Forum » Loža » Kateri lonec za mleko primeren za indukcijo?
Kateri lonec za mleko primeren za indukcijo?
k4vz0024 ::
Gledam po spletu za lonce za mleko za indukcijo z dvojno steno. Kako se obnesejo?
Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.
Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.
starfotr ::
Mleko moraš pazit.
In ne smeš indukcijske nažgat do konca.
Ne vem kakšne posebne posode ne rabiš po moje. Moraš itak imeti kake dobre posode, malo bolj kvalitetne, če uporabljaš indukcijo.
In ne smeš indukcijske nažgat do konca.
Ne vem kakšne posebne posode ne rabiš po moje. Moraš itak imeti kake dobre posode, malo bolj kvalitetne, če uporabljaš indukcijo.
starfotr ::
Kakšna je to dvojna stena?
Če misliš na "dvojno dno" oz. bolj debelo dno ti lahko povem, da zavre vse.
Če misliš na "dvojno dno" oz. bolj debelo dno ti lahko povem, da zavre vse.
koyotee ::
Kakšna je to dvojna stena?
Če misliš na "dvojno dno" oz. bolj debelo dno ti lahko povem, da zavre vse.
On misli nekaj tskega: https://www.mimovrste.com/kompleti-seti...
Če boš dal na max ti bo voda brž zavrela in ti jo bo metalo ven, mleko bo pa še mrzlo, pač znižaš potem ko zavre.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Bolf3nk ::
Takšna posoda ne obstaja. Obstaja pa vložek, kateri se da v posodo, da mleko ne gre preko
k4vz0024 ::
Katero z dvojno steno za indukcijo priporočate? Kako je s priročnostjo zalivanje vode?
A, da ne prekipi?
A, da ne prekipi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
joze67 ::
Tale lonec bo delal po pričakovanjih. So pa še drugi, ki ubljubljajo, da mleko ne bo prekipelo (zgled).
Ko sem nazadnje uporabljal lonec, ki piska, smo bili še globoko v socializmu. Za vse potrebe po mleku (razen pudinga), predvsem pa za vse, kar hoče otrok, priporočam mikrovalovno pečico.
Ko sem nazadnje uporabljal lonec, ki piska, smo bili še globoko v socializmu. Za vse potrebe po mleku (razen pudinga), predvsem pa za vse, kar hoče otrok, priporočam mikrovalovno pečico.
Magic1 ::
Zakaj pa sploh rabiš, da mleko zavre? Pasteriziraš ga že na 65°C+.
Jaz dam mleko v en inox lonc, indukcijo nastavim na srednjo stopnjo potem pa štopaš koliko časa potrebuje na liter, da se segreje na 70°C. Naslednjič samo časovnik na indukciji nastaviš glede na količino mleka, ki na koncu sam ugasne. Ker se segreva na majhni moči, se nič ne formira na loncu. Res zero effort.
Jaz dam mleko v en inox lonc, indukcijo nastavim na srednjo stopnjo potem pa štopaš koliko časa potrebuje na liter, da se segreje na 70°C. Naslednjič samo časovnik na indukciji nastaviš glede na količino mleka, ki na koncu sam ugasne. Ker se segreva na majhni moči, se nič ne formira na loncu. Res zero effort.
Magic
spaget ::
Vsak, ki ima malo pojma v termodinamiki mu je jasno
izparilna toplota vode preprečuje prgretje mleka nad
cca. 100C°. Če upoštevaš še druge izgube, se mleko
nikoli ne segreje več kot cca. 95C°.
Energije za isti končni rezultat pa gre precej več.
Kaj vse jim uspe prodati!
izparilna toplota vode preprečuje prgretje mleka nad
cca. 100C°. Če upoštevaš še druge izgube, se mleko
nikoli ne segreje več kot cca. 95C°.
Energije za isti končni rezultat pa gre precej več.
Kaj vse jim uspe prodati!
tony1 ::
Se pa rad prilepi na dno. Še posebej pri indukcijski plošči.
