» »

A1 nov modem prekinja

A1 nov modem prekinja

Laki_ laik ::

Ker sem šel v poslovalnico vprašat zakaj se občasno zaklenejo programi in ker tam seveda ne vedo nič od nič so posredovali naprej tehnikom.Nato sem po pošti prejel nov modem in tv bokse/škatlice.Prej sem imel modem UBEE TVW625-OT sedaj pa so mi ga zamenjali z ZYXEL DX3101-B1.V začetku je bilo vse lepo in prav vse do pred štirimi dnevi.Sedaj sem vsako jutro brez interneta in moram modem dat iz elektrike ter nazaj not in počakat da naloži in potem vse deluje vredu vse do naslednjega jutra ko vstanem in vidim da je internet mrknil.Ima kdo podobne težave z tem modemom? Ali obstaja kaka rešitev tega problema?
Hvala
Lp

Aja pozabil napisat sem na optiki preko telekomovega omrežja.

sbawe64 ::

Pokliči na helpdesk in naj začnejo spremljati parametre linije.
Če se zadeva redno ponavlja bo kmalu jasno, zakaj.

Če imaš multimeter, izmeri napetost na vtičnici (230V bi moralo biti).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Scorpy84 ::

Zakaj bi v tem primeru sploh meril napetost? Tudi če bi izmeril 100V bo adapter še vedno dal tistih 12V, kot tudi A, ki jih modem potrebuje. Drugo pa je, če bi ostajal brez elektrike...

Dvomim da bi bila kriva elektrika.Z starm modemom nikoli ni bilo problema z tem novim pa le zjutraj in potem cel čas vse ok do naslednjega jutra.

GupeM ::

Podobne težave se lahko začnejo dogajati, če je adapter slab. Ni pa nujno. Lahko je več vzrokov. Če modem uporabljaš tudi kot switch in router, pa imaš na lokalni mreži ogromno prometa, še posebej preko WiFi, se lahko pregreva ali pa mu nasploh zmanjkuje procesorske moči ali spomina. Je mogoče na takšnem mestu, da bi se zadeva lahko pregrevala zaradi slabega zračenja? Tast je recimo imel modem in router zaprt v omari. Potem pa pizdil da je slab WiFi. Pregrevalo se mu sicer ni, ampak ... Folk ma pač ideje.

Se ti ponoči/zjutraj downloadajo kakšni torrenti, delajo kakšni backupi?

Kontaktiraj telekom, naj preverijo linijo, dajo nov modem. Če se ponavlja, probaš ves network speljat preko lastnega, močnejšega routerja/switcha ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Evo peti dan isti problem.Na A1 pa nič ne vidijo da bi bilo narobe.Sedaj mi bodo poslali prenapetostno zaščito (ki jo moram plačat 10 evrov) ker je mogoče prenapetost.A na ubeju pa je ni bilo?Pa tudi na tem zyxelu je prvih 8 dni ni bolo sedaj pa se je kao pojavila.Bom pač to vzel in če nebo vredubom lepo to vrnil in mi naj dajo dobropis jaz pa si lepo dam nazaj ubeja in tega zyxela pošljem nazaj.
A res do sedaj ni nihče imel takega problema?

Zgodovina sprememb…

Ce modem podpira, lahko nastavis uro npr. preden ustanes, da se ponovno zazene.

Scorpy84 je izjavil:

Nevem kje bi to naj iskal v katerih nastavitvah?

Mare2 ::

Scorpy84 je izjavil:

Tole se je treba najprej vprašat, kaj je to zaen operater, ki ponuja storitev, ki jo je treba vsako jutro resertirat?

Da ne govorim o nesposobnih ljudeh na tehnični podpori.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

Naj zaprosi za statični ip naslov, če ga nima, očitno imajo slabo vse skupaj narejeno ali preobremenjeno in ne pride pravočasno do sinhronizacije.

Ni nujno, da je kriv operater. Lahko je zanič modem, lahko kakšna napaka v firmwareu modema, lahko je zanič adapter, lahko se zadeva pregreva, lahko ima uporabnik preveč prometa, pa naprava ne shendla. Sem mu nekaj postov nazaj to napisal, negov naslednji post pa: A res do sedaj ni nihče imel takega problema?

Ja, ravnokar sem ti napisal možne scenarije, ki sem jih že videl. Ne na točno tem modemu, ampak na več različnih. Tako da ja, zelo podobni (mogoče celo identični) primeri so se že dogajali, pa so bili vzroki za težave različni.

Se dinamični IP naslovi menjajo dnevno? Pri meni na telemach kablu imam že več kot pol leta istega, pa načeloma ni statičen. Se je lani jeseni enkrat zamenjal, od takrat je ves čas isti. Pred tem je bil pa tudi sigurno vsaj pol leta isti.

