» »

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda

««
27 / 27
»
»»

Velki ::

Nobeden več ne verjame doom gloomerjem kot je coffeetime ali redtech ali telebanc. Svet je pokazal da se da z povečevanjem razlik med revnimi in bogatimi in uničevanjem srednjega sloja držati takšno stanje tudi na dolgi rok.
Tako da narod navali na delnice in ne poslušaj teh doom gloomerjev ker napovedujejo propad že odkar se je zemlja začela vrteti.

PujsekPepe ::

Ja in zdej kupovat delnice spoh intel
In Nvdia je tko kot da bi leta 98 al 99 kupoval xerox delnice. Buy the top sell the bottom ane?

LeQuack ::

Dokler so cene nepremičnin na rekordih, ni recesije. To je fact.
Quack !

Velki ::

Ja upam da ima ja vsak toliko pameti da ne bo kupil direktno delnic od Nvidie, nikjer nisem navedel da UI ni v mehurčku! Mišljeno je bilo da se pač v splošnem ne bo pustilo da se finančni trgi podrjejo. Je pa jasno v teh časih je potrebno pričakovati padce tudi do 30% ali še kaj več lahko tudi čez noč, potem pa v roku tedna odboj na nov rekord, preostale dni v letu pa raste za 1-2%... in to se bo po vseji verjetnosti še vleklo leta in leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

gruntfürmich ::

LeQuack je izjavil:

Dokler so cene nepremičnin na rekordih, ni recesije. To je fact.

itq bo vedno vse rastlo.
samo pomislite, da lahko pade samo za 100%, raste pa neskončno!
torej bo vedno rastlo, ker neskončno je pač več kot 100!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

c3p0 je izjavil:

Velika štemarca dobrih 100 EUR iz OBI s 3 leta garancije, sesalec karcher dobrih 100 EUR, še 20 EUR za 3 dodatne filtre. Če kupuješ vse topšit kvaliteto, je drugo. OK, v Belgiji al kjer si, je gotovo nekaj dražje, kaj šele obrtniška dela. Jaz keramiko delam zdaj sam, malo po malo. Boljše od zadnjega keramičarja, naj mu bo lahka zemljica.

Ah, daj no. Fleksarica, velika 230mm, proper 2kW me drži še danes, pa je stara 20+ let. Sesalec je crknil lani, industrijski, po tudi 15 letih. Kupil semn šit robo iz Obija, crknil kak teden dni nazaj. Filter se je strgal, ne vem, betonski prah je prišel notri in sem vse skupaj postavil na kup z odpadki. Držal je natanko tričetrt leta, oziroma ni zdržal zdaj teden dni sesanja betonskega prahu.

A zdaj naj 45 dni čakam na nov sesalec? Zdaj sem kupil Bosch industrijski sesalec, tistega Batagel sivega: https://www.batagel.com/sesalniki/lava....
sem na žalost moral vreči stran po 15 letih. Fenomenalno je držal vsa ta leta. Pa še drag ni bil.

Upam, da bo ta Bosch držal vsaj 10 let. Ne kupujem topšit robo, ampak dobro večinoma.

Telbanc ::

Velki je izjavil:

Nobeden več ne verjame doom gloomerjem kot je coffeetime ali redtech ali telebanc. Svet je pokazal da se da z povečevanjem razlik med revnimi in bogatimi in uničevanjem srednjega sloja držati takšno stanje tudi na dolgi rok.
Tako da narod navali na delnice in ne poslušaj teh doom gloomerjev ker napovedujejo propad že odkar se je zemlja začela vrteti.

Ni mi jasno, zakaj pol ne navališ na delnice Krke?8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

PujsekPepe ::

Velki je izjavil:

Ja upam da ima ja vsak toliko pameti da ne bo kupil direktno delnic od Nvidie, nikjer nisem navedel da UI ni v mehurčku! Mišljeno je bilo da se pač v splošnem ne bo pustilo da se finančni trgi podrjejo. Je pa jasno v teh časih je potrebno pričakovati padce tudi do 30% ali še kaj več lahko tudi čez noč, potem pa v roku tedna odboj na nov rekord, preostale dni v letu pa raste za 1-2%... in to se bo po vseji verjetnosti še vleklo leta in leta.

