» »

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda

««
21 / 22
»»

jecok ::

No pa saj vidim, da tule obvladate osnove gospodarstva in vam je jasno, da je treba v primeru recesije dvignit davke na vse kar omogoča dolgotrajno ohranjenje vrednosti denarja.

Sicer podjetja in premožni prnehajo vlagati, denar parkirajo v banke in nepremičnine (ste opazili rast cene nepremičnin?), denar preneha krožiti in na koncu imamo 10x hujšo krizo, kot, če se z davki podjetja in premožne prisili v vlaganje in s tem kroženje denarja.

Skratka, Golob počne točno to kar mora narediti vsak odgovoren voditelj države. Je pa res, da navadni plebejci to težko razumejo, potem pa prihaja do nekih tantrumov ljudi, ki jim nič ni jasno.

Podobno kot iti do zobarja, je sitno, ampak, če ne greš so posledice veliko hujše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jecok ()

Mr.B ::

jecok je izjavil:

No pa saj vidim, da tule obvladate osnove gospodarstva in vam je jasno, da je treba v primeru recesije dvignit davke na vse kar omogoča dolgotrajno ohranjenje vrednosti denarja.

Sicer podjetja in premožni prnehajo vlagati, denar parkirajo v banke in nepremičnine (ste opazili rast cene nepremičnin?), denar preneha krožiti in na koncu imamo 10x hujšo krizo, kot, če se z davki podjetja in premožne prisili v vlaganje in s tem kroženje denarja.

Skratka, Golob počne točno to kar mora narediti vsak odgovoren voditelj države. Je pa res, da navadni plebejci to težko razumejo, potem pa prihaja do nekih tantrumov ljudi, ki jim nič ni jasno.

Podobno kot iti do zobarja, je sitno, ampak, če ne greš so posledice veliko hujše.

Kaj boš potem porekel "(ste opazili rast cene nepremičnin?)"...mora biti depresija v Ameriki enormna, če se tako prodaja pri skoraj 8% meri...

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Kvečemu je razumljivo, da država, ki daje kredite na lepe oči in jih potem prepakira v delniške svežnje in proda po svetu, da krepko zamaje svetovno gospodarstvo, proba to izvesti še enkrat.

Ti raje poglej, kaj se dogaja po EU, ko probajo vsi, ki ne služijo denarja s svojim delom, parkirati premoženje v nepremičnine, da ga ohranijo.

Vedno je enako. Ko je kakršnakoli recesija/kriza/..., se proba premoženje ohranit, zato se ustavijo vse investicije, denar vedno manj kroži, raja ga pa najebe.

Tako, da je nepremičninski davek, ne samo na mestu ampak ga je treba nujno sprejeti čimprej. Kar Golob tudi počne in trenutno se ne morem pritoževati, končno en politik, ki ve kaj dela.

In bolj bo opozicija srala z referendumi in podobnim, bolj ga bova najebala, ti in jaz. Pa imam drugo nepremičnino, ampak mi je jasno, da me bo dodatni drobiž stal manj kot me bo stala gospodarska kriza. Večini pritoževalcem pač ne potegne dovolj daleč.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

jsmith je izjavil:

D3m je izjavil:

Telbanc je izjavil:

https://siol.net/novice/posel-danes/po-...
"Po stečaju avstrijske trgovske verige Kika brez dela ostalo 1.400 zaposlenih":D

Meni je zanimivo, da imajo državni odškodninski sklad.
Tega pri nas ne poznamo.

Tudi pri nas imamo Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Če gre podjetje v stečaj, ti v primeru neizplačanih plač izplača nadomestilo za zadnje tri mesece.

Vsi zaposleni plačujemo 0,2 odstotka bruto plače v ta namen.

No super.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mato989 ::

jecok je izjavil:

Kvečemu je razumljivo, da država, ki daje kredite na lepe oči in jih potem prepakira v delniške svežnje in proda po svetu, da krepko zamaje svetovno gospodarstvo, proba to izvesti še enkrat.

Ti raje poglej, kaj se dogaja po EU, ko probajo vsi, ki ne služijo denarja s svojim delom, parkirati premoženje v nepremičnine, da ga ohranijo.

Vedno je enako. Ko je kakršnakoli recesija/kriza/..., se proba premoženje ohranit, zato se ustavijo vse investicije, denar vedno manj kroži, raja ga pa najebe.

Tako, da je nepremičninski davek, ne samo na mestu ampak ga je treba nujno sprejeti čimprej. Kar Golob tudi počne in trenutno se ne morem pritoževati, končno en politik, ki ve kaj dela.

In bolj bo opozicija srala z referendumi in podobnim, bolj ga bova najebala, ti in jaz. Pa imam drugo nepremičnino, ampak mi je jasno, da me bo dodatni drobiž stal manj kot me bo stala gospodarska kriza. Večini pritoževalcem pač ne potegne dovolj daleč.

