Forum » Loža » menjava strehe
menjava strehe

Telbanc ::
Dvokapnica v Ajdovščini 170 m2 16.000 eur, podiranje do tramov, rušenje 1x dimnika, deskanje, folija, vzdolžne , prečne letve, korec Giriške, obrobe, žlebovi 2 x 15m, stirodr 3 cm po napušču. Vse OK dokler ni prišlo do izvedbe detajlov, pol pa samo še katastrofa od izvedbe. Na eni strani je še manjkala kritina in folija je že na parih mestih po 1 dnevu dežja spuščala in na podstrešju so bile luže. Krovec pa reče, da pol bo itak OK ko bo gor streha. Prekrivanje folije v slemenu pa samo 5 - 7 cm al pa še to ne. Malo polepljeno s trakom. Na vzdolžnih stikih folije pa na nekaterih delih tesnilni trak tudi ne drži, ker so pozabili zlepiti oz. osdtraniti folijo tesnilnega traka. Sedaj tega tudi ne moreš zlepiti več ker ne prideš zraven. Pri betonskem odkapu višine 12 so nalepili stirodur kot sem zahteval, da lahko potem fasader zaključi z odkapnim profilo. Vse lepo in prav samo stirodur so nalepili še do višine prečnih letev in mi s tem naredili bazen. Ko sem jih vprašal kam bo šel kondenz s folije oziroma kam bo šla voda, če odtrga par korcev so rekli da se to ne bo zgodilo in itak imam 10 let garancije. Ukazal sem jin sneti žleb in porezat stirodur do betonske plošče, da bo imela voda kam odtekat. Še sreča, ker je bil naslednji dan dež in je imela kam it. Sedaj je pri odkapu nastal problem, ker je folija prekratka in ni zaključena pri stirodurju. Mojstri so kar pod njo malo improvizirali in *priklamfali* s sponkami še 20 cm trak folije in to je za njih rešena situacija. To je samo delček vseh napak in jih je pa za roman napisat. Se je pa krovec strinjal, da podre vse do desk in začne z novo folijo..... Ker mu ne zaupam niti pod razno več sploh pa teh detajlov s folijo in odkapom, me zanima kako so vam rešili to in tudi pri stranskih obrobah, kjer imam tudi nalepljen 3 cm stirodur: slike mojih mojstrov na linku: https://e.pcloud.link/publink/show?code...
Folija, te kitajske folije so en velik nateg. Po 20 letih vidim pr ,meni že razpada, da jo na nekaterih mestih več ni.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Utk ::
Madona. In pol smo mi šalabajzarji, ker delamo sami...takih neumnosti sigurno ne bi naredil nihče, ki dela sebi. Ker tu pa res ni treba kaj dost znat. Mislim glede te folije, da je položena tako, da ne pušča in da ima voda kam it. Ampak normalno, nekdo, ki je še prejšni teden pasel ovce v šipteraj, danes je pa strokovnjak krovec, ne zna niti tolk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

starfotr ::
Če ti delaš prvič in edinkrat si tudi šalabajzerski Janez. Pač nisi Fatime iz Kosova, si pa Janez.

nejc_nejc ::
Kot je rekel Utk, folija je ok. Če pa ni še strehe, pa skoraj normalno, da pri preklopih zamaka. Med dilam imaš spranhe ok. Mene noti una razklana dilca, ki je pokazatelj pristopa.
To ni res.
Če ti delaš prvič in edinkrat si tudi šalabajzerski Janez. Pač nisi Fatime iz Kosova, si pa Janez.
To ni res.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()