Pa se pri tem mora mleko zavreti? Tukaj bi res bilo zanimivo preizkusiti tisti steklen obroč, ki ga daš kuhati v posodo z mlekom in ki vibrira ob dovolj visoki temperaturi in prepreči, da bi mleko zavrelo. Če bi tako pravi čas odklopil gretje bi morda rešil problem s prijemanjem pudinga na dno posode...
k4vz0024 ::
A pol mi narobe vidimo ko mleko brbota? Da ne zavre?
Steklen obroč pomaga, da mleko ne prekipi. Se pa puding prismodi.
Kje bi lahko kupil steklen obroč?
Steklen obroč pomaga, da mleko ne prekipi. Se pa puding prismodi.
Kje bi lahko kupil steklen obroč?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
tony1 ::
https://www.kristaldoo.si/kuhinja/kuhin...
(Preveri tudi lokacije nj. fizičnih štacun, če imaš kakšno blizu.)
(Preveri tudi lokacije nj. fizičnih štacun, če imaš kakšno blizu.)
kuglvinkl ::
katerakol posoda, kima dovolj debelo dno in tist steklen one. To je vse, kar rabiš.
Your focus determines your reallity
k4vz0024 ::
Gledam po netu za čuvar mleka pa ne najdem nobenega drugega prodajalca.
Je pa relativno drag. Nekateri lonci se dobijo za dvakratnik cene čuvarja mleka. Je pa res, da ne vemo ali bo bo v redu.
Je pa relativno drag. Nekateri lonci se dobijo za dvakratnik cene čuvarja mleka. Je pa res, da ne vemo ali bo bo v redu.
k4vz0024 ::
IL_DIAVOLO ::
Resi ga redno mesanje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
k4vz0024 ::
Pri plinskem štedilniku. Indukcija pa nima tako fine regulacije. Vsaj naš ne.
Da ne omenjam kuhanje čokolešnika za tamalga!
Da ne omenjam kuhanje čokolešnika za tamalga!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
koyotee ::
Pri plinskem štedilniku. Indukcija pa nima tako fine regulacije. Vsaj naš ne.
Da ne omenjam kuhanje čokolešnika za tamalga!
A čokolešnik je treba prov skuhat?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
borisk ::
Gledam po spletu za lonce za mleko za indukcijo z dvojno steno. Kako se obnesejo?
Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.
Pri nas imamo to posodo on nekdaj, bo pa v tej posodi težko zavrelo mleko, ker v vodni pari pač ne dobiš več kot 100°C pri normalnih pogojih. ponavadi je šibka točka ta mehanizem na vrhu, kjer je piščalka in ventil, po parih letih pade stran, ampak pisker dela normalno, pri nas je v uporabi vsak dan. se pa čez čas nabere precej vodnega kamna notri, kar pa rešiš tako da občasno naročiš notri kis, in pustiš...
matobeli ::
k4vz0024 ::
Kupujemo mleko pri kmetu, zato ga prekuhavamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
k4vz0024 ::
Gledam po spletu za lonce za mleko za indukcijo z dvojno steno. Kako se obnesejo?
Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.
Pri nas imamo to posodo on nekdaj, bo pa v tej posodi težko zavrelo mleko, ker v vodni pari pač ne dobiš več kot 100°C pri normalnih pogojih. ponavadi je šibka točka ta mehanizem na vrhu, kjer je piščalka in ventil, po parih letih pade stran, ampak pisker dela normalno, pri nas je v uporabi vsak dan. se pa čez čas nabere precej vodnega kamna notri, kar pa rešiš tako da občasno naročiš notri kis, in pustiš...
Katere znamke in ali je primerna za indukcijo?
koyotee ::
Dej ne kompliciraj in kupi taprvi rosfrejev lonec.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
5erson ::
Pri nas vzamemo 5l mleka, kuhamo ga v Ikea 5l posodi, bolje bi bilo malce večja ampak, ker ne gre čez je ravno ok.