To je neumnost... ker po tej logiki morš potem obdavčit vse... predstavljaj si zdaj da vsi začnejo vlagat v zlato namesto nepremičnine... takrat tvojega problema INVESTICIJ nismo rešili niti za 1%... torej po tej logiki bo potem vlada morala obdavčit zlato, pol nekaj naslednjega itd... Če nekdo noče investirat pač NOČE...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

deco16 ::

Sej nisem za ta davek ampak malo bi lahko pomislil prej kot si bleknil.

Če bo folk investiral v zlato namesto v nepremičnine bo zlato pač šlo gor ampak to nebo pomenilo da mamo prazna stanovanja ki zasedajo parcele in bloke brezveze, posledično uporabljajo infrastrukturo brezveze.

Zlato spraviš v trezor in je mir.

Ti vidiš dodaten davek kot breme za tebe, ne poštekaš pa zakaj ga hočejo naredit. Ko boš zaštekal ti bo jasno.

Ne ni normalno da folk horda nepremičnine in so le te prazne, nismo pa edini kjer se to gredo.

Mato989 je izjavil:

jecok je izjavil:

To je neumnost... ker po tej logiki morš potem obdavčit vse... predstavljaj si zdaj da vsi začnejo vlagat v zlato namesto nepremičnine... takrat tvojega problema INVESTICIJ nismo rešili niti za 1%... torej po tej logiki bo potem vlada morala obdavčit zlato, pol nekaj naslednjega itd... Če nekdo noče investirat pač NOČE...

Ne razumeš problema. Gospodarstvo se ne vrti zaradi tvojega drobiža ampak zaradi vlaganj premožnih (neumno, da je tako, ampak drugega nimamo). Če se to ustavi, nastane velik problem. Ker njim ni treba delati, zato, da živijo, ti pa moraš.

bm1973 ::

jecok je izjavil:

Ti si res debil...

Raja bo potem prodajala nepremičnine, oz. tisto eno ali dve viška, elita bo v te novo dostopne nepremičnine parkirala denar, in poskrbela za ukinitev davka...

Videno že večkrat v zgodovini, sicer ne v Sloveniji.

Ja, zato, je pa nujno, da se jih konkretno obdavči, da ne bojo mogli denarja parkirati v njih in jih s tem naredili nedostopne za vse ostale.

Pojdi malo na YT poiskati "wealth" in "income", da ti bodo vsaj osnove jasne.

Edit: na evo, razloženo tudi za najbolj zabite. Pa še tip je eden najbolj uspešnih stock traderjev, tako, da bo težko biti bolj pameten:

Pa še tole, ko začne, kdo sanjati, kako bodo šli pa premožni drugam

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Ah, takšni vsakodnevni troli so najboljši v teh časih :D

socialec je izjavil:

Ja, meni je tudi všeč, ko jim zmanjka argumentov in začnejo osebne napade prožit, čeprav bodo od mojega napisanega imeli korist primarno sami. Eni troli si res radi sami sebi na glavo kakajo, mogoče niso najbolj pametni.

jecok je izjavil:

Mato989 je izjavil:

jecok je izjavil:

Ne razumeš problema. Gospodarstvo se ne vrti zaradi tvojega drobiža ampak zaradi vlaganj premožnih (neumno, da je tako, ampak drugega nimamo). Če se to ustavi, nastane velik problem. Ker njim ni treba delati, zato, da živijo, ti pa moraš.

Ja, ampak še enkrat... če ti obdavčiš neko premoženje (nepremičnine) in potem PREMOŽNI namesto v nepremičnine dajo vse v ZLATO potem moraš obdavčit ZLATO... ker drugače spet nisi naredil NIČ... in če potem obdavčiš ZLATO in premožni dajo iz zlata v PREMOŽENJE XYX boš moral obdavčit še ono, in na koncu kaj je rezultat? VSE JE OBDAVČENO...

Torej komunizem na kubik... samo kraja premoženja in Nanny state ki diktira kateri NVO liže rit dovolj da mu namenijo NAŠ DENAR...

redtech ::

Ne kje, tip ima pravilno razmišljanje za zdravo družbo, ker v to kar gremo - gre na koncu vse premoženje k peščici.

ZLATO ne prinaša CF / obresti, tukaj gre pasivni prihodek od premoženja, katerega prihodek spet prihaja od delavcev, ki so že tako obdavčeni do vratu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Mato989 je izjavil:

Ja, ampak še enkrat... če ti obdavčiš neko premoženje (nepremičnine) in potem PREMOŽNI namesto v nepremičnine dajo vse v ZLATO potem moraš obdavčit ZLATO... ker drugače spet nisi naredil NIČ... in če potem obdavčiš ZLATO in premožni dajo iz zlata v PREMOŽENJE XYX boš moral obdavčit še ono, in na koncu kaj je rezultat? VSE JE OBDAVČENO...

Torej komunizem na kubik... samo kraja premoženja in Nanny state ki diktira kateri NVO liže rit dovolj da mu namenijo NAŠ DENAR...