Prvič menda ne greš delat kot "mojster", ampak kot vajenec. Če po petih strehah ne vidiš kako se kaj naredi, potem ne boš nikoli.
Nekateri grejo pa očitno prvič delat kot top shit mojstri za denar.
Jaz sebi naredim marsikaj, vse praktično, ampak sem pa daleč od tega, da bi šel okoli to delat za denar. Če bi bila taka situacija, bi šel vseeno za par mesecev nekomu za vajenca.
Nisem reku da je ok. Če folija brez strehe pušča, potem brez veze da imaš folijo. Na koncu strehe pa tudi normalno da voda nekam mora it. In ne pod fasado.
Nekateri grejo pa očitno prvič delat kot top shit mojstri za denar.
Jaz sebi naredim marsikaj, vse praktično, ampak sem pa daleč od tega, da bi šel okoli to delat za denar. Če bi bila taka situacija, bi šel vseeno za par mesecev nekomu za vajenca.
Kot je rekel Utk, folija je ok. Če pa ni še strehe, pa skoraj normalno, da pri preklopih zamaka.
Nisem reku da je ok. Če folija brez strehe pušča, potem brez veze da imaš folijo. Na koncu strehe pa tudi normalno da voda nekam mora it. In ne pod fasado.
Zgodovina sprememb…

Mislim glede te folije, da je položena tako, da ne pušča in da ima voda kam it.
Sory, voda gre kamor mora, pušca pa na odprti fronti, na preklopih in še to mora močno padat.

Pa kako bi na preklopih puščala? Menda ni bedaka na svetu, ki bi folijo položil da je preklop navpično proti dol in ne vodoravno. Folijo dobiš v roli, tako dolge strehe ni da ne bi prišel z njo čez.
Kako bi tu lahk puščalo na preklopih? Sej ne gre voda gor po strehi.
Kako bi tu lahk puščalo na preklopih? Sej ne gre voda gor po strehi.
Zgodovina sprememb…

Če je preklop majhen v cm ter folija nezategnjena, ob pravem kotu padanja dežja lepo notri teče.

Ja, če ti delajo drugi, in je glavno da se špara, čas in denar, potem je vse možno. Ne moreš pa temu rečt da je prav narjeno.
Čeprav imaš tu folk, ki je sveto prepričan, da prav je narejeno samo ko je narejeno za visoko ceno...
Čeprav imaš tu folk, ki je sveto prepričan, da prav je narejeno samo ko je narejeno za visoko ceno...

Furbo ::
Če je preklop majhen v cm ter folija nezategnjena, ob pravem kotu padanja dežja lepo notri teče.
Prekrivati se mora tam nekje 15cm, saj so črte gor narisane.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Seveda. Pa se zategnjene nima. Vrstni red je pa Ok.
Saj mu bodo zamenjali.
Bo pac kot narocnik prisoten.
Saj mu bodo zamenjali.
Bo pac kot narocnik prisoten.

fikus_ ::
Folija ima narisane crte za preklop in verjetno navodilo za montažo na embalaži,
Iveri o rezanja morajo počistiti s folije.
Iveri o rezanja morajo počistiti s folije.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

streško ::
Prosim naj komentira tisti, ki je vsaj slike pogledal! Ni to novogradnja ampak adaptacija iz leta 1978 in napušča je 60cm in žleb ni skrit! Da se razumemo, sem naredil že dve strehi in povedal tudi "krovcem" ko so se začele pojavljat napake. Sem mislu, da jih bo to streznilo, da je treba to naredit kot je treba, ker zleda da nisem stara mama, ki ne bo šla na streho pogledat. Pol ga pa še slišiš "majstora" ko misli da ga ne slišiš v hišo (pusti ti njega on je "pametan" ti samo izradi , ništa se neče vidjeti" - POL MI JE PA PANCARKO VEN VRGLO....... Zdaj je pa leto 2025 in nabrat toliko ljudi za udarno brigado pa tut če jih plačaš, da ti na hitro pomagajo prekriti v lastni režiji ob službi in vseh obveznostih je pa kar zajeban tajming. Hiša je adaptacija iz 1978 in ne novogradnja, napušča je 60 cm in žleb ni skrit! Sploh ni problem pravilno položit folijo in jo 20cm čez dat po PS-u, ampak moje vprašanje je bilo KAKO PRAVILNO IZVESTI ZAKLJUČEK NA KONCU PRI ODKAPU - STIRIDURJU - FOLIJO PRILEPIT NA STIRODUR? MOGOČE ŠE ZAVIHAT PO STIRODURJI NAVPIČNO 2 CM?. Sam sem že simuliral z materjali, vezivi itd. kako bi to naredil, mogoče se je pa že kdo srečal s tem primerom in ne bom zdaj še jaz odkrival tople vode. Prosim odgovarjajte samo tisti, ki se v streho na burji res razumete.