Trik kuhanja je v tem, da ne daš na polno in pred vlivanjem mleka v posodo na dno kapneš kapljico olja, ga razmažeš po dnu z npr. robčkom, da zapolni mikro razpoke da se ne prijema na dno in potem na stopnji 6/9 kuhamo X min, prvič s termometrom štopaš do želene temperature, da dobiš X.
Trik kuhanja je v tem, da ne daš na polno in pred vlivanjem mleka v posodo na dno kapneš kapljico olja, ga razmažeš po dnu z npr. robčkom, da zapolni mikro razpoke da se ne prijema na dno in potem na stopnji 6/9 kuhamo X min, prvič s termometrom štopaš do želene temperature, da dobiš X.
Magic1 ::
Točno tako, daš na začetku neko drugo tekočino, jaz samo s vodo splaknem inox lonc in potem segrevaš mleko na polovični stopnji. Kot sem že povedal, ne rabiš it čez 70°C.
Vretje je za predpotopne čase, kjer niso vsi vedeli, kaj je primerna temperatura in kako jo sploh zmeriti.
Vretje je za predpotopne čase, kjer niso vsi vedeli, kaj je primerna temperatura in kako jo sploh zmeriti.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
IL_DIAVOLO ::
Pa se ne bo zavreto mleko oprijelo dna?
Potem pa das za prst vode na dno posode, mater si storast no
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
k4vz0024 ::
To deluje pri plinskem ali navadnem električnem štedilniku. Indukcijski pa pulzno ustvarja valove, ki plast vode premeša z mlekom.
koyotee ::
Ti ne rabis posode za mleko ampak šporget na drva.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
IL_DIAVOLO ::
Pol pa kupi uporabno kuhališče, ne pa zadnji trend.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
k4vz0024 ::
Zadnji trend je v fini regulaciji pulznega signala in je dokaj učinkovita. Takšne plošče za vgradnjo stanejo tudi 1000 EUR ali več. Je pa indukcija najbolj varčna izraba el. energije. Če pa imaš svoja drva potem je odgovor jasen. Dolga leta je bil plin cenejši od elektrike. Master chefi seveda uporabljajo seveda plin prav zaradi fine regulacije.
matobeli ::
Boljša jn enostavnejša regulacija, cenejši priklop (par 10kW priklop ni več ravno gospodinjski odjem), bistveno nižje cene in vzdrževanje naprav, deluje z vsako posodo...
k4vz0024 ::
Indukcija je varčnejša, ker segreva le dno posode in zagotavlja gretje, ko to treba. Klasični štedilnik pa greje vse okoli sebe in še traja preden se plošča segreje. Če pa misliš na indukcijo regulacija ni linearna, fina pri nižji temperaturi in groba pri višji temperaturi. To je podobno kot, če ročno uravnavaš plin pri plinskem štedilniku. Cenejše indukcije imajo po večini regulacijo linearno.
Magic1 ::
Ravno včeraj sem pasteriziral 2,5L mleka v inox loncu na indukciji. 30min je trajalo in prijelo se ni praktično nič. 2 tedna nazaj sem mi je mudilo in sem isto opravil v 10min. Nabralo se je konkretno vsaj milimeter po komplet dnu posode. Ni tukaj neke hude znanosti, manjša moč, da se temperatura ima čas širit in to je to.
Seveda ima tukaj indukcija slabost, v primerjavi s ostalimi viri, saj lahko dosti intenzivneje greje dno posode. Načeloma je ravno to prednost v večini, samo ne pri mleku.
Seveda ima tukaj indukcija slabost, v primerjavi s ostalimi viri, saj lahko dosti intenzivneje greje dno posode. Načeloma je ravno to prednost v večini, samo ne pri mleku.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Darko! ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 67786 (19567) | koyotee |
⊘ | Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13464 (11581) | bluefish |
» | indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)Oddelek: Loža | 15461 (13709) | radmannsdorf |
» | Alpsko mleko ob kuhanju eksplodira? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23663 (20318) | echo |
» | Indukcijsko kuhališčeOddelek: Loža | 9370 (8567) | WarpedGone |