Drugi link poglej, ker je argument enak kot, da bojo šli pa drugam. Itak, te bodo pa s tujci zamenjali, tako, da kmalu niti denarja ne boš imel, si predrag.

Le nadaljuj svojo logiko, ta nas je pahnila v sranje v katerem smo, dlje boste vztrajali, slabše bo. Edini, ki se lahko postavi po robu bogatim je skupno delovanje (država, mogoče sindikati).

S tem, ko nabijaš proti njim, delaš bogatim samo uslugo, ti pa sam, ne boš bogat nikoli. In sem se v tem stavku manj zmotil, ko se boš ti, ko boš rekel "mogoče pa".

Zgodovina sprememb…

redtech je izjavil:

Ne kje, tip ima pravilno razmišljanje za zdravo družbo, ker v to kar gremo - gre na koncu vse premoženje k peščici.

ZLATO ne prinaša CF / obresti, tukaj gre pasivni prihodek od premoženja, katerega prihodek spet prihaja od delavcev, ki so že tako obdavčeni do vratu.

Prazna nepremičnina ne generira pasivnega dohodka ala dividende... tako da je logika neumestna... problem so BAJE prazne nepremičnine...

jecok je izjavil:

socialec je izjavil:

Ja, meni je tudi všeč, ko jim zmanjka argumentov in začnejo osebne napade prožit, čeprav bodo od mojega napisanega imeli korist primarno sami. Eni troli si res radi sami sebi na glavo kakajo, mogoče niso najbolj pametni.

Bomo raje sledili tvojim zgodovinsko preverjenim načrtom, v Nemčiji tudi. :D

Mato989 je izjavil:

redtech je izjavil:

Prazna nepremičnina ne generira pasivnega dohodka ala dividende... tako da je logika neumestna... problem so BAJE prazne nepremičnine...

Problem je kopičenje nepremičnin, praznih ali polnih. Ker s tem dvigaš ceno na trgu in služiš, tačas, ko drugi dajejo večino plače za najemnino (dividendo, če hočeš), tebi pa še osnovna vrednost nepremičnine raste. Saj lahko pogledaš v Berlin, kam to pripelje. Ni nič novega.

socialec je izjavil:

jecok je izjavil:

socialec je izjavil:

Bomo raje sledili tvojim zgodovinsko preverjenim načrtom, v Nemčiji tudi. :D

Bolje, kot, da sami sebe javno oznanjate kot trole. Izpadete zelo hecni, sploh, ko na koncu, iz obupa, privlečete še kakšen osebni napad ven. Argumentirana debata kolega, ne logične zablode in strahovi.

Zgodovina sprememb…

Mato989, hitro javit premierju, Jecok bo do večera verjetno že poniknil... :D

Problem je kopičenje nepremičnin, praznih ali polnih. Ker s tem dvigaš ceno na trgu in služiš, tačas, ko drugi dajejo večino plače za najemnino (dividendo, če hočeš), tebi pa še osnovna vrednost nepremičnine raste. Saj lahko pogledaš v Berlin, kam to pripelje. Ni nič novega.

Ampak enak problem je potem KARKOLI...

Še enkrat: TI trdiš da je cilj da PREMOŽNI dajo denar v INVESTICIJE ne pa skrijejo denar v PREMOŽENJE.

- Ok fair enough se strinjam s tabo.

Naprej: Če bomo obdavčili nepremičnine in rečeva da PREMOŽNI dajo namesto v nepremičnine v zlato se b z ZLATOM zgodilo ENAKO kot z nepremičninami, začelo bo rast in potem bodo NEPREMIČNINE = ZLATO... in ker zlato rabimo še kje drugje kot samo v investicijah bo začelo rast tudi vse ostalo (elektronika) ki jo uporabljajo reveži

- Torej kaj smo naredili? Nič, cilja ki ga ti zasleduješ nismo rešli. Smo pa usput kaznovali še par ljudi srednjega sloja ki pač imajo 1-2 dodatni nepremičnini ki so jih podedovali od starih staršev ki niso vse zagonili za hookers and coccaine ali špricerje v Jugoslaviji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

socialec je izjavil:

Jah, težava se skriva v tem, da, če jaz poniknem (in tisti, ki smo še sposobni razmišljati), boš ti zaradi tega slabše živel.

Že tako ali tako se samo pritožuješ čez vlado (kljub temu, da je po dolgem času edina, ki nekaj dela za ljudi), kaj šele bo, ko bodo kitajski mogotci popapali slovenske bogate reveže in boš v kitajskem fevdalnem sistemu pristal. Samo takrat bo prepozno, ker tudi razni Boscaroli in Loginovi so navadni revni papki za njih.

jecok je izjavil:

socialec je izjavil:

Jah, težava se skriva v tem, da, če jaz poniknem (in tisti, ki smo še sposobni razmišljati), boš ti zaradi tega slabše živel.