Prosim naj komentira tisti, ki je vsaj slike pogledal! Ni to novogradnja ampak adaptacija iz leta 1978 in napušča je 60cm in žleb ni skrit! Da se razumemo, sem naredil že dve strehi in povedal tudi "krovcem" ko so se začele pojavljat napake. Sem mislu, da jih bo to streznilo, da je treba to naredit kot je treba, ker zleda da nisem stara mama, ki ne bo šla na streho pogledat. Pol ga pa še slišiš "majstora" ko misli da ga ne slišiš v hišo (pusti ti njega on je "pametan" ti samo izradi , ništa se neče vidjeti" - POL MI JE PA PANCARKO VEN VRGLO....... Zdaj je pa leto 2025 in nabrat toliko ljudi za udarno brigado pa tut če jih plačaš, da ti na hitro pomagajo prekriti v lastni režiji ob službi in vseh obveznostih je pa kar zajeban tajming. Hiša je adaptacija iz 1978 in ne novogradnja, napušča je 60 cm in žleb ni skrit! Sploh ni problem pravilno položit folijo in jo 20cm čez dat po PS-u, ampak moje vprašanje je bilo KAKO PRAVILNO IZVESTI ZAKLJUČEK NA KONCU PRI ODKAPU - STIRIDURJU - FOLIJO PRILEPIT NA STIRODUR? MOGOČE ŠE ZAVIHAT PO STIRODURJU NAVPIČNO 2 CM?. Sam sem že simuliral z materjali, vezivi itd. kako bi to naredil, mogoče se je pa že kdo srečal s tem primerom in ne bom zdaj še jaz odkrival tople vode. Prosim odgovarjajte samo tisti, ki se v streho na burji res razumete.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

Dvokapnica v Ajdovščini 170 m2 16.000 eur, podiranje do tramov, rušenje 1x dimnika, deskanje, folija, vzdolžne , prečne letve, korec Giriške, obrobe, žlebovi 2 x 15m, stirodr 3 cm po napušču. Vse OK dokler ni prišlo do izvedbe detajlov, pol pa samo še katastrofa od izvedbe. Na eni strani je še manjkala kritina in folija je že na parih mestih po 1 dnevu dežja spuščala in na podstrešju so bile luže. Krovec pa reče, da pol bo itak OK ko bo gor streha. Prekrivanje folije v slemenu pa samo 5 - 7 cm al pa še to ne. Malo polepljeno s trakom. Na vzdolžnih stikih folije pa na nekaterih delih tesnilni trak tudi ne drži, ker so pozabili zlepiti oz. osdtraniti folijo tesnilnega traka. Sedaj tega tudi ne moreš zlepiti več ker ne prideš zraven. Pri betonskem odkapu višine 12 so nalepili stirodur kot sem zahteval, da lahko potem fasader zaključi z odkapnim profilo. Vse lepo in prav samo stirodur so nalepili še do višine prečnih letev in mi s tem naredili bazen. Ko sem jih vprašal kam bo šel kondenz s folije oziroma kam bo šla voda, če odtrga par korcev so rekli da se to ne bo zgodilo in itak imam 10 let garancije. Ukazal sem jin sneti žleb in porezat stirodur do betonske plošče, da bo imela voda kam odtekat. Še sreča, ker je bil naslednji dan dež in je imela kam it. Sedaj je pri odkapu nastal problem, ker je folija prekratka in ni zaključena pri stirodurju. Mojstri so kar pod njo malo improvizirali in *priklamfali* s sponkami še 20 cm trak folije in to je za njih rešena situacija. To je samo delček vseh napak in jih je pa za roman napisat. Se je pa krovec strinjal, da podre vse do desk in začne z novo folijo..... Ker mu ne zaupam niti pod razno več sploh pa teh detajlov s folijo in odkapom, me zanima kako so vam rešili to in tudi pri stranskih obrobah, kjer imam tudi nalepljen 3 cm stirodur: slike mojih mojstrov na linku: https://e.pcloud.link/publink/show?code...
Folija, te kitajske folije so en velik nateg. Po 20 letih vidim pr ,meni že razpada, da jo na nekaterih mestih več ni.
Se to nanaša na to dotično od Apije?

