» »

Kateri lonec za mleko primeren za indukcijo?

Kateri lonec za mleko primeren za indukcijo?

«
1
2

k4vz0024 ::

Gledam po spletu za lonce za mleko za indukcijo z dvojno steno. Kako se obnesejo?

Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.

Ganon ::

Kako to misliš, kako se obnesejo. Če piše, da je primeren za indukcijo, je to-to.

k4vz0024 ::

Ali mleko zavre, ne da bi prekipelo?

starfotr ::

Mleko moraš pazit.

In ne smeš indukcijske nažgat do konca.

Ne vem kakšne posebne posode ne rabiš po moje. Moraš itak imeti kake dobre posode, malo bolj kvalitetne, če uporabljaš indukcijo.

k4vz0024 ::

Nekdo je navedel, da mleko sploh ne zavre pri posodah z dvojno steno.

starfotr ::

Kakšna je to dvojna stena?

Če misliš na "dvojno dno" oz. bolj debelo dno ti lahko povem, da zavre vse.

m3k ::

Mirko tipka na radirko ////

k4vz0024 ::

Ne, ima dvojne stene v katero se nalije voda.

mr_chai ::

pazite, mleko zna eksplodirati

https://old.delo.si/novice/kronika/30-0...

k4vz0024 ::

Ja, za to sem že slišal.

koyotee ::

starfotr je izjavil:

Kakšna je to dvojna stena?

Če misliš na "dvojno dno" oz. bolj debelo dno ti lahko povem, da zavre vse.


On misli nekaj tskega: https://www.mimovrste.com/kompleti-seti...

Če boš dal na max ti bo voda brž zavrela in ti jo bo metalo ven, mleko bo pa še mrzlo, pač znižaš potem ko zavre.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Bolf3nk ::

Takšna posoda ne obstaja. Obstaja pa vložek, kateri se da v posodo, da mleko ne gre preko

k4vz0024 ::

Katero z dvojno steno za indukcijo priporočate? Kako je s priročnostjo zalivanje vode?

A, da ne prekipi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

joze67 ::

Tale lonec bo delal po pričakovanjih. So pa še drugi, ki ubljubljajo, da mleko ne bo prekipelo (zgled).

Ko sem nazadnje uporabljal lonec, ki piska, smo bili še globoko v socializmu. Za vse potrebe po mleku (razen pudinga), predvsem pa za vse, kar hoče otrok, priporočam mikrovalovno pečico.

k4vz0024 ::

Ja rabimo za kuhanje pudinga in raznih maš.

Problem je dobiti nekaj za zmerni denar.

k4vz0024 ::

Katero imaš?

phnj90 ::

Aja, to je preverjetno in drži potem? Zanimivo...

Magic1 ::

Zakaj pa sploh rabiš, da mleko zavre? Pasteriziraš ga že na 65°C+.
Jaz dam mleko v en inox lonc, indukcijo nastavim na srednjo stopnjo potem pa štopaš koliko časa potrebuje na liter, da se segreje na 70°C. Naslednjič samo časovnik na indukciji nastaviš glede na količino mleka, ki na koncu sam ugasne. Ker se segreva na majhni moči, se nič ne formira na loncu. Res zero effort.
Magic

k4vz0024 ::

Moja hoče za kuhanje pudinga...

starfotr ::

Puding ti nikoli ne skipi.

k4vz0024 ::

Se pa rad prilepi na dno. Še posebej pri indukcijski plošči.

spaget ::

Vsak, ki ima malo pojma v termodinamiki mu je jasno
izparilna toplota vode preprečuje prgretje mleka nad
cca. 100C°. Če upoštevaš še druge izgube, se mleko
nikoli ne segreje več kot cca. 95C°.
Energije za isti končni rezultat pa gre precej več.
Kaj vse jim uspe prodati!:D

tony1 ::

k4vz0024 je izjavil:

Se pa rad prilepi na dno. Še posebej pri indukcijski plošči.


