» »

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini

1 2
3
4

starfotr ::

Unchancy je izjavil:

Meni je pa zelo hecno, da se na ST, kjer so baje sami nadpovprečno uspešni in bogati (in seveda ultra pametni), kdorkoli pri hrani gre šparanje na kvaliteti. To dobesedno daš v usta in poješ, kdo sprejme možnost, da je pri cenejših znamkah lahko kaj narobe?
Pa pri vsej razgledanosti o raznih procesih proizvodnje in ločevanja po kvaliteti izdelkov, ki je že zelo dolgo praksa na področju, ki je domače ST publiki, se ljudje sprašujejo, če se dogaja ločevanje po kvaliteti med private label in brand name izdelki?
Lepo sem se nasmejal, hvala.:))


S ceneno hrano je vse narobe. Res vse. Cenena hrana ne prihaja iz Slovenije. Ker mi ne moremo tako poceni naredit.

In še enkrat. Cena in kakovost je v direktni korelaciji.

Reveži, ki kupujejo poceni (več si ne moremo privoščiti) podpirajo suženjstvo v Španiji in povsod drugod od koder prihaja ta hrana.

bbbbbb2015 ::

Unchancy je izjavil:

Meni je pa zelo hecno, da se na ST, kjer so baje sami nadpovprečno uspešni in bogati (in seveda ultra pametni), kdorkoli pri hrani gre šparanje na kvaliteti. To dobesedno daš v usta in poješ, kdo sprejme možnost, da je pri cenejših znamkah lahko kaj narobe?


Podpišem. Ljudje menijo, da je to cenejše "isto", samo drugače pakirano. Saj to je prekurzor, da kaj poceni kupiš. Vsakdo se mora sam pri sebi odločiti, kje bo postavljal to mejo.

Večina ljudi ima neko miki-maus predstavo, da iz "tovarne" pride vse enako. Kot jajce jajcu enako.

Nasprotno. Proizvajalci se ves čas borijo z varianco. Sem gledal en dokumentarec, kako miksajo viskije. To je po definiciji naraven izdelek, kjer je težko doseči uniformnost.

Pa pšenica. Dve prikolici nista enaki. Sem se naposlušal jamranja daljnjega sorodnika, kako so mu pšenico ocenili včasih tako, včasih drugače. In kako so eni kmetje goljufali, da so krmno pšenico sipali na dno. Pa take.

Potem ti postane jasno - da je vse različno.

z3ro ::

Tukaj pišete o HACCP, to je že mimo, a IFS standarda nimate nikjer? Je dosti striktnejši od HACCP, zajema tudi vso papirologijo, sledljivost, itd. Po 3 letih (če se ne motim) napovedanih kontrol je nato vsako leto 5 mesecev ko se lahko prikažejo kadarkoli in so tam 3 dni, pregledajo vse in gnjavijo za vsako malenkost. Pri nas ga moramo imeti, je kar zategnjeno vse skupaj. Aja, pri nas načeloma ni razlik v našem brandu in ostalih - kar se tiče procesa polnjenja. Med drugimi brandi je pa veliko enakih receptur kjer se samo menjajo etikete. So pa izdelki našega branda po recepturi kvalitetnejši od ostalih in seveda tudi dražji. Spar, Tuš, Hofer, itd hočejo samo da je najcenejše možno.

darkolord ::

In kje točno je garancija, da je dražje boljše?

Kje se sfiži plan, da na ceneno robo napišeš "Premium Plus" in dvigneš ceno x2?

Pithlit ::

darkolord je izjavil:

In kje točno je garancija, da je dražje boljše?

Kje se sfiži plan, da na ceneno robo napišeš "Premium Plus" in dvigneš ceno x2?

Evian, stari, Evian. Najbolš voda!
Life is as complicated as we make it...

111111111111 ::

Pithlit je izjavil:

Aja, p.s. po HACCP ti ni treba pisat da je eno slabše od drugega. Moraš pa napisat sestavine. Tko da je s tem jasno označeno da ne gre za enak izdelek. To ni sporno.

HACCP ne poznam v nulo sem ga pa nekajkrat prebral, zaradi dela v prehrambeni industriji, saj smo prevzeli montažo mreže in računalniških sistemov. :D

Kolikor so mi povedali, se pri klobasah napiše goveje meso toliko in toliko %, kakšna kvaliteta mesa pa je šla v te klobase pa nikogar ne zanima. Pri kosih pa da je drugače, moraš pa poreklo slediti za nazaj, pri obrezninah pa tega nadzora ni, važno da ti kilogrami štimajo. ;)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 ::

Hypathia je izjavil:

In kateri je pravi? Lahko tudi kar konkretno blagovno znamko napišeš.

