» »

Malo hipotetičnega razmišljanja

Malo hipotetičnega razmišljanja

OutOfTheBox ::

Recimo da imaš posel / produkt, ki ti generira 30k na mesec. Do tebe pride konkurečno podjetje in želi odkupiti tvoj produkt za 1.8M. Ti si prepričan da je produkt še daleč od svojega pravega potenciala.

Kaj narediš:

A. Prodaš in zaslužiš 1.8M (minus vse kar je potreba da je zadeva črno na belem)
B. Furaš posel naprej kot da se ni nič zgodilo in tvegaš da te konkurenca z več resourci razbije
C. Ponudiš sodelovanje (ex. oni te odkupijo, ti pa še vedno delaš na produktu za določen procent prodaje).
D. ..?

immortan ::

A.)

Tody ::

Ah to je odvisno od tvoje situacije. Ce si podjetnik pa mas občutek da lahko zgodbo ponovis potem a. Ce mislis da je to moonshot potem b.

C se redko zgodi, ce te hocejo kupit potem si svetovalec za neki casa potem se ti pa zahvalijo za tvoj prispevek.

Mato989 ::

Zagotovo je to A) no brainer odločitev... ampak odločitev A) je predvsem odvisna od višina ponudbe... recimo če bi delili obe cifri z 10 in bi namesto 30k/mesec in 1,8mil bilo 3k/mesec in 180k ponudba, bi rekel fuck it in probal furat naprej (čeprav je mesečni čas za pridobitev enak kot v višjih cifrah)

Ampak jaz to gledam predvsem z vidika kaj pomeni 1,8mil danes... z 1,8 mil lahko greš praktično v penzijon.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Avenger ::

Ali je produkt po tvojem mnenju jackpot in ne vidiš niti najmanjše šanse, da bi ponovno naredil karkoli primerljivega? Potem je za razmislit B.

Kaj pomeni 30K na mesec? Dobička ali prihodkov? Upoštevaj tudi, da pri A plačaš še davek. Upoštevaj tudi, da boš moral to nekam vložit, sicer bo inflacija počasi požirala. 30K na mesec je 1.8M v 5 letih. Če je to prihodek in ne dobiček, hitro sprejmi A.

Če si res prepričan, da hočeš sam peljat naprej, potencial in to in te veseli rast in razvoj, potem B, ampak bi v tem primeru, se pravi, da sem tam tam ali bi prodal ali razvijal, dal protipredlog 2,2M z razlogom, da je tu pač več potenciala. In ti je potem vseeno ali A ali B.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

fikus_ ::

Ideja/produkt je lahko odličen, če nimas denarja za ustrezno realizacijo, je pa vredno praktično nič in še velika verjetnost, da te bo nekdo z več denarja kopiral in povozil na trgu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

BojanOgnjeni ::

@OP, če imaš možnosti za boljšo investicijo prodaš. Če nimaš, ne prodaš. 1.8M je papir, iz tega papirja je treba nekaj naredit.

Upoštevaj tudi, da pri A plačaš še davek. Upoštevaj tudi, da boš moral to nekam vložit, sicer bo inflacija počasi požirala.

Pri taki cifri 1,8mil (tudi če je davek je to koliko? 25%? ali je to na dohodnino? Če je v dohodnino pol je res crap ker ti bodo vzeli 50% lol... če pa je 25% potem je to okish... pol vzameš sicer dobiš samo cca 1,4mil, ampak če od tega 1 mil vložiš v delnice z dividendami si lord... 5 let še delaš in vse dividende kar dobiš reinvestiraš nekaj tudi v zlato (ene 100k)

Torej če bi sam po davku dobil 1,4mil:

1. opcija:
- 1mil v delnice z solidnimi dividendami (sam imam BASF ipd...)
- 100k v zlato
- 200k v dodatno stanovanje za oddajo (nekaj stvarnega)
- 100k za zapravit (odplačam vse kredite itd

Nato še delam 5 let vse od dividend reinvestiram v dodatne delnice in potem po 5 letih čao pero...

2. opcija:
- 300k v delnice (ETF EU accumulating)
- 700k v izgradnjo večstanovanjskega objekta z 4 lepimi stanovanji (2 v pritličju, 2 v nadstropju) in oddaja
- 200k v zlato
- 100k v crypto
- 100k enako kot zgoraj odplačilo kreditov lizingov in nekaj luksuza

Nato takoj nehaš delat in skrbiš za oddajanje 4 stanovanj ;)

Lowink ::

D:Prodaš pod pogojem, da se tvoj potencialni doprinos k "projektu" do "self iztrošenja" primerno poračuna, potem greš dalje kamorkoli te že trenutno vleče.

mRhcPf ::

greš v igralnico in vse staviš na zeleno, ker je to barva denarja...

asdf_jklc ::

A

Jakkob ::

A, ampak je v tem primeru 1.8 malo majhna vstota.