Pa se pri tem mora mleko zavreti? Tukaj bi res bilo zanimivo preizkusiti tisti steklen obroč, ki ga daš kuhati v posodo z mlekom in ki vibrira ob dovolj visoki temperaturi in prepreči, da bi mleko zavrelo. Če bi tako pravi čas odklopil gretje bi morda rešil problem s prijemanjem pudinga na dno posode...

k4vz0024 ::

A pol mi narobe vidimo ko mleko brbota? Da ne zavre?

Steklen obroč pomaga, da mleko ne prekipi. Se pa puding prismodi.

Kje bi lahko kupil steklen obroč?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

tony1 ::

https://www.kristaldoo.si/kuhinja/kuhin...

(Preveri tudi lokacije nj. fizičnih štacun, če imaš kakšno blizu.)

kuglvinkl ::

katerakol posoda, kima dovolj debelo dno in tist steklen one. To je vse, kar rabiš.
Your focus determines your reallity

k4vz0024 ::

Gledam po netu za čuvar mleka pa ne najdem nobenega drugega prodajalca.

Je pa relativno drag. Nekateri lonci se dobijo za dvakratnik cene čuvarja mleka. Je pa res, da ne vemo ali bo bo v redu.

k4vz0024 ::

kuglvinkl je izjavil:

katerakol posoda, kima dovolj debelo dno in tist steklen one. To je vse, kar rabiš.


Kar pa ne reši problema, da se puding ne prilepi na dno posode.

IL_DIAVOLO ::

Resi ga redno mesanje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

k4vz0024 ::

Pri plinskem štedilniku. Indukcija pa nima tako fine regulacije. Vsaj naš ne.

Da ne omenjam kuhanje čokolešnika za tamalga!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

koyotee ::

k4vz0024 je izjavil:

Pri plinskem štedilniku. Indukcija pa nima tako fine regulacije. Vsaj naš ne.

Da ne omenjam kuhanje čokolešnika za tamalga!


A čokolešnik je treba prov skuhat?:))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

borisk ::

k4vz0024 je izjavil:

Gledam po spletu za lonce za mleko za indukcijo z dvojno steno. Kako se obnesejo?

Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.


Pri nas imamo to posodo on nekdaj, bo pa v tej posodi težko zavrelo mleko, ker v vodni pari pač ne dobiš več kot 100°C pri normalnih pogojih. ponavadi je šibka točka ta mehanizem na vrhu, kjer je piščalka in ventil, po parih letih pade stran, ampak pisker dela normalno, pri nas je v uporabi vsak dan. se pa čez čas nabere precej vodnega kamna notri, kar pa rešiš tako da občasno naročiš notri kis, in pustiš...

matobeli ::

Ta posoda je odlična za kuhanje teh zadev, pudingi, pšenični zdrob, riž... nič se ne prime, zažge sploh ne, še skuha se bolj enakomerno. Ampak, kot pravi borisk, šibka točka je mehanizem, moja je po pol leta šla zaradi okvare...

mimogrede:

k4vz0024 ::

Kupujemo mleko pri kmetu, zato ga prekuhavamo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

k4vz0024 ::

borisk je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Gledam po spletu za lonce za mleko za indukcijo z dvojno steno. Kako se obnesejo?

Se opravičujem, če je tema umeščena v napačni oddelek. Naj jo moderator prestavi z ustreznejšo.


Pri nas imamo to posodo on nekdaj, bo pa v tej posodi težko zavrelo mleko, ker v vodni pari pač ne dobiš več kot 100°C pri normalnih pogojih. ponavadi je šibka točka ta mehanizem na vrhu, kjer je piščalka in ventil, po parih letih pade stran, ampak pisker dela normalno, pri nas je v uporabi vsak dan. se pa čez čas nabere precej vodnega kamna notri, kar pa rešiš tako da občasno naročiš notri kis, in pustiš...


Katere znamke in ali je primerna za indukcijo?

koyotee ::

Dej ne kompliciraj in kupi taprvi rosfrejev lonec.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

k4vz0024 ::

Pa se ne bo zavreto mleko oprijelo dna?