Ni blagovna znamka. Kupim pri lokalnem mesarju, strogo v kosu. Ti pošljem jutri sliko kateri kos je najboljši za kuhanje.

Unchancy je izjavil:

Meni je pa zelo hecno, da se na ST, kjer so baje sami nadpovprečno uspešni in bogati (in seveda ultra pametni), kdorkoli pri hrani gre šparanje na kvaliteti. To dobesedno daš v usta in poješ, kdo sprejme možnost, da je pri cenejših znamkah lahko kaj narobe?
Pa pri vsej razgledanosti o raznih procesih proizvodnje in ločevanja po kvaliteti izdelkov, ki je že zelo dolgo praksa na področju, ki je domače ST publiki, se ljudje sprašujejo, če se dogaja ločevanje po kvaliteti med private label in brand name izdelki?
Lepo sem se nasmejal, hvala.:))

Jaz piščanca, govedino in prašiča kupujem lokalno v večjih količinah. Tu pa tam kakšne hrenovke, čvapčiče in perutničke pa v lokalni mesnici, ker enemu mesarju, recimo zaupam, da mi bo dal sveže.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

z3ro je izjavil:

Tukaj pišete o HACCP, to je že mimo, a IFS standarda nimate nikjer? Je dosti striktnejši od HACCP, zajema tudi vso papirologijo, sledljivost, itd. Po 3 letih (če se ne motim) napovedanih kontrol je nato vsako leto 5 mesecev ko se lahko prikažejo kadarkoli in so tam 3 dni, pregledajo vse in gnjavijo za vsako malenkost. Pri nas ga moramo imeti, je kar zategnjeno vse skupaj. Aja, pri nas načeloma ni razlik v našem brandu in ostalih - kar se tiče procesa polnjenja. Med drugimi brandi je pa veliko enakih receptur kjer se samo menjajo etikete. So pa izdelki našega branda po recepturi kvalitetnejši od ostalih in seveda tudi dražji. Spar, Tuš, Hofer, itd hočejo samo da je najcenejše možno.

Heh, IFS si je za žile rezat in če nimaš izrecno navedenega se ga noben ne loteva. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

z3ro ::

111111111111 je izjavil:

z3ro je izjavil:

Tukaj pišete o HACCP, to je že mimo, a IFS standarda nimate nikjer? Je dosti striktnejši od HACCP, zajema tudi vso papirologijo, sledljivost, itd. Po 3 letih (če se ne motim) napovedanih kontrol je nato vsako leto 5 mesecev ko se lahko prikažejo kadarkoli in so tam 3 dni, pregledajo vse in gnjavijo za vsako malenkost. Pri nas ga moramo imeti, je kar zategnjeno vse skupaj. Aja, pri nas načeloma ni razlik v našem brandu in ostalih - kar se tiče procesa polnjenja. Med drugimi brandi je pa veliko enakih receptur kjer se samo menjajo etikete. So pa izdelki našega branda po recepturi kvalitetnejši od ostalih in seveda tudi dražji. Spar, Tuš, Hofer, itd hočejo samo da je najcenejše možno.

Heh, IFS si je za žile rezat in če nimaš izrecno navedenega se ga noben ne loteva. :)

Res je ampak čudi me da ni še noben omenil tega ker če hočeš robo prodavat Hofru/Lidlu recimo…zahtevajo IFS.

starfotr ::

Ma to je norost. Da ti pride nekdo v kontrolo in spleza po lojtri ter ti ugotovi prah na ceveh. Kar nima nobene veze z varno ali kakovostno hrano. Je samo jebanje.

Saj ne delajo v silicijevih rezin, da bi potrebovali čisto sobo.

z3ro ::

darkolord je izjavil:

In kje točno je garancija, da je dražje boljše?

Kje se sfiži plan, da na ceneno robo napišeš "Premium Plus" in dvigneš ceno x2?

Ne vem, jaz raje pijem recimo sok s sladkorjem kot pa tistega s sladilom ker je pač boljši po okusu..seveda je cenovno par ton sladkorja drazje kot kilogram sladila za enako kolicino pijače.

Utk ::

Če kupuješ osnovne stvari, nimaš teh problemov. Če kupiš klobaso, najcenejša res ponavadi ni prava izbira.
Največ profitiraš na denarju in zdravju, če ne kupuješ sranja, niti dragega niti poceni. Soki, napol kuhane stvari, pudingi, itd. Tudi jogurt, tudi če kupim najcenejšega navadnega v hoferju na liter in nadrobim banano not, je sigurno kvalitetnejši od najdražjega sadnega.

phnj90 ::

Utk je izjavil:

Tudi jogurt, tudi če kupim najcenejšega navadnega v hoferju na liter in nadrobim banano not, je sigurno kvalitetnejši od najdražjega sadnega.

