» »

Carinska pošta - ponovno plačan DDV

Carinska pošta - ponovno plačan DDV

UFOking ::

Pozdravljeni,

ima eno vprašanje in sicer, preko Nemškega eBaya sem iz Kitajske naročil neke dele za kolo.
Pisalo je, da je davek za državo iz katere sem, že obračunan v tej ceni.
Imam tudi račun izdan iz strani eBaya, na katerem je vse lepo prikazano in odveden 22% DDV, kakor tudi IOSS številka.

No, paket je carina zadržala in posredoval sem jim vse podatke. Seveda sem dobil, da morem plačati DDV in stroške posredovanja.
Nato sem jih poklical in so mi povedali, da oni v sistemu nečesa nimajo in da kitajc ni nekaj naredil, bla bla bla...

Koliko jaz vidim po računu od eBaya, pomoje kitajc sploh s tem nič nima, saj kot kaže je Nemški eBay zadolžen za ta davek...
No v vsakem primeru je sedaj država dobila 2x plačan DDV za isti izdelek.

Kaj menite?

svecka ::

To se dogaja skoz, ker je EU nesposobna in naši paraziti na pošti tupasti kot opice.

darkolord ::

Če na carini pravijo, da DDV ni bil plačan, potem ni bil plačan, ne glede na to, kaj ti kitajc napiše na račun.

Plačaj DDV in zahtevaj povračilo od prodajalca, ki ga je narobe obračunal.

To se skozi dogaja, ampak so vedno krivi prodajalci ali posredniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

kixs ::

Ne. Povracilo mora zahtevati od eBay-a, ker eBay trga DDV.

Nisi ne prvi, ne zadnji s tem problemom. Naceloma ti bodo vrnili ze placan DDV. Ti samo zatezi.

darkolord je izjavil:

Če na carini pravijo, da DDV ni bil plačan, potem ni bil plačan, ne glede na to, kaj ti kitajc napiše na račun.

Plačaj DDV in zahtevaj povračilo od prodajalca, ki ga je narobe obračunal.

Sej to je ravno to, da račun ni od kitajca pač pa od Nemškega eBay.
In kitajc je od eBaya dobil samo ta znesek brez DDV in ne to, kaj sem jaz plačal.
Na računu je tudi IOSS številka, preko katere se vrjeno vidi, da je bil DDV plačan in še kak drugi podatek.

starfotr ::

Če ni IOSS na paketu, boš plačal še enkrat DDV in potem kot si ti že povedali, zahtevaj od ebaya vračilo DDV.

tony1 ::

Tole so tudi meni že večkrat uštimali 3rd party prodajalci na Amazonu, čeprav je bila na pošiljki nalepka z IOSS, čeprav se mi zdi, da zadnjih nekaj mesecev vsaj na UK strani ni več tega problema in zdaj sistem deluje...

In ja, edina pot je težiti v tujino, da niso plačali DDVja (tebi so ga pa 2x zaračunali). Meni se sicer ni dalo težiti, ker je šlo samo za nekaj evrov, če boš sam šel v to, pa, prosim, sporoči, kako je šlo...

StevicaM ::

Kar navadi se. Gre za legalen rop nazalost. Placal ze nestetokrat.

UFOking je izjavil:

Sej to je ravno to, da račun ni od kitajca pač pa od Nemškega eBay.
In kitajc je od eBaya dobil samo ta znesek brez DDV in ne to, kaj sem jaz plačal.
Na računu je tudi IOSS številka, preko katere se vrjeno vidi, da je bil DDV plačan in še kak drugi podatek.
No, pač zahtevaš vračilo od tistega, ki ti je izdal račun.

IOSS na paketu nima veze, važno je, da je poslan elektronsko, kar pa v tvojem primeru ni bil.

Pa to se ne bi smelo dogajat.
Država lepo 2x dobi plačano, a če si ti državi dolžen samo 1€ te že preganjajo...

DRŽAVA NE DOBI PLAČANO!!!!!!!

ebay pravi, da je plačal DDV, pa ga ni. Čisto enostavno je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

darkolord je izjavil:

DRŽAVA NE DOBI PLAČANO!!!!!!!

ebay pravi, da je plačal DDV, pa ga ni. Čisto enostavno je.

Dvomim da ga ne dobi, vrjetno si eBay ne more privoščiti, da ne bi plačal davka, ali pač?
Poleg tega izda tudi račun na katerem je IOSS številka.