simone ::
Hišo smo renovirali z novo streho se pravi vse kar pride zraven,menjava zunanjih špir, deskanje,folija,zračni most,kritina ter tudi dodali nadstrešek ki se drži hiše.Dali smo tudi nove obrobe in pri eni obrobi nisem zadovoljen kako izgleda, od daleč se pri svetlobi vidi kot ena udrtina zraven vijaka kjer je privijačena.Prav tako smo dali tudi en nov žleb ki je prav tako malo povit ko so ga montirali.Mi lahko daste mnenje če se splača to reklamirat (da ne bom izpadel tolk pedanten) ker mene osebno to malo moti ker je vse novo to pa malo kvari izgled.Hvala vam za vaše mnenje.Bi priložil slike pa ne morem naložit..

fikus_ ::
Prilepi kaksno sliko.
Za zleb je pomemben naklon, ni enaka razdalja med streho in celotno dolžino žleba.
Za zleb je pomemben naklon, ni enaka razdalja med streho in celotno dolžino žleba.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

alekskac ::
Je grdo, ja. Udrtinca na obrobni pločevini je načeloma kozmetična napaka. Verjetno jo ne bo videl nihče razen Simone-ja. Povit žleb je pa šlamparija, nekaj s klukami ni v redu. Vodo bo najbrž vseeno odvedel, ampak če je povito v sveder, vprašanje kako je potem z celotnim naklonom žleba. Malo pa bi lah špengler vseeno pazil, saj najbrž ni zastojn delal. Tistih par kljuk kjer striže naj popravi, saj to pa tud ni za tri dni dela ... Pa ne špenglerju pit dajat, dokler ni zaključil žleba.
* da bo vodo odvedlo, (če je malo povito) vem iz svoje strehe. Pri nas je enkrat sneg tko čudno zdrsnil da se je ujel za žleb, in je na kocu povilo zadnje dve kljuke. Nisem potem lazil popravljat, se bo urihtalo ko se bo menjal žleb. Je pa že 10 let mal povito, pa še deluje.
* da bo vodo odvedlo, (če je malo povito) vem iz svoje strehe. Pri nas je enkrat sneg tko čudno zdrsnil da se je ujel za žleb, in je na kocu povilo zadnje dve kljuke. Nisem potem lazil popravljat, se bo urihtalo ko se bo menjal žleb. Je pa že 10 let mal povito, pa še deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()

enemon ::
V zadnjem neurju mi je prerešetalo streho na vikendu na Gorickem. Za 160 m2 strehe, sem dobil predračun v višini 10.000 EUR. Vključuje, da zmečejo dol stare cegle, montirajo trapezno kovinsko kritino T40, snegolove, dimniške obrobe in hkrati potegnejo 40 metrov žleba. Material je 4k, delo 6k. Ali se vam zdi to precenjeno? Je pa res, da je zdaj ogromno povpraševanja tu.

Telbanc ::
Če dobiš cegle iste dimenzije, jih nabaviš in zamenjaš sam. Drgač če maš keš to ni dost, če je to končna cena.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

fur80 ::
V zadnjem neurju mi je prerešetalo streho na vikendu na Gorickem. Za 160 m2 strehe, sem dobil predračun v višini 10.000 EUR. Vključuje, da zmečejo dol stare cegle, montirajo trapezno kovinsko kritino T40, snegolove, dimniške obrobe in hkrati potegnejo 40 metrov žleba. Material je 4k, delo 6k. Ali se vam zdi to precenjeno? Je pa res, da je zdaj ogromno povpraševanja tu.
Niti ni veliko, edino tako od oka bi rekel, da je ravno obratno, material 6k in delo 4k. ;)

Če dobiš cegle iste dimenzije, jih nabaviš in zamenjaš sam. Drgač če maš keš to ni dost, če je to končna cena.
Je itak streha bila cela že tako za zamenjat, zdaj je samo pospešilo vse to.
Niti ni veliko, edino tako od oka bi rekel, da je ravno obratno, material 6k in delo 4k. ;)
Na materialu je dost popusta, na delu pa je zgleda mal na gor zaokrožil potem. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()

aerie ::
Zavarovalnica ti je že ocenila škodo?

