Forum » Omrežja in internet » A1 ULTRA
A1 ULTRA
lebang1 ::
Kako lahko prideš do interface od modema (zunanje enote)? IP poznam samo od routerja. Se mi je pa že zgodilo, da povezava ni bila vzpostavljena in se je na telefonu pojavil popup za prijavo v omrežje (kot na javnih hot spotih) in sem s klikom nanj prišel v nastavitve zunanje enote...
samo po zgodovini te teme je potrebno pobrskati :)
http://172.20.168.1/
monaco ::
samo po zgodovini te teme je potrebno pobrskati :)
http://172.20.168.1/
Hvala!
Zadnji teden se mi pogosto dogaja "no internet" na Ultri. Reset zunanje enote reši problem (in zdaj imam dostop do web interface, tako da ne rabim izklapljat wifi vtičnice v katero je priklopljen :) ).
Se še komu to dogaja? Kaj bi lahko bil problem?
www.ramsak.si
marsovcek ::
Se še komu dogaja, da v deževnem vremenu hitrost prenosa pade? Jaz sem sedaj drugič opazil upočasnitev DL s 350 na 95 mb/s, ob tem da zunaj res konkretno dežuje.
ZveeZ ::
starfotr ::
Po moje je to posledica večje obremenitve omrežja, saj takrat vsi brskajo. In ne posledica absorbcije RF signala v dežju.
Jakkob ::
Ima kdo kak info ali A1 omejuje hitrost prenosa preko VPN-ja?
Konkretna situacija, laufam OpenVPN na Asus router-ju.
Hitrost prenosa na clientu brez VPN
donwload: cca: 50 Mbit/s
upload: cca: 20 Mbit/s
Hitrost prenosa na clientu z VPN
download: manj kot 1 Mbit/s
upload: od 1 do 2 Mbit/s
lebang1 ::
Malo sem poskušal Nordvpn kot aplikacija na telefonu. Hitrosti so bile primerljive (z ali brez vpn).
ganadoxos ::
Jaz pa jutr nesem vse skupaj nazaj. prva 2 meseca OK, zdaj pa TV negledljiv, no internet 2-3x na dan (potrebni so reseti). tv bi mogl nardit ott (tko kot je eon tv), dvomim da je trenutno za iptv izvedljiva varianta luft (vsaj za množico ne)
pred tem TP-Link TL-MR6400+ mobi kartico ter eon app za tv, 4G signal rsrp okoli -90 dBm, brez vseh težav; še prej baker, ki ga je znal ob zasedenih urah tudi pobiksat
scythe ::
Si imel samo notrano enoto (modem) ali zunano(anteno)?. Meni se je isti problem dogajal, sem nastavil omrežje na ¨Only 4G¨ in je bila linija stabilna, ping pa okrog 24-30ms. Če sem imel nastavljeno na ¨Auto 5G/4G¨, je bila pa čista polomija.
Imam pa danes en problem, hotel sem nastaviti omrežje na 5G in se noče več povezati, prej sem bil več kot 1 mesec na ¨Only 4G¨. Imel kdo podoben primer? Tudi reset ne pomaga.
Imam pa danes en problem, hotel sem nastaviti omrežje na 5G in se noče več povezati, prej sem bil več kot 1 mesec na ¨Only 4G¨. Imel kdo podoben primer? Tudi reset ne pomaga.
X870 | 9700X | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()
zunanja ja; ja to se pa strinjam teli preklopi 4g 5g se zelo verjetno glavni problem da prihaja do motenj. Pa tudi obremenitev 5g omr. narašča, saj pravim- avgust, september niti približno ni bilo takih težav. A ipTV ti sicer dela na 4G?
tnx
tnx
flyko ::
Prenest sem želel eno večjo datoteko preko torrent protokola in prenos ne deluje. Ima kdo izkušnje kako je s torrent protokolom na A1, prenos iste datoteke na optiki pri drugem ponudniku deluje brez težav.