OutOfTheBox ::

Sicer se gre za Aliexpress ampak verjetno je za Ebay zadeva podobna - kontaktiraš Aliexpress, Ebay

If the post office asks me to pay tax (VAT) again when I receive the goods, how should I get the tax back?
1. Please ask the post office for the invoice of tax collection, and take a photo of the documents (invoice and payment receipt) with the package (the order number needs to be clearly visible)

2. Enter Chatbot from the Help Center page. Enter TCA, (Tax Charged Again) and provide the corresponding documents;

3. We will process it within 48 hours and reply you to your request via email.

Klik

Zgodovina sprememb…

Problem je tudi, da na eBayu lahko samo prodajalca direkto kontaktiram (kar sem pa že storil, vendar brez odgovora), eBay pa nima nobenega kontaktnega emaila.

Odpri Ebay dispute...

UFOking je izjavil:

Dvomim da ga ne dobi, vrjetno si eBay ne more privoščiti, da ne bi plačal davka, ali pač?
Poleg tega izda tudi račun na katerem je IOSS številka.
Seveda si lahko privoščijo in točno to počnejo. Večinoma sicer zaradi šlamparije in ne namenoma. Če ni pravilno obračunan, ga pač mora plačati uvoznik (kupec).

Računi, ki jih izdajajo, so izdani v tretjih državah in EU nima nobene kontrole ali vzvoda, da preverja pravilnost ameriških ali kitajskih računov. eBay USA ti lahko za 1 EUR izdelek na račun napiše 5000 EUR DDV, pa to nima nobene veze s tem, kar so dejansko plačali FURS-u.

IOSS številka je pa samo številka prodajalca oz. posrednika. Na vseh računih je enaka.

Sem našel na eBayu sedaj povezavo, kjer lahko pošlješ dokumente, če je bilo treba kaj dodatno plačati.
Sem poslal račun od pošte in sporočim, ko izvem kaj novega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UFOking ()

Lahko pošeraš link oz., če je za zidom tvojega up. imena, pot do tja?

FoxKnox ::

Glejte, naša pošta dosledno upošteva evropsko uredbo o plačevanju ddv pri nakupih preko spleta v državah izven Eu. Vsaka pošilka mora biti elektronsko najavljena na posebnem spletnem obrazcu na katerem je tudi navedena IOSS številka prodajalca . Če tega podatka Pošta nima, sama obtačuna ddv in izvede uvozni postopek , ki ga plača kupec ob dostavi.
Ebay nima nič s tem, oni le odtegnejo ddv, ostalo je na prodajalcih, ki pač ne poznajo davčnih uredb za vse države na svetu in vsem pošiljajo po istem načinu.
Aliekspres je to rešil s svojim logističnim podjetjem, ki ima svoje uvozne deklarante v EU, v Nl, Ge in Hu, ki namesto nacionalnih pošt uredijo uvozne postopkeza Evropo. Koliko se pa v resnici steče plačanega ddv v posamezne države je pa druga zgodba

tony1 je izjavil:

Lahko pošeraš link oz., če je za zidom tvojega up. imena, pot do tja?

https://ocsnext.ebay.de/ocs/mudcwf?dept...

OK, od eBaya sem dobil odgovor (je pa v nemščini, ker se kupil na eBay.de):

Hallo UFOking,

Vielen Dank, dass Sie sich bezüglich der Zahlung der Mehrwertsteuer für die Bestellung Nr. xx-xxxxx-xxxxx an den eBay-Kundendienst gewandt haben.
Mein Name ist Manoj und ich freue mich, Ihnen heute zu helfen.
Vielen Dank für Ihre Bemühungen, die Dokumente im Voraus zu teilen, um die Mehrwertsteuerrückerstattung zu beantragen.
Ihren Angaben zufolge sind Sie besorgt, dass bei der Abholung des Artikels erneut Mehrwertsteuer berechnet wird.
Ich bedauere die Unannehmlichkeiten, mit denen Sie bei dieser Transaktion konfrontiert waren.
Wir verpflichten uns gegenüber Käufern, ihnen bei der Beantragung der Mehrwertsteuerrückerstattung zu helfen.

Wir bitten Sie, Folgendes anzubieten, damit wir Sie bei der Geltendmachung der Mehrwertsteuer unterstützen können:
1. Nachweis oder Zustellung (Sendungsbestätigung der Post) bzw
2. Foto des Pakets, das Sie erhalten haben
(Wir empfehlen immer, ein Foto des gelieferten Pakets für unerwünschte Situationen zu machen.

Es kann auch bei Streitigkeiten wie beschädigten oder anderen Artikeln mit korrektem Namen helfen).

UFOking, die Verfolgung der Transaktion deutet darauf hin, dass das Paket unterwegs ist.
Die zuletzt am 27. Oktober 2022 aktualisierten Sendungsverfolgungsdetails zeigen, dass sich der Artikel zur Inspektion befindet.
Hier ist der Tracking-Link zu Ihrer Information: https://parcelsapp.com/en/tracking/RGxx.... Dies schränkt uns ein, den Rückerstattungsprozess zu starten.