Že tako ali tako se samo pritožuješ čez vlado (kljub temu, da je po dolgem času edina, ki nekaj dela za ljudi), kaj šele bo, ko bodo kitajski mogotci popapali slovenske bogate reveže in boš v kitajskem fevdalnem sistemu pristal. Samo takrat bo prepozno, ker tudi razni Boscaroli in Loginovi so navadni revni papki za njih.

ja ja, vlada dela za ljudi... skenslala dohodninsko lestvico od katere bi imeli VSI zaposleni in dala NVOjem in JU in JS... hvala taki vladi ki dela za VSE ljudi kao.

Mato989 je izjavil:

Še enkrat: TI trdiš da je cilj da PREMOŽNI dajo denar v INVESTICIJE ne pa skrijejo denar v PREMOŽENJE.

Naprej: Če bomo obdavčili nepremičnine in rečeva da PREMOŽNI dajo namesto v nepremičnine v zlato se b z ZLATOM zgodilo ENAKO kot z nepremičninami, začelo bo rast in potem bodo NEPREMIČNINE = ZLATO... in ker zlato rabimo še kje drugje kot samo v investicijah bo začelo rast tudi vse ostalo (elektronika) ki jo uporabljajo reveži

- Torej kaj smo naredili? Nič, cilja ki ga ti zasleduješ nismo rešli. Smo pa usput kaznovali še par ljudi srednjega sloja ki pač imajo 1-2 dodatni nepremičnini ki so jih podedovali od starih staršev ki niso vse zagonili za hookers and coccaine ali špricerje v Jugoslaviji.

Pri zlatu nismo povečali cene nepremičnin in najemnin, ki jih ljudje plačujejo. Kar se mene tiče, smo naredili ogromno.

Zlatu pa bo šla cena gor in plačali je ne bodo navadni ljudje (brez tistega prstana ali uhanov bodo že zdržali) ampak premožni.

Samo ne mi zdaj pozlačenih kontaktov ven potegnit... ;)

Zgodovina sprememb…

jecok je izjavil:

socialec je izjavil:

Opa, mesija je spregovoril :D

jecok je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pri zlatu nismo povečali cene nepremičnin in najemnin, ki jih ljudje plačujejo. Kar se mene tiče, smo naredili ogromno.

Zlatu pa bo šla cena gor in plačali je ne bodo navadni ljudje (brez tistega prstana ali uhanov bodo že zdržali) ampak premožni.

Torej NI CILJ to kar lažeš, da bi premoćžni denar INVESTIRALI ampak je cilj torej samo to da bi revežem vsi mi pomagali da bodo lahko še naprej lenobni in namesto da bi se trudili za višje prihodke da se ne rabijo trudit ker jim bomo mi rihtali preko davkov nižje nepremičnine.

Ok kul, samo daj bodi dosleden in to povej, da ti je cilj revne ohranjat revne preko lenobnosti v sistemu ki jim kot Nanny state daje cenejše dobrine, namesto da bi jih spodbujal da postanejo boljši in bolje plačani.

Mato989 je izjavil:

ja ja, vlada dela za ljudi... skenslala dohodninsko lestvico od katere bi imeli VSI zaposleni in dala NVOjem in JU in JS... hvala taki vladi ki dela za VSE ljudi kao.

Skanclala je davčno nevzdržno sabotažo Janšine vlade. Še ena zadeva, kjer je treba razmisliti, da razumeš, kar pa ne uspe vsem. In potem govoriš take neumnosti.

Mato989 je izjavil:

jecok je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej NI CILJ to kar lažeš, da bi premoćžni denar INVESTIRALI ampak je cilj torej samo to da bi revežem vsi mi pomagali da bodo lahko še naprej lenobni in namesto da bi se trudili za višje prihodke da se ne rabijo trudit ker jim bomo mi rihtali preko davkov nižje nepremičnine.

Ok kul, samo daj bodi dosleden in to povej, da ti je cilj revne ohranjat revne preko lenobnosti v sistemu ki jim kot Nanny state daje cenejše dobrine, namesto da bi jih spodbujal da postanejo boljši in bolje plačani.

Cilj je, da denar kroži, investicije pa so način kroženja denarja. Ne nabijaj no, zgoraj ima Garya Stevensona, pa njemu razloži, kako je ptujski monter računalnikov bolj pameten od njega.

Zgodovina sprememb…

jecok je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Skanclala je davčno nevzdržno sabotažo Janšine vlade. Še ena zadeva, kjer je treba razmisliti, da razumeš, kar pa ne uspe vsem. In potem govoriš take neumnosti.

Aha, nevzdržno je da bi proračun dobil 800mil manj zaradi razbremenitve dohodnine, popolnoma vzdržno pa je 1,4milijarde za JU in JS plače... LOLZ

Cilj je, da denar kroži, investicije pa so način kroženja denarja. Ne nabijaj no, zgoraj ima Garya Stevensona, pa njemu razloži, kako je ptujski monter računalnikov bolj pameten od njega.