5erson ::

Pri nas vzamemo 5l mleka, kuhamo ga v Ikea 5l posodi, bolje bi bilo malce večja ampak, ker ne gre čez je ravno ok.

Trik kuhanja je v tem, da ne daš na polno in pred vlivanjem mleka v posodo na dno kapneš kapljico olja, ga razmažeš po dnu z npr. robčkom, da zapolni mikro razpoke da se ne prijema na dno in potem na stopnji 6/9 kuhamo X min, prvič s termometrom štopaš do želene temperature, da dobiš X.

k4vz0024 ::

A to je še za sosede??

Trik je pa zanimiv in ga velja preizkusiti. Hvala!

Magic1 ::

Točno tako, daš na začetku neko drugo tekočino, jaz samo s vodo splaknem inox lonc in potem segrevaš mleko na polovični stopnji. Kot sem že povedal, ne rabiš it čez 70°C.
Vretje je za predpotopne čase, kjer niso vsi vedeli, kaj je primerna temperatura in kako jo sploh zmeriti.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

IL_DIAVOLO ::

k4vz0024 je izjavil:

Pa se ne bo zavreto mleko oprijelo dna?


Potem pa das za prst vode na dno posode, mater si storast no :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

k4vz0024 ::

To deluje pri plinskem ali navadnem električnem štedilniku. Indukcijski pa pulzno ustvarja valove, ki plast vode premeša z mlekom.

koyotee ::

Ti ne rabis posode za mleko ampak šporget na drva.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

IL_DIAVOLO ::

Pol pa kupi uporabno kuhališče, ne pa zadnji trend.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

k4vz0024 ::

Zadnji trend je v fini regulaciji pulznega signala in je dokaj učinkovita. Takšne plošče za vgradnjo stanejo tudi 1000 EUR ali več. Je pa indukcija najbolj varčna izraba el. energije. Če pa imaš svoja drva potem je odgovor jasen. Dolga leta je bil plin cenejši od elektrike. Master chefi seveda uporabljajo seveda plin prav zaradi fine regulacije.

matobeli ::

Boljša jn enostavnejša regulacija, cenejši priklop (par 10kW priklop ni več ravno gospodinjski odjem), bistveno nižje cene in vzdrževanje naprav, deluje z vsako posodo...

k4vz0024 ::

Indukcija je varčnejša, ker segreva le dno posode in zagotavlja gretje, ko to treba. Klasični štedilnik pa greje vse okoli sebe in še traja preden se plošča segreje. Če pa misliš na indukcijo regulacija ni linearna, fina pri nižji temperaturi in groba pri višji temperaturi. To je podobno kot, če ročno uravnavaš plin pri plinskem štedilniku. Cenejše indukcije imajo po večini regulacijo linearno.

Magic1 ::

Ravno včeraj sem pasteriziral 2,5L mleka v inox loncu na indukciji. 30min je trajalo in prijelo se ni praktično nič. 2 tedna nazaj sem mi je mudilo in sem isto opravil v 10min. Nabralo se je konkretno vsaj milimeter po komplet dnu posode. Ni tukaj neke hude znanosti, manjša moč, da se temperatura ima čas širit in to je to.
Seveda ima tukaj indukcija slabost, v primerjavi s ostalimi viri, saj lahko dosti intenzivneje greje dno posode. Načeloma je ravno to prednost v večini, samo ne pri mleku.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Darko! ::

k4vz0024 je izjavil:

Master chefi seveda uporabljajo seveda plin prav zaradi fine regulacije.


Res uporabljamo plin.
Zakaj ga pa ti ne?

k4vz0024 ::

Problem z dostavo in odsotnost časovnima za izklop.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30867786 (19567) koyotee

Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6213464 (11581) bluefish
»

indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)

Oddelek: Loža
3915461 (13709) radmannsdorf
»

Alpsko mleko ob kuhanju eksplodira? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11523663 (20318) echo
»

Indukcijsko kuhališče

Oddelek: Loža
299370 (8567) WarpedGone

Več podobnih tem