» »

Avto kot identiteta posameznika, je z ljudmi res tako enostavno manipulirati?

Avto kot identiteta posameznika, je z ljudmi res tako enostavno manipulirati?

««
2 / 10
»»

KsilaHo2 ::

tole zgoraj z mulcem, pogojno še razumem, ne mi pa sedaj z avtomobili iste primerjave delat, ta je pa debilna.

Ne, prav nič ni debilna, vzadaj je popolnoma ista logika. Opranci ostale silijo da še oni delajo neracionalne nakupe.

celje je izjavil:

40k mercedes? Kaksna jajca pa so to? Se faaking renaulti so drazji od tega sraanja.

Drži in zato tudi ne razumem zakaj se človek na videu šopiri kot da bi zadel najmanj na lotu!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KsilaHo2 ()

m0LN4r ::

Ok smo ze prisli iz 500 na 200.

V kateri ljudski trgovini se ljudje grebejo za kavbojke za 200€, zaupaj mi pa grem jutr vprasat prodajalko.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ok smo ze prisli iz 500 na 200.

Ne, nismo. Le bolj pozorno beri. Kavbojke so bile 200 EUR. 500 EUR je bilo omenjeno prej kot "kos oblačila za 500 EUR", teta je recimo kupila pulover za 500 EUR. Pa ni čisto nič posebnega. Če mi ne bi povedala da je za 500 EUR bi mislil da ga je za 30 EUR staknila v H&M. :)) Pač res ne zgledajo čisto nič posebnega. Zakaj folk kupuje precenjeno sranje? Ta isti polover je sešil nek delavec v Bangladešu za 1 EUR, razliko je pobasal multikapitalist. Folk pa naseda!

Zgodovina sprememb…

Ja pa dej mi ti povej, v kateri ljudski trgovini je guzva za otroske kavbojke za 200€, ce jih vsi nosijo...

V nasem razredu jih nima noben. Al te sin naserava al ti naseravas nas.

Pa kje se skrivajo ferrariji. Ze dolgo nisem videl nobenega.
Trade Republic 38MVDVXM

nejc_nejc ::

Ne, prav nič ni debilna, vzadaj je popolnoma ista logika. Opranci ostale silijo da še oni delajo neracionalne nakupe.
Ok in kako me bo izključil iz svoje družbe, če se ne bom vozil z nekim avtom?
K takim voslom se sploh ne rinem...
Če se jim pustiš kot polnoleten, pač ok, takim očitno ni izhoda.
To so komercialne finte, ki roko na srce, niso škodljive. Problemi so drugje.

Ni tako v vseh osnovnih šolah, je pa v nekaterih. No pa pustimo sedaj šole. Ista fora je recimo pri Apple produktih, za iste specifikacije plačaš ranga 3x več kot pri Xiaomiju.

PrihajaNodi ::

Samo reveži se kažejo na tak način. Bogati, res bogati majo private jete, tisti malo pod ki nimajo za private jet majo pa dacije, da se skrijejo.
Mislim pa da je tole bolj kot ne reklama za jogije.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Jebemu boga, se vedno ne vem na kateri soli imajo vsi kavbojke za 200€
Trade Republic 38MVDVXM

A zato tako pogosto vidiš nekoga z Ferrarijem in nekoga z 20 let starim Cliotom na kavi? Dej no dej, daj pomisli malo.:) Folk se izključuje, če ne drugega nezavedno/podzavestno.

KsilaHo2 je izjavil:

Ni tako v vseh osnovnih šolah, je pa v nekaterih. No pa pustimo sedaj šole. Ista fora je recimo pri Apple produktih, za iste specifikacije plačaš ranga 3x več kot pri Xiaomiju.

A ne, ne. To pa ni res. Apple ne laga, ne crkuje, se ne ogaša...Moj že 5 let star še vedno dela.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Samo reveži se kažejo na tak način. Bogati, res bogati majo private jete, tisti malo pod ki nimajo za private jet majo pa dacije, da se skrijejo.
Mislim pa da je tole bolj kot ne reklama za jogije.

TOČNO TO! TOČNO TO!! To sem tud jaz prej povedal.

