» »

Ali sem kupil nov ali rabljen prenosnik?

Ali sem kupil nov ali rabljen prenosnik?

eivlgjva ::

Potrebujem drugo mnenje. Prek spletne trgovine sem kupil, kar naj bi bil nov prenosnik dobavljen od dobavitelja. Zapakiran je bil v original embalaži in z nalepko, ki se uniči, ko paket odpreš (kot vinjeta). Vendar, ko sem prenosnik vzel ven, sem opazil par manjših madežev na ohišju. So šli dol s krpo. Nato sem opazil rahlo črnkaste podstavke in nato še madeže na zaslonu. Madeži na zaslonu so zelo težko vidni, ampak če jih gledaš pod svetlobo in pravim kotom so vidni in izgledajo kot da je nekdo brisal zaslon.

Torej ali so to normalne zadeve pri novih prenosnikih ali pretiravam? Ker meni se zdi, kot da je ta prenosnik nekdo že uporabljal in še bolj me skrbi, da ni bil slučajno že kaj popravljan. Drugače prenosnik izgleda nov in brez poškodb. Razen teh estetskih napak. Nisem ga poizkusil sploh prižigati (je brez OS), ampak sem takoj kontaktiral spletno trgovino, kjer sem ga kupil in zahteval ali zamenjavo ali kupnino nazaj. Zadeva se sedaj rešuje.

P.S. To je moj prvi nakup prenosnika.
  • spremenilo: eivlgjva ()

eivlgjva ::

Link do slik, ker zgleda sem naredil nekaj narobe pri vstavljanju slik.

slika 1
slika 2

Jirzy ::

Je imel laptop gor kaksno zascitno folijo? Katera tegovina? Mimovrste vem da prodaja odprte stvari, a so tako tudi oznacene.

PacificBlue ::

Hja, če ni imel zascitne folije, gre potem zagotovo za rabljen prenosnik ali eksponat razstavljen v trgovini.

WizzardOfOZ ::

refurbished.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

LukiYo ::

Enkrat mi je poštar prinesel paket z debelo luknjo v embalaži, ki je segala do ohišja novega laptopa.
Sklepam, da je bil laptop podstavek težjemu predmetu v kombiju. Poslal prodajalcu sliko na mail in uporabljal dalje - ni bilo težav.
Pred kratkim sem kupil eno zadnjih dražjih tipkovnic iz trgovine, ki so jo testirali kupci. Vseeno mi je bilo, ker me X let krije garancija.

Nekatere stvari je včasih bolje kar uporabljat, sploh če delajo, saj ne veš kdaj dobiš limono (estetika gor ali dol). Je pa tudi odvisno od cene.
Če bi kupil drago uro in bi imela eno samo estetsko napako, bi jo šel menjat. Obratno pa se mi ne da menjat zadnjega g-shocka, ki mu ne dela zvok.
Javil prodajalcu na kratek mail - z garancijo imam dovolj časa, če si kdaj premislim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LukiYo ()

TheBlueOne ::

eivlgjva je izjavil:

Nisem ga poizkusil sploh prižigati (je brez OS), ampak sem takoj kontaktiral spletno trgovino, kjer sem ga kupil in zahteval ali zamenjavo ali kupnino nazaj. Zadeva se sedaj rešuje.

P.S. To je moj prvi nakup prenosnika.


Pazi kako resujes te zadeve. Ce jim das sanso, da popravljajo, potem je komplicirano. Pri online zadevah, ce nisi 100% nimas kaj resevati, samo vrnes. Niti ne razlagas zakaj.

grimth ::

Laptope nekdo sestavlja, ne pride to ven iz tovarne (CN) brez da bi se ga človek dotaknil. Absolutno reklamiraj če imaš madeže ki se jih ne da odstraniti z mokro krpo.

Buggy ::

...teli gumi podstavki so res malce sumljivi, ker pri novem menda res ne pridejo tako umazani s fabrike, pa neglede na to da so svoj cas na proizvodnji liniji.
Folije moji laptopi do sedaj se niso imeli, so imeli pa "prticek" med tipkovnico in ekranom.

Lahko preveris Power ON Count/Hours diska s programom CrystalDiskInfo, ceprav ti ni to neka kredibilna informacija za cel laptop.

Ce je slo za spletni nakup in te moti, zadevo vrni kot so ti ze predlagali.

TheBlueOne ::

Buggy je izjavil:

...teli gumi podstavki so res malce sumljivi,


To je tudi meni padlo v oci. V glavnem jaz bi takoj vrnil in narocil kaj drugega.

Han ::

Ko sem pred kratkim nabavil 17" IdeaPad 3 za prijatelja, sem "fasal" podobno - masten prstni odtis na ekranu. Gumb za vklop je bil nenormalno trd, priključek za napajanje prav tako. Ko sem opazil še defekten piksel (rdečo piko na beli podlagi), sem prenosnik le še spakiral, naročil novega, "defektnega" pa vrnil.

c3p0 ::

Preveri še št. charging ciklov baterije. Ni pa to novo, nikakor.

