» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
38 / 91
»»

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nič ne manjka pri inputu denarja, manjka denarja pri vlaganju po tem ko nekam prideš... pri nas se 90% delodajalcev zadovolji da nekaj nardijo pol pa samo izčrpava in škrtari kjerkoli gre razen pri njih samih =)

In potem jih nepripravljene dobijo vsaka kriza, krizica ali sprememba minimalne plače...

Če trdiš da torej nižje plače torej prinesejo več dodane vrednosti kot visoke, potem ne vem zakaj Microsoft ali pa Databox v Slo ne dajejo minimalcev...

Ne manjka pri inputu, manjka pa pri vlaganju? Sploh ves kako bizarno je brati kaj takega? Verjetno ti niti priblizno ni jasno koliko stanejo tehnologije. To je proces, to ni nek mato umotvor, ko iz kavca ugotovis, da potrebujes denar za razvoj. To traja desetletja.

Niti ni mozno vse zrusit in postavit super. Razvoj je drag in dolgotrajen.

Ce microsoft placa lepo, to ne pomeni, da visje place prinesejo dodano vrednost. Je bolj tako, da se kopajo v kesu in v prvi vrsti zmorejo placati bolj kot konkurenca. Verjemi, da njihovo razmisljanje ni, "baaaahhhh placajmo vec in bo vec profita", ker so zmozni narediti vse zaposlene v Sloveniji v milionarje. Visina plac je pac njihova kalkulacija za stabilnost in kakovost. Pa se eno skrivnost ti povem. Kako racuna Microsoft svoje stroske in investicije ni pravilo ampak je njihova jeb*** racunica!

Ampak to ti hočem povedat, PRAVILOMA so bolje plačani zaposleni BOLJ produktivni ustvarjajo PRAVILOMA tudi višji BDP... ali ti dejansko meniš da delodajalci plačajo kader več zato ker imajo preveč denarja?

Seveda manjka pri vlaganju in ne pri inputu... kje je razlika ti bom objasnil na primeru:

Primer 1:
2 fizični osebi ustanovita firmo kupita 1 CNC stroj in dobita lon posel in delata sama v 2 izmenah... ves dobiček vlagata v nakupe novih strojev in pridobitve novih zaposlenih ter nove posle... luksuza NE pičita... firma organsko raste, dobička je skoraj nič, nagrad si ne izplačujeta, in vozita pač Renault Megane star 12 let...

Primer 2:
2 fizični osebi odpreta firmo kupita 1 CNC stroj in dobita lon posel, delata sama, ves dobiček zagonita za nakupe novih avtov na firmo na leasing ipd... pride konec pogodbe, firma hoče povečat proizvodnjo onadva pa nimata keša za nove stroje, verjetno se zakreditirata, in zato nimata keša za delavce ampak max minimalna plača ipd...

Prvi primer bo dostikrat uspešen ali uspešnejši, drugi primer pa jebe vsaka sprememba na trgu in v proizvodnji... pa delavci so manj motivirani za delo v 2. primeru... in o tem ti jaz govorim... Poznam ničkoliko primerov 2 (ne dobesedno ampak v smislu da preveč zagonijo za luksuz in leasinge ipd... premalo pa za investicije ko imajo)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

TheBlueOne ::

Mato989 je izjavil:

Ampak to ti hočem povedat, PRAVILOMA so bolje plačani zaposleni BOLJ produktivni ustvarjajo PRAVILOMA tudi višji BDP... ali ti dejansko meniš da delodajalci plačajo kader več zato ker imajo preveč denarja?

Microsoft placa tocno toliko, da je neka kakovost in zanesljivost. Dodane vrednosti pa pri nas niti ne prinasajo. Poleg tega tudi Microsoft veselo seli support kjer je poceni. Zakaj pa jih potem ne placa veckratnik tega kar jih placa? Bi jih b.p., to ti je jasno? Ali ima mato logika neko placno limito?

Mato989 je izjavil:

Primer 1:
2 fizični osebi ustanovita f

Tvoji primeri me ne zanimajo dokler en primer ni tvoj projekt. Tega si lahko vsak izmiljuje kolikor hoce.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Mato989: Ok pa a je teh 'Primerov 2' res toliko veliko ali je to bolj fama predvsem po slovenskih družinskih firmah. Ker privatniki se hitro zavedajo, da je treba stisnit in da je borba na trgu IMHO. Lep dan
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Pat_MaGroin ::

Sej v Sloveniji so plače previsoke, zato pa nobene multinacionalke ni blizu.

