» »

Izkušnje z s.p. zavarovalnimi zastopniki

Izkušnje z s.p. zavarovalnimi zastopniki

RatedR ::

Zdravo, torej želim se nezgodno zavarovati in sem poleg pregleda ponudb različnih zavarovalnic dal še povpraševanje na primerjam.si.
Dobil sem par kontaktov registriranih zavarovalnih zastopnikov, predenj se pa "zapletem" s katerim od njih me zanima, če ima kdo izkušnje z zavarovanjem preko s.p. zastopnika?

Moj skepticizem izvira predvsem iz nepoznavanja področja + neizkušenost, recimo ne zastopim od kod se črpajo sredstva v primeru da bi imel nesrečo? Kako se razlikuje od npr. Triglav zavarovanja?

val46 ::

Kako to misliš preko s.p. zastopnika? Če je zastopnik, ne pomeni da ima on privat zavarovalnico, ampak da dela za eno ali več zavarovalnic. Se pravi, ti lahko skleneš napr. Triglav zavarovanje direkt pri njih ali pa preko enega od teh zastopnikov. V končni fazi je isto. Prednost pri zastopniku, ki to niti ni nujno da je, je predvsem v tem, da se lahko bolj individualno posveti zavarovancu. Tista teta ki dela za pultom v pisarni zavarovalnice, ti sigurno ne bo delala nekih "uslug", po možnosti prišla na tvoj dom, ko boš hotel kaj zavarovati. Zastopnik bo, ker mu je to delo.

Sam imam izkušnje z enim zavarovalnim zastopništvom, kjer delajo z večino slovenskih zavarovalnic. Pridem tja, povem kaj bi rad zavaroval in potem grem na eno kavo, v tem času mi pa preveri pri več zavarovalnicah, kje bi me prišlo ceneje. Opazil sem, da je pri recimo obveznem in kasko zavarovanju avta razlika od zavarovalnice do zavarovalnice tudi do 120€ na letni ravni za enako ali vsaj zelo podobno zavarovanje. Pač potem mi pove kdo kaj krije in se odločim. Ponavadi izberem najcenejše zavarovanje, ker v osnovi ni neke razlike med njimi.

fikus_ ::

Razni zavarovalni zastopniki so točno to, kar že ime pove, zastopajo eno ali več zavarovalnic.
Če veš, kaj iščeš, potem išči to in ne se pustiti enostavno prepričati, da potrebuješ še to , ono, . . .

"Opazil sem, da je pri recimo obveznem in kasko zavarovanju avta razlika od zavarovalnice do zavarovalnice tudi do 120€ na letni ravni za enako ali vsaj zelo podobno zavarovanje."

Pri tem je potrebno prebrati pogoje, drobni tisk, kaj vse zajema, . . . Na koncu ugotoviš, da velikih razlik (120€) ni, so vse zavarovalnice tam tam. Razlike nastanejo pri kakšnih "akcijah", ko privabljajo nove zavarovance.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Na cesti
848212585 (1619) kixs
»

Zavarovanje nepremičnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6112106 (5203) wcpapir
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26670404 (37995) ;-)
»

avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5012558 (7734) BCSman
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7821450 (15542) čuhalev

Več podobnih tem