» »

Eurobasket 2022 (Nemčija, Italija, Češka, Gruzija)

Eurobasket 2022 (Nemčija, Italija, Češka, Gruzija)

Temo vidijo: vsi
««
2 / 19
»»

kixs ::

Kurzweil ::

Evo, ker že vsi komaj čakamo Eurobasket... danes se nadaljujejo kvalifikacije za Svetovno prvenstvo... pa da ne odpiram nove teme, sicer se pa tole kar precej nanaša tudi na Eurobasket, danes na sporedu

17:00
Gruzija - Nizozemska

17:30
Ukrajina - Italija

18:00
Madžarska - Litva

19:00
Črna Gora - Bosna

20:30
Francija - Češka

21:00
Španija - Islandija

Stanje v posameznih skupinah

............

Jutri seveda igrajo tudi naši... pa še nekaj zanimivih tekem bo, najbolj prav gotovo Finska-Izrael, Latvija-Turčija, najbolj pa brez dvoma Srbija Grčija... pri čemer bi dodal še to, da ste pri Grkih odletela še Giorgos Papagiannis and Ioannis Papapetrou (Partizan).

Edit: za Srbijo na tekmah proti Grčiji in Turčiji še ne bo igral Nemanja Bjelica

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

komentar2021 ::

Grki pa imajo ekipo, da lahko kar tako prečrtajo Papapetroua :|

Masayoshi ::

Poškodovan je...

Kurzweil ::

Tornike Shengelia out za celoten EP... res hud udarec za to reprezentanco, ki si je verjetno obetala malček več, sploh ker gostijo eno od predtekmovalnih skupin...

Kurzweil ::

Zaradi poškodbe na tekmi kvalifikacij za Svetovno prvenstvo med Islandijo in Španijo, je za Španijo izgubljen Sergio Llull...

val46 ::

Resno? On tudi? To je za špance kar fajn udarec.

Groot ::

Pa niti ni tok hud udarec. Resda so sedaj malce tanjši na PG, ampak realno Llull ni več ravno nosilec. So pa Španci v nekem zanimivem tranzicijskem obdobju. Sicer imajo nekaj res dobrih nosilcev, ampak v povprečju večina z relativno malo izkušnjami v reprezentanci. Sam jih posledično ne vidim ravno visoko, je pa to vseeno še vedno Španija, ki je vedno neugoden nasprotnik.

val46 ::

Ja. Ampak pozabljaš da je poškodovan in ga na EP ne bo tudi Ricky Rubio. To pomeni, da je Španija "tanjša" za dva dobra playmakerja. Tako jim uradno ostane samo ta naturaliziran Američan. Vsaj kar se izkušenih in priznanih PGjev.

Kurzweil ::

Tudi danes par zanimivih tekem v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo:

17:30 ... Finska - Izrael
18:30 ... Latvija - Turčija
18:30 ... Švedska - Nemčija
20:00 ... Srbija - Grčija
20:30 ... Belgija - Velika Britanija
20:30 ... Estonija - SLOVENIJA

cendof ::

Ima kdo kakšen dober stream današnje tekme Slo-Est? Hvala!

kixs ::

Zanimiva statistika Latvija : Turcija



V zadnjih dveh minutah so metali samo trice in vse, razen zadnje v zadnji sekundi Latvije, so vse sle not :woot:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

GupeM ::

A se še komu tale Dončić včasih zdi malo prevzeten? Saj je hud, sam včasih bi ga pa kar zašamaril ...

Groot ::

Jaz temu rečem Donke efekt. Ker je v tvoji ekipi ga imaš pač rad, če bi bil druge narodnosti bi bil pa zagotovo lahko na trenutke hudo antipatičen.

Se bo pa moral hitro navadit na to da tej drugorazredni sodniki, ki bodo na EP, pač niso na enakem nivoju kot bi pričakoval.

GupeM ::

Srbija - Grčija je precej bolj zanimiva tekma. Po tem, ko so Srbi praktično celo tekmo vodili, so Grki 11 sekund pred koncem zadeli za podaljšek.