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

Torej, ce je xiaomi 13 pro 1300€
Xiaomi 13 ultra bo pa 1600€,
Kateri telefon pa je potem 4000€ ?
Trade Republic 38MVDVXM

PrihajaNodi je izjavil:

KsilaHo2 je izjavil:

A ne, ne. To pa ni res. Apple ne laga, ne crkuje, se ne ogaša...Moj že 5 let star še vedno dela.

Xiaomi od sina ravno tako ne laga, ne crkuje in je ravno tako star okrog 5 let (no Apple produkti resnici na ljubo dostikrat crknejo, cene popravil imajo pa nalašč tako navite da se ti bolj splača kupit nov telefon, kakšen nateg!).

Torej, ce je xiaomi 13 pro 1300EUR
Xiaomi 13 ultra bo pa 1600EUR,
Kateri telefon pa je potem 4000EUR ?

Govoriva o osnovnem Apple telefonu prejšnje generacije za 800 EUR do 900 EUR in Xiaomiju srednjega ranga z primerljivimi specifikacijami za 250 do 300 EUR. High end pa res ni dosti razlike in kasira tudi Xiaomi.

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

A zato tako pogosto vidiš nekoga z Ferrarijem in nekoga z 20 let starim Cliotom na kavi? Dej no dej, daj pomisli malo.:) Folk se izključuje, če ne drugega nezavedno/podzavestno.

Na kavi in na tekmi so bli zadnjic vsi z "clioti" oz. ljudskimi avti.
Kje ti zivis?
Trade Republic 38MVDVXM

Xiaomi od sina ravno tako ne laga, ne crkuje in je ravno tako star okrog 5 let (no Apple produkti resnici na ljubo dostikrat crknejo, cene popravil imajo pa nalašč tako navite da se ti bolj splača kupit nov telefon, kakšen nateg!).

Ok, če ti tako praviš. Sicer pa sam kupim second hand appla za 400 eur - več ne dam. In to je to. Hitrost delovanja je enaka kot prvi dan kot sem ga dobil.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ne tekma. Ne govorim o tekmi. PRavim kolikokrat si videl da bi bila recimo na skupnem roadtripu nekdo z starim 20 letnim Cliotom ki se komaj pelje in nekdo z novim Ferrarijem? Tega ne vidiš. Ali pa kolikokrat vidiš nekoga v starem Clitotu in nekoga v Ferrariju sedeti za isto mizo?

Zgodovina sprememb…

Govoriva o osnovnem Apple telefonu prejšnje generacije za 800 EUR do 900 EUR in Xiaomiju srednjega ranga z primerljivimi specifikacijami za 250 do 300 EUR. High end pa res ni dosti razlike in kasira tudi Xiaomi.

Ne ne govoriva.
Torej je Xiaomi 13 Pro enako dober kot 3x cenejsi Xiaomi?

Newsflash, hud xiaomi je tudi enako drag kot apple, nima veze.
Trade Republic 38MVDVXM

Pa to android, apple predrkavanje je tudi na nivoju opic.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Newsflash, hud xiaomi je tudi enako drag kot apple, nima veze.

Kot sem ti povedal je high end skoraj cenovno isti tako pri Xiaomi, kot pri Applu. Ker high end kupujejo samo "entuziasti", tiste pa se lahko MOLZE, kar je spoznal tudi Xiaomi. Jaz ti govorim o srednjem rangu. Tam je Xiaomi telefon z zelo primerljivimi specifikacijami 3x cenejši.

Pa to android, apple predrkavanje je tudi na nivoju opic.

Debata je vedno dobrodošla, problem je da se uporabniki Appla nosijo kot da so nekaj več. Točno to je problem. Nič niso več, niti pike niso več od ostalih.

Zgodovina sprememb…

Ja pa ni ne.
Srednji rang. Xiaomi 12 Pro je plusmojus isto kot Iphone 12.
Pa dobro vema kateri telefon bo brezhibno deloval naslednjih 7 let.
Trade Republic 38MVDVXM

Enako je vreden nekdo ki ima Androida, kot nekdo ki ima Appla. V mojih očeh celo bolj cenim nekoga ki ima Androida, saj vem da je bolj racionalen človek. Sorodnik je šel popravljat računalnik enemu prijatelju ki ima minimalno plačo in ta mu je jamral da nima za plačat za servis računalnika, vendar njen sin ima pa ta dragega Appla!! Narobe svet! Spet točno to kar govorim, reveži se ven mečejo, pravi bogataši pa svoje premoženje skrivajo.