Daher möchte ich Sie bitten, die oben angeforderten Informationen zu senden. Damit wir die Lieferung des Artikels zusammen mit den Mehrwertsteuerdokumenten validieren und den Rückerstattungsprozess einleiten können.

Sie können uns den Liefernachweis unter folgendem Link zusenden:-

https://ocsnext.ebay.com/ocs/mudcwf?dep...

Wir freuen uns darauf, die Belege für uns zu überprüfen und den Rückerstattungsprozess zu verfolgen.
Vielen Dank, dass Sie sich für eBay entschieden haben!

Grüße,
Manoj

eBay-Kundendienst

No očitno morem dokument ponovno poslati skupaj s sliko pošiljke ko jo dejansko prejmem, da lahko zadevo sprocesirajo.

Sem pa danas dobil odgovor od prodajalca, da je bila kao napaka in mi je preko eBaya naredil delni Refund in to za večji znesek, ki sem ga jaz plačal za celoten uvozni postopek, kljub temu, da sem mu poslal račun na katerem je bil točen znesek. Čudno, ampak se ne bom pritoževal :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UFOking ()

A pol ni bla grda lopovska carina kriva ... :)

darkolord je izjavil:

A pol ni bla grda lopovska carina kriva ... :)

Mogoče res ne, ampak še vedno pa nisem 100%.
Ampak lopovska pa še vseeno je, pa ne zaradi tega primera ampak veliko drugih...

OP, včeraj sem doživel enak problem z Ebay pošiljko iz tujine, prispela je na slovensko pisarno Fedexa. Ker sem jih opozoril, naj upoštevajo že plačan DDV so bili dovolj fer, da so povedali, da naj zatežim prodajalcu in naj ta pove svojo IOSS številko.

Nato sem v Purchase history -> Order details na dnu strani v razdelku Other actions
našel mali link: View tax invoice, kjer je na dolgo in široko razloženo, kako je bil obračunan DDV, na dnu je tudi IOSS. Obračun sem poslal Fedexu, in sporočim, kaj bo ratalo.

jan_g ::

Ja, to se žal dogaja. In važno je, od kje je bilo poslano. Primer: kupiš prek amazon.de in ti seveda obračunajo DDV, paket pa potem poslan iz UK. Naša pošta bo veselo dala v carinski postopek, kar je logično, saj paket izvira izven EU. Ni pa logično, da še enkrat v tem postopku obračunajo DDV. Meni so obrazložili, da manjka neka dokumentacija/elektronski obrazec, saj v sistemu ni razvidno kdo in če je plačal davek. Naj bi bila napaka tistega, ki paket pošilja. Zdaj ne vem, kje je kratek stik. Morda na relaciji amazon.de < > prodajalec v UK. Potem moraš pač terjati razliko od spletne prodajalne, v tem primeru Amazona. Nepotrebno dodatno delo, kajti davek JE bil plačan, da ne bo pomote - nemškemu Amazonu (en zgoraj je trdil, da davek ni plačan). Vsaj za subjekte znotraj EU, ki DDV zaračunajo, bi morala biti neka avtomatika, ne pa da se kupci po celotni Evropi ubadamo s tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jan_g ()

Dr_M ::

Nasa ciganska posta ne jebe, placal bos kolikor oni hocejo. Sem se ze nekajkrat pregovarjal z njimi, potem pa enostavno napisal, da naj me nehajo nadlegovat, ker so navadni cigani. Zal pri nas ni mozna skupinska tozba, tko da ne bos nic dosegel. Placas ali zavrnes posiljko.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

Kaj bluziš?

DDV je treba plačati Sloveniji (ali vsaj v EU). Če tega Amazon ali Kitajc ali kdorkoli NE naredi, ga bo plačal uvoznik (prejemnik).

Če ti nekdo DDV zaračuna, pa potem tega podatka ne pošlje v pravilni obliki, je krivda 100% na njemu.

Zgodovina sprememb…

Phantomeye ::

jst sm dobil od pošte slovenije, da moram plačat ddv na nekaj. sem rekel, da sem plačal.

DDV-ja potem nisem plačal (še enkrat). Sem pa potem fasal "stroške postopka" meh.

Mare2 ::

Phantomeye je izjavil:

jst sm dobil od pošte slovenije, da moram plačat ddv na nekaj. sem rekel, da sem plačal.

DDV-ja potem nisem plačal (še enkrat). Sem pa potem fasal "stroške postopka" meh.

To je itak poceni.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Kaj kupiti
55511005647 (1691) predi
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15527095 (2926) fikus_
»

DDV eBay 2x?

151784 (1462) darkolord
»

Nakup iz UK Ebay

142282 (1644) rs1975

Več podobnih tem