Groot ::

Ok ob tej evforiji vse naokrog, moram biti pa sam danes malce kritičen do igre. Že celotne priprave se kaže da je obramba očitno v drugem planu. Sam sem nekako računal na to da se bodo naši v obrambi dvigovali, ampak tole danes proti Estoncem je bilo na trenutke prav obupno. Ogromno lukenj, konstantna vtekanja za hrbtom, itd itd. Sicer se je v drugi četrtini videlo da znajo naši tudi dobro pritisniti, predvsem Nikolič in Murič sta bila super agresivna, ampak to bo na resnih tekmah premalo.

Še ena kritika pa na nesmiselno vztrajanje z LD v zadnji četrtini. Ok Sekulič je vrnil Gorana na igrišče za mirno končnico, kar je bilo v 3 napadih tudi zagotovljeno. Res ne razumem zakaj je moral LD v zadnji četrtini sploh na parket, pa to še niti ne za tako malo časa. Res nam manjka samo še kaj takšnega kot se je danes zgodilo Srbom ko se je poškodoval še Mičić in bo vsaj na prvi pogled zagotovo vsaj prvi del prvenstva videl s tribune.

Voss ::

Latvijci pa danes skoraj za 30 pik razbili Turke. Res bedno, da bodo manjkali na EP. Zagotovo bi bili med širšimi favoriti za odličja.

Še zdaj pravim, da je bila četrtfinalna tekma proti Latviji pet let nazaj finale pred finalom. Res nora tekma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

kixs ::

Ce imajo pa Porzingisa ;)

cyberwarfare ::

Ne vem. A se nikomur ne zdi, da je igra Slovencev kar nekaj. Včasih se je igralo neke akcije itd. zdaj pa sam poberi žogo, vrži trojko, upaj da zadaneš, tečeš nazaj, pobereš žogo, greš nazaj vržeš trojko... kar nekaj... ali je to sedaj moderna košarka?

mislim brez izjemnih posameznikov bi bili na nivoju Angole...

Utk ::

Če bi bili na nivoju Angole, bi pač morali igrat akcije...

Kurzweil ::

Včeraj sem si pogledal kar precej tekem... precej zanimiva je bila že prva tekma, kjer so Finci premagali Izrael... pričakovano je bil pri Fincih najboljši Markkanen, pri Izraelu pa Roman Sorkin, moram priznat, da tega centra še nikdar nisem spremljal in me je zelo pozitivno presenetil.

Pogledal sem tudi tekmo Latvije in Turčije in kot že rezultat pove, Latvija je zdemolirala Turčijo... Latvija je bila boljša v vseh aspektih igre... v nekem momentu pa ko jih je začel iti met za 3 točke, pa je bila Turčija res popolnoma nemočna... trojke Latvije kar 20/35 (57.1%)... Turčija dejansko isti procent 12/21 (57.1%) kraljeval je Porzingis, pa tudi celotna ekipa mu je odlično sledila... še takrat, ko so prišli Turki do kakšnih akcij, jih je dostikrat pričakala kakšna blokada... tista, da ti zbije voljo do igre... samo Porzingis je zbral 6 blokad. Sicer pa kot ste že rekli, škoda, da ni Latvije na EPju... Turčija je poimensko precej solidna, ampak se ne bi čudil, če bi bila ena od razočaranj prvenstva.

Pogledal sem celotno tekmo Srbija-Grčija... najbolj mi je bilo zabavno pri tej tekmi, da so sodniki sodili tako, kot jih čaka na EPju... tudi Antetokunmpo in Jokić nista bila priviligirana, kot bi bila v NBA... sta lepo kasirala korake, osebne v napadu, tehnične... s tem, da Jokić je tega še nekako navajen, Giannisu pa ni šlo nikakor v račun, kako mu drznejo soditi kaj takšnega. Če Grčiji ne pustiš neke tranzicije in odprte igre, jih lahko ustaviš, če je prazna raketa, odprt teren... te Grki zdemolirajo... tu ni druge kot neka cona... sploh, ko je v igri Calathes, ki na eni strani res nima meta, sploh za 3 točke... je pa ubijalski z asistencami... včeraj je bilo za videt res dober basket in precej atraktivnih akcij... če ne bi Srbija igrala doma pred 19.000 gledalci... je pa bila tole za Srbijo krvavo pomembna zmaga! Ima pa Srbija seveda kar nekaj težav... pravzaprav ogromno... včerja so odnesli iz igrišča Micića (zaenkrat še nisem nikjer zasledil kakšen update, kako resna je poškodba)... Teodosić je out... Gudurić se šele vrača po poškodbi in si niti ni upal metat... tako, da ima SRB na položaju 2... Vanjo Marinkovića, ki je zgleda v dobri formi in Ognjena Dobrića... pa če vemo, da že po defaultu ni Bogdanovića... tudi na položaju 4 imajo težave, sploh sedaj, ko je poškodovan Bjelica.