Zgodovina sprememb…

Tadragega appla. Kaj pa če vzameš second hand iphone za 400 eur? Recimo iphone 12? 1000 eur je res preveč. 400 eur pa dam za telefon.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Torej, kdor kupi Xiaomi 13 je bolj racionalen kot tisti, ki kupi Iphone 12...
Trade Republic 38MVDVXM

PrihajaNodi je izjavil:

Tadragega appla. Kaj pa če vzameš second hand iphone za 400 eur? Recimo iphone 12?

Njemu je mami kupila nov Apple telefon, okrog jurja je baje da bil. Ampak za servis 100 EUR pa kao nima!!!

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Torej, kdor kupi Xiaomi 13 je bolj racionalen kot tisti, ki kupi Iphone 12...

Ja, drži.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

No se vedno ki nisi povedal, kje stojijo v vrsti za 200€ otroske kavbojke.
Trade Republic 38MVDVXM

kaj bi ti sploh rad debatiral, ne štekam.
video, je tipično premišljena zadeva in tip iz tega dnar dela in pika.
če je pa folk tolk nor, da si eksistenco zmanjšuje na račun recimo, superduper "avtov" ali puloverjev za 500€, ker bo kao s takimi dobrinami, ne vem kaj pa tudi prav.

statusni simboli uni taveliki so pa že od pamtiveka dalje in tako je.

KsilaHo2 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Tadragega appla. Kaj pa če vzameš second hand iphone za 400 eur? Recimo iphone 12?

Njemu je mami kupila nov Apple telefon, okrog jurja je baje da bil.

In kaj sem jaz z iphone 8 plus iz 2017? Neracionalen? Pa telefon je second hand in je bil 400 eur.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

KsilaHo2 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Njemu je mami kupila nov Apple telefon, okrog jurja je baje da bil. Ampak za servis 100 EUR pa kao nima!!!

Ja normalno da ne, prijatelj naredi to zastonj
Trade Republic 38MVDVXM

kaj bi ti sploh rad debatiral, ne štekam.

Debatiral bi širši družbeni koncept in njega posledice. Preberi celotno temo in boš razumel o čem teče beseda. AMpak res celo temo preberi. Sam video sploh nima veze, je bil le iztočnica za debato.

Tvoji posti nimajo ne glave, ne repa.
Kavbojke, kjeeeee?
Trade Republic 38MVDVXM

statusni simboli uni taveliki so pa že od pamtiveka dalje in tako je.

Ne tako je. To ni nobeno razmišljanje. Razmišljaj komu koristijo taki umetno ustvarjeni statustni simboli? KAPITALISTOM! In problem je v Sloveniji ravno to da folk kupuje precej dražje avte kot si jih lahko privošči in ker je takih ljudi veliko vplivajo tudi na ostale!

Zgodovina sprememb…

Saj smo vsi povezani s kapitalizmom, posredno ali neposredno.

A tebi pa prileti denar iz lufta v roke al kako?
Trade Republic 38MVDVXM

Ja za širši družbeni koncept so teli triki z dragimi stvarmi brezvezni in neproblematični.
Sem ti že na začetku napisal, kje jaz vidim paniko.

nevone ::

Torej ravno z marketingom so nekomu oprali možgane da je plačal lep kup denarja za avto ki ga v resnici sploh ne rabi, še več, možgane so mu oprali celo tako da se ob tem počuti več od drugih.

Imaš čisto prav. Ljudje, ki v resnici ne zmorejo toliko, se pretegujejo preko svojih zmožnosti, da bi dosegli nekaj, v kar jih sili okolica.

Ampak pranja možganov - ampak dejanskega pranja, ki jih očisti nesnage - se greš lahko tudi ti. Lahko odpreš svetovalnico, kjer boš ljudem odpiral oči tam kjer jih drugi slepijo. Namesto, da se pretegnejo in dajo zadnji evro za avto, ki ga v resnici ne potrebujejo, dajo tebi 20 eur in zadihajo kot normalni ljudje. Dejansko je tole forsiranje vseh na zgornjo stopničko ubijalsko.