Zakonodaja tega ne dovoljuje da bi bremzali ... nikoli pa ne veš ... vedno lahko rečejo ups, če jih dobijo
zunanja ja; ja to se pa strinjam teli preklopi 4g 5g se zelo verjetno glavni problem da prihaja do motenj. Pa tudi obremenitev 5g omr. narašča, saj pravim- avgust, september niti približno ni bilo takih težav. A ipTV ti sicer dela na 4G?
tnx
Jaz sem že imel od samega začetka(september) probleme na 5G, hitrost je bila 120/90, problem pa v pingu 50-60ms vedno. Odkar imam Only 4G, povezava 90/80, pingi 18-26ms. A1 TV je šrot, isto dela na 5G ali 4G. T-2TV(porabi 16.1Mbps,HD) ali EON(9-17Mbps,HD) delata brez problema na računalniku, brez kakšnega zatikanja ali pa drugačnih problemov.
@flyko
Meni dela utorrent brez problema, nalagam torrente iz Partisa, 1337X, Thepiratebay. Tudi file 60-70gb vleče na polni hitrosti..
@Jakkob
Sam prenos datotek ti ne smejo omejiti.
Če prav vem, ti lahko omejijo hitrost interneta. Jaz imam v pogodbi napisano, da imam lahko max 30/1, čeprav mi vleče vedno med 50/40 in 90/80(tudi čez vikende). Mi imamo kao omejitev na oddajniku...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()
Ima kdo kak info ali A1 omejuje hitrost prenosa preko VPN-ja?
Tole sem dolžan pokomentirat in sicer je bila težava v mojem (ne A1) router-ju.
Po odpravi le te, so hitrosti preko VPN povezave normalne.
Še ena zanimiva od A1 Ultra +TV
Danes sem priklopil A1 TV komunikator na T-2 omrežje preko UTP-ja. Stvar deluje brez problema. A A1 nima nobene blokade za tuje IP-je ali pa za tuje operaterje?
Če dam pa T-2 komunikator na A1 Ultra, pa žal ne deluje.
Danes sem priklopil A1 TV komunikator na T-2 omrežje preko UTP-ja. Stvar deluje brez problema. A A1 nima nobene blokade za tuje IP-je ali pa za tuje operaterje?
Še ena zanimiva od A1 Ultra +TV
Lahko da imajo blokado vendar traja nekaj časa da zazna spremembo.
Enako se je meni zgodilo pri T2, ko sem zamenjal za Ultro. Nekaj dni je T2 TV normalno delovala v A1 omrežju predno so zaznali in blokirali.
Meni T-2 komunikator sploh noče delati na A1 Ultra internetu. Vem da A1 komunikator za Ultra rabi samo IP in nič druga, kako je pa pri T-2ju pa nebi vedel. Sigurno ni isto, ker rabi posebi port na modemu, če želiš da dela.
Ti govoriš o komunikatorju ali T2TV android aplikaciji za TV?
Bom videl, če bo A1 blokiral komunikator, ker sem preko T-2 omrežja povezan.
Ti govoriš o komunikatorju ali T2TV android aplikaciji za TV?
Bom videl, če bo A1 blokiral komunikator, ker sem preko T-2 omrežja povezan.
mag3 ::
Se še komu dogaja, da TV za slabo minuto zaostaja za "realnim" časom? Govorim za Ultra in TV komunikator; dokler sem bil na bakru in s starejšo verzijo komunikatorja, se to ni dogajalo. Sedaj smo skoraj zamudili preskok v novo leto .
Glej, najhitrejša je bila analogna televizija. Digitalna DVB-T ima že nek zamik v primerjavi s analogno.
IPTV ima še večji zamik, lahko tudi več 10 sekund. Vsaka konverzija, kompresija... Vzame nekaj časa. Zato na koncu pridemo do takih zamikov.