Prodaja se po ceni prihodek na letni ravni krat 5 do 10. In ti si s tem zneskom čisto na spodnjem robu.

kriptobog ::

Predvsem odvisno kaksno je to konkurencno podjetje. Podobno tvojemu ali veliko vecje. Saj 1.8M je mamljivo, ampak ni pa to spet nek hud denar. Kako poslujes zdaj? Prihodki narascajo ali stojis na 30k mesecno? Pri takem prihodku imas 1.8M v 5 letih. Ce ti prihodki rastejo, potem ne bi prodajal za 1.8M.

Avenger ::

Fantje, dajte nehat govorit o prihodku, kot da je to dobiček. Prihodek je nekaj, kar dobiš na TRR, ko prodaš izdelek ali storitev, dobiček je tisto kar ostane. 1,8M (-davek) moraš primerjat s čistim dobičkom, ne s 360K letnih prihodkov.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

kriptobog je izjavil:

Predvsem odvisno kaksno je to konkurencno podjetje. Podobno tvojemu ali veliko vecje. Saj 1.8M je mamljivo, ampak ni pa to spet nek hud denar. Kako poslujes zdaj? Prihodki narascajo ali stojis na 30k mesecno? Pri takem prihodku imas 1.8M v 5 letih. Ce ti prihodki rastejo, potem ne bi prodajal za 1.8M.

Ce ni nek hud denar ga skesiraj jutri ce mas ali pa daruj

Meni je to odlicen denar

Ganon ::

kriptobog je izjavil:

Saj 1.8M je mamljivo, ampak ni pa to spet nek hud denar.

Jočem. :)) Toliko bi skupno zaslužil v 40 letih delovne dobe, če bi imel od prvega dne 4000 evrov prihodkov mesečno.

The typical lifetime gross income range for American males is $1.13 million to $3.05 million, and $510,000 to $1.86 million for women, according to Social Security Administration data.

Ob precej večjih stroških, kot jih imamo mi.

Gama ::

Jakkob je izjavil:

A, ampak je v tem primeru 1.8 malo majhna vstota.

Prodaja se po ceni prihodek na letni ravni krat 5 do 10. In ti si s tem zneskom čisto na spodnjem robu.

Še zdaleč ni tako. Prihodek je lahko 1m letno pa je firma pred stečajem. Dobiček se lahko tudi umetno pumpa in so pol kar proda mislis po 10x letni ceni?

Veliko je faktorjev, tukaj odgovora ni če ne poznaš celotnega ozadja.

Tako na oko, 30k dobička na mesec s potencijalom da še raste pa za 1.8m nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gama ()

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ce ni nek hud denar ga skesiraj jutri ce mas ali pa daruj

Meni je to odlicen denar

Jutri tezko ker je nedelja. Ce naredim withdraw request bo denar pri meni v ponedeljek popoldan. NE razumem zakaj bi daroval. Darujes ti, kar imas viska po placilu stroskov?

Ganon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Saj 1.8M je mamljivo, ampak ni pa to spet nek hud denar.

Jočem. :)) Toliko bi skupno zaslužil v 40 letih delovne dobe, če bi imel od prvega dne 4000 evrov prihodkov mesečno.

The typical lifetime gross income range for American males is $1.13 million to $3.05 million, and $510,000 to $1.86 million for women, according to Social Security Administration data.

Ob precej večjih stroških, kot jih imamo mi.

Se vedno to ni nek denar. PAc ja, verjamem da je za vecino to ze kot zadetek na lotu, ampak pod crto je pa se vedno samo malo manj kot 2 milijoncka. Kaj pa naredis s tem? Placas davek, kupis neko novo hiso na recimo da ok lokaciji, svoj dream car in si na nuli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

Jutri tezko ker je nedelja. Ce naredim withdraw request bo denar pri meni v ponedeljek popoldan. NE razumem zakaj bi daroval. Darujes ti, kar imas viska po placilu stroskov?

Torej ce to nimas v drobiznici je to dober denar.... No nek denar tistih 22 eur ki mam jaz v denarnici ker tudi ce zgubim pac zaklejem ampak me boli bolj da moram dat delat novo osebno in voznisko

kriptobog je izjavil:

kupis neko novo hiso na recimo da ok lokaciji, svoj dream car in si na nuli.

