» »

Paypal!?

Paypal!?

roki22 ::

Prosim pomagajte pri tem primeru.
Z neko osebo sem dogovarjal za prodajo mojega izdelka. Prišla sva do tega da sem posredoval svoj paypal racun za njegovo placilo denarja meni. Med tem sem se zmenil z drugim ter preprosto njegovo plačilo vrnil. Nato me je po parih dnevih prijavil(predvidevam maščevanje) in mi je tako paypal nabil negativno stanje na račun. Denar katerega sem dobil legalno in povsem pošteno so mi zadržali-je izginil? Kdo ve kaj narediti v takem primeru(kontakt paypala kjer hitro resijo), vase izkusnje podobne temu, vasi primeri. Karkoli dobrodošlo..sem skrajno ogorčen in še zdaj mi ni jasno kako si lahko paypal kaj takega dovoli če z prvim kupcem sploh nisem imel placilnega prometa saj sem v 5min vrnil njegov denar.?????? Skrajno neresno in nerazumljivo od paypala.??
Hvala za predloge,pomoc ze vnaprej!

kixs ::

V PayPal temi so objavljene telefonske.

sonar1 ::

roki22 je izjavil:

Prosim pomagajte pri tem primeru.
Z neko osebo sem dogovarjal za prodajo mojega izdelka. Prišla sva do tega da sem posredoval svoj paypal racun za njegovo placilo denarja meni. Med tem sem se zmenil z drugim ter preprosto njegovo plačilo vrnil. Nato me je po parih dnevih prijavil(predvidevam maščevanje) in mi je tako paypal nabil negativno stanje na račun. Denar katerega sem dobil legalno in povsem pošteno so mi zadržali-je izginil? Kdo ve kaj narediti v takem primeru(kontakt paypala kjer hitro resijo), vase izkusnje podobne temu, vasi primeri. Karkoli dobrodošlo..sem skrajno ogorčen in še zdaj mi ni jasno kako si lahko paypal kaj takega dovoli če z prvim kupcem sploh nisem imel placilnega prometa saj sem v 5min vrnil njegov denar.?????? Skrajno neresno in nerazumljivo od paypala.??
Hvala za predloge,pomoc ze vnaprej!

zmeni se z paypalom, če ne bo nič, pa moreš poravnat minus, če ne prodajo tvoj dolg in pol dobiš rubež.

roki22: kako si pa vrnil denar? Si naredil refund?

bastadu ::

Predvidevam, da nisi uporabil opcije refund njegove transakcije, ampak si mu kar nakazal prek Paypala nazaj in njemu so potem zaračunali provizijo in je dobil nazaj manj kot je plačal, sedaj ti je pa vložil claim na njegovo transakcijo tebi ... Lahko poskusiš podati claim na vrnitev plačila, če ne pa kontaktiraj PP support in tam vprašaj kaj lahko narediš v tem primeru ... Je pa to šola za drugič, če se z nekom zmeniš, potem to spoštuj, če ne boš imel takšne težave ...

Denar sem vrnil dejansko na njegov priliv kot refound.
Ni mi jasno in prosim za neko normalno obrazložitev. NA PODLAGI ČESA lahko paypal zamrzne, oziroma dejansko naredi minus na mojem računu če se je osebi vrnilo denar. Oseba je podala predvidevam neko prijavo, po cca 10 dneh, ko sem ji že vrnil denar. Danes sem dobil zahtevek za vračilo istega zneska katerega sem ji že vrnil(seveda namerno). Kar sem seveda preklical. Nato sem se zvečer vrnil na paypal in zagledal MINUS NA RAČUNU.
ZAME JE TO GROMOZANSKA NAPAKA PAYPALA brez predhodnega utemeljenega preverjanja dejanskega stanja. Gre se zato da imamo ljudje denar na računu vsak iz svojih razlogov(nekateri za placevanje poloznic,drugi za igranje iger-igric, drugi za online shopping, spet tretji za neke biznise). Skratka gre se o primeru kjer nisem imel uporabnikovega denarja na računu, danes bi moral z paypalom opravit izredno nujno plačilo pa ga zaradi njihovega neresnega pregleda primera in namernega škodovanja drugega uporabnika NEMOREM IZVRŠITI.