Saj mnogo ljudi to samih spozna in se postavijo tja, ker lahko normalno stojijo, nekateri pa rabijo malo spodbude iz okolice. Evo ti lahko prodajaš svojo idejo ljudem, ki se spravljajo v stiske in jim tako pomagaš. Marsikdo ti bo hvaležen. Lahko napišeš knjigo, zna biti uspešnica.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Kako neproblematično? Ljudje še za jest nimajo zato ker morajo plačat LIZING za avto! Kupili pa so tak avto samo zaradi tega ker ga ima sosed!

TO je približno tako kot ona zgodba ki jo opisuje Mazzini v sobotni prilogi. Tip si je kupil nov avto na kredit in nato v Lidlu kolebal ali bi vzel klobaso za pse za 3 EUR ker več ni imel za hrano. Nato je prišel ven iz Lidla in v svojem novem avtu pasjo klobaso tudi pojedel! MIslim nisem preveč čustven, ampak se ti kar solze naberejo v očeh! Preberi si tukaj:
https://www.bmwslo.com/topic/39968-m-ma...

Skopirano iz alter.si, original članek na: http://friends.s5.ne...nadom/dom43.htm

Objavljeno v Sobotni prilogi, 3. maja 2008

Slovenska posebnost

Zgoraj napisano velja na splošno, a Slovenci imamo neko posebnost in ta je vir zadrege za prometne strokovnjake. Zaznavajo jo nezavedno, saj so del naroda, a razumsko ubesediti je ne morejo. Tudi jaz je nisem, dokler ...

... se enkrat lani nisem ustavil v enem tistih nizkocenovnih tujih diskontov, ki so zrasli v naših predmestjih. Sprehajal sem se med robo, zloženo na paletah in doživel sem občutek ponavljanja: da sem nekoč že šel skozi to, da ... spomnil sem se! Ko sem se v Ameriki vozil od kraja do kraja, sem v predmestnih marketih nakupil popotnico in nekajkrat sem prišel tudi v trgovine, kjer nakupujejo najbolj revni. ZDA so namreč svoj socialni mir ohranile tako, da obstajajo cele verige, namenjene siromakom. Če v središču Seattla plačate 7 dolarjev za sendvič, se lahko v predmestju za isti znesek prenažirate v "vse-kar-lahko-poješ" restavraciji. Pogledal sem po naši trgovini in res: ista govorica telesa, cenena oblačila, preračunavanje cen. Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno.

Zunaj me je prešinilo, da je nekaj hudo narobe. To, kjer sem sedaj, se začenja razlikovati od mojega ameriškega spomina. Ustavil sem se in mozgal. Trajalo je, preden sem doumel: odklepam najcenejši avto na celem parkirišču! V Ameriki ni bilo tako: ne zato, ker bi vozil dragocen izposojen avto, marveč ker so tamkajšnji reveži sedali v take podrtije, da jih v Evropi ne vidiš. Pri nas pa sploh ne.

Osuplo sem gledal po vrstah parkiranih vozil. Čakaj, čakaj, je to mogoče?

Sklenil sem počakati človeka, ki je travmatiziral nad pasjo radostjo. Prišel je in sedel v novega audija.

Ne vem, če je kupil salamo ali ne.

Slovenski avti

Ko so nekaj mesecev kasneje odpirali še eno od nizkocenovnih veleblagovnic in so se kupci zbrali nekaj ur prej, se stepli za robo, prihranili nekaj evrov, je TV posnetek zaokrožil tudi po internetu. Nek prijatelj mi ga je poslal s pripisom, glej te idiote. Pogledal sem in mu odpisal: ti pa glej avte, ki so parkirani za njimi. Njegovo začudenje je preseglo okvire e-pošte in moral me je poklicati: Miha, to je neverjetno, saj so za prerivajočo množico parkirani za tak obup daleč predobri avtomobili!