Da odgovorim sedaj na zastavljena vprašanja.
1. Modem uporabljam zgolj kot modem in ne kot switch ali ruter.
2.Pregrevavsevsigurno ne ker je na polici na steni oddaljen vsaj 15 cm od zida.In dvomim da se 8 dni nebi pregreval potem pa.
3. Preko wifi-ja gre promet le občasno ko uporabljam tablico.Ostale zadeve so povezane z utp kablom.Uporablja se net za brskanje in le občasno za kak torrent.
4.Čez noč je računalnik ugasnjen.Prav tako se ne dela noben backup in se nasploh ne uporablja nobena naprava (tv,pc ali tablica).
Evo to je v glavnem to.

Zgodovina sprememb…

Evolve ::

GupeM je izjavil:

Se dinamični IP naslovi menjajo dnevno? Pri meni na telemach kablu imam že več kot pol leta istega, pa načeloma ni statičen. Se je lani jeseni enkrat zamenjal, od takrat je ves čas isti. Pred tem je bil pa tudi sigurno vsaj pol leta isti.

IP se ne menja dokler se modem ne restira..

Laki_ laik je izjavil:

2.Pregrevavsevsigurno ne ker je na polici na steni oddaljen vsaj 15 cm od zida.In dvomim da se 8 dni nebi pregreval potem pa.
3. Preko wifi-ja gre promet le občasno ko uporabljam tablico.Ostale zadeve so povezane z utp kablom.Uporablja se net za brskanje in le občasno za kak torrent.
4.Čez noč je računalnik ugasnjen.Prav tako se ne dela noben backup in se nasploh ne uporablja nobena naprava (tv,pc ali tablica).
Evo to je v glavnem to.

Boš sporočil, ko ti bodo zrihali?

Evolve je izjavil:

GupeM je izjavil:

IP se ne menja dokler se modem ne restira..

Nekoč, že dolgo tega, se je menjal na 24 ur. Enostavno te je disconnectalo in nazaj connectalo z novim IP-jem. Vem, ker sem uporabljal IRC in sem si s tem razlogom omislil VPS in bota, ki mi je na določenih kanalih držal status OP. Sicer sem ga vsakih 24 ur izgubil. Sem bil pa na ADSL. To še v časih, ko je bil ISDN "nujen", da si sploh lahko uporabljal ADSL.

Danes na Telemachovemu kablu pa IP ostane isti več mesecev. Kljub večkratnemu resetu modema, prekinjeni dobavi el. energije, ...

Tako da tvoja izjava zagotovo ne drži.

MTB ::

Hm, ta zgodba me spominja na moj problem nekaj let nazaj. Zamenjan modem, z novim modemom problemi. 2 meseca je trajalo, vse je bilo krivo, povezava, napetost.... Dokler nisem dobil direkt tehnika na telefon (ne helpdesk).
Moj star modem z mojimi uporabniškimi nastavitvami so priključili nekje drugje. Dodkler se oseba tam ni povezala, je pri meni vse delovalo. Ko sem modem resetiral, je imel on problem in sva se dajala. Dva meseca in višek je bil, resetirajte modem.

Mare2 je izjavil:

Laki_ laik je izjavil:

Evo to je v glavnem to.

Boš sporočil, ko ti bodo zrihali?

Ko oziroma če mi bodo zrihtali bom napisal kaj je bilo.

MTB je izjavil:

Hm, ta zgodba me spominja na moj problem nekaj let nazaj. Zamenjan modem, z novim modemom problemi. 2 meseca je trajalo, vse je bilo krivo, povezava, napetost.... Dokler nisem dobil direkt tehnika na telefon (ne helpdesk).
Moj star modem z mojimi uporabniškimi nastavitvami so priključili nekje drugje. Dodkler se oseba tam ni povezala, je pri meni vse delovalo. Ko sem modem resetiral, je imel on problem in sva se dajala. Dva meseca in višek je bil, resetirajte modem.

Nevem če je pri meni taka situacija.Namreč opažam da interne zjutraj še deluje.Problem oziroma izpad se zgodi ko si vklopim spotify muziko na nest hub-u ki laufa preko wifi-ja.Naprimer danes je delovalo 13 minut in nato prekinilo.Sem šel in modem resetiral na gumbu in se je lepo vzpostavil internet in je ponovno po nekaj minutah prekinilo.Nato sem ponovno resetiral in sedaj dela brez problema.Tv pa cel čas deluje.Sedaj sem priklopil vse preko prenapetostne vtičnice in bomo videli čeprav močno dvomim da je to problem.

IL_DIAVOLO ::

V poslovalnici ne bos nic resil. Ti poklici 040-40-40-40 in ti naj operater pogleda ce so vse linije odprte.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

V poslovalnici ne bos nic resil. Ti poklici 040-40-40-40 in ti naj operater pogleda ce so vse linije odprte.

Sem že 3x klical in nikoli ne vidijo nobene napake.

Evo po 7 dneh klicanja mi bodo sedaj poslali zopet nov modem ker je kao najbrž modem kriv da se to dogaja.In če se bo zopet to dogajalo bo prišel terenski tehnik pogledat linijo.To je da lahko roman napišem.Ok zaključujem to temo ker kako bi mi lahko vi pomagali če tehnična pomoč in tehniki ne vedo.
Hvala vsem.
Lp

Laki_ laik je izjavil:

če tehnična pomoč in tehniki ne vedo.
Hvala vsem.
Lp

Pokliči še 1x na tehnično podporo. Zahtevaj Rebeko, štajerko. Ona lahko pogleda, ali se je kakovost linije poslabšala.

