik celota. Prehrana, gibanje, malo oziroma nič alkohola. Stres je pa zelo nedoločljiva kategorija.
Ne rabiš bit športnik. Dobre pou ure na dan picikl ali pa peš pa je. Ali pa na 2-3 dni ena "orng" tura.
Jst naprimer jemljem tablete za visok krvni tlak ker mi neki ne štima (gensko) pri srcu. 5 let nazaj smo prišli tako daleč, da je celo kardiolog rekel da naj neham jest tablete in sem bil potem par let brez.
Pač folk ne dojame da če si vzame 5 minut na teden in si izmeri pritisk da naredi več za svoje zdravje kot 70% folka.
So pa vedno izjeme...
mirator ::
Moje sožalje vsem njegovim bližnjim.
Takšna vest te ne more pustiti ravnodušnega pa čeprav gre za znanca samo preko medija.
Pred nedavnim je bila objavljena vest, da so znanstveniki vzgojili zarodek iz človeške celice, še vedno pa ne znamo pri posamezniku ugotoviti življenske dobe:
- umirajo mladi, ki so se premalo gibali in so si nabrali telesno težo,
- umirajo srednjih let iz taistih vzrokov in z dodatkom življenskega sloga (cigarete, alkohol)
- umirajo vseh starosti ljudje, ki niso nikoli kadili, nikoli uživali alkohola in se redno rekreirali.
Po drugi strani pa dočakajo častitljivo starost nekateri, ki so v življenju počeli vse kar naj bi bilo znanstveno dokazano smrtonosno.
Takšna vest te ne more pustiti ravnodušnega pa čeprav gre za znanca samo preko medija.
Pred nedavnim je bila objavljena vest, da so znanstveniki vzgojili zarodek iz človeške celice, še vedno pa ne znamo pri posamezniku ugotoviti življenske dobe:
- umirajo srednjih let iz taistih vzrokov in z dodatkom življenskega sloga (cigarete, alkohol)
- umirajo vseh starosti ljudje, ki niso nikoli kadili, nikoli uživali alkohola in se redno rekreirali.
Po drugi strani pa dočakajo častitljivo starost nekateri, ki so v življenju počeli vse kar naj bi bilo znanstveno dokazano smrtonosno.
Problem je tudi, da ljudje ne hodijo na preventivne preglede. Kdaj ste nazadnje, če sploh, šli na ultrazvok srca? Jaz nazadnje letos.
blink ::
Brez skrbi, nihče ne bo šel živ s tega sveta.
DamijanD ::
Ne, ni bil - imaš par postov zgoraj.
Pa nekaj tednov nazaj sem bral raziskavo, da pogostost infarkta med mladimi narašča že vsaj 10 let (torej bistveno pred korono)
poiskal link: https://www.nationalgeographic.com/prem...
Pa nekaj tednov nazaj sem bral raziskavo, da pogostost infarkta med mladimi narašča že vsaj 10 let (torej bistveno pred korono)
poiskal link: https://www.nationalgeographic.com/prem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
Problem je tudi, da ljudje ne hodijo na preventivne preglede. Kdaj ste nazadnje, če sploh, šli na ultrazvok srca? Jaz nazadnje letos.
Tudi letos, poleg krvnih testov.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
lynxslo5 ::
RIP Robi Erjavec
Iskrene sožalje sorodnikom.
Sem ista generacija kot Robi in ob takšnih novicah je človek še bolj prizadet, saj vidi kako minljiv je.
Iskrene sožalje sorodnikom.
Sem ista generacija kot Robi in ob takšnih novicah je človek še bolj prizadet, saj vidi kako minljiv je.
mirator ::
Brez skrbi, nihče ne bo šel živ s tega sveta.
Vsak se, vede ali nevede, hote ali ne hote, živ poslovi.
Je pa vsako prezgodnjo slovo tragedija za bližnje.
Yohan del Sud ::
Sem poznal človeka osebno, bil moj sodelavec 20+ let nazaj na POP-u. Po mojih izkušnjah generičen karizmatičen good guy. RIP.
www.strancar.com
Gagatronix ::
Od necesa te pac bo pobralo, jebiga.
Tako kot so The Drinkers prepeval ...
Naj mu bo zemlja rahla.
Tako kot so The Drinkers prepeval ...
Eden za vse, za enega vsi,
kdo bo le jokal, če eden je hin.
K vsakemu enkrat pride Matilda,
zato skuliraj se, tko pač je.
Enkrat pač mora vsak
ta svet zapustit.
Nekdo ugasne prej, drug kasnej,
žurirat morš zdej.
Naj mu bo zemlja rahla.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
AmokRun ::
Tega človeka nisem videl že kakšnih 15 let. Ko zdaj gledam slike po medijih mi zgleda hudo bolan, kot bi gledal svojega fotra, par mesecev preden je umrl zaradi raka.
Bud_Bundy ::
Na radio Krka pa neka prepisana novica. Ta radio res najbolje, da kar ugasnejo, to ni nič od nič. Zanimivo, da so tako radio Max, kot Krka pojedle radijske mreže, na obeh pa je delal tudi Robi. Včasih so to bili zanimivi, lokalni programi, sedaj pa generično nakladanje.
Hypathia ::
Mogoče kdo ve, zakaj je poptv iz arhiva izbrisal njegovo zadnjo napoved vremena, tisto pred poročili?
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
AtaŠtumf ::
Sicer žalostno za sorodnike in ljudi, ki so ga poznali.
A realnost je taka, da so ljudje umirali, umirajo in bodo umirali.
Včeraj Robi, jutri nekdo drug, a enkrat bo šel vsak od nas.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
BlackHole ::
Sicer žalostno za sorodnike in ljudi, ki so ga poznali.
S to razliko, da včasih so naravne smrti.
LP Marko
PacificBlue ::
Pričakovana življenska doba v Sloveniji pri moških je 78.4 leta po stat.si
I’m out.
:3
:3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Jajca in holesterol (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15795 (11269) | donvito |
» | Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 63862 (59225) | jype |
» | Zaradi visoke učinkovitosti prekinili klinično študijo zdravila za zdravljenje raka p (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 29081 (14474) | poweroff |
» | Aspirin vs Lekadol (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 55282 (36697) | nikjozo |
» | Res želiš vedeti kdaj boš umrl? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15243 (13471) | MIHAc27 |