SUper, ampak če prestavijo iz nepremičnin v zlato to ni kroženje ampak je isto z 1 nakupom in prodajo, torej NE KROŽI torej tvoja osnovna rešitev ni rešena z davkom na nepremičnine.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Aha, nevzdržno je da bi proračun dobil 800mil manj zaradi razbremenitve dohodnine, popolnoma vzdržno pa je 1,4milijarde za JU in JS plače... LOLZ

Seveda. Ker ta denar ljudje potrebujejo, da živijo. Po drugi strani, pa nikomur ne bo manjkal, ker je iz naslova luksuza.

Zgodovina sprememb…

Hahahah, ok sem dobil info da si leftard troll tako da ignore skripta it is...

Good luck pri trollanju.

Mato989 je izjavil:

Hahahah, ok sem dobil info da si leftard troll tako da ignore skripta it is...

Good luck pri trollanju.

Pojdi delat za učitelja in bodi koristen, za človeštvo, ne sam zase, pa boš povedal, kako si zadovoljen s plačo.

Ker a veš, deflacija v šolanju, se že kaže, si njen simptom. Niti, ko ti dam ves material, ki ga rabiš, da se podučiš, ga ne greš pogledat.

Da ne bi slučajno izpadel nerazgledan, ker to je pa res grozno za samopodobo. Raje v neskončnost nabijaš napol domišljene nebuloze.

Mimogrede, tudi "kmečka pamet" je v upadu in jo je vedno težje najti. Povem, za vsak slučaj, če morda ceniš vsaj to.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, tudi "kmečka pamet" je v upadu in jo je vedno težje najti. Povem, za vsak slučaj, če morda ceniš vsaj to.

Seveda je, ampak kmečka pamet ni socialna, ampak je realna in racionalna... nabijanje davkov nikoli ni in ne bo racionalno dejanje zaradi preprostega dejstva

"Nobody spends someone elses money as carefuly as he spends his own"

NIKOLI ne bo država tvojih 50, 100, XYX EUR davka orabila tako koristno za tebe kot bi jih porabil sam, zato je kmečka pamet taka da teži k temu da teh davkov ne damo v neko malho kjer z njo delajo kot svinje z mehom ljudje ki jih mi za povrh še plačujemo.

Mato989 je izjavil:

Seveda je, ampak kmečka pamet ni socialna, ampak je realna in racionalna... nabijanje davkov nikoli ni in ne bo racionalno dejanje zaradi preprostega dejstva

NIKOLI ne bo država tvojih 50, 100, XYX EUR davka orabila tako koristno za tebe kot bi jih porabil sam, zato je kmečka pamet taka da teži k temu da teh davkov ne damo v neko malho kjer z njo delajo kot svinje z mehom ljudje ki jih mi za povrh še plačujemo.

Seveda, ampak kljub tem tvojim frustracijam (kljub temu, da poizkušaš prispevati kar najmanj), bo družba še vedno lahko obstajala in se boš lahko vozil po celi Sloveniji, Evropi,... ne samo po cesti do službe, ki si si jo asvaltiral sam.

Po drugi strani, pa če ti predstavlja to, tako bolečino, koga si pa volil na volitvah? Kaj si pa naredil, da bo državni denar bolj smoterno porabljen? Nabil kakšni občini še višji račun za računalnike?

Si šel morda, učiti etiko na kakšno šolo, za mizerno plačo?

Da ne izvirajo tvoja prepričanja v nesmiselnost družbe in potrebo po uničenju tega kar je nastajalo stoletja, iz preprostega razloga, da veš kakšen si sam, glavobol pa znaš zdraviti samo z amputacijo glave? Da si kronično brez denarja, problem, pa si našel v državni upravi, ne v izkoriščevalcu, ki ti ne da višje plače? Ali miljarderjih, ki mu to onemogočajo?

Ker zdaj si brezvezen tlačan, kamor pa rineš je smer suženjstva. Vsesplošnega kriminala ipd.

Saj ne rabiš veliko, malo si poglej življenje v ZDA, pa ne tistega procenta najbolj bogatih, ki ti ga kažejo na poptv.

Zgodovina sprememb…

Seveda, ampak kljub tem tvojim frustracijam (kljub temu, da poizkušaš prispevati kar najmanj), bo družba še vedno lahko obstajala in se boš lahko vozil po celi Sloveniji, Evropi,... ne samo po cesti do službe, ki si si jo asvaltiral sam.

To nima nobene veze... davek za ceste se imenuje cestnina in CESTNINA naj bo namenski davek ki se naj plača dovolj visok da pokrije te potrebe... Zato ni potreben nek SPLOŠNI davek na premoženje ampak dovolj visok davek cestnine. In to velja za 90%+ zadev...

Edino za kar bi se moral DDV/dohodnina/splošni davki porabljat je za delovanje Policije, gasilcev, parlamenta, ipd... vse ostalo lahko ima namenske davek, za Upravne Enote ne rabimo davkov recimo... naj pač bodo STORITVE UE ocenjene dovolj visoko da bo UE sama zmogla vzdrževati stavbo in opravljati zahtevane posle... Enako velja za vse kar je nad srednjim šolstvom.