Zavarovalnica ti je že ocenila škodo?
Kritina je bila že v osnovi v tako slabem stanju, da po mojem niti zavarovati ne bi mogel. Bom pa zdaj takoj po menjavi uredil zavarovanje.

Dionis ::
Meni se zdi to kar precej. Oče je ravno izbral krovca. Ima 250m2 strehe, sicer klasične dvokapnice. Pride v poštev še deskanje + folija + nove letve, žlebovi, snegolov pločevinasta obroba, ter obleči en dimnik. Kritina je Bramac (torej mal dražji betonski strešnik). Cena 15200EUR. Toliko za občutek. Edino če imaš ti kakšen drag glinen strešnik.
Je pa verjetno zdaj tudi malenkost dražje, ker vsi nujno čimprej potrebujejo krovca, tako da po moje lahko upoštevaš tudi ta faktor. Pa rečemo da je morda sprejemljivo :).
Je pa verjetno zdaj tudi malenkost dražje, ker vsi nujno čimprej potrebujejo krovca, tako da po moje lahko upoštevaš tudi ta faktor. Pa rečemo da je morda sprejemljivo :).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dionis ()

Meni se zdi to kar precej. Oče je ravno izbral krovca. Ima 250m2 strehe, sicer klasične dvokapnice. Pride v poštev še deskanje + folija + nove letve, žlebovi, snegolov pločevinasta obroba, ter obleči en dimnik. Kritina je Bramac (torej mal dražji betonski strešnik). Cena 15200EUR. Toliko za občutek. Edino če imaš ti kakšen drag glinen strešnik.
Povej potem koliko bo, ko bo vse končano. Če je že nareto in je cena taka potem vsaka čast. Jaz sem iz 12500EUR prišel nato na 18000EUR na koncu za 200m2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Dionis ::
Vem, da zagotovo ne bo odstopala več kot par 100EUR, ker smo že imeli izkušnje s tem krovcem pri meni.
Mislim, težko sodim samo iz tvojega komentarja, zakaj je toliko narasla cena. Jaz sicer vem, kaj sodi pri menjavi strehe in sem natančno specificiral, da mi po sklopih razčleni ponudbo (da sem lahko tudi primerjal z ostalimi ponudniki). A ste še vmes kaj dodali že po narejeni ponudbi? Je bil del osnovne konstrukcije gnil in ste morali tudi to zamenjati in niste računali/pričakovali tega dela?
Pri meni, kar je dodal je 150EUR, ker se je uštel pri foliji. Torej, ker je bila pri meni precejkrat prelompljena streha (žlote...), je bilo potrebno folijo potegniti dovolj čez (torej za predstavo, za trikotnik folije je bilo treba čez potegniti). In to sem razumel, da ko smo računali samo golo kvadraturo, da je tukaj mal več.
Mislim, težko sodim samo iz tvojega komentarja, zakaj je toliko narasla cena. Jaz sicer vem, kaj sodi pri menjavi strehe in sem natančno specificiral, da mi po sklopih razčleni ponudbo (da sem lahko tudi primerjal z ostalimi ponudniki). A ste še vmes kaj dodali že po narejeni ponudbi? Je bil del osnovne konstrukcije gnil in ste morali tudi to zamenjati in niste računali/pričakovali tega dela?
Pri meni, kar je dodal je 150EUR, ker se je uštel pri foliji. Torej, ker je bila pri meni precejkrat prelompljena streha (žlote...), je bilo potrebno folijo potegniti dovolj čez (torej za predstavo, za trikotnik folije je bilo treba čez potegniti). In to sem razumel, da ko smo računali samo golo kvadraturo, da je tukaj mal več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dionis ()