Hiša na "OK" lokaciji za milijon? Sanjski avto? In potem se ljudje čudijo nad statistiko bedakov, ki zdredirajo loterijske dobitke in pristanejo na socialki.

Če ne znaš upravljati z denarjem, ti tudi 100 milijonov ne pomaga. Več kot 60% NBA igralcev bankrotira v prvih petih letih po upokojitvi. 78% v NFL-u. Zakaj? Ker razmišljajo kot ti.

Ganon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Hiša na "OK" lokaciji za milijon? Sanjski avto? In potem se ljudje čudijo nad statistiko bedakov, ki zdredirajo loterijske dobitke in pristanejo na socialki.

Če ne znaš upravljati z denarjem, ti tudi 100 milijonov ne pomaga. Več kot 60% NBA igralcev bankrotira v prvih petih letih po upokojitvi. 78% v NFL-u. Zakaj? Ker razmišljajo kot ti.

Hisa na priblizno ok lokaciji je ze 500k. Sansjki avto je hitro 300-400k. Ce gres gledati sanjske vile pa tudi 1.8M ni dovolj. Zato pravim, da 1.8M res ni nek denar. Ze da eno malo jahtico najames za en teden ti gre hitro 100k :))

Mato989 je izjavil:

Torej ce to nimas v drobiznici je to dober denar.... No nek denar tistih 22 eur ki mam jaz v denarnici ker tudi ce zgubim pac zaklejem ampak me boli bolj da moram dat delat novo osebno in voznisko

Zato, jaz ne nosim denarnice s seboj. Samo ko grem v tujino vzamem tisto malo denarnico, da imam osebno/potni list. Drugace pa ne. Je samov napoto.

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Ganon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Hisa na priblizno ok lokaciji je ze 500k. Sansjki avto je hitro 300-400k. Ce gres gledati sanjske vile pa tudi 1.8M ni dovolj. Zato pravim, da 1.8M res ni nek denar. Ze da eno malo jahtico najames za en teden ti gre hitro 100k :))

Mato989 je izjavil:

Zato, jaz ne nosim denarnice s seboj. Samo ko grem v tujino vzamem tisto malo denarnico, da imam osebno/potni list. Drugace pa ne. Je samov napoto.

Daj nehaj nabijat moj sanjski avto je da avta ne rabim

Sanjska bajta pa je velika 120m2 in edini luksuz je zunaj bazen

Dvomim da skupaj stane vec kot 300k

Ostalo pa penzija

tony1 ::

OutOfTheBox je izjavil:

Recimo da imaš posel / produkt, ki ti generira 30k na mesec. Do tebe pride konkurečno podjetje in želi odkupiti tvoj produkt za 1.8M. Ti si prepričan da je produkt še daleč od svojega pravega potenciala.

Kaj narediš:

A. Prodaš in zaslužiš 1.8M (minus vse kar je potreba da je zadeva črno na belem)
B. Furaš posel naprej kot da se ni nič zgodilo in tvegaš da te konkurenca z več resourci razbije
C. Ponudiš sodelovanje (ex. oni te odkupijo, ti pa še vedno delaš na produktu za določen procent prodaje).
D. ..?

Kakšen je še potencial za rast iz napisanega ni jasno, če gledamo samo številke so pa dali zelo dobro ponudbo.

Nekoč sem delal v 30 let stari Slo firmi, ki so jo prodali v tujino. Firma je imela 25 mio letnih prihodkov, prodali so jo pa za 40 mio.

S tega vidika je tvoja ponudba videti zelo dobra.

tony1 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Kaj narediš:

D. ..?

Kakšen je še potencial za rast iz napisanega ni jasno, če gledamo samo številke so pa dali zelo dobro ponudbo.

Nekoč sem delal v 30 let stari Slo firmi, ki so jo prodali v tujino. Firma je imela 25 mio letnih prihodkov, prodali so jo pa za 40 mio.

S tega vidika je tvoja ponudba videti zelo dobra.

promet =/= dobiček...