Očitno si naletel na Matej-a (moški), ki je blefer sto na uro. Šele po pol ure pregovarjanja je priznal, da je začetnik in da nima pojma o delu, ki naj bi ga opravljal.

Laki_ laik je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

če jst dobim kakšen tak odogovor potem modem parkart na dan resetiram ročno (iz štroma vem pa nazaj notr). Tako da potem morejo ukrepat ali z menjavo hardware ali pa da preverijo na terenu zakaj zadeva prekinja.

Evolve je izjavil:

Laki_ laik je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

če jst dobim kakšen tak odogovor potem modem parkart na dan resetiram ročno (iz štroma vem pa nazaj notr). Tako da potem morejo ukrepat ali z menjavo hardware ali pa da preverijo na terenu zakaj zadeva prekinja.

Govoriš, kot da se tebi to večkrat dogaja?

Mare2 je izjavil:

Evolve je izjavil:

Laki_ laik je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Govoriš, kot da se tebi to večkrat dogaja?

ene dvakrat sem mel tako težavo.. pač zajle gredo po luft in pol mal pihne in se zadeva začne obnašat drugače :))

samo da podam epilog te odisejade.Danes je prišel terenski tehnik ki je ugotavil da kao "nekaj je pa res narobe" in po kakem 10 minutnem pogovoru z (predvidevam) tehnikom za računalnikom je prišel do zaključka da ne ve kaj bi bilo krivo da pa res lučke prehitro utripajo.Sedaj je dal nazaj modem ubee z katerim ni bilo prej nikoli težav in se bo sedaj spremljalo stanje če bo vredu.Evo to je to.Zaključek tega nihče ne ve nič.
Lp

Ales ::

Laki_ laik je izjavil:

... ne ve kaj bi bilo krivo da pa res lučke prehitro utripajo. ...

:))

Pravega strokovnjaka so ti poslali...

Ja takle mamo :)

Daniel ::

Laki_ laik je izjavil:

samo da podam epilog te odisejade.Danes je prišel terenski tehnik ki je ugotavil da kao "nekaj je pa res narobe" in po kakem 10 minutnem pogovoru z (predvidevam) tehnikom za računalnikom je prišel do zaključka da ne ve kaj bi bilo krivo da pa res lučke prehitro utripajo.Sedaj je dal nazaj modem ubee z katerim ni bilo prej nikoli težav in se bo sedaj spremljalo stanje če bo vredu.Evo to je to.Zaključek tega nihče ne ve nič.
Lp

Iz tvojega opisa sicer nisem uspel točno razbrati kako imaš vse skupaj priklopljeno, ker v enem hipu pišeš, da modem uporabljaš kot modem in ne kot switch, router, v naslednjem hipu, pa pišeš, da se povezuješ na njegov WiFi. Če bi ga uporabljal samo kot modem, ti WiFi na modemu ne bi delal, obenem pa bi rabil še svoj router za njim.

Res sem se malce čudno izrazil.V glavnem poanta je v tem da je ta zyxel pri meni neuporaben in prekinja internet.Sedaj ko imam nazaj ubee je zopet vse kot mora bit.

IL_DIAVOLO ::

A1 modem deluje kot modem in router.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kidd ::

imel probleme s prekinjanjem net povezave kao modem ne deluje vredu, mi pošljejo drugega(crni-UBEE), spet ven mece, mi posljejo tretjega(beli-DX3101-B1) spet problemi. Vmes izgovori da ima telekom vzdrzevanja pa zato ni neta, pa da oni ne najdejo napake nevedo kaj je, itd...
Klicem tehnicno pomoc(bilo veckrat) se oglasi tajnica-avtomat pa pove da ce prekinem me bodo v najkrajsem casu tehniki nazaj poklicali. Dobim povratni klic(zgodilo veckrat), enkrat zazvoni pa prekine(verjetno zato da imajo v racunalniku zabelezeno da so nazaj poklicali ce pride nadrejeni pokontrolirat)..vglavnem da ne nastevam predolgo celi cirkus sem imel s tem. Nakoncu zgubil zivce klicem-pocakam na liniji da dobim tehnicno pomoc pa tipu razlozim-razkrijem vse te svinarije s katerimi sabotirajo poslovanje podjetja in da ce ne uredijo problema, da bom obvestil direktorja kaj pocnejo. Tip je bil hladen k spricar. Zanimivo od takrat naprej nimam vec problemov z izpadi neta..deluje brez problema. Pomeni da znajo uredit problem, ce le hocejo.

svinarije s katerimi sabotirajo poslovanje podjetja in da ce ne uredijo problema, da bom obvestil direktorja kaj pocnejo.

we have a badass here lol :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
38788742 (1816) Andraz201
»

Počasen wi fi

313010 (1838) Laki_lai k
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

24682683 (25088) Tilen
»

prosim pomoc - internet povezava

252576 (2169) BorutK-73
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623503 (22419) MTB

Več podobnih tem