Vem, da zagotovo ne bo odstopala več kot par 100EUR, ker smo že imeli izkušnje s tem krovcem pri meni.
Pri meni je odprl streho pa so je bila ena lega zanič in nekaj špirovcev, potem je rekel, da je izolacija zanič, potem, da je to dodatno delo in da mora odstranit, potem nekaj z plehi, nato še z žlebi, dimnikom in je šlo še 6000EUR z materialom in delom. ;)
V glavnem lepo je, če imaš enega preverjenega in takega, ki gre prej na streho in pregleda zadeve in potem naredi predračun. :D tako odspodaj je bolj težko. Pač izkušnja za v prihodnje in za druge. Naredil je pa super, to pa moram priznati, samo ti predračuni so bilj tako tako, eden mi je dal predračun in dal 22% davek, čeprav on plača 9,5% davka, že tukaj bi si dal 3000EUR v žep! :D Tale glede davka je res nategunska od krovcev, tako da preverite prej! :D
Zgodovina sprememb…

kixs ::
Pri meni je bila razlika med ponudbo in placano ceno 250€. Pa se to samo zato, ker sem dodano zelel, da oblece dimnik.
Logicno je, da ti prej pogleda in pravilno oceni.
Logicno je, da ti prej pogleda in pravilno oceni.

Krovca sem vprašal, zakaj mi računa 22% DDV na material, ker bi naj bil kolikor vem 9,5%? Pravi, da zato ker je normiranec in ni davčni zavezanec?

Pravi, da dela na Merkurjevih projektih? A Merkur dejansko ima kakšne projekte ali ti samo zrihta izvajalca?
Glede na številko predračuna sem njegova peta stranka letos :D
Glede na številko predračuna sem njegova peta stranka letos :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()

Kako ste preverili, če je streha v redu po zaključenih delih, ste poklicali kakšnega strokovnjaka, da pogleda? Ali ste potem še kakšnega drugega izvajalca poklicali, da pregleda?

Pri novogradni je to nadzorni, itak je moral prit pogledat ključne elemente vgradnje, na koncu bo prevzel še končano streho. Pri obnovi streh smo omejeni na lastno presojo, morebit kakšen prijatelj (več oči prej kako napako najde). Drugega krovca boš težko dobil da pride gledat, razen za predračun popravila, če je šlo kaj res močno narobe. Po samem zaklučku prekritja strehe jaz, kot laik, lahko najdem načeloma sam kozmetične napake. Za preverit pravilnost vgradnje moraš bit pa kar stalno zraven, in vedet moraš pravilni način izvedbe. Problem je dobit drugega krovca samo za pregled, kjer majo velik dela. Oglasil se bo zvečer ob mraku, nazajgrede od tam, kjer dela naročilo. Če sploh ima čas.
Zgodovina sprememb…

feryz ::
Drži vodu dok majstori ne odu, pravijo.
Jaz sem vse, kar jih je okrog mene oz. v povezavi z mano, naredil sam in sam prekontroliral.
In ni reklamacij.
Jaz sem vse, kar jih je okrog mene oz. v povezavi z mano, naredil sam in sam prekontroliral.
In ni reklamacij.

Ja, ne rečem da nimaš prav ... Ampak potem se moraš spoznat na miljon reči (pa ne samo neki površno), in če bi si rad to še sam naredu, moraš bit še fizično dovolj dober. Jaz se lotim kakega popravila (zamenjat srešnik, recimo), cele strehe pa sam ne bi šel menjat. Tu je miljon enih zvijač in pravil, bi mi zlahka kaj ušlo in bi se kaka traparija nardila.
Sem enkrat pomagal pri menjavi strehe, samo nas bilo 10, pa še prvi dan smo imeli krovca zraven. Toliko da smo skup s krovcem podeskali, namestili sekundarno kritino in zračni kanal. Potem nam je pokazal letvanje in kako točno se zložijo cegli. Dvigalo nam je pustil, in šel popoldne domov. Skupaj smo potem porabili še en cel dan za prekrivanje, in pol dne še za zaključke. Žlebove je potegnil špenglar, obrobe dimnikov je pripravil vnaprej in smo jih med prekrivanjem namestili po navodilu.
Razkrivanje in stare letve dol smo naredili en dan preden je prišel krovc.
Sem enkrat pomagal pri menjavi strehe, samo nas bilo 10, pa še prvi dan smo imeli krovca zraven. Toliko da smo skup s krovcem podeskali, namestili sekundarno kritino in zračni kanal. Potem nam je pokazal letvanje in kako točno se zložijo cegli. Dvigalo nam je pustil, in šel popoldne domov. Skupaj smo potem porabili še en cel dan za prekrivanje, in pol dne še za zaključke. Žlebove je potegnil špenglar, obrobe dimnikov je pripravil vnaprej in smo jih med prekrivanjem namestili po navodilu.
Razkrivanje in stare letve dol smo naredili en dan preden je prišel krovc.
Zgodovina sprememb…

Model mi je zdaj, ker sem menjal barvo pleha iz rdeče na opečno rdečo povišal znesek za kritino za 25%. Kličem dobavitelja kritine in pravi, da je razlika v ceni med eno in drugo 4%. Ne me jebat.