Naj bo visokošolstvo plačljivo da bodo imeli dovolj denarja za učitelje, profesorje, stavbo in stroške... ni treba komulativno za to plačevati...

Bi šel, pa imam boljšo plačo drugje, to je smisel svobodnega trga... če šola ne more dobiti učitelja za Etiko, je problem dvoplasten:

1. Ali je standard da lahko učiš previsok (izobrazba) napram plači
2. Ali pa je delo preslabo... (beri premalo spoštovanja zaradi permisivnega debilizma na katerega sem opozarjal že pred 10 leti)

Dejansko vemo da je kombinacija obojega, ampak rešitev ni da mi več plačamo ampak da prvo poiščemo notranje rezerve v tehnologiji (posneta predavanja 1 učitelja za več šol) in zmanjšamo birokracijo ki jo mora učitelj opravljat ZA BREZVEZE...

ker je moja partnerica učitelja na OŠ vem kaj govorim.

Da ne izvirajo tvoja prepričanja v nesmiselnost družbe

Moja prepričanja izvirajo da je največ napredka in največji napredek bil v času ko je bilo MANJ birokracije kot danes...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

To nima nobene veze... davek za ceste se imenuje cestnina in CESTNINA naj bo namenski davek ki se naj plača dovolj visok da pokrije te potrebe... Zato ni potreben nek SPLOŠNI davek na premoženje ampak dovolj visok davek cestnine. In to velja za 90%+ zadev...

Edino za kar bi se moral DDV/dohodnina/splošni davki porabljat je za delovanje Policije, gasilcev, parlamenta, ipd... vse ostalo lahko ima namenske davek, za Upravne Enote ne rabimo davkov recimo... naj pač bodo STORITVE UE ocenjene dovolj visoko da bo UE sama zmogla vzdrževati stavbo in opravljati zahtevane posle... Enako velja za vse kar je nad srednjim šolstvom.

Naj bo visokošolstvo plačljivo da bodo imeli dovolj denarja za učitelje, profesorje, stavbo in stroške... ni treba komulativno za to plačevati...

Bi šel, pa imam boljšo plačo drugje, to je smisel svobodnega trga... če šola ne more dobiti učitelja za Etiko, je problem dvoplasten:

1. Ali je standard da lahko učiš previsok (izobrazba) napram plači
2. Ali pa je delo preslabo... (beri premalo spoštovanja zaradi permisivnega debilizma na katerega sem opozarjal že pred 10 leti)

Dejansko vemo da je kombinacija obojega, ampak rešitev ni da mi več plačamo ampak da prvo poiščemo notranje rezerve v tehnologiji (posneta predavanja 1 učitelja za več šol) in zmanjšamo birokracijo ki jo mora učitelj opravljat ZA BREZVEZE...

ker je moja partnerica učitelja na OŠ vem kaj govorim.

Da ne izvirajo tvoja prepričanja v nesmiselnost družbe

Moja prepričanja izvirajo da je največ napredka in največji napredek bil v času ko je bilo MANJ birokracije kot danes...

Največji napredek v ZDA je bil v 50ih ( https://www.wolterskluwer.com/en/expert... ), ko so imeli najvišje davke za bogate, več kot še enkrat višje. Zgodovina nas uči, da nimaš prav in ni povezano z birokracijo, ampak z nekontroliranim črpanjem resourcov iz družbe na podlagi že prej pridobljenih resourcov. Zajebala sta pa vse skupaj Reagan in Thatcherjeva, ki sta imela podobne poglede, kot jih imaš sam.

Si si pa našel, za problem, nekaj kar še razumeš in vse ostalo speljal iz njega. Žal si si izbral napačen problem, zato prihajaš do napačnih zaključkov.

Zgodovina sprememb…

Največji napredek v ZDA je bil v 50i

Narobe, največji napredek je bil v času ko smo dobili največ tehnoloških zadev... to pa je tam od inventiona PCjev, interneta itd... pa tja do prvih smart phones ipd... to pa je v času 1970 do 2004

Če bi davek bil rešitev bi dali davek na 10.00000% in vsi bi imeli vse... Oh wait a minute...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Največji napredek v ZDA je bil v 50i

Narobe, največji napredek je bil v času ko smo dobili največ tehnoloških zadev... to pa je tam od inventiona PCjev, interneta itd... pa tja do prvih smart phones ipd... to pa je v času 1970 do 2004

Kolega, ne se smešit, tabelo davkov v ZDA sem ti dal po letih, zdaj pa si poglej inovacije in padanje davkov.

In, a veš, da opica zleti do lune, je večji napredek, kot da čez 50 let poizkuša priti do marsa. To, o čemer ti govoriš so samo izboljšave že obstoječih tehnologij, saj veš, kolumbovo jajce ipd.