Ne vem, samo sprašujem, če je dodatno kupljena banana že kar dovoljšnja sigurnost tudi za kvaliteto ostalih sestavin?

Pithlit ::

z3ro je izjavil:

Res je ampak čudi me da ni še noben omenil tega ker če hočeš robo prodavat Hofru/Lidlu recimo…zahtevajo IFS.

Od nas ne. Tko da ni glih za pavšalno govorit.
Life is as complicated as we make it...

Utk ::

phnj90 je izjavil:

Utk je izjavil:

Tudi jogurt, tudi če kupim najcenejšega navadnega v hoferju na liter in nadrobim banano not, je sigurno kvalitetnejši od najdražjega sadnega.

Ne vem, samo sprašujem, če je dodatno kupljena banana že kar dovoljšnja sigurnost tudi za kvaliteto ostalih sestavin?

Katerih ostalih sestavin?

driver_x ::

starfotr je izjavil:

Ma to je norost. Da ti pride nekdo v kontrolo in spleza po lojtri ter ti ugotovi prah na ceveh. Kar nima nobene veze z varno ali kakovostno hrano. Je samo jebanje.

Saj ne delajo v silicijevih rezin, da bi potrebovali čisto sobo.


Kaže pa to na nek odnos. Ali imaš obrat 100% čist in urejen ali pa ti za tiste stvari, ki se ne vidijo, ni mar.

phnj90 ::

Utk je izjavil:

Katerih ostalih sestavin?

Očitno nisem nutricionist, niti kaj podobnega, ampak se kakovost jogurta meri samo na vsebnosti sadja? Je navaden bel nesladkan (ali pa vsaj manj sladkan) jogurt potem slabši od sladkega (ali pa vsaj bolj sladkega) sadnega in obarvanega? Nisem razbral, če kupiš najbolj enostaven (in, privzemimo, da je tudi bolj) zdrav jogurt in samo narežeš sadje not.

Mislim, da imamo že nekaj časa nek še zapakiran aparat za delanje jogurtov - a je to za kaj ali je kič?

PS: Si res napisal 'navaden jogurt', se opravičujem, sem pogledal :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: phnj90 ()

z3ro ::

Pithlit je izjavil:

z3ro je izjavil:

Res je ampak čudi me da ni še noben omenil tega ker če hočeš robo prodavat Hofru/Lidlu recimo…zahtevajo IFS.

Od nas ne. Tko da ni glih za pavšalno govorit.

https://www.hofer.si/sl/o-hoferju/kakov...
https://podjetje.lidl.si/nas-trajnostni...
V obeh primerih je omenjen IFS tako da ne vem kako od vas ne.

Pithlit ::

driver_x je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ma to je norost. Da ti pride nekdo v kontrolo in spleza po lojtri ter ti ugotovi prah na ceveh. Kar nima nobene veze z varno ali kakovostno hrano. Je samo jebanje.

Saj ne delajo v silicijevih rezin, da bi potrebovali čisto sobo.


Kaže pa to na nek odnos. Ali imaš obrat 100% čist in urejen ali pa ti za tiste stvari, ki se ne vidijo, ni mar.

Mja, se pač vidi da marsikdo tu komentira brez da bi imel pojma o čemerkoli. K dobi sramno dlako v mineštri je pa to skoraj nacionalna katastrofa.

100% čisto ne bo sicer nikoli... ampak dajmo se vsaj tujkom v hrani (kar prah ki s cevi pada je) izognit.

z3ro je izjavil:

Pithlit je izjavil:

z3ro je izjavil:

Res je ampak čudi me da ni še noben omenil tega ker če hočeš robo prodavat Hofru/Lidlu recimo…zahtevajo IFS.

Od nas ne. Tko da ni glih za pavšalno govorit.

https://www.hofer.si/sl/o-hoferju/kakov...
https://podjetje.lidl.si/nas-trajnostni...
V obeh primerih je omenjen IFS tako da ne vem kako od vas ne.

Jaz tudi ne. Mogoče zato ker se gre za surova osnovna živila? Ker do neke predelave sploh ne pride. Ne vem.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Utk ::

phnj90 je izjavil:

Utk je izjavil:

Katerih ostalih sestavin?