Uturjajo mašino strankam, dokler en ne opazi, ali pa mu je vseeno oz. se sprijazni. Jaz se ne bi. Če sem plačal novo, želim novo, nedotaknjeno.

Comandante ::

Jaz sem na Mimovrste narocil nov hladilnik, dobil sem ocitno rabljenega in poskodovanega, je pa bil tovarnisko zapakiran (nov stiropor, folija). V Sloveniji je ocitno vse mogoce.

WizzardOfOZ ::

Jaz sem hladilno skrinjo 2x nazaj poslal in tretjič šele dobil nepoškodovano iz mimovrste.
Prvič je bil ročaj odlomljen in ukrivljen pleh, kjer ročaj pride pritrjen, drugič je bil pa očitno udarec (brca) v hladilni sistem na zadnji strani in je bilo vse pokrivljeno. Garancija je sicer 3 leta, želiš si pa da bi delala vsaj 10, zato nočem, da je poškodovana že ob nakupu. Razen če dajo 70% skonta. Potem jo pa vzamem.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Buggy ::

@WizzardOfOZ: govora je o rabljeni stvari zapakirani in prodani kot novi
Hladilnik sem pa tudi jaz ze dobil poskodovan ni bil pa rabljen ;) Jaz sicer krivim transport, sem ga pa vseeno tudi zamenjal, ker je bila poskodovana fronta (inox) za zadaj morda sploh nebi kompliciral.

WizzardOfOZ ::

Teoretično prodajalec kupi refurbished, prodaja pa kot novo. Ali pa je bilo napisano refurbished, pa kupec ni opazil. Ker to na slikah je refurbished, ne pa nov prenosnik.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

_Denny_ ::

@eivlgjva: Kakšna je tipkovnica? So vsi znaki na nalepkah oz. so slovenski druge barve kot ostali? Čisto možno, da so ti pred pošiljanjem v trgovini ali pri dobavitelju s tem v ne ravno čistem prostoru dodali naš keyboard layout.

Čisto vse Logitechove tipkovnice, ki sem jih kupil v zadnjih letih v različnih Slo trgovinah so imele pretrgan seal in bile polne prstnih odtisov, ker so sami na UK/US layout dodali našega, jim pa je vedno uspelo izbrati nalepke, ki postanejo vidne komaj pri 5cm oddaljeni močni direktni svetlobi...bi bilo bolje, da bi pustili vse skupaj tako kot je.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

kriptobog ::

To ni novo. Vrjetno ga je nekdo vrnil in so ga zapakirali in prodalo kot novega, namesto kot z oznako odprta embalaza.

Buggy ::

@WizzardOfOZ: vse kul se strinjam, samo vseeno si hladilno skrinjo refurbished tezko predstavljam in govora ni bilo o vracilu poskodovanih izdelkov, temvec sum na rabljenega pod etiketo novega in kaj narediti:D
@_Denny_: Vcasih so skatle odpirali tudi zato, da so lepili tiste CE nalepke in dodajali slovenska navodila, ne vem pa ce se to se dela, se manj mi je pa jasno kako lahko originalno "seal nalepko" dajo nato spet nazaj, brez da bi se to videlo. Tole s SLO nalepkami za tipkovnico, bi bila pa se najbolj mozna razlaga.
@OP: ce nisi zadovoljen z izdelkom, sploh ne razmisljaj in vrni. Sam sem tamalemu iz mimovrste vzel enega rabljenega (vrnjenega) Legion Pro pa je z njim vse OK imel je pa tocno 4 vzige glede na informacije iz SMART in 40 ur delovanja (naceloma v Lenovo to vidis tudi v BIOS-u brez OS-a), hocem reci da to se ne pomeni, da je z njim tudi kej narobe. Poglej se malo za dead piksle na ekranu.

eivlgjva ::

Hvala vsem, da ste si vzeli čas in za mnenja. Bom razmislil kaj narediti. Trgovina je kontaktirala dobavitelja za razlago. Bom počakal še kakšen dan ali dva po vikendu, ker me zanima, kaj bodo odgovorili.

Jirzy je izjavil:

Je imel laptop gor kaksno zascitno folijo? Katera tegovina? Mimovrste vem da prodaja odprte stvari, a so tako tudi oznacene.


Zaslon je brez zaščitne folije. Je pa papir med zaslonom in tipkovnico. Prenosnik je reklamiran kot nov - LINK. Trgovina je Shoppster.

_Denny_ je izjavil:

Kakšna je tipkovnica? So vsi znaki na nalepkah oz. so slovenski druge barve kot ostali? Čisto možno, da so ti pred pošiljanjem v trgovini ali pri dobavitelju s tem v ne ravno čistem prostoru dodali naš keyboard layout.