TV v vsako hišo, obisk vesolja, dostopna stanovanja, "ameriške sanje" (ki so takrat še delovale, danes so samo še slab štos!) to so bile pa revolucije, ki jih nismo več videli na tem nivoju.

Zgodovina sprememb…

Aha TV v vsako hišo je bolje kot PC v vsako hišo... PC je veliko bolj uporabna invencija kot TV... TV je poneumljanje množic, PC pa je endless possibilities zadevica... Ampak seveda, komunajzarji itak imate raje TV za poneumljanje množic ki poslušajo RTVSLO nabijanje

Po tvoji logiki je najbolj univerzalen izum OGENJ v vsaki vasi... takrat pa je bilo mikro malo davkov.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Aha TV v vsako hišo je bolje kot PC v vsako hišo... PC je veliko bolj uporabna invencija kot TV... TV je poneumljanje množic, PC pa je endless possibilities zadevica... Ampak seveda, komunajzarji itak imate raje TV za poneumljanje množic ki poslušajo RTVSLO nabijanje

Omg, pa saj ne moreš biti tako zabit, a ti štekaš, kaj je tehnološki preskok napram izboljšavi tehnologije? A ti je jasno, da spravit raketo v vesolje PRVIČ, ni enako kot jo postati stotič, pa čeprav na mars? Tranzistor so odkrili, ma cela vaša generacija ne bo naredila ničesar primerljivega. Ko si naslednjič jajca pečeš, se spomni, da je teflon na tvoji ponvi nastal iz državnega proračuna.

Zgodovina sprememb…

NE, obdavčiti je potrebno bogate...
Poiščite razliko obdavčitve bogatih 1980 in danes

Potem imate pa tek naslove, ko so krivi ruski boti...
Media, social-media algorithms and U.S. enemies fueling misconceptions about economy
No če si top 1%, potem je vse ok.
A mislite da top štirje mijonarji imajo kakn asociacijo z ostalim populusom.

FrRoSt ::

bm1973 je izjavil:

jecok je izjavil:

Ti si res debil...

Raja bo potem prodajala nepremičnine, oz. tisto eno ali dve viška, elita bo v te novo dostopne nepremičnine parkirala denar, in poskrbela za ukinitev davka...

Videno že večkrat v zgodovini, sicer ne v Sloveniji.

:)):)):)):)):))

Ti si res IDIOT! 8-)

Ne ločiš BELO od ČRNEGA!!? :))
Imaš barvno slepoto!?? 8-)

V katerem stanju pa smo sedaj!?? ;)
V tistem, ko je VELIK davek na neprimičnine ali v tistem, ko hočejo elite zmanjšati/ukiniti davek na neprimičnine!?? ;)

Menda jih veliko misli, da smo kar v obeh!! :)) Ko elite nakupujejo neprimičnine tudi kot investicijo, pa še jamrajo, kako neznansko so nepremičnine ( in oni) obdavčeni!!? 8-)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

pangro je izjavil:

redtech je izjavil:

FED je omenil recesijo v decembru 2008, ko je bilo že vsega konec in sedaj. Ali je vsega že konec ali pa bo depresija ;((

Poleg inverzne krivulje pri obveznicah vsi ostali podsektorji sp500 indeksa undeperformajo sam sp500 tudi russel indeks. tako da vse kaže na še en šus na dol tudi nafta ne more razviti trenda... ameriške banke na depozite ne morejo ponuditi nič konkretnega fed pa tudi ne bo šel vsega reševat.

Drugač pa coffetime: tole se bere kot neka molitev oz. mantra pa saj vse ekonomske analize tako zvenijo, v najboljsem primeru kot špekulacije tole tvoje je pa definitivno molitev.

:))

Da boste razumeli višino piramide! ;)

Ameriški trg ima v svetovnem merilu že 70-odstotni delež
V teh dneh se ne govori, da bi lahko Wall Street v bližnji prihodnosti tudi močneje zanihal navzdol, a vendarle finančni analitik Primož Jagarinec opozarja, da je ta scenarij ob zelo visokih vrednotenjih prav mogoč: "Ameriški delniški trg je danes kar enajstkrat večji od drugega največjega. V 80. letih je delež ameriškega BDP-ja v svetovnem BDP-ju znašal 30 odstotkov, podobno je tudi ameriški delniški trg dosegal 30 odstotkov svetovnega. Danes je delež BDP-ja pri 27 odstotkih, delniški trg pa predstavlja 70 odstotkov svetovne tržne kapitalizacije. Je to vzdržno? Težko."