In vse te oblike prenosa bodo morale sobivat. Če bomo želeli imeti "ob zadnjem znaku je ura..." ali odštevanje novega leta, bo treba delati neke bufferje ali nekaj podobnega. Program bo moral oddajati za npr. 2 minuti v naprej. Samo potem odpadejo vse "v živo" zadeve ipd.
Pač digitalno ima svoje prednosti in slabosti.
IPTV ima še večji zamik, lahko tudi več 10 sekund. Vsaka konverzija, kompresija... Vzame nekaj časa. Zato na koncu pridemo do takih zamikov.
In vse te oblike prenosa bodo morale sobivat. Če bomo želeli imeti "ob zadnjem znaku je ura..." ali odštevanje novega leta, bo treba delati neke bufferje ali nekaj podobnega. Program bo moral oddajati za npr. 2 minuti v naprej. Samo potem odpadejo vse "v živo" zadeve ipd.
Pač digitalno ima svoje prednosti in slabosti.
Ja, saj razumem, da procesiranje požre nekaj časa. Nenavadno mi je zgolj to, da je z uporabo starejšega komunikatorja s slabšim hardware in na počasnejši liniji bil zamik krajši. V obeh primerih HD stream.
jelkom1222 ::
So prejšnji teden posodobili tv vmesnik, sedaj preklaplja programe v manj kot sekundi... Pravo olajšanje :) Tudi težav zaznavam vedno manj... Tako da vsaj jaz ostajam na Ultri...
jerry2 ::
Mene pa zanima, skoraj ne verjamem, da je mogoče, ampak po 3 mesecih sem spet poskusil moj.a1.si in še vedno mi ne deluje prijava. Ali res niso popravili v 5 mesecih možnosti dostopa za nove uporabnike? Tega skoraj ne morem verjeti...
tom & jerry
jelkom1222 ::
Meni deluje A1. Imam pa novo upor.ime. Prijaviš se s puk, ki je na sim kartici. Uporabniško ime pa je na pogodbi pomoje
Mene pa zanima, skoraj ne verjamem, da je mogoče, ampak po 3 mesecih sem spet poskusil moj.a1.si in še vedno mi ne deluje prijava. Ali res niso popravili v 5 mesecih možnosti dostopa za nove uporabnike? Tega skoraj ne morem verjeti...
Ma za znoret je. Jaz imam optiko in so mi že ne vem kolikokrat zbrisali profil in sem poskusil na novo ustvarit. Pa ne gre.
Saj v bistvu ne rabim tega portala. Sem vzel v zakup, da se nizka cena nekje mora poznat. Dokler dela internet jim plačujem.
jerry2 ::
jelkom1222 je izjavil:
Meni deluje A1. Imam pa novo upor.ime. Prijaviš se s puk, ki je na sim kartici. Uporabniško ime pa je na pogodbi pomoje
Meni ne dela, npiše da je prišlo do neznane napake, ne morem pa več na novo registrirati up. imena ker piše, da sem že opravil reg. na to številko.
tom & jerry
ZveeZ ::
jelkom1222 je izjavil:
Meni ne dela, npiše da je prišlo do neznane napake, ne morem pa več na novo registrirati up. imena ker piše, da sem že opravil reg. na to številko.
Sva na istem:)
soulfinger99 ::
Zivjo, z zacetkom leta sem vzel A1 Ultra Net. Pokritost na mojem območju je odlična in ima notranja enota stalno povezavo na omrežje A1. Vendar mi vsak dan oz. skoraj vsak dan pokaže da nimam dostopa do inteneta, čeprav je povezava na A1 omrežje vspostavljeno in wi-wi dela normalno. Klical sem jih že 5-krat in se težava ni rešila. Ko ga resetiram (kar sem z operaterji probal večkrat), začne internet delovati za največ 10 minut in nato spet ni dostopa do interneta čeprav je enota povezana na A1 omrežje in ima odličen signal.
soulfinger99 je izjavil:
Zivjo, z zacetkom leta sem vzel A1 Ultra Net. Pokritost na mojem območju je odlična in ima notranja enota stalno povezavo na omrežje A1. Vendar mi vsak dan oz. skoraj vsak dan pokaže da nimam dostopa do inteneta, čeprav je povezava na A1 omrežje vspostavljeno in wi-wi dela normalno. Klical sem jih že 5-krat in se težava ni rešila. Ko ga resetiram (kar sem z operaterji probal večkrat), začne internet delovati za največ 10 minut in nato spet ni dostopa do interneta čeprav je enota povezana na A1 omrežje in ima odličen signal.