Logika, da dejmo višat plače, pa bo, je pa itak tako idiotska in otročja, da škoda debate.

Tvoji primeri me ne zanimajo dokler en primer ni tvoj projekt. Tega si lahko vsak izmiljuje kolikor hoce.

Torej me tudi tvoja mnenja ne zanimajo če jih ne podkrepiš s svojo državo, glede na to da pišeš o državi... 2 can play this game >:D

Malidelničar je izjavil:

Mato989: Ok pa a je teh 'Primerov 2' res toliko veliko ali je to bolj fama predvsem po slovenskih družinskih firmah. Ker privatniki se hitro zavedajo, da je treba stisnit in da je borba na trgu IMHO. Lep dan

Saj pa vidiš... poglejmo samo zadnji primer ko X mesecev zaposleni niso dobili plače pa so kot ovčke hodli na delo...

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/80-z...

Torej 80 zaposlenih ni dobilo X plač pa so hodli na delo na lastne stroške ko POPOLNI MORONI in dalje futrali sleparje na upravi... to ni neko mikro družinsko podjetje se ti ne zdi?

Kaj je delal FURS? Kaj so delali zaposleni, zakaj niso dali opozoril in po 2. neizplačani izredno odpoved bi bli na borzi dobili nadomestilo... to je klasičen primer sleparskega podjetja, lastniki in menegment bi moral it v zapor in delat dokler ne poplača vsega tega...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Valvoline ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Logika, da dejmo višat plače, pa bo, je pa itak tako idiotska in otročja, da škoda debate.

Ne, ni to logika. Realne place, brez 24/7 suzenjskega dumpinga. Meje zapret, trg bo ze povedal kolk je nek poklic vreden. Fevdalci pa lahka odprejo podjetja tam od koder suznji prihajajo.

Pat_MaGroin ::

Valvoline je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ne, ni to logika. Realne place, brez 24/7 suzenjskega dumpinga. Meje zapret, trg bo ze povedal kolk je nek poklic vreden. Fevdalci pa lahka odprejo podjetja tam od koder suznji prihajajo.

Boš pa moral zapustit EU za to logiko.

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Saj ni treba višat plač, samo pogoje naj dajo take da bo delavec prišel... lahko tudi 100 dni dopusta ;) bistvo je da če iščeš kader in kadra ni, to ne pomeni da kadra OVERALL ni, ampak samo da ponujaš premalo, in do zdaj me še noben ni demantiral na tem dejstvu...

Mato989 je izjavil:

Torej me tudi tvoja mnenja ne zanimajo če jih ne podkrepiš s svojo državo, glede na to da pišeš o državi... 2 can play this game >:D

Ti si res malo trd? Tvoji primeri me ne zanimajo, ker so gola fikcija. Si pac nekaj izmislis v MATO stilu:

/MATO STIL:

Trditev: Ce zaposleni jedo MANDARINE je vsem LEPO.

Podjetje 1: Ne jedo mandarin, zelo zelo ZALOSTNI, MANJKA vitaminov.

Podjetja 2. Jedo mandarine in jim je totalno LEPO, ker imajo DOSTIvitaminov. Tudi place so lepse.

Sedaj pa povej, ce MANDARINE niso SUPER!

/END MATO STIL

Ne bluzi...

Imaš na zgornjem linku realen primer... po tvoji logiki bi morala država takemu podjetju pomagat, ker če ga izgubimo bo to neizmerna žalost zaposlenih in ljudstva RS... BULLSHIT... ti menegerji in lastniki naj gredo prisilno delat in jedo kruh in vodo dokelr ne odplačajo VSEGA kar dolguje podjetje vsakemu delavcu z zamudnimi obrestmi... Vse ostalo je kraja in za mene kaznivo dejanje...

Ampak bog ne daj da podjetje izgubimo kto je to, ker to bo slabo za državo kajne?

Mato989 je izjavil:

Ne bluzi...

Imaš na zgornjem linku realen primer... po tvoji logiki bi morala država takemu podjetju pomagat, ker če ga izgubimo bo to neizmerna žalost zaposlenih in ljudstva RS... BULLSHIT... ti menegerji in lastniki naj gredo prisilno delat in jedo kruh in vodo dokelr ne odplačajo VSEGA kar dolguje podjetje vsakemu delavcu z zamudnimi obrestmi... Vse ostalo je kraja in za mene kaznivo dejanje...

Ampak bog ne daj da podjetje izgubimo kto je to, ker to bo slabo za državo kajne?