Je pa v tej skupini Belgija premagala Veliko Britanijo in slednja bo še trn v peti Srbiji... je pa res, da naslednjo tekmo Belgijo čaka prav Grčija.

Slovenije in Estonije dejansko nisem gledal... ker sem seveda bil prepričan, da bodo zmagali... bom pogledal v posnetku... bo Slovenije še dovolj... že v nedeljo 28. proti Nemčiji, kjer preprosto moramo zmagat... sicer pa EP že čez slab teden... komaj čakam.

kixs ::

cyberwarfare je izjavil:

Ne vem. A se nikomur ne zdi, da je igra Slovencev kar nekaj. Včasih se je igralo neke akcije itd. zdaj pa sam poberi žogo, vrži trojko, upaj da zadaneš, tečeš nazaj, pobereš žogo, greš nazaj vržeš trojko... kar nekaj... ali je to sedaj moderna košarka?

mislim brez izjemnih posameznikov bi bili na nivoju Angole...


Nacin igre se je skozi leta spremenil. Vcasih so ekipe vrgle 5-10 metov za tri. Danes pa 30 in vec. Poglej si zgoraj statistiko metov Latvije in Turcije. Na koncu so obe ekipi samo trice metale in vse je slo not...

Masayoshi ::

Srbija je bila včeraj kar priviligirana pri sodnikih. So zelo grobo igrali na vseh bekih pa zelo malo osebnih pokasirali. Edino na Anteju so jih dobili. Da o priviligiranosti Jokiča sploh ne bi. K temu se zraven postaviš in dobiš osebno. Je pa Jaramaz odlično odigral. Pa Milutinov tudi.

No, je sicer res, da bi jih Jaramaz kmalu tudi stal zmage - katastrofalni zadnji napad v rednem. Namesto žoga na Jokiča in bi bil ziher vsaj faul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Masayoshi ()

Kurzweil ::

Sicer pa danes je malce pavze, jutri pa dalje:

18:15 ... Češka - Madžarska
18:30 ... Litva - Črna Gora
19:00 ... Nizozemska - Španija
20:00 ... Bosna - Francija
20:30 ... Italija - Gruzija
22:00 ... Islandija - Ukrajina

Stanje po skupinah

.....

Sicer pa eno zanimivo dejstvo, na tekmo med Srbijo in Grčijo je za grke samo Giannis Antetokounmpo izvajal proste mete in sicer 10/14... torej Grčija je izvajala proste mete 10/14 :)) Pri Srbiji je izvajalo proste mete 8 košarkarjev... in zelo slabo izvajanje 11/20, torej 55%. Sicer pa Grčija kar 20 izgubljenih žog... Srbija pa 18...

Sem pa šele sedaj pogledal, kdaj igramo proti Nemcem v nedeljo... že ob 15:00

cyberwarfare ::

Kaj pa če bi Prepelič (ga pogosto kritiziram, samo včeraj je odlično osebne izsiljeval in solidno igral) malo Dončiča inštruiral v prostih metih? Očitno se Luka preveč z dj. Shaquille o'nealom druži, ker % prostih ma že skor tako zanič kot on... :)

Kurzweil ::

Ne vem, kako mi ni prej uspelo tega videt... ampak prvič vidim, da je reprezentant Madžarske tudi Mikael Hopkins, torej bivši košarkar Cedevite Olimpije...