To imaš A1 Ultra z zunanjo enoto? Če imaš, pojdi na 172.20.168.1 in nastavi pod način omrežja ¨Only 4G¨. Meni se je podobno dogajalo zaradi prehodov med 5G na 4G, pa sem imel na 5G vse modre črtice!
archer ::
Huh, sem prišel sem po nekaj časa zaradi tehničnega vprašanja prekinjanja povezave, pa vidim, da vas ima veliko probleme.
V glavnem, zdaj imam A1 Ultra približno 1 mesec. Na začetku je delal brez problemov, zdaj pa vsake par dni pade povezava in je potrebno restirati vse skupaj. Imam pa notranji A1 Ultra sprejemnik v bridge načinu in potem vse domače omrežje preko Lynksis-ovega routerja. Vedno podvomim, da bi lahko bil problem pri meni in mojem routerju, pa izgleda ni tako.
A ta preklop med "Only 4G" in "4G/5G" je možno nastaviti samo na zunanji sprejemni enoti? Ali gre tudi pri notranji?
V glavnem, zdaj imam A1 Ultra približno 1 mesec. Na začetku je delal brez problemov, zdaj pa vsake par dni pade povezava in je potrebno restirati vse skupaj. Imam pa notranji A1 Ultra sprejemnik v bridge načinu in potem vse domače omrežje preko Lynksis-ovega routerja. Vedno podvomim, da bi lahko bil problem pri meni in mojem routerju, pa izgleda ni tako.
A ta preklop med "Only 4G" in "4G/5G" je možno nastaviti samo na zunanji sprejemni enoti? Ali gre tudi pri notranji?
Huh, sem prišel sem po nekaj časa zaradi tehničnega vprašanja prekinjanja povezave, pa vidim, da vas ima veliko probleme.
Tudi notranji ima funkcijo, da lahko daš Only 4G.
archer ::
Kje pa? Na IP naslovu med nastavitvami? Nisem zasledil, zato vprašam.
Malo sklepam tudi, da je vse tole metanje ven povezave povezano z vremenom in sneženjem. Bomo videli, če imam prav...
Malo sklepam tudi, da je vse tole metanje ven povezave povezano z vremenom in sneženjem. Bomo videli, če imam prav...
Kje pa? Na IP naslovu med nastavitvami? Nisem zasledil, zato vprašam.
Za notranjo enoto ne vem IP naslova(ponavadi ti piše zadaj na modemu IP,uporabniško ime in geslo. Lahko probaš 192.168.0.1 ali 192.168.1.1), pod Omrežne nastavitve bi moral imeti opcijo, katero mobilno omrežje bi izbral.
IP routerja/modema je 192.168.0.1. Nato imaš na začetni strani nastavitve omrežja (pod napisom "Moj usmerjevalnik"). Vendar opozarja, da je za spremembo omrežja potrebno prekiniti povezavo z omrežjem, česar nisem poskušal.
Vsak prehod naredi prekinitev povezave in se ponovno vzpostavi povezava.
staher ::
Pozdravljeni,
Ultro imam že 2 meseca, in moram reči:
Na začetku z televizijo imela težavo z prestavljanjem programov hitros od 5-8s, zdaj so to popravili in dela zelo spodobno, pohvalno.
Padec povezave, nebi opazil, včeraj 6 krat, pa mi toplotna javlja vsak izpad omrežja, danes sem mel pižgan tv čez celi dan in nobenega ispada.