Nekaj si naredil narobe. Tudi to kar pises mi ni cisto jasno.

Pri transakciji imas gumb "Refund this payment". Ce to uporabis, bi moralo biti vse v redu in tisti, ki ti je poslal denar, dobi do centa vse nazaj in nima nobene osnove, da te za kaj terja.

Poklici na +38680083096 in razlozi situacijo. Pri roki imej kreditno vezano na tvoj account, da te lahko preverijo.

Lonsarg ::

Paypal ni premium storitev ampak nizkocenovni posrednik plačil, podobno velja tudi za Revolut in podobne. Za take ponudnike velja da se lahko zgodi tudi mesečni lockdown in podobne fore in se moraš jajcat potem z njimi.

Če v google vtipkaš "paypal double refund", je precej zadetkov, očitno nisi edini ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

bemfa ::

Prav ti bodi, ara se je vedno vračala dvojno. Boš drugič bolj resen in spoštoval dogovor.

Meizu ::

Tudi meni ni jasno kaj se imaš za menit z drugimi, če si se s tistim prej že vse zmenil in mu poslal račun (acc) za plačilo.

Namesto da nekateri pametujete da mi je prav, itd. se rajši vprašajte kaj je razlog da sem se premislil in sem mu denar vrnil v 5min nazaj. Razlog je, da je spremenil dogovor in ko je poravnal plačilo želel da mu pošiljam paket pod drugačnimi pogoji, na drugačen način,druga dostavna služba kjer bi prišlo 100% do problemov in nebi dobil v času v katerem sva se zmenila in je tudi zaradi tega sploh šel v nakup.

gruntfürmich ::

kam pa si to ti mislil pošiljati in kaj?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

stara mama ::

Ne vemo o kakih vrednostih se sploh gre, ker če je o manjših, je vse skup brezveze, pri večjih pa itak uporabiš zaščito kot prodajalec.
Poleg tega pa imamo zelo pomankljiv opis dogodkov.

Gagatronix ::

roki22 je izjavil:

Namesto da nekateri pametujete da mi je prav, itd. se rajši vprašajte kaj je razlog da sem se premislil in sem mu denar vrnil v 5min nazaj. Razlog je, da je spremenil dogovor in ko je poravnal plačilo želel da mu pošiljam paket pod drugačnimi pogoji, na drugačen način,druga dostavna služba kjer bi prišlo 100% do problemov in nebi dobil v času v katerem sva se zmenila in je tudi zaradi tega sploh šel v nakup.

Oprosti, ker nimamo kristalne kugle, da bi vedeli vse tisto, cesar ti nisi navedel.

bastadu ::

Glede na napisano me ne bi čudilo, če bi kupec bil iz Nigerije ...

gruntfürmich ::

bastadu je izjavil:

Glede na napisano me ne bi čudilo, če bi kupec bil iz Nigerije ...

točno to sem imel v mislih :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kupec je iz Hrvaške, ko je nakazal sem v roku 5min vrnil iz njegova priliva(to je 150€) direktno nazaj pod vračilo. Moj razlog sploh ni pomemben zakaj,kako. Važno da je oseba dobila denar nazaj. Sem ji objasnil in nobenih težav...nato sedaj po 14 dneh dobim zahtevek za vračilo 150€,katerega sem logično preklical..čez nekaj ur znesek, ki sem ga imel na paypalu NEGATIVEN(rdeče številke)
Kako si lahko paypal dovoli kaj takega..to pomeni da ni nobene garancije in varnosti...
Primer se lahko sprdnem dobim podatke paypala nekega predsednika,direktorja,bogataša pošlem prijavo,zahtevek malo podkrepim z lažmi in gospodu brez pravne podlage zamrznejo denar.???
SKRAJNO NELOGIČNO DELOVANJA PAYPALA

