Forum » Loža » Izdelava izkopalnika za krompir
Izdelava izkopalnika za krompir
Linko ::
Zimonem ::
1. Ekscenter oz blajarca.
2. Nič, vlezajena gred.
Bolje je da narediš izmet na stran sicer ne moreš orati naslednje vrstice , dokler krompir ni pobran. Pa razmišljajo o spremenljivem koloteku priključka. Sicer so pa kolesa premajhna.
2. Nič, vlezajena gred.
Bolje je da narediš izmet na stran sicer ne moreš orati naslednje vrstice , dokler krompir ni pobran. Pa razmišljajo o spremenljivem koloteku priključka. Sicer so pa kolesa premajhna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
...Ekscenter že imam... Sedaj morem pa narediti ojnico katera potem "trese"
Najlažje se mi zdi, kot ima ta na posnetku, nevem pa kako se reče da bi zadevo nabavil :)
Doma nimam, oz ne morem narediti take puše.
Potreboval bi stružnico
Najlažje se mi zdi, kot ima ta na posnetku, nevem pa kako se reče da bi zadevo nabavil :)
Doma nimam, oz ne morem narediti take puše.
Potreboval bi stružnico
d4vid ::
Kak mehanik bi sugurno našel kak tak kos kje v kakih smeteh. Malo pa zimproviziraš.
Lahko bi vzel kak stabilizator ali pa kako kratko poteznico za traktor ali kaj podobnega. Tudi kak kitajski motor/štirikolesnik ima kaj takega gor.
Lahko bi vzel kak stabilizator ali pa kako kratko poteznico za traktor ali kaj podobnega. Tudi kak kitajski motor/štirikolesnik ima kaj takega gor.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Še en model izkopal ima kjer se ob malo bolj vlažni zemlji , kolesa ugreznejo v tla. Sicer pa precej bolj modro narejen od originalnega designa od opa.
Je kak strojnik tu? :D
Zadevo sem sestavil, ampak mi ena stvar dela težavo in je ne najdem rešitve :(.
Pri malih obratih zadeva lepo dela. Ko pa zvišam obrate pa zadeva skoraj ne trese več. Kot da ne bi bilo ekscentra...ko pa zmanjšam obrate pa zadeva spet začne lepo delati.
Zadevo sem sestavil, ampak mi ena stvar dela težavo in je ne najdem rešitve :(.
Pri malih obratih zadeva lepo dela. Ko pa zvišam obrate pa zadeva skoraj ne trese več. Kot da ne bi bilo ekscentra...ko pa zmanjšam obrate pa zadeva spet začne lepo delati.
fikus_ ::
Poznamo film in prilepi povezavo.
Lahko da moraš spremeniti hod gibanja spodnje rešetke na več ali manj.
Poglej na yuotubu za hitrosti.
En primer
https://m.youtube.com/watch?v=NVerYmO7c...
Lahko da moraš spremeniti hod gibanja spodnje rešetke na več ali manj.
Poglej na yuotubu za hitrosti.
En primer
https://m.youtube.com/watch?v=NVerYmO7c...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
... ja saj to mi je znano :) Čudno mi je, ker pri počasnih obratih je hod cca 5 cm spodnje rešetke. Ko povišam obrate, pa se samo trese cca 1cm naprej nazaj.
fikus_ ::
Zadeva ni dovolj toga, niha tisto, kar je bolj elastično. V tvojem primeru je to ostala konstrukcija.
Bolje bi se videlo iz posnetka.
Še to, zadnji del rešetke se mora pri gibanju nazaj tudi malo dvigniti, da spravlja zemljo in krompir nazaj. Prednji del niha naprej in nazaj.
Bolje bi se videlo iz posnetka.
Še to, zadnji del rešetke se mora pri gibanju nazaj tudi malo dvigniti, da spravlja zemljo in krompir nazaj. Prednji del niha naprej in nazaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Majhno, lično in dobro premišljeno ITX ohišje - izbira? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 53683 (12393) | ZandorV2 |
» | Pc modding tema (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 23457 (4647) | FireSnake |
⊘ | 1.0 TSI - 3 cilindri (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Na cesti | 115416 (94731) | gddr85 |
» | 3 vs. 4 cilindri v motorju ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 71064 (59915) | tomaz- |
» | Stirlingov motor (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15068 (11810) | mase |