Če ma firma 25mil prometa in 10k dobičk je 40mil odličen deal... če pa ma 25mil prometa in 15mil dobička pa je slab deal 8-)

Utk ::

To je zelo odvisno od produkta. Če je nekaj takega, da lahko kdorkoli skopira in dela cenejše, bi vzel 1,8 mio. Če je nekaj takega, da lahko skopira, ampak ne za bistveno manj denarja, bi delal sam naprej.
1,8 ni toliko denarja, da si s 30 jurji na mesec zelo hitro ne bi mogel privoščit približno isto kot s tistimi 1,8. Ker ne smeš tega kar zapravit prvo leto, v enem letu pa iz tam dobiš 350 jurjev, kar ni malo, oz je nekje enako kot bi zapravil od 1,8. Samo da v tem primeru imaš posel, ki ga najbrž še zmeraj lahko prodaš za 1,8 mio, ali pa nadaljuješ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ganon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Daj nehaj nabijat moj sanjski avto je da avta ne rabim

Sanjska bajta pa je velika 120m2 in edini luksuz je zunaj bazen

Dvomim da skupaj stane vec kot 300k

Ostalo pa penzija

Ne stane vec kot 300k. Plus parcela. Ali pa ce kupis nekaj rabljenega v tvoji vukojebini in je 300k. Ko odbijes davek itd, koliko ti se ostane? Verjetno lih toliko da das 20% vsega za bajto v vukojebini. Ce gres kam drugam pa dodas se 200k zraven za bajto iste velikosti.
Ce je tvoj sansjki avto, da avta ne rabis. Zakaj imas potem avto?
Tudi, ce ti ostane 1M za penzijo moras to prekleto dobro naloziti, da bos cez 20 let imel se kaj od rente.

Saj ga nimam, no tehnično ga imam, ker je pisan na mene, ampak uporablja ga partnerica za vožnjo na šiht, jaz delam od doma ali pa se peljem s sodelavcem na šiht.

Ne stane vec kot 300k. Plus parcela. Ali pa ce kupis nekaj rabljenega v tvoji vukojebini in je 300k. Ko odbijes davek itd, koliko ti se ostane? Verjetno lih toliko da das 20% vsega za bajto v vukojebini. Ce gres kam drugam pa dodas se 200k zraven za bajto iste velikosti.

Bajta če jo grem sam zazidat tu v vukojebini me ne pride preko 350k s parcelo vred, FIX... in to z bazenom in 110m2 neto površine bajte.

Tudi, ce ti ostane 1M za penzijo moras to prekleto dobro naloziti, da bos cez 20 let imel se kaj od rente.

Če daš 1 mil v delnice z dividendo in še delaš 10 let vse od dividend pa reinvestiraš, sem pretty sure, da lahko po 10 letih (pri niti še ne 45) neham delat... 1 mil in dividende okrog 5-6% pomeni letno 40k+ čistega... torej po 10 letih bi imel v delnicah 1 mil + kolikor bi zrastle (verjetno bi) + cca 400k kapitala od katerega daš 200k v zlato, 200k nazaj v delnice... pol pa v penzijo pri 42-45 in pobirat rento od 1,2-1,5mil 5% letno je 75k... GG...

bobby ::

OP je pidal premalo podatkov. Predvsem pa tistih 30k je vprasljivih. Ce je to končni dobicek podjetja po vseh davkih, stroskih itd je teh 30k nahrckanih v 5letih.
Ce to vlagas naprej in ce resnicno vidis potencial potem bos dobil ponudbo cez 2 leti za 5mio pod predpostavki, da bo cisti dobicek potem 50k na mesec bo dejansko to 600k na leto in ce se gremo kaksen P/E=10 potem je se teh 5mio premalo,..

Lahko bi izvedel delno prodajo ampak z ohranitvijo vecinskega statusa za obdobje X potem pa odprodaja se dela, da oni postanejo vecinski lastnik in ostanes v navezi kot svetovalec se za X let z namenom, da se popolnoma poslovis v nekem casu z recimo $% deleza kot lastnik da vleces dividende ali kaj podobnega.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Mato989 je izjavil:

Saj ga nimam, no tehnično ga imam, ker je pisan na mene, ampak uporablja ga partnerica za vožnjo na šiht, jaz delam od doma ali pa se peljem s sodelavcem na šiht.

Bajta če jo grem sam zazidat tu v vukojebini me ne pride preko 350k s parcelo vred, FIX... in to z bazenom in 110m2 neto površine bajte.

Če daš 1 mil v delnice z dividendo in še delaš 10 let vse od dividend pa reinvestiraš, sem pretty sure, da lahko po 10 letih (pri niti še ne 45) neham delat... 1 mil in dividende okrog 5-6% pomeni letno 40k+ čistega... torej po 10 letih bi imel v delnicah 1 mil + kolikor bi zrastle (verjetno bi) + cca 400k kapitala od katerega daš 200k v zlato, 200k nazaj v delnice... pol pa v penzijo pri 42-45 in pobirat rento od 1,2-1,5mil 5% letno je 75k... GG...