Aaaaa, vidis tu imas pa problem, ker mislis, da imas eno resitev za vse. Jaz sploh ne bom pogledal za katero podjetje gre in ti bom samo povedal, da ga sigurno ne poznam dovolj dobro, da bi lahko sodil.

Se enkrat, ti trdis, da ce vec placas tudi vec dobis. To ti ne bi smel biti problem testirati, ker nikjer pri tvojim umotvorih ni problem dobiti denar za te place.

Sploh pa preden grem gledati za katero podjetje se gre mi lahko poves kako dobro si prestudiral njihovo poslovanje in zakaj bi bila resitev radikalno povecanje plac. Si mislism da bi bilo tako:

/MATO STIL

1. Dobijo nekoga, ki je NAJBOLJSI in se vec takih ker placamo vsakomus MILION EUR.
2. Potem NAJBOLJSI naredijo nekaj SUPER in podjetje zasluzi BILION eurov.

Kako to ni GENIALNO!!!!!????

/END MATO STIL

Zgodovina sprememb…

Se enkrat, ti trdis, da ce vec placas tudi vec dobis. To ti ne bi smel biti problem testirati, ker nikjer pri tvojim umotvorih ni problem dobiti denar za te place.

Ne jaz trdim da če več plačaš SPLOH DOBIŠ, da LAHKO NAREDIŠ... ker če iščeš delavca za 1.100 bruto IN GA NI, ne more ta delavec ki ga ni naredit 0 dodane vrednosti... če pa daš 1.500 pa ga MORDA dobiš oz. prej ali slej...

Če pa tvoj PRIHODEK ne omogoča tega dviga kot je potreben da dobiš delavca, potem pa je potrebno pritisnit na PRODAJNIKE V FIRMI da izpogajajo boljše cene... če to ni mogoče pa pač preusmeritev drugam...

Jaz nisem nikjer trdil da če zdaj pavšalno vsem dvignemo plačo za x3 bo dodana vrednost x3... to seveda ne drži, moja replika se je samo nanašala na tvoje besede da višja plača ne korelira v višji dodani vrednosti in sem ti dal primer da to VEDNO ne drži, ker načeloma bolje plačani delajo bolje.

Ampak ni vse v preprostem matematičnem računu... če sem jaz plačan 1.200 in sem vsak drugi mesec 14 dni na bolniški, je verjetno BOLJE, da mi daš 1.400 in nisem nič na bolniški... =) Na tak način sem boljša dodana vrednost.

Posledica desetletij placnega dumpinga je strankokracija, solstvo v razsulu, maksimalno razbohoten JS ter drzavni monopoli, davljenje z davki, folk noce v gospodarstvo pod nobenim pogojem. Zacaran krog.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ne jaz trdim da če več plačaš SPLOH DOBIŠ, da LAHKO NAREDIŠ... ker če iščeš delavca za 1.100 bruto IN GA NI, ne more ta delavec ki ga ni naredit 0 dodane vrednosti... če pa daš 1.500 pa ga MORDA dobiš oz. prej ali slej...

Sem vseeno pogledal, pa mi pri tvojem primeru ne deluje, da imajo problem s pridobivanjem kadrov. Bolj s splosno legalnostjo.

Mato989 je izjavil:

Če pa tvoj PRIHODEK ne omogoča tega dviga kot je potreben da dobiš delavca, potem pa je potrebno pritisnit na PRODAJNIKE V FIRMI da izpogajajo boljše cene... če to ni mogoče pa pač preusmeritev drugam...

Ma nemoj. Dejansko ves, da je moznost, da podjetje ne zmore placati vec. In kaksne odlicne resitve za vsak problem "če to ni mogoče pa pač preusmeritev drugam" pa ti si ja skrinja zakladov. Zakaj nihce se ni pomislil na to sila preprosto resitev in se trudijo v svojem fohu.

Mato989 je izjavil:

Jaz nisem nikjer trdil da če zdaj pavšalno vsem dvignemo plačo za x3 bo dodana vrednost x3... to seveda ne drži, moja replika se je samo nanašala na tvoje besede da višja plača ne korelira v višji dodani vrednosti in sem ti dal primer da to VEDNO ne drži, ker načeloma bolje plačani delajo bolje.

Boljse placani je relativno. Moras biti konkreten. Tudi koliko boljse placani itn. Kolikor poznam prepogosto slovensko zalost imajo enega kjer bi morali biti trije, pa se tisti je samo malo podplacan, ker ima ne vem koliko nadur. Pa niti ni nujno, da je sefko bogatun, pac premalo denarja...