Krovca sem vprašal, zakaj mi računa 22% DDV na material, ker bi naj bil kolikor vem 9,5%? Pravi, da zato ker je normiranec in ni davčni zavezanec?![]()
Potem je pa tako vseeno, če ti material sam nabaviš ali on. Naj ti napiše kaj rabiš in greš potem v akcijo iskat najcenejšega ponudnika! :D Njemu pa plačaš samo delo. ;) Njemu ja tale davek potem viša tudi ceno predračuna in ne more biti konkurenčen! :D kje potem spušča ceno pri delu?
Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::
Potem je pa tako vseeno, če ti material sam nabaviš ali on. Naj ti napiše kaj rabiš in greš potem v akcijo iskat najcenejšega ponudnika! :D Njemu pa plačaš samo delo. ;) Njemu ja tale davek potem viša tudi ceno predračuna in ne more biti konkurenčen! :D kje potem spušča ceno pri delu?
Hja, včasih se lahko samo za glavo primeš kdo in kako se gre biznis ...
Jaz sem se pri parih trgovinah zdilal za dodatne popuste, sedaj ko gradim bajto. In zadnjič pri eni kjer naročam gradbeni material, kupim nekaj cevi za kanalizacijo (pač nekaj malega mi je zmanjkalo) sicer popust 50+% a končna cena - hja bi malce ceneje dobil, če bi pogledal po spletu in kupil, kjer bi našel najceneje.

Pravi, da ko bo tovornjak pripeljal material, naj ga sam dol zložim. Hmmm ali ni to zajeto v samo izvedbo del, ne razumem.

tony1 ::
Tega se absolutno ne iti sam. Sosedu so tako pripeljali cegle za klet, in si je jebo
zapomnil za celo življenje.
Ali organiziraj roštilj s še tremi močnimi ali pa povej izvajalcu, da sam tega ne moreš prekladati in da naj razkladanje organizira on.
zapomnil za celo življenje.
Ali organiziraj roštilj s še tremi močnimi ali pa povej izvajalcu, da sam tega ne moreš prekladati in da naj razkladanje organizira on.

johnnyyy ::
Pravi, da ko bo tovornjak pripeljal material, naj ga sam dol zložim. Hmmm ali ni to zajeto v samo izvedbo del, ne razumem.
Povej mu, da naj pride z avtodvigalom in naj razloži. Pa če je on naročal, potem naj bo zraven in naj slika saj večinoma so te stvari zavarovane in v primeru, da je kakšen strešnik poškodovan se ga lahko zamenja.

z3ro ::
Enemu se ne da tega delat in pač proba potegnit čimveč €...če mu rata bo naredil, če ne se pa tudi ne bo sekiral. Jaz bi takega poslal nekam :)

Kaj pa lahko zdaj naredim? Tipu sem dal avans za material in za 20% dela. Lahko edino na koncu naredim obračun, česa vsega ni naredil in mu plačam manj.

kloko ::
Če je vsaj malo prefrigan falot, boš imel težave. Sedaj ima denar in se mu naenkrat ne bo več nikamor mudilo. Lahko da ga sploh ne bo več blizu. Lahko pride, ti razkrije streho in potem mesec, dva ne bo imel več časa zate. Lahko sem samo črnogled, a pripravi se na vse možne scenarije...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Streha odporna na točo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20183 (4914) | aljaž95 |
» | Streha iz trapezne pločevine s poliuretanskim nanosomOddelek: Loža | 3176 (2380) | starfotr |
» | Stresna kritina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 37624 (9794) | postar_si |
» | Ali je to normalno za strešnike (Tondach) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19582 (14716) | FireSnake |
» | Podedoval hišo - kje začeti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30679 (22700) | hipertija |