Očitno nisem nutricionist, niti kaj podobnega, ampak se kakovost jogurta meri samo na vsebnosti sadja? Je navaden bel nesladkan (ali pa vsaj manj sladkan) jogurt potem slabši od sladkega (ali pa vsaj bolj sladkega) sadnega in obarvanega? Nisem razbral, če kupiš najbolj enostaven (in, privzemimo, da je tudi bolj) zdrav jogurt in samo narežeš sadje not.

Mislim, da imamo že nekaj časa nek še zapakiran aparat za delanje jogurtov - a je to za kaj ali je kič?

PS: Si res napisal 'navaden jogurt', se opravičujem, sem pogledal :-)

Ja, res čim bolj navaden jogurt brez vsega. Lahko da vseeno kaj dodajo, ampak karkoli dodajo v tega, v sadnega morajo še več. V sadni jogurt sigurno morajo dodat še kaj več kot samo sadje, pa tudi če nekateri ne, jaz ne mislim študirat tiste nalepke kaj je v katerem not in kaj ne.

Unchancy ::

Preprost primer: imaš produkt, ki ima precej široko specifikacijo. Na enem delu specifikacije je premium, na drugem delu je pa navaden. Za zahtevne je premium. In če nisi totalno nesposoben, zelo dobro veš, kdaj leti iz proizvodnje eden in kdaj drugi del.
Ampak vse je pa v okviru specifikacije.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

111111111111 ::

z3ro je izjavil:


Res je ampak čudi me da ni še noben omenil tega ker če hočeš robo prodavat Hofru/Lidlu recimo…zahtevajo IFS.

Zahtevata IFS?

driver_x je izjavil:

Kaže pa to na nek odnos. Ali imaš obrat 100% čist in urejen ali pa ti za tiste stvari, ki se ne vidijo, ni mar.

To in pa, da na nedostopnih mestih se ti lahko hitro zaredijo: črvi, podgane, salmonela itd...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

driver_x je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ma to je norost. Da ti pride nekdo v kontrolo in spleza po lojtri ter ti ugotovi prah na ceveh. Kar nima nobene veze z varno ali kakovostno hrano. Je samo jebanje.

Saj ne delajo v silicijevih rezin, da bi potrebovali čisto sobo.


Kaže pa to na nek odnos. Ali imaš obrat 100% čist in urejen ali pa ti za tiste stvari, ki se ne vidijo, ni mar.


Kot, da bi prišel v računalniško firmo in pregledoval, če imajo programerji spucan prah v računalniku in novo termalno pasto. Pač odnos.

Pithlit ::

starfotr je izjavil:

driver_x je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ma to je norost. Da ti pride nekdo v kontrolo in spleza po lojtri ter ti ugotovi prah na ceveh. Kar nima nobene veze z varno ali kakovostno hrano. Je samo jebanje.

Saj ne delajo v silicijevih rezin, da bi potrebovali čisto sobo.


Kaže pa to na nek odnos. Ali imaš obrat 100% čist in urejen ali pa ti za tiste stvari, ki se ne vidijo, ni mar.


Kot, da bi prišel v računalniško firmo in pregledoval, če imajo programerji spucan prah v računalniku in novo termalno pasto. Pač odnos.

Aja... Prah (potencialno okužen) na tipkovnici ali pa v hrani je seveda jedno te isto.
Life is as complicated as we make it...

111111111111 ::

starfotr je izjavil:


Kot, da bi prišel v računalniško firmo in pregledoval, če imajo programerji spucan prah v računalniku in novo termalno pasto. Pač odnos.

Sploh se ne zavedaš, kaj pomeni imeti zadeve urejene po HACCP, kaj je čista pot in kako jo zagotavljaš in zakaj.

LAhko si samo hvaležen, da je inšpektor pripravljen zlest na lestev in preverit ali je predelovalni obrat dobro očiščen.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

starfotr ::

Nizkocenovne firme oz. diskonti očitno zahtevajo skoraj nemogoče od svojih dobaviteljev.

Tudi v avtomotive industriji cenejše znamke avtov zahtevajo mnogo strožje tolerance, kot premium znamke. Pa so premium še vedno boljši avti z višjo dodano vrednostjo. Tako, da nizkocenovci imajo nek manjvrednostni kompleks očitno. In se spravljajo na take bedarije.

Pithlit ::

starfotr je izjavil:

Nizkocenovne firme oz. diskonti očitno zahtevajo skoraj nemogoče od svojih dobaviteljev.

Tudi v avtomotive industriji cenejše znamke avtov zahtevajo mnogo strožje tolerance, kot premium znamke. Pa so premium še vedno boljši avti z višjo dodano vrednostjo. Tako, da nizkocenovci imajo nek manjvrednostni kompleks očitno. In se spravljajo na take bedarije.