Mato989 je izjavil:

Ampak ni vse v preprostem matematičnem računu... če sem jaz plačan 1.200 in sem vsak drugi mesec 14 dni na bolniški, je verjetno BOLJE, da mi daš 1.400 in nisem nič na bolniški... =) Na tak način sem boljša dodana vrednost.

Ce bi jaz bil tvoj sef in mi poves, da ce ti dam 200€ vec na mesec sploh ne bos vec bolan, bi ti dal ta denar ze zato, ker bi ti privoscil obilo zdravja. Ampak bi tezko verjel, da bo tako.

Zgodovina sprememb…

Ce npr ne bi bilo nobenega voznika na zaprtem protidumpinskem trgu, place se bodo dvigovale vse dokler se kandidata ne bo. Trgo bo povedal al bo voznik vreden 1000e, 10000e ali morda 100.000e mesecno ker brez voznikov druzba gre papa. Morda bo primerna placa kolk pac bo, pritegnala marsikaterega parazita iz JS,al pa opevanega programerja, recimo da zamenja poklic, ker bo kot sofer zasluzil 10x vec?

Zgodovina sprememb…

Sem vseeno pogledal, pa mi pri tvojem primeru ne deluje, da imajo problem s pridobivanjem kadrov. Bolj s splosno legalnostjo.

Seveda ne, ampak to ni bistvo, bistveno je, da je treba takim pomagat da ne ostanemo brez firm ker to je težava pol baje?

Ma nemoj. Dejansko ves, da je moznost, da podjetje ne zmore placati vec. In kaksne odlicne resitve za vsak problem "če to ni mogoče pa pač preusmeritev drugam" pa ti si ja skrinja zakladov. Zakaj nihce se ni pomislil na to sila preprosto resitev in se trudijo v svojem fohu.

Saj nima veze ali zmore ali ne(oz. to delavca še najmanj zanim) važno je ali ŽELI in ali IZPLAČA!!! seveda, treba je bit prilagodljiv... kolega je popravljal PCje, ko ni bilo biznisa je firmo obrnil in je vozil za DHL... ti bi verjetno rekel da je to neumno in bi moral vztrajat na servisu PCjev in propast

Boljse placani je relativno. Moras biti konkreten. Tudi koliko boljse placani itn. Kolikor poznam prepogosto slovensko zalost imajo enega kjer bi morali biti trije, pa se tisti je samo malo podplacan, ker ima ne vem koliko nadur. Pa niti ni nujno, da je sefko bogatun, pac premalo denarja...

Ja in zakaj imajo 1 tam kjer bi morali biti trije? Ker je tisti 1 tak bedak da tam vztraja in ne zateži za povišico (večinoma) ali ne gre na bolniško od izgorelosti ali pa ne da odpovedi..., če imaš tako premalo denarja da moraš tam kjer bi rabil 3 imet samo 1 delavca, potem jebeno delaš nekaj s pogodbami o sodelovanju in naročilih narobe...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

hbgqzR ::

Valvoline je izjavil:

Ce

Taksne navedbe s pogojniki niso prevec v redu, ker taksne spremembe plac ne ostanejo brez posledic in je potrebno to nekje dobiti. Nekje je tudi meja smiselnosti panoge, veliko prej kot 1MEUR pri danasnjih cenah in vrednostih za kamioniste. Saj 100 let nazaj tudi ni bilo veliko kamionistov, je pa bila samooskrba nujna, pa hi-techa ni bilo itd.

Pazite, kaj si zelite :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hbgqzR ()

Mato989 je izjavil:

Seveda ne, ampak to ni bistvo, bistveno je, da je treba takim pomagat da ne ostanemo brez firm ker to je težava pol baje?

Saj ves v kaksnem kontekstu si dal primer. Pac cudno je, ce nakaj trdis, primer pa je za neko tretjo trditev.

Mato989 je izjavil:

Saj nima veze ali zmore ali ne(oz. to delavca še najmanj zanim) važno je ali ŽELI in ali IZPLAČA!!! seveda, treba je bit prilagodljiv... kolega je popravljal PCje, ko ni bilo biznisa je firmo obrnil in je vozil za DHL... ti bi verjetno rekel da je to neumno in bi moral vztrajat na servisu PCjev in propast

Ne, jaz mu ne bi rekel, da je neumno. Posebej, ce bi pokazal primerne podatke. Bi pa nekomu, ki nekaj pocne in bi sel vozit DHL, ker pozna tvojega frenda, svetoval naj tega ne naredi, ker je tvoj frend naredil tako ampak naj to naredi po lastni kalkulacija glede na svojo konkretno situacijo. Vidis razliko? Vidis kaj zelim povedati?