V Sloveniji obstaja previsoka kritična masa ljudi, ki si je privoščila predrag avto glede na svoje finančne sposobnosti. Taki posamezniki obstajajo povsod, le pri nas pa jih je toliko, da vplivajo na celotno populacijo. Tak človek si je kupil avto na kredit (ali lizing) in MORA vsak mesec zbrati točno določeno količino denarja za odplačilo. Kar postane njegova môra. Ponavadi ne gre za strategijo posameznika, marveč za obsedenost družin, zato pišem v množini: ne privoščijo si počitnic, varčujejo na vseh koncih, tudi pri hrani, drug drugemu gledajo pod prste, očitajo si, se prepirajo in neprestano kalkulirajo, kako bodo zbrali za mesečni obrok. Hkrati pa že hrepenijo po novem avtu, novem kreditu!

Kako bo mirno in zadovoljno peljal voznik, ki je pred vožnjo 10 minut okleval, preračunaval in sline cedil ob najslabši možni klobasi? Če jo je kupil, ima občutke krivde, kako bo pa sedaj odplačal kredit? Uničil je družinski proračun! Če je ni, podzavestno sovraži avto okoli sebe, za katerega se še hrani odreka! Nakar tak človek v takem razpoloženju pred seboj zagleda nekoga, ki vozi počasneje kot on! Kako bo trobil! Stiskal bo hupo in mislil, da gre za pravičniški bes odličnega voznika, v resnici pa gre le za človeka, ki bi raje stiskal pasjo radost kot volan.

Ker smo ljudje s svojimi zrcalnimi nevroni narejeni za posnemanje, bodo taki kreditni zagrenjenci, če jih je zadosti veliko, diktirali obnašanje na cesti vsem ostalim (tudi turistom, dodajam za one, ki se sprašujejo, kako se tujci tako hitro navadijo lokalnih običajev).

Slovenska nevroza

Po psihiatru in nevrologu Erwinu Ringlu, ki je raziskoval lastnosti narodov nekdanje avstroogrske, sta koroška in slovenska duša nevrotična. Pritrdil mu je tudi dr. Trstenjak, ki govori o strašnem občutku krivde, ki je za Slovence značilen.

Kaj, če ta dva učenjaka malce posodobimo? Občutek krivde in nevroza, če sta nezdravljena, morata najti svoje opredmetenje. Predrag avto je idealna oblika! Če bi si privoščili vozilo, ki ga kupijo brez težke vesti, in ki ga lahko zamenjajo z drugim brez joka, če ga razbijejo, kje bi bil potem prostor za nevrozo in krivdo? Predrag avto je sodobna rešitev za podaljševanje prislovičnega nevrotizma - en sam nakup omogoči, da nadaljujete tradicijo svojih prednikov.

In ste, kot je zapisal Ringl: občutljivi, zamerljivi in prepirljivi, tako "polni zavisti, da bi drug drugemu izpraskali oči".

Slovenec ne nabavi predragega avta zaradi užitka, marveč zaradi trpljenja, ki ga povzroča sebi in drugim.

In njene posledice

Kolikim pasjim radostim se je moral odreči človek, ki je zbil punčko na prehodu za pešce, izstopil, videl majhno poškodbo na odbijaču svojega avta, šel do na tleh ležečega telesca in ga obrcal? Resničen slovenski primer. Ali pa, in tole sem videl na lastne oči, avto zadane srno, potniki tečejo ven in gledajo odbijač, nihče pa še pogleda ne za živaljo, ki se opoteka v gozd.

Ekstremni primeri?

Kot med ljudstvom, tudi na estradi: Kaj pa slovenski pevec, ki v prvem intervjuju po prvi (in edini) uspešnici prostodušno izjavi, da je dobil prvi denar in z njim napolnil hladilnik lačne družine. V drugem intervjuju pa že pove, da je na kredit kupil drag avto.

Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.