Pa kaj je s tabo človek? Razlagamo ti kako je ampak valda mi nimamo pojma k s tem delamo praktično vsak dan. Ti pa neke zaključke iz riti poteguješ... verjetno zato ker moraš po vsej sili imet prav, ker fuck reality.
Life is as complicated as we make it...

Lejga ::

Da pridemo nazaj na temo, velikokrat se pod trgovinskimi blagovnimi znamkami najdejo proizvajalci, ki so na trgu bolj znani. Izdelek je večinoma isti, videno iz testov kakovosti v Nemčiji (ko imam čas, si pogledam potrošniške oddaje na ARD in ZDF, sami dajo izdelke analizirati, ker imajo dovolj denarja da si to lahko privoščijo). Izdelki diskontnih trgovin so večinoma dobro, če ne zelo dobro ocenjeni (stiskajo dobaviltelje za vsak cent). Zakaj je kvaliteta trgovinskih blagovnih znamk in lastne znamke enaka, prvo kot prvo nobeden trgovec pod svojo blagovno znamko noče prodajati šrot, drugo kot drugo proizvajalec raje zasluži manj, kot pa da prepusti tržni delež drugemu. Bizarno se mi zdi to, da kefir ljubljanskih mlekarn proizvajajo na Hrvaškem, v obratu ljubljanskih mlekarn pa proizvajajo kefir za eurospin (samo kefir brez dodanih sadežnih okusov). V lidlu vam priporočam da ne kupujete vode v plastenkah, ker je bila ena afera, samo za balkance je pa ok, ker nimamo v SLO določenih mejnih vrednosti,v NEM je določen samo richtwert (ocenjena neobvezujoča vrednost) in je bil zelo presežen, so raje izdelek izločili iz trga zaradi določene kemikalije, rak vas pozdravlja. Tisti, ki prisegate na Barila testenine, vam lahko samo to povem da so bile na enem testu (testirali so vse produkte tudi od diskontnikov) najslabše ocenjene, ker so vsebovale najvišjo vrednost glyphosata.

cortez ::

No, kakšen link bi še lahko podal...




Pri lidlu so cene zgoraj, pri večini drugih, spodaj.

Merkator je pa postal totalna beda...omejujejo uporabo 25% popusta; naj nebi smel uporabljati kupona na blago, ki so ga že znižali zaradi datuma uporabe, česiravno blagajna omogoča popust..Rajši vršt stran , kot prodat..

Tudi cen se v Merkatorju ne držijo...Npr. solata po 0,79, pol pa blagajna računa 0,85...

Cene navijejo brez uporabe kartic(+30%+), a če ti pa stranka pred tabo želi posodit kartico, ne dovolijo....

Najbolj so zagnani ta novi/-e, ki jih postavijo za "nadzor" nad samopostreznimi blagajnami.

gruntfürmich ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Nasprotno. Proizvajalci se ves čas borijo z varianco. Sem gledal en dokumentarec, kako miksajo viskije. To je po definiciji naraven izdelek, kjer je težko doseči uniformnost.

upam da se zavedaš da mixanje viskijev NIMA nobene veze s kvaliteto in posledično s to temo.
ali pa ne veš in potem vse narobe razumeš v tej temi?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

c3p0 ::

cortez je izjavil:


Tudi cen se v Merkatorju ne držijo...Npr. solata po 0,79, pol pa blagajna računa 0,85...

Cene navijejo brez uporabe kartic(+30%+), a če ti pa stranka pred tabo želi posodit kartico, ne dovolijo....

Najbolj so zagnani ta novi/-e, ki jih postavijo za "nadzor" nad samopostreznimi blagajnami.


Tako se trudijo prikazat, da so eko in oh in sploh (vešda), tone hrane vržene stran vsak dan, ker je rok potekel pa so jim zadnja briga. Enostavno uzakonit, da trgovina hrane ne sme metat stran in da se lahko jasno označena prodaja tudi še en čas po roku. Za jogurte bo to mogoče par dni, za testenine pa pol leta.

Potem pa se naj trgovci znajdejo, ali dat večje popuste pred rokom, ali kaj druga.

Unchancy ::

c3p0 je izjavil:

cortez je izjavil:


Tudi cen se v Merkatorju ne držijo...Npr. solata po 0,79, pol pa blagajna računa 0,85...

Cene navijejo brez uporabe kartic(+30%+), a če ti pa stranka pred tabo želi posodit kartico, ne dovolijo....

