Forum » Omrežja in internet » 4G router kot bridge
4G router kot bridge
JanezH ::
Kupil bi 4g router npr. Huawei B535 in bi ga nastavil v bridge način ter povezal z mojim obstoječim routerjem v omrežju. Se to da narediti?
hojnikb ::
Čisto odvisno od firmware-a. Če ga kupiš preko operaterja, se zna zgodit, da bo mel to funkcionalnost izklopljeno.
#brezpodpisa
mat xxl ::
Ne razumem, kaj bi rad z 4G dosegel, redundanco ali kaj, ali samo bkp linije ?
Povej točno, kaj želiš doseči, da se vse, celo imeti 3 isp ponudnike in vsako sejo deliti preko več isp jev, tako nihče nima slike, kaj in kako ...., veliko tega je možnega...........
Povej točno, kaj želiš doseči, da se vse, celo imeti 3 isp ponudnike in vsako sejo deliti preko več isp jev, tako nihče nima slike, kaj in kako ...., veliko tega je možnega...........
Rad bi znižal strošek za internet. Se pravi modem za fiksni internet bi zamenjal z 4g modemom in dal vanj npr hofer sim z 300 gb prenosa za 15€/mesečno.
starfotr ::
Kakšen internet imaš sedaj? Ker prehod na LTE je bolj bedarija drugače. Dobiš internet 500/100 na optiki za 18 eur pri A1. Kar je svetlobna leta pred bednim Hot netom.
Seveda se to da naredit, samo ne imenuje se bridge. Na modemu izklopiš DHCP server in mu dodeliš notranji statični IP.
Seveda se to da naredit, samo ne imenuje se bridge. Na modemu izklopiš DHCP server in mu dodeliš notranji statični IP.
Dobiš internet 500/100 na optiki za 18 eur pri A1.
Ja povej mi kako, ker imam trenutno pri A1 optiko 100/20 za 27€, samo za nove naročnike pa je 18€.
?
Na 500/100 ti brezplačno dvignejo, če jim zatežiš.
Glede cene jih pa vprašaj če ti dajo akcijsko.
V-i-p ::
Na B535 načeloma ne rabiš razen imena wifi omrežja in njega geslo nič drugega nastavljat :). Flikneš notri sim od hot/telemach/izi/... in zadeva dela.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Sem jih že po mailu vprašal in sem dobil generičen odgovor, da je akcija samo za nove naročnike.
Mogoče, če jih pokličem.
Na 6:24 se vidi, da se da vklopit bridge mode. Samo ne vem zdaj glede firmwarea, če je pri vseh modelih tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanezH ()
hojnikb ::
Kakšen internet imaš sedaj? Ker prehod na LTE je bolj bedarija drugače.
Zakaj je LTE net bedarija?
Speedtest za 4g na telefonu mi kaže 40/10. Za optiko pa cca 90/18.
Zakaj?
Ker bo hitrost nihala skozi dan
Ker bo zakasnitev visja kot pri optiki
ker si omejen z podatki
ker nimaš zunanjega ipa in posledično port fowarda.
Za tako malo denarja se ne splača hecat
#brezpodpisa
V-i-p ::
Ping (če ne nažigaš ravno špilov online) ni tak problem. Sam imam na hotu (A1) 40ms, na IZI (Telekom) pa 20ms.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
cias ::
Kakšen internet imaš sedaj? Ker prehod na LTE je bolj bedarija drugače.
Zakaj je LTE net bedarija?
Speedtest za 4g na telefonu mi kaže 40/10. Za optiko pa cca 90/18.
Zakaj?
Ker bo hitrost nihala skozi dan
Ker bo zakasnitev visja kot pri optiki
ker si omejen z podatki
ker nimaš zunanjega ipa in posledično port fowarda.
Za tako malo denarja se ne splača hecat
Zelo odvisno od lokacije, če si z vasi/mesta.
mat xxl ::
Sem še klical A1, samo za nove naročnike je akcija, za obstoječe se jim jeb...
Potem odjavi, kar imaš, pa tvoja žena nov naročnik, začne novo razmerje z njimi !
Moraš znati, jaz sem se A1 samo smejal, sem za očeta , penzioerja, ki neta ne rabi , gsm, pa skoraj nič spraševal, pri A1, kako znižati najemnino iz 17,99 eur in mi ponudi, nek penzič paket in ne vem, kaj vse za 12,99 eur, ok grem v to, potem pa pribije, pa sprememba paketa se plača 25 eur ??????
Halo, sem rekel pustite, grem na Hot. In ja Hot v sredo zjutraj vse na internetu oddelam v 5 minutah , prej sem kupil hot kartico za 2 eura in 5 eur dobroimetja...., v četrtek vse zrihtano, sedaj je z svojo 041 številko na Hot u, brez paketa predvidevam, da niti za 3 eure ne bo pokuril, pa še HOT mu je za dobrodošljico in registracijo dodal 15 eur na račun.
To je odnos ! Pa ja isto omrežje , kot je imel prej od A1, kjer Hot gostuje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
gddr85 ::
to si mal zamešal...brezplačno ti čez en let zvišajo to kar imaš in ob stalnem višanju si čez par let na 30+ bucks, no razen če se greš menjavanje paketov vsako leto :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Potem odjavi, kar imaš, pa tvoja žena nov naročnik, začne novo razmerje z njimi !
Moraš znati, jaz sem se A1 samo smejal, sem za očeta , penzioerja, ki neta ne rabi , gsm, pa skoraj nič spraševal, pri A1, kako znižati najemnino iz 17,99 eur in mi ponudi, nek penzič paket in ne vem, kaj vse za 12,99 eur, ok grem v to, potem pa pribije, pa sprememba paketa se plača 25 eur ??????
Halo, sem rekel pustite, grem na Hot. In ja Hot v sredo zjutraj vse na internetu oddelam v 5 minutah , prej sem kupil hot kartico za 2 eura in 5 eur dobroimetja...., v četrtek vse zrihtano, sedaj je z svojo 041 številko na Hot u, brez paketa predvidevam, da niti za 3 eure ne bo pokuril, pa še HOT mu je za dobrodošljico in registracijo dodal 15 eur na račun.
Tale router ima nastavitve za bridge:
https://teltonika-networks.com/product/...
Se da potem kako urediti še VPN dostop?
Daniel ::
Tale router ima nastavitve za bridge:
https://teltonika-networks.com/product/...
Se da potem kako urediti še VPN dostop?
Tale Teltonika je LTE Cat4
B535-232, ki se prodajajo na Bolhi bi znali imeti opcijo Bridge, vsaj moj jo ima. Kar se pa tiče VPN, pa povej kaj bi rad, ker če boš na mobilnem omrežju imel server se na VPN ne boš mogel povezati, vsaj ne s klasičnimi metodami, ker si za operaterjevim NATom.
B535 sicer podpira L2TP Client način.
Opcija so tudi kakšni Mikrotiki, kjer lahko uporabiš tudi zerotier za povezovanje, recimo https://mikrotik.com/product/wap_ac_lte...
ali
https://mikrotik.com/product/hap_ac3_lt...
ampak cene kar nekam divjajo navzgor.
Potem bi raje vzel TS mobi. Je ceneje, kot Hot za tako nizko porabo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 šalabajzerji (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Omrežja in internet | 161667 (20) | MrStein |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Omrežja in internet | 602577 (1553) | bm1973 |
» | A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 108514 (2045) | Vm1999 |
» | Katerega operaterja priporočate (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 20003 (12758) | Invictus |