Te ne pride prek 350. To gre. Si lepo popravil znesek :)) Sicer pa nimas ne za bajto, ne za v delnice, zato se ti pa to slisi oh in sploh veliko denarja. Pa imam kr nekaj vec trenutno na trgovalnem racunu in skoraj tolikov nepremicninah, pa se mi ne zi vse skup nic kaj dosti. Ampak jaz nisem zapeckar kot ti. Uzivam zivljenje in hodim po svetu, kamorkoli zelim, kadarkoli zelim. Nisem vezan na noben dopust, ne gledam stanja na trr, preden kaj kupim, itd. To je tisto za kaj delam kar delam in ne nek jeben rat race in se kurcit kako sem kupil neko luknjo v vukojebini, pa se to s pomocjo starsev, pa ze tako je bila kupljena za drobiz.

Te ne pride prek 350. To gre. Si lepo popravil znesek

Ja saj ne prdie niti preko 300k... če se ti da malo delat... če pa hočeš srkat cocktail in takoj kupit perfect parcelo pol bi pa znalo ja...

Pa kaj me briga kolko ti maš, velika večina folka če zna malo delat z denarjem je 1,8mil keša praktično upokojitev po 40tem...

mirator ::

kriptobog je izjavil:

Kar dobro razmišljanje. Podobno razmišljam jaz. Namenjeno OP.
Odvisno, kdo je kupec in odvisno, kakšno moč imaš napram konkurenci. Če te odkupuje večje (kapitalsko precej močnejše) podjetje s podobno usmeritvijo in jim lezeš v zelje, potem prodaj vendar z izpogajano večjo ceno. Če te odkupuje nekdo, ki pri tem vidi samo svoj zaslužek, ga preprosto odslovi.
Tista varianta, da si še nekaj časa glavni pa je za nesposobne.
V bistvu sem ti zapisal tri skrajnosti, ker pa nič ni črno belo, se boš vseeno moral odločati sam.

Mato989 je izjavil:

Ja saj ne prdie niti preko 300k... če se ti da malo delat... če pa hočeš srkat cocktail in takoj kupit perfect parcelo pol bi pa znalo ja...

Pa kaj me briga kolko ti maš, velika večina folka če zna malo delat z denarjem je 1,8mil keša praktično upokojitev po 40tem...

Brez parcele res ne. S parcelo bos pa lepo preko 300k sel. Razen, ce bost delal vse sam, kar pa verjetno ne bos. Mislim itak ne bos, ker nimas, kaj sploh debatiramo o tem :))
Ce znas je lahko upokojitev recimo. Se vedno pa ni veliko.

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Brez parcele res ne. S parcelo bos pa lepo preko 300k sel. Razen, ce bost delal vse sam, kar pa verjetno ne bos. Mislim itak ne bos, ker nimas, kaj sploh debatiramo o tem :))

Kot vidiš je tema hipotetično razmišljanje, se vidi da si pač fach idiot glede na komentarje =) Kaj pa ma veze kaj jaz bom ali ne bom... sicer imam že parcelo gratis... samo vikend podrem pa lahko gradim, tako da spet boš mel kaj za pisat da sem podedoval,... samo mene to ne moti, to muči tebe kot kaže... meni je važno da mam.

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kot vidiš je tema hipotetično razmišljanje, se vidi da si pač fach idiot glede na komentarje =) Kaj pa ma veze kaj jaz bom ali ne bom... sicer imam že parcelo gratis... samo vikend podrem pa lahko gradim, tako da spet boš mel kaj za pisat da sem podedoval,... samo mene to ne moti, to muči tebe kot kaže... meni je važno da mam.

Nikogar ne moti kaj podedujes. Ljudi moti samo ko se potem kurcis kako u easy je pridet do nepremicnine izpustis pa podatek da ti stari pomagajo.
Jaz sem tudi dobil pol trostanovanjske hise na 2k m2 parceli. Pa sem samo na brata prepisal vse skupaj ker ne rabim.

Zgodovina sprememb…

Kriptobog je trol, željan pozornosti, zdaj je že več kot jasno.

janezvalva_5 ::

immortan je izjavil:

A.)

+1

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 454 55 56 57 )

Oddelek: Loža
2848477548 (592) velikBrokoli
»

USTVARJANJE SVOJEGA PREBIVALIŠČA (strani: 1 2 3 4 )

19521769 (13359) zobnik
»

Kaj bi naredili, če bi dobili 5mio evrov? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26923430 (13537) nergac
»

Čiščenje saj na ventilih - motorji z direktnim vbrizgom (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5513864 (7793) MadMax
»

Kateri avto vozite, katerega si želite? (strani: 1 2 )

7812526 (10548) Martin Krpan

Več podobnih tem