Najbolj so zagnani ta novi/-e, ki jih postavijo za "nadzor" nad samopostreznimi blagajnami.


Tako se trudijo prikazat, da so eko in oh in sploh (vešda), tone hrane vržene stran vsak dan, ker je rok potekel pa so jim zadnja briga. Enostavno uzakonit, da trgovina hrane ne sme metat stran in da se lahko jasno označena prodaja tudi še en čas po roku. Za jogurte bo to mogoče par dni, za testenine pa pol leta.

Potem pa se naj trgovci znajdejo, ali dat večje popuste pred rokom, ali kaj druga.

Potem boš imel na voljo manj stvari s korektnim rokom in večino s pretečenim. Če ne bi zelo pazil, bi kupcem futral pretečeno robo po visoki ceni.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Pithlit ::

c3p0 je izjavil:

Tako se trudijo prikazat, da so eko in oh in sploh (vešda), tone hrane vržene stran vsak dan, ker je rok potekel pa so jim zadnja briga. Enostavno uzakonit, da trgovina hrane ne sme metat stran in da se lahko jasno označena prodaja tudi še en čas po roku. Za jogurte bo to mogoče par dni, za testenine pa pol leta.

Potem pa se naj trgovci znajdejo, ali dat večje popuste pred rokom, ali kaj druga.

Brezveze. Ne moreš kar podaljševati rokov. So tm kar z razlogom. Prodajati čez rok uporabe tudi ne gre.

Lahko pa, kot so že bili predlogi (ampak to v slovenistanu pač ne gre ker smo hudo papežki)... Hrano po preteku roka doniramo socialno ogroženim. Testenine, moka, olje... pač stvari ki so še kak teden po roku uporabe razmeroma dobre, razen če prav nimaš sreče. Razna jajca pa mlečni izdelki pa po izteku roka relativno hitro postanejo rizična. Meso in ribe tudi.

Ampak ja, Mercator raje ima na policah na pol gnilo zelenjavo v prodaji. Hint: od vseh teh večjih trgovcev ima najboljšo zelenjavo Eurospin. Čist fascinantno. Je pa itak praktično vsa zelenjava in sadje v Sloveniji lepo II kategorija. Dobro maržo imajo to (dražja od, recimo, robe v Italiji ki je I kategorija) ni kaj.
Life is as complicated as we make it...

mojsterleo ::

cortez je izjavil:


Pri lidlu so cene zgoraj, pri večini drugih, spodaj.

Merkator je pa postal totalna beda...omejujejo uporabo 25% popusta; naj nebi smel uporabljati kupona na blago, ki so ga že znižali zaradi datuma uporabe, česiravno blagajna omogoča popust..Rajši vršt stran , kot prodat..

Tudi cen se v Merkatorju ne držijo...Npr. solata po 0,79, pol pa blagajna računa 0,85...

Cene navijejo brez uporabe kartic(+30%+), a če ti pa stranka pred tabo želi posodit kartico, ne dovolijo....

Moje izkušnje z Lidlom so zelo pozitivne. Izbor izdelkov je znatno boljši kot v Hoferju (na pol prazne trgovine zadnje čase), cene pa so nižje v Lidlu. Poleg tega ima Lidl še zelo dober 10% kupon za popust na VSE (vsak teden oziroma kadar je dan upokojencev).

Mercator je za moje pojme nenormalno drag. Kupon za 25% je še najmanjši nateg. Imaš tudi tedenski kupon za 10% za nakup - vendar deluje samo na izdelkih, ki niso v akciji oziroma trajno znižani. Tako da se mi na koncu pogosto dogaja, da dam 10% kupon na 50 eurov velik nakup in dobim 50 centov popusta.;((

Unchancy ::

Hint: od vseh teh večjih trgovcev ima najboljšo zelenjavo Eurospin.


Po kakšnih kriterijih?
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

link_up ::

mojsterleo je izjavil:

cortez je izjavil:


Pri lidlu so cene zgoraj, pri večini drugih, spodaj.

Merkator je pa postal totalna beda...omejujejo uporabo 25% popusta; naj nebi smel uporabljati kupona na blago, ki so ga že znižali zaradi datuma uporabe, česiravno blagajna omogoča popust..Rajši vršt stran , kot prodat..

Tudi cen se v Merkatorju ne držijo...Npr. solata po 0,79, pol pa blagajna računa 0,85...

Cene navijejo brez uporabe kartic(+30%+), a če ti pa stranka pred tabo želi posodit kartico, ne dovolijo....

