» »

SD kartice s kitajske

SD kartice s kitajske

miko22 ::

Rabim SD kartice za kamero, pa kak telefon in podobno.
Kaj pravite na te iz Ali-ja?
So ok?
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-...

Han ::

Za tako ceno so gotovo slabi ponaredki s počasnim in nezanesljivim pomnilnikom.

tikitoki ::

Cene SD kartic so prenizke, da bi se splacalo reskirati. Ce je cena noro dobra, je zanesljivo nateg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

feryz ::

2 Tb kartica 2 evra?
Taka vprašanja postaviš le, če si star dve leti. Pri treh bi moral imeti že dovolj možganov, da jih ne bi.

MIHAc27 ::

Če je pa saNsuMg firma no. Vse podrobnosti z saMsuNg so seveda zgolj naključne.
Problem teh SD kartic je seveda kapaciteta. 2TB gotovo ne bo realnih.
Sem drugače že kupoval, pa so dobro delale, se pa danes ne splača več, ker dobiš v SLO za majhen denar.

hojnikb ::

dajmo se naučit, da se storage medijev pa baterij (among other things) NE kupuje s kitajske.
#brezpodpisa

Karen ::

Se strinjam s predhodnikom/i (pa od kitajcev sicer res veliko stvari naročam). Greš v Mueller, ponavadi jih imaš v eni mrežasti gajbici in jih praktično mečejo za tabo (tudi cene so solidne), dobiš takoj, pa veš da imaš garancijo in kaj dobiš. Če rabiš kaj bolj hitrega ali specifičnega pa standardni domači spletni ponudniki (ampak za wifi kamero bo tudi Mueller v redu, verjetno rabiš običajno zanesljivost, za kaj več se pa ne snema na kartico ampak na NVR/DVR/NAS - če nič drugega ko ti snamejo kamero jo vzamejo s kartico vred).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karen ()

za 24/7 snemanje na kameri rabis obvezno high endurance kartico. Navadno (odvisno sicer od kvalitete snemanje) skuri v roku 50-100 prepisov.
#brezpodpisa

k4vz0024 ::

V nobenem primeru ne s kitajske! To so sami ponaredki! Da sem dobil vrnjen denar sem teden dni dokazoval, da gre za ponaredke. Na koncu je prodajalec zaprl štacuno.

Kitajce, bo izučilo ali pa tudi ne, da je treba za vsako malenkost odpreti dispute in pri tem vztrajati! Večina se obnaša slabše kot cigani!

Kitajci imajo zgleda mentaliteto, da je moderno in moralno lupti Evropejce!

kitajcu lupi se druge kitajce, kaj sele druge narode...
it's cheap for a reason.
#brezpodpisa

grimth ::

SD kartice so tehnološka roba kjer je še največ ponaredkov. Že nakup v evropi preko spletnih komercialnih gigantov je risken torej tukaj se splača iti direktno na stran proizvajalca recimo Samsung ali sandisk, najti distributerja v Sloveniji ali pa kupiti direktno preko njihove trgovine.

OutOfTheBox ::

Poleg SD kartic, se s kitajske STROGO ne kupuje elektronike / accessories, katera so podaljšek druge elektronike (Hubi, adapterji, ipd). Dolgoročno boš tisti accessory preplačal v stokratniku.

Naročil na Mimovrste tole kartico:
https://www.mimovrste.com/pomnilniske-k...
Sploh ne gre kopirat...kar tu stoji.

disk pa mi kaže takole:

Še kitajske mi delajo bolje.

Kodrnusa ::

Narocil ssd disk v obliki usb kljucka z usb c in usb a priključkom 1 Tb za 60€ iz alija. Deluje kot je deklarirano hitrosti okoli 300M/s.

Karen ::

A si gledal samo hitrost prenosa ali tudi če dejansko zapiše in prepiše.... Daj recimo 800GB pisat gor, potem pa nazaj na računalnik potegni fajle, če jih tudi lahko odpreš potem je ok, kitajski partijski junaki so znani po tem da ruknejo notri kontroler za zapisovanje za 1TB (oz. kolikor ti prodajo), pomnilniških čipov pa ne - sistem potem normalno zapisuje "nekam" na prazen prostor (z "noro" hitrostjo 300M/s), v alokacijski tabeli je fajl oz. kje naj bi bil, ko ga hočeš pa dol potegnit ga pa ni nikjer in javi napako pri branju... če boš ključek napolnil s fajli pa jih tudi lahko dol prebral, potem si kupil legit... saj vsi niso nateguni, tudi sam sem že kupil ok, samo statistično gledano je pa večja verjetnost da so te nabrisali kot ne... upam sicer da si dobil kot si plačal. "upam" zato, ker se mi zdi 300mbps kar malo preveč za to da bi bilo res. Piši pa poročaj, pa če je legit povej še katera firma ključka in štacuna, da bodo še drugi vedeli.

Karen je izjavil:

A si gledal samo hitrost prenosa ali tudi če dejansko zapiše in prepiše.... Daj recimo 800GB pisat gor, potem pa nazaj na računalnik potegni fajle, če jih tudi lahko odpreš potem je ok, kitajski partijski junaki so znani po tem da ruknejo notri kontroler za zapisovanje za 1TB (oz. kolikor ti prodajo), pomnilniških čipov pa ne - sistem potem normalno zapisuje "nekam" na prazen prostor (z "noro" hitrostjo 300M/s), v alokacijski tabeli je fajl oz. kje naj bi bil, ko ga hočeš pa dol potegnit ga pa ni nikjer in javi napako pri branju... če boš ključek napolnil s fajli pa jih tudi lahko dol prebral, potem si kupil legit... saj vsi niso nateguni, tudi sam sem že kupil ok, samo statistično gledano je pa večja verjetnost da so te nabrisali kot ne... upam sicer da si dobil kot si plačal. "upam" zato, ker se mi zdi 300mbps kar malo preveč za to da bi bilo res. Piši pa poročaj, pa če je legit povej še katera firma ključka in štacuna, da bodo še drugi vedeli.