Tipkovnica je slovenska in znaki so prosojni. Tipkovnica je osvetljena. Nisem opazil, da bi bili znaki nalimani. To bi bila ena možna razlaga za madeže samo čudno se mi zdi, da bi se tako močno umazal v tako kratkem času.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eivlgjva ()

Samael ::

eivlgjva je izjavil:

Hvala vsem, da ste si vzeli čas in za mnenja. Bom razmislil kaj narediti. Trgovina je kontaktirala dobavitelja za razlago. Bom počakal še kakšen dan ali dva po vikendu, ker me zanima, kaj bodo odgovorili.

Trenutno nisem doma (na svojem domačem laptopu) ampak če se prav spomnim, mi pri Lenovu preko spleta/serijske številke na strani z driverji prikaže, kdaj je bil prvič "aktiviran" karkoli pač že to pomeni.

https://support.lenovo.com/us/en/soluti... (klik na: Detect product)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

m0LN4r ::

eivlgjva je izjavil:

Link do slik, ker zgleda sem naredil nekaj narobe pri vstavljanju slik.

slika 1
slika 2

To je blo razstavljeno v trgovini.

Ce kupis nov Medion je na ekranu celo folija.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Technics111 ::

Te refurbished jajce so se tak razpasle, da včasih niti sama trgovina ne ve in mislijo da prodajo novo, v resnici pa jo dobavitelj nategne z rabljenim sranjem.

Glede na to so fleki v zaslonu je problem v Backlightu, torej osvetlitvi. Ta računalnik je bil že na servisu in je že bil odprt ali pa je prišel v stik s tekočino. Imel sem podoben primer in sicer z novim lenovotom iz mimovrste, napaka pa je bila da se je na ekranu samo na črni podlagi v vogalu videla bolj svetla lisa,(tovarniška napaka) . Dal sem seveda vračilo in so ga zamenjali..

TheBlueOne ::

eivlgjva je izjavil:

Hvala vsem, da ste si vzeli čas in za mnenja. Bom razmislil kaj narediti. Trgovina je kontaktirala dobavitelja za razlago. Bom počakal še kakšen dan ali dva po vikendu, ker me zanima, kaj bodo odgovorili.


Jaz ne vem katera generacija si, da tako postopas, ker dandanes se tako samo vrne in naroci novo. Morda drugje, da ne dobis svojega nazaj. :) Da se ne bos zafrknil in si kakorkoli unicil moznost vracila, potem pa se jajcal s servisi. Skratka se enkrat, tako se vrne brez neke razlage.

m0LN4r ::

Tisto na sliki ni svetla lisa ali backlight, ampak razmazano od krpe in cistila z dvema prstnima odtisoma vred.
Noge so pa crne od odtisa in praha razstavne police.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

eivlgjva ::

TheBlueOne je izjavil:

Jaz ne vem katera generacija si, da tako postopas, ker dandanes se tako samo vrne in naroci novo. Morda drugje, da ne dobis svojega nazaj. :) Da se ne bos zafrknil in si kakorkoli unicil moznost vracila, potem pa se jajcal s servisi. Skratka se enkrat, tako se vrne brez neke razlage.


V bistvu še nikoli nisem vračal stvari pri spletnih nakupih. Sem vedno imel občutek, da se komplicira pri tem.
Ali lahko pričakujem znižanje kupnine, ker sem paket odprl in prenosnik ima sledi uporabe? Čeprav večina sledi ni mojih. Nisem ga pa sploh prižigal.

Comandante ::

eivlgjva je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Jaz ne vem katera generacija si, da tako postopas, ker dandanes se tako samo vrne in naroci novo. Morda drugje, da ne dobis svojega nazaj. :) Da se ne bos zafrknil in si kakorkoli unicil moznost vracila, potem pa se jajcal s servisi. Skratka se enkrat, tako se vrne brez neke razlage.


V bistvu še nikoli nisem vračal stvari pri spletnih nakupih. Sem vedno imel občutek, da se komplicira pri tem.
Ali lahko pričakujem znižanje kupnine, ker sem paket odprl in prenosnik ima sledi uporabe? Čeprav večina sledi ni mojih. Nisem ga pa sploh prižigal.

Za vsak nakup preko spleta kot fizicna oseba imas po zakonu 14 dni casa, da ga vrnes, brez da navedes razlog. Odprta embalaza ni razlog, da ga ne smes vrniti, prav tako ne minimalni znaki uporabe.

Ce je sumljivo, kar nazaj, in naroci novo.

feryz ::

Seveda je. Kako bodo pa prodali naprej, kot nov prenosnik, če je bil odprt in uporabljen?

Comandante ::

feryz je izjavil:

Seveda je. Kako bodo pa prodali naprej, kot nov prenosnik, če je bil odprt in uporabljen?

To ni problem stranke, ampak prodajalca. Imam spletno trgovino, tako da poznam zakon ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652569 (12535) Han
»

Uporabljen "nov" telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
446414 (4896) Tilen
»

Asus n550jv (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6617401 (13396) borča
»

Kaj se zgodi z vrnjenimi izdelki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5412725 (10680) Dr_M
»

prejel sem poškodovan artikel na mimovrste! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23066399 (55103) Pyr0Beast

Več podobnih tem