Moje izkušnje z Lidlom so zelo pozitivne. Izbor izdelkov je znatno boljši kot v Hoferju (na pol prazne trgovine zadnje čase), cene pa so nižje v Lidlu. Poleg tega ima Lidl še zelo dober 10% kupon za popust na VSE (vsak teden oziroma kadar je dan upokojencev).

Mercator je za moje pojme nenormalno drag. Kupon za 25% je še najmanjši nateg. Imaš tudi tedenski kupon za 10% za nakup - vendar deluje samo na izdelkih, ki niso v akciji oziroma trajno znižani. Tako da se mi na koncu pogosto dogaja, da dam 10% kupon na 50 eurov velik nakup in dobim 50 centov popusta.;((


a to so tiste stacune, ko imajo se cote nametane 5m od pekarne?
In and Out

111111111111 ::

cortez je izjavil:


Tudi cen se v Merkatorju ne držijo...Npr. solata po 0,79, pol pa blagajna računa 0,85...

Lahko zahtevaš ceno na nalepki, ker tebe ne zanima, če še niso posodobili poličnikov.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Pithlit ::

Unchancy je izjavil:

Hint: od vseh teh večjih trgovcev ima najboljšo zelenjavo Eurospin.


Po kakšnih kriterijih?

Po takšnih da je treba lastne predsodke premagat pa se nehat pretvarja da je Mercator boljši in da v spin hodijo sam reveži. Greš pa probaš in vidiš.

Ampak. Priznam da govorim na bazi lokalnega spina. Pa na temu da je to edini velik trgovec kjer še nisem naletela na gnilo solato, papriko, korenček (mislim, da ti korenček gnije na prodajnih policah ga moraš že ornk srat)... krompir, čebulo... Tko da ja. Subjektivno.
Life is as complicated as we make it...

Unchancy ::

Pithlit je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Hint: od vseh teh večjih trgovcev ima najboljšo zelenjavo Eurospin.


Po kakšnih kriterijih?

Po takšnih da je treba lastne predsodke premagat pa se nehat pretvarja da je Mercator boljši in da v spin hodijo sam reveži. Greš pa probaš in vidiš.

Ampak. Priznam da govorim na bazi lokalnega spina. Pa na temu da je to edini velik trgovec kjer še nisem naletela na gnilo solato, papriko, korenček (mislim, da ti korenček gnije na prodajnih policah ga moraš že ornk srat)... krompir, čebulo... Tko da ja. Subjektivno.

Kaj pa poreklo te zelenjave? Našpricanost…? Zadnja afera s hrano, ki se je spomnim, je bila v Eurospinu in Lidlu. Se mi zdi, da so pri njih afere bokj pogoste kot drugje.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

driver_x ::

Pithlit je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Hint: od vseh teh večjih trgovcev ima najboljšo zelenjavo Eurospin.


Po kakšnih kriterijih?

Po takšnih da je treba lastne predsodke premagat pa se nehat pretvarja da je Mercator boljši in da v spin hodijo sam reveži. Greš pa probaš in vidiš.

Ampak. Priznam da govorim na bazi lokalnega spina. Pa na temu da je to edini velik trgovec kjer še nisem naletela na gnilo solato, papriko, korenček (mislim, da ti korenček gnije na prodajnih policah ga moraš že ornk srat)... krompir, čebulo... Tko da ja. Subjektivno.


Samo ugibam, ker ne poznam zadev: kaj pa če je zelenjava tako našpricana z vsemi preparati, da zaradi tega ne gnije?

Pithlit ::

Spin ima ponavadi iz Italije robo.

Na analize pa tega nisem dajala da bi lahko odgovarjala na vprašanja tipa: kolk je pa špricano?

Lohk pa zps predlagamo.

driver_x je izjavil:

Samo ugibam, ker ne poznam zadev: kaj pa če je zelenjava tako našpricana z vsemi preparati, da zaradi tega ne gnije?

Špricano zelenjavo imajo vsi ti trgovci. Še malo večji lokalni kmetje nimajo več nešpricanih zadev. Pa pustimo za moment ob strani razne bio/eko certifikate (za katere se velikokrat tudi izkaže da ni čist res).
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

driver_x ::

Kaj pa je razlika med sadjem in zelenjavo I in II kategorije? A so za to kakšni uradni kriteriji?

cortez ::

Lidl
tistih 10% na vse je ok, če ga dobiš. Dobiš ga pa samo v ponedeljek in torek nad 20 EUR.
Mal so ga preveč začel srat s tistim Lidl+, kjer potrebujes dodatno aplikacijo za QR kodo + moraš še dodatno aktivirat želene produkte v appu.