Dela kot šus. Prenesel ene 10gb filmov naenkrat. Ponavadi je trajalo, sedaj je noro hitro.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! EUR24.22 55%OFF | MOVESPEED USB 3.2 Solid State Pen Drive 520MB/s High Speed USB Type C Flash Drive 1TB 512GB 256GB 128GB USB Gen 2 Pendrive Flash
https://a.aliexpress.com/_mMMfDSW

Drugace ima tudi aliexpres reviewe spodaj. Pa oceno tudi, pa koliko kosov so prodali. Ce prebereš malo se ne moras nategnit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

ales85 ::

Jaz imam tudi za prodati enega novega Mercedesa. Samo izgleda kot Seat pa 6 let je star, sicer pa avtentičen Mercedes SLXXX. :|

Rias Gremory ::

Na enaa imaš prenosne 1TB SSD diske od 68€ naprej.
Zakaj bi kdorkoli kupoval pomnilnik iz Aliexpressa se mi ne sanja.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

_Denny_ ::

Kodrnusa je izjavil:

Prenesel ene 10gb filmov naenkrat

To ni nič, daj vsaj 65gb oz. 129gb, glede na to, da so na geizhalsu 128gb microsd kartice že od 6€ dalje. Najbolj varno je sicer spustiti h2testw čez celo kapaciteto.

Drugače pa dejavu izpred dveh mesecev od tega posta dalje...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Rias Gremory je izjavil:

Na enaa imaš prenosne 1TB SSD diske od 68EUR naprej.
Zakaj bi kdorkoli kupoval pomnilnik iz Aliexpressa se mi ne sanja.

Prenosni ssd disk ni usb ssd kljucek z usb c in z usb a prikljuckom.
Ne vem zakaj se vsi vsajate. Kupil sem, uporabljam ze kak mesec in deluje vse tako kot mora. Kolega ga ima ze 3 mesece vse deluje. Ne razumem zakaj vsi modrujete, sem samo napisal izkušnjo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

Evo, kupljena tretja kartica na mimovrste:
https://www.mimovrste.com/pomnilniske-k...

Disk managment kaže 59Gb uporabnega, kar je ok, poleg tega pa še 2TB nezasedenega, ki ga lahko formatiram :)
Torej, isto sranje, kot kitajske zadeve, s tem da sem tule dal 4x več denarja, kot bi dal tam.

Hitrost kopiranja ne morem sprobat realno, ker nimam direkt za vstavit, ampak samo preko usb ključka/adapter.

čak, kako ti kaze 2TB placa, če se prodaja kot 64GB kartica?
#brezpodpisa

tikitoki ::

Kodrnusa je izjavil:

Narocil ssd disk v obliki usb kljucka z usb c in usb a priključkom 1 Tb za 60€ iz alija. Deluje kot je deklarirano hitrosti okoli 300M/s.

Za ta dnar dobis soliden M.2 disk in zunanje ohisje v EU.

Nikonja ::

hojnikb je izjavil:

čak, kako ti kaze 2TB placa, če se prodaja kot 64GB kartica?

Ne kaže mu zato ker kar nabija...

starfotr ::

Sandisk je dobra firma in se ne zajebava z nekimi poceni kitajskimi nategunskimi forami.

https://ibb.co/093kCfg

to mi kaže disk manager. sami presodite.

misek ::

Verjetno jo boš reklamiral kajne? Potem skeniraj še rešen zahtevek.

starfotr ::

Kartice padajo ven iz mašine in vse so npr. 2 Tb. Vsako testirajo. Slabe izločijo in slabe dele mapirajo - zaklenejo, da se jih preskoči, da nastane manjša kartica.

Zelo netočno opisano, vendar upam da je razumljivo. Morda je tu prišlo do kake napake v sistemu. Najbrž ne vpliva na delovanje, hitrost in zanesljivost. Zato je po mojem reklamacija nepotrebna.

miko22 je izjavil:

si prepričan da je tole sandisk z mimovrste?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

miko22 je izjavil:

si prepričan da je tole sandisk z mimovrste?

resno?

Ja, resno. Ker tole ne zgleda nekaj, kar bi prodajal mimovrste... Razn če maš kakšn čudn čitalec kartic, ki ze sam po seb fejka kapaciteto :)
#brezpodpisa

Ne vem zakaj bi lagal. Eni imate čudne.
Vstavil sem jo v kamero, bom videl kako dolgo bo snemalo.

miko22 je izjavil:

Zakaj ne uporabiš programa H2testw, ki bo takoj vse povedal.

lolipop2 ::

starfotr je izjavil:

Sandisk je dobra firma in se ne zajebava z nekimi poceni kitajskimi nategunskimi forami.

A ni Sandisk po novem drug lastnik? Mogoče celo kitajci?

misek je izjavil:

miko22 je izjavil:

Zakaj ne uporabiš programa H2testw, ki bo takoj vse povedal.

samo res, matr, kak se nisem spomnil.

lolipop2 je izjavil:

A ni Sandisk po novem drug lastnik?
Že nekaj let Western Digital.

lolipop2 ::

misek je izjavil:

lolipop2 je izjavil:

A ni Sandisk po novem drug lastnik?
Že nekaj let Western Digital.

True! WD je sedaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21939339 (6177) fulgur
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320612090 (69490) hariscorale
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19238166 (13222) LuIK

Več podobnih tem