Nazadnje

Ne vidim nobene realne možnosti za hitro spremembo slovenske avtomobilske nevrotičnosti: prodaja avtomobilov je cvetoča veja gospodarstva in moram reči, da sem v tem primeru nasprotnik kakršnegakoli omejevanja s strani oblasti - če nekdo hoče svoj denar zapraviti za avto namesto za hrano, pa naj. Problem je le v tem, da je avto lahko tudi (samo)morilsko orožje. Ker gre za nevrotično željo, nakup seveda ne razreši ničesar; bistvo je kredit, trpljenje in odrekanje, krivda, ki ga prinaša. In tako od avta do avta, od kredita do kredita, nakar telo, razjedeno od pritiskov, naveličano začaranega nevrotičnega kroga, naglo obrne volan. V kroniki lahko preberemo, da je nenadoma zavil na sosednji vozni pas, ubil sebe in še koga.

Vzrok neznan.

Zgodovina sprememb…

Nova iztočnica:
KsilaHo2, s cim ti sluzis denar, kaj delas?
Trade Republic 38MVDVXM

Utk ::

Tisti, ki se najbolj pritožujejo, tudi to najbolj podpirajo. Zakaj zaboga bi hotel sin, ali ti, se družit s tistimi, ki se nočejo družit z njim zarad kavbojk?
Isto je pri božiču, uuuu, silijo me, da kupim za 300 evrov daril, zakaj je tega treba, bogi bogi mi, zlobni kapitalisti, kapitalizem je bad. Kdo te sili v kaj? Nihče.

Imaš čisto prav. Ljudje, ki v resnici ne zmorejo toliko, se pretegujejo preko svojih zmožnosti, da bi dosegli nekaj, v kar jih sili okolica.

Se strinjam.

Ampak pranja možganov - ampak dejanskega pranja, ki jih očisti nesnage - se greš lahko tudi ti. Lahko odpreš svetovalnico, kjer boš ljudem odpiral oči tam kjer jih drugi slepijo. Namesto, da se pretegnejo in dajo zadnji evro za avto, ki ga v resnici ne potrebujejo, dajo tebi 20 eur in zadihajo kot normalni ljudje. Saj mnogo ljudi to samih spozna in se postavijo tja, ker lahko normalno stojijo, nekateri pa rabijo malo spodbude iz okolice. Evo ti lahko prodajaš svojo idejo ljudem, ki se spravljajo v stiske in jim tako pomagaš. Marsikdo ti bo hvaležen. Lahko napišeš knjigo, zna biti uspešnica.

Lahko se grem to ja, ampak proti multinacionalkam ki v pranje možganov (marketing) zmečejo stotine milijard letno ne bo moj prispevek niti kapljica v morje.

Zgodovina sprememb…

Ljudje še za jest nimajo zato ker morajo plačat LIZING za avto!
Potem pa link na Mazzini 2008 shitposting.
Kje pa je ostalih miljon pa pol, ki nimajo za jest, doma pa na dvoriscu stoji ferrari?

No se enkrat, kaj ti delas, s cim sluzis denar?
Trade Republic 38MVDVXM

Zakaj zaboga bi hotel sin, ali ti, se družit s tistimi, ki se nočejo družit z njim zarad kavbojk?

Ne razumeš. Imaš kakega froca v osnovni šoli? In kje? Ponekod so neke finoče in razred se spravi maltretirat tisto manjšino ki kakorkoli izstopa. Tudi tako izstopa da nimajo cunj od znamk. V osnovnih šolah je že najmanjši razlog lahko dovolj za bullying. Celo to da ima nekdo očala je lahko dovolj za maltretiranje in socialno izključitev, kar pusti težke posledice na otroku še desetletja pozneje.

Zgodovina sprememb…

Kaj bi ti tocno rad, da se ljudje namesto ferrarija vozijo v cliotu in jejo vsak dan za zajtrk kaviar?
Trade Republic 38MVDVXM

Rad bi da ljudje delajo racionalne odločitve in racionalne nakupe glede na svoje zmožnosti. Ne pa preko svojim zmožnosti zato ker ima tak avto tudi sosed in 10 sodelavcev. Pa tudi sicer kupovati Mercedeza za precej dražjo ceno od identičnega Volkswagna ni racionalen nakup že v sami osnovi, saj si precejšnjo količino denarja več plačal čisto za brez veze.

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

Zakaj zaboga bi hotel sin, ali ti, se družit s tistimi, ki se nočejo družit z njim zarad kavbojk?