Nad lidlom nimam pritožb, roba je ok, čokolade njihove so najboljše za postavljeno ceno.

Spar
kupujem samo takrat ko je -25%. Imajo pa v Sparu vrhunski marketing, ko svojo znamko poimenujejo BUDGET. Totalno neprivlačno ime in embalaža. Na drugi strani pa silver PREMIUM. Tukaj zgubljajo kupce v primerjavi z lidlom/hoferjem.

Hofer
Ni zajebavanja z raznimi karticami in app popusti. Dober, a se je največ podražal v zanjih letih.

Eurospin
"socialna" trgovina. Dober izbor če veš, kaj iščeš.

Kruh
Samo Eurospin ima od 19h-20h 50% popust na vse pekovske izdelke. Spar ima 50% popust na kruh naslednji dan. Merkator ima najdražji kruh.

Sadje

Spar/Eurospin/Hofer imajo dobro sadje...

Mleko / jajca
Najcenejši se mi zdi da je sedaj budget mleko od spara (1,09 eur - 0,81c s popustom), na katerega se da lahko -25%. Po pogovoru s blagajničarko, imajo nekateri tudi do 10 kartic in kupujejo kartone tega mleka.
Tudi 10 budget jajc (1,99 eur - 1,49c s popustom) je najnižja cena.

Meso

Najslabše v Merkatorju, najboljše pri lokalnem mesarju.

Če kupuješ akcijsko / sezonsko, se da dobit "poceni" meso, npr. pod 3 Eur /500-800g . Seveda je odvisno tudi od vrste mesa...

Največ denarja gre v Lidl>Eurospin=Spar>Hofer>>>>Merkator, max. 2x na teden ali manj.

111111111111 ::

cortez je izjavil:

Kruh
Samo Eurospin ima od 19h-20h 50% popust na vse pekovske izdelke. Spar ima 50% popust na kruh naslednji dan. Merkator ima najdražji kruh.

Tudi Tuš ima 1 uro pred zaprtjem isto. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

gruntfürmich ::

kruh imajo trgovine tudi lokalne zgodbe, tako da v enem kraju nimajo enakega kot v drugem.

meso prav tako; če veš kaj iščeš pri mesu je to lahko dobro tudi v merkatorju; samo da veš kaj iščeš in da ti tudi mesar da dobre kose. samo ne si mislit da bo lokalni mesar apriori najboljši.

pri šparu pa je seveda njihova premium znamka boljša kot budget. že bežen pogled po sestavinah vam razkrije, da so v budgetu osnovna živila. recimo testenine brez jajc ipd.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

phnj90 ::

Čas za obnovitev zalog?

darkolord ::

S kitajsko robo?

phnj90 ::

Kakšno kitajsko robo - Barilla tanki špageti? Kaj pa jaz vem, menda še ja ni kitajska roba? Ampak v vsakem primeru - a po redni 67% višji ceni potem ni iz Kitajske ali kaj?

darkolord ::

Pšenica je vsaj nekaj let nazaj bila tudi kitajska. Potem so naredili dražjo znamko "Academia Barilla", ki uporablja samo italijansko pšenico.

In ja, seveda, tudi po 67% isti ceni je bila enaka.

Zgodovina sprememb…

phnj90 ::

Ne spremljamo toliko testenin samih po sebi, če pa že, pa je verjetno res (navadno - kitajsko?) Barilla polnozrnato menda, sem samo tukaj zasledil neke večje opažene razlike v cenah med enako slovensko ali italijansko ponudbo in zato postavil opomnik. Tale 'akademski' je dobrodošel, čeprav res ni bil pričakovan, se bo dodatno preverilo.

ChatGPT je pa nekaj skromno nakazal :-)

Barilla and Academia Barilla differ in the type of ingredients they offer and use.

Barilla produces food products such as pasta, sauces, and snacks that are made from ingredients such as durum wheat semolina, tomatoes, olive oil, and seasonings. The company focuses on producing high-quality, authentic Italian foods that are made with natural ingredients and traditional methods.

Academia Barilla, as a culinary school, focuses on teaching and promoting traditional Italian cuisine. The ingredients used in their classes and courses may vary based on the dish being prepared, but they generally focus on using fresh, high-quality ingredients that are commonly found in Italian cuisine, such as tomatoes, olive oil, fresh herbs, cheese, and cured meats.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7713309 (9794) mojsterleo
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18653532 (31930) gruntfürmich
»

trgovinske znamke in kvaliteta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5913433 (11696) mulc007
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28472851 (66925) ...:TOMI:...
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28260502 (45270) cholt45

Več podobnih tem