Ce UI mehurcek poc bo tud ostalo povlekl za sabo.

dronyx ::

Gresta dva doktorja ekonomije po cesti in zagledata pasji drek. Prvi doktor ekonomije reče drugemu - dam ti 10.000 €, če poješ ta pasji drek. In prvi doktor ekonomije brez razmišljanja poje pasji drek, nakar drugi doktor ekonomije vzame pametni telefon v roke in mu takoj nakaže 10.000 € na njegov TRR. Tako še nekaj časa hodita po cesti in spet zagledata pasji drek. Tokrat drugi doktor ekonomije reče prvemu - sedaj ti pa jaz dam 10.000 €, če ti poješ ta pasji drek. In prvi doktor ekonomije brez razmišljanja poje pasji drek in dobi nazaj nakazanih 10.000 €. Potem pa se prvi doktor ekonomije začne smejati - Kaj ni to zanimivo, samo s tem, ko jeva pasji drek, sva prispevala 20.000 € v BDP!

Tale zgodbica morda komu zveni bizarno, se mi pa zdi da glavna poanta ni prav daleč od resnice. Recimo da imaš dva frizerja, ki tisočkrat na mesec eden drugega ostrižeta in za te storitve izdata tudi eden drugemu račune. Sem prepričan, da državni statistiki vse to štejejo v BDP države. Če to drži in ustanovimo vsi pri nas popoldanski s.p. ter eden drugega cele popoldneve strižemo, lahko postanemo celo najbogatejša država na svetu po BDP na prebivalca.

Seveda v tem primeru bi hitro naleteli na problem motivacije, saj se nam ne bi ljubilo cele popoldneve frizirati eden drugega samo za to, da se politika lahko pohvali, kako visok BDP imamo. Nekaj drugega pa je, če gre za podjetje, ki kotira na borzi. V tem primeru pa tak navidezno visok promet oziroma finančni tok lahko povzroči, da to pritegne številne nove investitorje in se potem vrednost podjetja zaradi tega močno poveča. Nekaj takega se sedaj menda dogaja na področju podjetji, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco. Tam pa gre dejansko za deset tisoče milijard USD, ki se v to področje vlagajo iz celega sveta, podjetja, ki delujejo na tem področju, pa vlagajo drug v drugega na desetine ali celo stotine milijard USD.

Temu se (menda) strokovno reče krožna ekonomija. In (menda) ne gre spet za kakšno finančno prevaro oziroma balon. Tokrat je (menda) res drugače.

Zaskrbljujoča je pa tudi trenutna cena zlata, ki med drugim služi kot nekakšno finančno zavarovanje. Samo v zadnjem letu je cena zlata narasla za več kot 50% in je zgodovinsko visoko, kar lahko pomeni, da so tudi trenutna tveganja v svetovni ekonomiji zelo visoka in je zavarovanje pač postalo zelo drago, ker je veliko povpraševanje.

Velki je izjavil:

Lahko kupiš tud delnice Uniorja, kokr pelejo zadevo, bojo kmal zastojn. Vse živo so že prodali, turizem strojegradnjo, ....dobili 15 milijončkov za plače, aka "prestrukturiranje". Zaj čjo še 50 milijonov, kaj je vsota, ki presega vrednost samega podjetja, ki je zavoženo do amena.

https://www.finance.si/unior-na-aparati...

"Unior na aparatih: potrebuje 50 milijonov evrov svežega kapitala"

Sem že spomlad napisal, da je Unor po mojih inf. u totalni buli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

LeQuack ::

To je še en uspeh Goloba. Res je dobro zabil gol gospodarstvu, in igra se še nadaljuje. Z božičnico javnemu sektorju in upokojencem bo zabil kar nekaj golov zapored.
Quack !

Dej no mir no. Ve se kdo je zavozu firmo, ki jo je na zlate temelje postavu Osole. Ne nas met za budale.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

fikus_ ::

Unior ze dalj casa na škrge diha, turizem so prodali, strojegradnja je šla v stečaj,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
««
27 / 27
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4221 222 223 224 )

Oddelek: Problemi človeštva
111951325023 (8396) dronyx
»

Finančna kriza 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
801144224 (67692) Mr.B

Več podobnih tem