Ne razumeš. Imaš kakega froca v osnovni šoli? In kje? Ponekod so neke finoče in razred se spravi maltretirat tisto manjšino ki kakorkoli izstopa. Tudi tako izstopa da nimajo cunj od znamk. V osnovnih šolah je že najmanjši razlog lahko dovolj za bullying. Celo to da ima nekdo očala je lahko dovolj za maltretiranje in socialno izključitev, kar pusti težke posledice na otroku še desetletja pozneje.

Starsi imajo ferrarije, otroci kavbojke za 200€ in ajfone... Jaz mocno dvomim, da nimajo za jest in da se pogovarjamo o Slovenski osnovni soli.

KsilaHo2 je izjavil:

Rad bi da ljudje delajo racionalne odločitve in racionalne nakupe glede na svoje zmožnosti. Ne pa preko svojim zmožnosti zato ker ima tak avto tudi sosed in 10 sodelavcev. Pa tudi sicer kupovati Mercedeza za precej dražjo ceno od identičnega Volkswagna ni racionalen nakup že v sami osnovi, saj si precejšnjo količino denarja več plačal čisto za brez veze.

Ja sej no 100€ dati prijatelju za servis res ni racionalno. Das mu tri mercator pive, da ne bo zejen, pa je to to.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Ferrarije nisem nikjer omenjal da imajo starši, precej slabo bereš (nalašč narobe bereš morda ali si pomotoma narobe prebral? Iphone in cunje od znamk pa imajo ja.

No samo se vedno ne vemo v kateri soli in kje se stoji v vrsti za taksne kavbojke.
Samo, da preverim.
Trade Republic 38MVDVXM

nevone ::

Lahko se grem to ja, ampak proti multinacionalkam ki v pranje možganov (marketing) zmečejo stotine milijard letno ne bo moj prispevek niti kapljica v morje.

Motiš se. Teh kapljic se lahko nabere za celo vedro. Ljudje so dovzetni za marsikaj, dostikrat v svojo škodo. Če jim pa ti pokažeš, da jim v bistvu lahko narediš profit, ti bo marsikdo z veseljem prisluhnil. Ker to so ljudje, ki si zelo pustijo vplivati nase in če boš ti vplival nanje v njihovo dobro, so vse te kapljjice vredne precej več, kot jih ti trenutno ceniš, ker si tudi ti v podobnem primežu, ko misliš, da nek vpliv imajo lahko samo veliki. Ni tako. Če prideš s pravo idejo, tudi ti lahko premikaš gore.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Ja sej no 100€ dati prijatelju za servis res ni racionalno. Das mu tri mercator pive, da ne bo zejen, pa je to to.

No prijatelj je malo streeching it. Bežni znanec če smo direktni. In ne, ne bom bežnim znancem delal zastonj.

Utk ::

KsilaHo2 je izjavil:

Ne razumeš. Imaš kakega froca v osnovni šoli? In kje? Ponekod so neke finoče in razred se spravi maltretirat tisto manjšino ki kakorkoli izstopa. Tudi tako izstopa da nimajo cunj od znamk. V osnovnih šolah je že najmanjši razlog lahko dovolj za bullying.

Imam, ampak mojga to sploh ne zanima. Sej je še majhen, in še telefona nima, niti želje po njem, čeprav ga imajo vsi drugi. Ko se drugi pogovarjajo o playstationu, gre on pač drugam. Realno, bolj so ljudje revni, več krame morajo imet. Staršem je pa tudi lažje kupit playstation kot pa jih peljat nekam.

KsilaHo2 je izjavil:

No prijatelj je malo streeching it. Bežni znanec če smo direktni. In ne, ne bom bežnim znancem delal zastonj.

Jah se vedno je 100€ prevec, definitivno rajsi novo frizuro.
Trade Republic 38MVDVXM
««
2 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretirana uporaba avtomobila (kako pretirana uporaba avtomobila uničuje posameznika i (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
51272284 (4719) m0LN4r
»

Cene Avtomobilov (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Na cesti
1146109860 (43153) Boštjan_Q
»

Koliko bo štromar vreden čez 10 let? (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

Oddelek: Na cesti
2352203512 (140144) Mato989

Več podobnih tem