Forum » Mobilne tehnologije » VoLTE in OnePlus telefoni
VoLTE in OnePlus telefoni
damjankov ::
Pozdravljeni, vidim da ima A1 v ponudbi tudi OP telefone (Nord 2), posledicno bi pricakoval, da podpirajo klicanje prek 4G.
Tudi sam imam ta telefon, kupljen na nemskem Amazonu. Po updatu na Oxygen 12.1 (A12), so nastavitve za omogocitev VoLTE izginile (na Oxygen 11 je bilo to mozno vklopiti po "ovinkih", brez root-a). Je komu uspelo aktivirati VoLTE na A1/Telekom omrezju za telefone OP? Sam sem narocnik na A1 MiniMio, na njihovi strani je storitev VoLTE aktivirana, 5G dela BP, VoLTE pa ne..
Hvala & lp!
Tudi sam imam ta telefon, kupljen na nemskem Amazonu. Po updatu na Oxygen 12.1 (A12), so nastavitve za omogocitev VoLTE izginile (na Oxygen 11 je bilo to mozno vklopiti po "ovinkih", brez root-a). Je komu uspelo aktivirati VoLTE na A1/Telekom omrezju za telefone OP? Sam sem narocnik na A1 MiniMio, na njihovi strani je storitev VoLTE aktivirana, 5G dela BP, VoLTE pa ne..
Hvala & lp!
Frgazor ::
Imam nord 2 (A12 c.10 - zadnja verzija) na bobu in volte dela normalno. Po zadnjem updatu se pokaže tudi znak za volte med ikonami.
Glede na to, koliko hroščev ima nord 2, je čisto možno, da si pač naletel na hrošča. Ta telefon je praktično neuporaben.
Mi je pa zanimivo slišat, da na temu telefonu dejansko dela 5g. Očitno bi moral imet na bobu vklopljeno 5g opcijo.
Glede na to, koliko hroščev ima nord 2, je čisto možno, da si pač naletel na hrošča. Ta telefon je praktično neuporaben.
Mi je pa zanimivo slišat, da na temu telefonu dejansko dela 5g. Očitno bi moral imet na bobu vklopljeno 5g opcijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frgazor ()
BOCo. ::
Imam nord 2 (A12 c.10 - zadnja verzija) na bobu in volte dela normalno. Po zadnjem updatu se pokaže tudi znak za volte med ikonami.
Imam Nord (1) in 5G na bobu deluje popolnoma brez težav (pač hitrosti do 50/10). Ta mesec sem za test aktiviral možnost bob 5G, ki ti hitrosti poviša do 450/100. Ne dosegam ravno maksimuma, vendar se zadeva približa obljubljeni hitrosti.
Me pa zanima, kdaj bo bob zvišal hitrosti na 150/50 oz. 1000/200 (za doplačilo), kot ima to HoT.
čakaj... ti lahko izbereš 5g omrežje tudi če nimaš aktivirane opcije bob 5g?
jaz je nimam aktivirane, pa tudi 5g omrežja ne morem izbrat, samo 4g/3g/2g.
damjankov ::
Zanimivo.. Pa imas vidne nastavitve za VoLTE v settings? Jaz nimam, mozno da je kak bug. Ti je vse delalo tudi pred C10 updatom? Predvidevam, da ce dela na Bobu mora tudi na A1 narocniskih paketih in obratno.
5G mi dela normalno, za A1 MiniMio ni omejitev hitrosti, test pokaze tudi do 800/100.
čakaj... ti lahko izbereš 5g omrežje tudi če nimaš aktivirane opcije bob 5g?
Tako je. Primer iz drugega telefona, ki tudi podpira 5G. Opcija bob 5G na tej številki ni vključena.
dostop do 5G omrežja je brezplačen na vseh naročniških in predplačniških pogovornih paketih bob. omogočena je hitrost prenosa podatkov do 50/10 Mbit/s. za še višje hitrosti pa predlagamo vklop bob 5G opcije.
quadro933 ::
Jst mam Samsung A52s, pa tudi pri A1 ni bilo Volte, sedaj sem pa par dni na Telekomu, pa Volte dela. Pač pri A1 ni podpore za nekatere telefone...
Zanimivo.. Pa imas vidne nastavitve za VoLTE v settings? Jaz nimam, mozno da je kak bug. Ti je vse delalo tudi pred C10 updatom? Predvidevam, da ce dela na Bobu mora tudi na A1 narocniskih paketih in obratno.
5G mi dela normalno, za A1 MiniMio ni omejitev hitrosti, test pokaze tudi do 800/100.
Da, imam vidne nastavitve za volte v settingih in imel sem jih tudi na A11. In dejansko tudi dela dobro. Ne verjamem, da je tehnično kakšna razlika med bobom in "pravim" A1...
Za 5g mi pa tudi slučajno ni jasno zakaj mi ne pokaže niti možnosti. Definitivno sem na območju 5g signala.
Tako je. Primer iz drugega telefona, ki tudi podpira 5G. Opcija bob 5G na tej številki ni vključena.
jočem... jaz vidim samo tole
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frgazor ()
Nimam možnosti 5g/4g/3g/2g ampak samo 4g/3g/2g.
Volte storitev sem si moral vklopit (kontaktirat bob). Opcija v nastavitvah pa je bila vidna ves čas.
Volte storitev sem si moral vklopit (kontaktirat bob). Opcija v nastavitvah pa je bila vidna ves čas.
strom_15 ::
Jst mam Samsung A52s, pa tudi pri A1 ni bilo Volte, sedaj sem pa par dni na Telekomu, pa Volte dela. Pač pri A1 ni podpore za nekatere telefone...
Jaz imam enak telefon pri A1 in mi dela VoLTE. Če hočeš, da ti telefon dela na VoLTE se oglasiš v eno izmed poslovalnic in ti vklopijo VoLTE (potme pa na telefonu to le v meniju označiš in ti dela. Nočejo vsem vklopiti VoLTE, ker so imeli težave nekateri uporabniki z VoLTE pri znamki Xiaomi. Delajo skoraj vsi Samusng telefoni (novejši).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 110614 (1591) | kixs |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34758 (2931) | sinalko |
» | A1 -voLTE certifikatiOddelek: Mobilne tehnologije | 5235 (1465) | Thomy |
» | Telekom ugaša 3G (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14063 (4041) | V-i-p |