Kurzweil ::

V kvalifikacijah za SP so Madžari v goteh premagali Čehe, malce presenetljivo... Litva bo šla gladko čez Črno Goro... imam pa občutek, da bo na tekmi, ki se ravno začenja, Bosna konkretno pila živce Franciji, morda jih celo presenetijo.

Masayoshi ::

Drugi podaljšek ;)

Kurzweil ::

Prav fina tekma... BIH v 2. podaljšek brez Nurkića... FRA brez Goberta... oba seveda 5 osebnih...

kixs ::

Gledam od 38 minute tole tekmo in mi ni cisto jasno kaj se je prej dogajalo. Ker ti podaljski so kar nekaj, ampak glede na situacijo je to realno. Zanima me kaj je bilo prej.

Kurzweil ::

Sem nekako kar slutil, da lahko Bosna preseneti...

Bosna je odlično začela tekmo... potem se je pred polčasom zgodil velik mrk Bosne, ampak trener Bosne ni imel več minute odmora, da bi zaustavil ta nalet, je kar po neumnem zapravil minute odmora do takrat... takrat je bil cca 15-0 scoring run za Francijo, ki je 2. četrtino dobila z 32:10... Fournier je precej zadeval za 3 točke... potem v 3. četrtini 20-0 scoring run za Bosno, ki je dobila 3. četrtino z 21:5... ali drugače, Francija v 3. četrtini 8min ni dosegla točke. Do konca tekme sta se ekipi nekako poravnali, ko je Bosna po neumnem zapravila +2... in dovolil, da Fournier izenači podaljšek.

Vidi se, da je Francija več kot ranljiva... Bosna ima Muso, Nurkića in cel kup hardworkerjev, kot so Vrabac, Gegić, Lazić, Atić... po košem so dobri, poleg Nurkića so tu še Kamenjaš, Sulejmanović in Halilović... tepe jih malce organizacija napada, saj je Roberson bolj šuter kot organizator igre, tudi na tej tekmi samo 1 asistenca. En Nemanja Gordić, bi jim zelo prav prišel.

Je pa bilo zanimivo, da je bilo v nekem momentu v ekipi Bosne videt same igralce, ki so igrali za slovenske klube... sicer je pol ekipe Bosne takšnih igralcev, ki so kdaj igrali v Sloveniji.

Sulejmanović - Olimpija
Halilović - Krka
Roberson - Zlatorog
Nurkić - Zlatorog
Lazić - Olimpija, Slovan, Škofja Loka
Vrabac - Krka

Pa še en res neverjeten podatek, Francija imela kar 27 (!) izgubljenih žog...

Nam bo Bosna precej neugodna na Eurobasketu... ko bodo lahko premagali praktično vsakega... igrajo pa seveda spet proti Franciji

Je pa več kot vredno pogledat poster Nurkića proti Poireiru

https://www.youtube.com/shorts/8XQEmzg8...

Kurzweil ::

Danilo Gallinari bo zaradi poškodbe kolena spustil Eurobasket...

Masayoshi ::

Tole pa je pogreb. Ajde da nič ne zadanejo, to še razumem, ampak da jih nemci v polcajtu preskočijo z 34 proti 17 je pa katastrofa.

Kurzweil ::

Polčas... 33:31... glede na videno, več kot odličen rezultat za nas...

Zaenkrat obupno zapiranje skoka... Nemci imajo kar 14 skokov v napadu, to je konkretno preveč za celotno tekmo!

Imamo precej sreče, da nemci niso zadevali številne odprte mete za 3 točke... njihov met za tri točke je 6/25 (24%), ja že kar 25 metov za tri točke... kar je ogromno tudi za trende zadnjih let... naši tudi zelo slabo za 3 točke... 3/13 (23.1%)

Torej še vedno čakamo boljšo obrambo... boljši met za 3 točke, kar nam ne gre že celotne priprave in kvalifikacije... če napišem optimistično, tu je še precej rezerv... predvsem pa zapirat skok!

Tole danes preprosto moramo zmagat...