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borz...
komu zvoni; zvoni tebi.

jecok je izjavil:

Mato989 je izjavil:

:))

Mato ne razume, da zlata ne potrebuješ za normalno življenje, streho nad glavo in dom pa. 8-)
Na koncu se bo spravil in težil se z diamanti!! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Mato989 je izjavil:

:)):)):))

To TROBEZLAŠ že, odkar te poznam!! To je en tak velik MIT, elastična natega, ki potem producira marsikaj!! .... Do vključno nekih anticepilcev, trampizma in še vsega ostalega!! Naše Sončke povzdiguje v modro nebo. :)) Potem pa, ko padejo na realna tla, naj jih pa rešuje (socialna) država!?? :))

Morda država res ni neki vrhunski varuh, ohranjevalec in zgledovalec, je pa neka VARNOST za vse tiste, ki sami ne zmorejo, ali pa so tako brihtni, da si celo domišljajo, da sami zmorejo veliko bolje, na koncu pa ostanejo brez vsega! ;)

Kdo in koliko ti pa plačuje za tole "poučevanjein razsvetljevanje" mladine, je pa drugo vprasanje!

komu zvoni; zvoni tebi.

Mato ne razume, da zlata ne potrebuješ za normalno življenje, streho nad glavo in dom pa. 8-)

Saj tudi nepremičnine v LJ ne potrbuješ za NORMALNO življenje... (pustimo ob strani da je NORMALNO relativen pojem)

Mato989 je izjavil:

Saj tudi nepremičnine v LJ ne potrbuješ za NORMALNO življenje... (pustimo ob strani da je NORMALNO relativen pojem)

Tudi zdravnika v LJ ne potrebuješ!! ;)

Sploh zdravnika ne potrebuješ!! Lahko živiš tudi brez njega, in če ga potrebuješ, se primeš za denarnico!?? :))
Ti prodajaš neko msm in neoliberalno politiko! ;)
LJ naj bo mesto za premožne, seljaki pa sodijo na vas!! :))

Enosavno kot pasulj! 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sploh zdravnika ne potrebuješ!! Lahko živiš tudi brez njega, in če ga potrebuješ, se primeš za denarnico!?? :))

Enosavno kot pasulj! 8-)

Ne, jaz želim da ima vsak karkoli lahko kupi, samo ne na račun davkov cele države vedno znova in znova in vedno več in več...

Mato989 je izjavil:

Ne, jaz želim da ima vsak karkoli lahko kupi, samo ne na račun davkov cele države vedno znova in znova in vedno več in več...

No, saj vsakdo ima, karkoli lahko kupi! ;)
Menda nekateri tudi kradejo, lažejo, zavajojo in celo guljufajo!! 8-) In menda nekateri od njih celo davke plačujejo!
Je pa tudi res, da neandertalci niso poznali davkov! So pri njih odkrili zaceljene kosti!! ;)
Menda so celo poznali neke vrste socialo, iz tega sklepajo!?? Tudi oni so si privoščili samo tisto, kar so kupili in državnih davkov verjetno niso podpirali!!

Aja!?? Sem že malo pozabil!?? So neandertalci še živi!?? :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Mato989 je izjavil:

Ampak si ne moreš vsega kupit ker so nekateri projekti predragi, da bi si jih lahko privoščil. In zato, se zbere denar od vseh delničarjev podjetja država (ko boš enkrat videl, koliko denarja bluechipi v ZDA stran zmečejo, se boš nehal sekirat, dokler pa gledaš iz stališča svojega kozolca, se ti zdi pa grozno), da si lahko kaj privoščimo, kar si sicer ne bi mogli.

Recimo, tvojo arch-enemy, opero. 7.1. grem gledat Seviljskega brivca, z bejbo, ki si je nikoli ne boš mogel privoščiti. Najlepše pa je, da mi ti sofinanciraš, jaz pa tebi sofinanciram obnovo gradu. Sčasoma, ko se nebere dovolj. :))

A, da ne hodiš na Ptujski grad? Jeba, jaz tudi ne, se pa ne pritožujem zaradi obnove, ker se mi zdi, da je treba take objekte šparati za zanamce.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Enosavno kot pasulj! 8-)

Dej nehi, USA je shithole od zdravstvenega sistema, razen če si resnično top 1%, potem pa dobički na borzi resnično s stroški zdravljenje niso primerljivi...

Millions of Americans grapple with $220 billion in medical debt

In ko ti vladajo korporacije, ni čudno da obstaja po drugih temah toliko splošnega skregana z realnostjo. Sploh ko se ve da samo rusi Kitajci SK Iranci in ostali člani osi sovraštva, krojijo usoda Ameriškega ppopulčusa

ZGORNJO sliko znaš brati.

Sedaj pa se vprašaj, kdo je plačnik takih socialno medijskih kampanji.

coffeetime12 ::

Če kdo ni opazil oz. zaznal, zunaj mikro slovenskega balončka divja globalna gospodarska vojna :

- Ne poslušajte politično elito kaj vam govori, temveč kaj dela [Ljubljana/Bruselj]
- Svet se pripravlja na vojno

In zopet :

««
21 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4215 216 217 218 )

Oddelek: Problemi človeštva
108791096503 (59112) Mr.B
»

Texas bo v naslednjih 10 letih postal center ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15621141 (4759) Mr.B
»

Finančna kriza 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
801120497 (43965) Mr.B

Več podobnih tem