Bolj imam jaz obcutek, da ti ne znas uporabljati zadeve.

kriptobog ::

roki22 je izjavil:

Kupec je iz Hrvaške, ko je nakazal sem v roku 5min vrnil iz njegova priliva(to je 150€) direktno nazaj pod vračilo. Moj razlog sploh ni pomemben zakaj,kako. Važno da je oseba dobila denar nazaj. Sem ji objasnil in nobenih težav...nato sedaj po 14 dneh dobim zahtevek za vračilo 150€,katerega sem logično preklical..čez nekaj ur znesek, ki sem ga imel na paypalu NEGATIVEN(rdeče številke)
Kako si lahko paypal dovoli kaj takega..to pomeni da ni nobene garancije in varnosti...
Primer se lahko sprdnem dobim podatke paypala nekega predsednika,direktorja,bogataša pošlem prijavo,zahtevek malo podkrepim z lažmi in gospodu brez pravne podlage zamrznejo denar.???
SKRAJNO NELOGIČNO DELOVANJA PAYPALA

Ne mores kar tako na slepo narediti tega. Sicer pa ce ena stran odpre case, se za cas do resitve sredstva zamrznejo. Glede na to da je odprl case, si tudi sam vpleten v ta case in lahko oddas svoj komentar. Potem bo Paypal preveril zadeve in zaprl case, verjetno tebi v prid, ce si res naredil refund.

Lonsarg ::

Če je res kar praviš, da si kliknil refund pa da Paypalov sistem za Case ni zaznal da je bil refund že narejen je to seveda tehnična napaka in tehnične napake se pač rešuje z support. Tak pač je.

Tehnične napake se NE rešuje tako da se zavrne Case, ampak se jih rešuje znotraj case. Paypal zelo rad ožigosa ljudi ki nočejo sodelovat v Case resolvingu.

Itak pa je Paypal bolj za masovne prodajalce, ne za občasne laične prodajalce, ker je zelo buyer focused in pričakuje od prodajalcev da z večjo provizijo požrejo to, da so občasno nategnjeni s strani kupcev. V tvojem primerov ker do dejanskega pošiljanja ni prišlo sicer ne vidim problema in ti bo najbrž support rešil v sklopu tehničnih težav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Sem ene parkrat prekinil nakup - se pravi kupcu refundiral. Ni mi jasno kaj bi lahko bila osnova za nek case? Ce je tako, kot pravi.

sonar1 ::

vse to nepotrebno kokodakanje bi rešil paypal support... še jih nisi kontaktiral ?

Itak da jih ni, ker je bizgec, rajsi se dere po sLOL-techu.

Samael ::

kixs je izjavil:

Nekaj si naredil narobe. Tudi to kar pises mi ni cisto jasno.

Pri transakciji imas gumb "Refund this payment". Ce to uporabis, bi moralo biti vse v redu in tisti, ki ti je poslal denar, dobi do centa vse nazaj in nima nobene osnove, da te za kaj terja.

Poklici na +38680083096 in razlozi situacijo. Pri roki imej kreditno vezano na tvoj account, da te lahko preverijo.

Meni tudi to ni jasno. Če je uporabil dejansko opcijo refund (in dal full refund) oseba, ki je prejela denar nazaj v računu sploh nima opcije za odpreti case.
Upam, da mu ni zgolj "plačal" nazaj - sicer je edina možnost, ki mi pade na pamet, tehnična napaka.
Samael != Samuel

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5537998517 (1705) Machete
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3804774993 (1933) Legon
»

Paypal vračilo denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6812319 (10563) St235
»

Paypal-Bolha goljufija? (strani: 1 2 )

9217392 (9711) Furbo
»

Težave z Paypalom, prosim za pomoč. (strani: 1 2 )

7312283 (10002) markuljac

Več podobnih tem