Groot ::

V prvem polčasu sem imel občutek kot da bi bili naši že na polno utrujeni. Zamujanje v obrambi, katastrofalno pokrivanje skoka, statično tudi v napadu. Ne vem kaj točno bi si mislil, glede na videno dejansko res še dober rezultat.

Masayoshi ::

Skok je popravljen na 36/17, nemci 16 skokov v napadu v polcajtu. Tole mora biti kakšen rekord...

Kurzweil ::

Tole je res neverjeten podatek ja... naši slabo v obrambi... slabo v napadu, precej individualno... samo 6 asistenc... o skoku smo že... srečo imamo, da so Nemci res slabi pri metu... drugače bi bilo zelo hudo, met nemcev:

2 točki - 7/19 - 36.84%
3 točke - 6/25 - 24%
prosti meti - 1/4 - 25%

Čeprav je seveda tudi ta tekma zelo pomembna, je dobro, da se takšne stvari pokažejo pred samim EPjem, da se še popravi, kar se da... sicer pa razen meta, je to v veliki meri stvar volje, energije, želje... govorim o obrambi in skoku...

Masayoshi ::

Goran je totalno odsoten. Se zaletava, vse fali...za razliko v pripravah ko je res dobro igral.

Masayoshi ::

Tole smrdi po porazu. So se Nemci še razigrali zdaj...

Kurzweil ::

Ni se spremenilo veliko v 2. polčasu... ofenzivni skok še vedno 18 proti 1 za nemce... obrambe ni prave... najbolj pa boli individualna igra, precej zaletavanja... praktično ni akcij, razen to kar Dončič kreira... beri pick and roll oz. alley upi na Tobeya, pa še to nemci dobro berejo in se je že 3x sfižilo... na kratko, ni igre... mi se matramo, nemci preveč lahkotno...

scipascapa ::

RIP

Masayoshi ::

Razbili so jih.

Kurzweil ::

Tudi prosti meti naših... 4/12... 33.33%

Tole je trenutno prav mučno gledat... dejansko nas tale poraz res zelo oddalji od SPja... oz. zakomplicira situacijo, naj spomnim, to je zadnjič v teh kvalifikacijah, da smo kompletni... kar se nam še toliko bolj pozna, kot večini reprezentanc...

Masayoshi ::

S tole igro lahko na evropskem parirajo mogoče le Madžarom. Izpad v grupi.

Voss ::

Streznitev. Težka bo za uvrstitev na SP brez NBA in Evroligaških igralcev. Še domača tekma proti Nemcem, v gosteh proti Estoniji in dve tekmi proti neposrednim konkurentom Izraelu.

kixs ::

Kot da so prisli samo Nemci igrat... nasi pa statiste spilat?!

Voss ::

Tole je pa res blamaža danes. In tudi tokrat bom okrcal našega strokovnjaka na trenerskem stolčku. Mi bi potrebovali nekoga kot je Giani (odbojka), ki zna psihološko pripraviti ekipo. Znanja imamo dovolj.

Masayoshi ::

Gremo na zlato...so res preveč poleteli.

Voss ::

Je to Gogi ravnokar napizdeval Sekuliča ali sem slabo videl ;((

Kurzweil ::

Je kar hudo v teh trenutkih gledat to nemoč naših...

Tale morebiten poraz danes seveda prihaja ob povsem napačnem času... če se še tako čudno sliši... mene je skrbelo, ko so zmagali vse pripravljalne tekme, bi prav pasala tam kakšna streznitev... ne pa par dni pred 1. tekmo EPja proti Litvi, ki se jih še včeraj nisem bal...

Časa je sicer še dovolj za povratek, ampak kot ti Dragić in Dončić s ciničnim nasmeškom lajata po sodnikih, ne vem če je to dober znak.

Tudi sam mislim, da je tule velika krivda na Sekuliću, dejansko nekega playbooka ne vidim... po domače, ni igre... škoda, da še sploh pišem o kakšni statistiki, ker smo tako na vseh področjih danes slabši.
««
2 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82249003 (19786) 2dark
»

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šport
47441783 (10471) Kurzweil
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914163614 (42293) bambam20

Več podobnih tem