Opazil, pa sem , da ko prestavim program na tv slika je hitro zvok pa zamuja 3-4s.
odajnik gledam 500m zračne linije
l.p.
staher
Ultro imam že 2 meseca, in moram reči:
Na začetku z televizijo imela težavo z prestavljanjem programov hitros od 5-8s, zdaj so to popravili in dela zelo spodobno, pohvalno.
Padec povezave, nebi opazil, včeraj 6 krat, pa mi toplotna javlja vsak izpad omrežja, danes sem mel pižgan tv čez celi dan in nobenega ispada.
Opazil, pa sem , da ko prestavim program na tv slika je hitro zvok pa zamuja 3-4s.
odajnik gledam 500m zračne linije
l.p.
staher
staher ::
Voyo dela, na njihovi strani se prijaviš z istim uporabniškem imenom in geslom kot v MojA1 pod naročnine tv operaterin izberete a1.
jure6j ::
Pozdravljeni!
Imam probleme z A1 Ultro.Zadnje tri dni download ne dela tako kot bi moral.(zelo niha od 2M do 20M)kar je občutno premalo kar oglašujejo.S tehnično podporo smo ze poizkušali pa brez uspeha.Upload dela normalno download pa ne.Od bazne postaje sem oddaljen priblizno 300m zračne linije.Ne vem več kaj naj še poizkusim da bi bilo bolje.Še prejšnji teden je bil download do 250Mb/s.
Imam probleme z A1 Ultro.Zadnje tri dni download ne dela tako kot bi moral.(zelo niha od 2M do 20M)kar je občutno premalo kar oglašujejo.S tehnično podporo smo ze poizkušali pa brez uspeha.Upload dela normalno download pa ne.Od bazne postaje sem oddaljen priblizno 300m zračne linije.Ne vem več kaj naj še poizkusim da bi bilo bolje.Še prejšnji teden je bil download do 250Mb/s.
Pri nas je bil takšen naval na A1 Ultra, da smo nekateri odleteli iz 5G omrežja. Si že kaj nastavljal modem/zunanjo enoto?
jure6j ::
Imam občutek da je pri nas enako.Preprosto je omrezje preobremenjeno.Modem sem preklopil na LTE+ pa bomo videli.Tuhtam da je upload konstanten zato ker ga verjetno nihce ne rabi(vecinoma download).Preizkušal sem z njihovim modemom z tisto zunanjo anteno pa je bil isti d...(trenutno uporabljam ZTE MC801A)z dodatno anteno.
LTE+ bi ti moral lepo delati, vsaj meni dela lepše kot 5G.
Meni se sploh noče več povezati zunanja enota na 5G(vedno sem imel polni signal), so pa dobro porihtali 4G+. Septembra lani sem imel na 4G+ 55/60 povezavo, danes 170/90, oddaljen od centrale cca 1000m.
Poglej na A1 Ultra, če je še možna uporaba A1 Ultra na tvojem naslovu. Pri nas ni več možno, so ugasnili 2 meseca nazaj opcijo priklopa.
Meni se sploh noče več povezati zunanja enota na 5G(vedno sem imel polni signal), so pa dobro porihtali 4G+. Septembra lani sem imel na 4G+ 55/60 povezavo, danes 170/90, oddaljen od centrale cca 1000m.
Poglej na A1 Ultra, če je še možna uporaba A1 Ultra na tvojem naslovu. Pri nas ni več možno, so ugasnili 2 meseca nazaj opcijo priklopa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kater 5g modem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 11939 (648) | Lightning5 |
» | Hitrost mobilnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 1493 (317) | Rias Gremory |
» | A1 Ultra netOddelek: Pomoč in nasveti | 3686 (725) | DjTonic |
» | Namesto Starlinka (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5739 (1620) | Daniel |
» | Kater LTE modem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10983 (3214) | WaterBoy |