Mato989 je izjavil:

Ja in zakaj imajo 1 tam kjer bi morali biti trije? Ker je tisti 1 tak bedak da tam vztraja in ne zateži za povišico (večinoma) ali ne gre na bolniško od izgorelosti ali pa ne da odpovedi..., če imaš tako premalo denarja da moraš tam kjer bi rabil 3 imet samo 1 delavca, potem jebeno delaš nekaj s pogodbami o sodelovanju in naročilih narobe...

Ne vem, jaz nisem tak, da se dosti komu pustim. Zal pa je vecina taka, da si misli, da vse ve, samo pri sebi nekako ne more nic, krivi pa vsi ostali. Ce razumes srbohrvasko take super opise Vojko:

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

hbgqzR je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Ce

Taksne navedbe s pogojniki niso prevec v redu, ker taksne spremembe plac ne ostanejo brez posledic in je potrebno to nekje dobiti. Nekje je tudi meja smiselnosti panoge, veliko prej kot 1MEUR pri danasnjih cenah in vrednostih za kamioniste. Saj 100 let nazaj tudi ni bilo veliko kamionistov, je pa bila samooskrba nujna, pa hi-techa ni bilo itd.

Pazite, kaj si zelite :-)

ej, ne razumem pri vse svoji pameti, kako vam logika za prosto tržno gospodarstvo, ko se gre za plače delavcev, takoj odpove.

cena na borzi za surovine vam je jasna zakaj gre gor, ampak ko pa je govora o plači delavčka pa 100+1 izgovor kako to ni možno, kako je to škodljivo, kako je to kontraproduktivno...
WTF?
ali ste totalni idioti ali pa bebasti izkoriščevalci delavcev s svojo računico. ampak po mojem sta vidva z modrim ta prvo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::

Mato je za to, da gredo delavci z nizko plačo na zavod, firme, ki niso rentabilne naj pocrkajo in še dodatno namečejo folk na zavod in kasneje bo vsa ta brezposelna množica ljudi zahtevala, da se jim da dostojne plače. Ko jih bo 3x preveč na zavodu, s krediti, stroški in brez denarja.
Ultra dobra logika.

Ni nobene potrebe po drzavnih budalastinah, zapre se slo/eu meja za dumping kader, trg bo takoj poskrbel za primerne place, urejeni delovniki, skrajsani delovniki itn in za vse ostalo. Jaz sem preprican da ce se enkrat zapre meja za dumping mišic, bodo place sploh pa deficitarce poletele gor za najmanj 5-10x. Ampak politika ne dela v prid delavnem ljudstvu temvec za lastnike kapitala, mega korporacije ter prodaja fejkano jenkijevsko ladjekracijo.

feryz je izjavil:

Mato je za to, da gredo delavci z nizko plačo na zavod, firme, ki niso rentabilne naj pocrkajo in še dodatno namečejo folk na zavod in kasneje bo vsa ta brezposelna množica ljudi zahtevala, da se jim da dostojne plače. Ko jih bo 3x preveč na zavodu, s krediti, stroški in brez denarja.
Ultra dobra logika.

100.000 uvozenih suznjev se poslje nazaj domov od koder so prisli, od njih nima nic ne drzava, ne ljudstvo. Korist imajo zgolj fake kapitalisti ter rent paraziti. Problem realno placanih delovnih mest solved, problem spimpanih nepremicnin solved.

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Zdaj je popularno delat neke hale in zaposlit ljudi. Zgleda kot kak šotor že, vrjetno brez tekoče vode, brez wc-ja, brezgretja pozimi, brez klime poleti....ampak vse prav po zakonodaji, ni izkoriščanja, ker so tako oni rekli.
Kar sem videl sam na razgovorih v živo sem hotel vidit delovno mesto, me je minil v 10 minutah.
Zaprt si v prostoru s kislinami za čiščenje kovin, bazeni s kislinam so odprt, potem eno drugo del.mesto zaprt v prostoru z laki za les.....v industriji peletov ni blo vidt nič od tega, ne vode, ne wc-ja, stroji glasni kot helikopter in 3 izmensko delo, nočno.....edino kar opazim v Poljanski dolini proizvodnja zgleda urejena in vrjetno ima vse to kar sem naštel....Polycom je v bližini Gorenje vasi, ne morete zgrešit, zvečer se tudi vidi ko še kaki delajo. Meni se zdi, da imajo delo.pogje kar dobre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

MasterTade ::

feryz je izjavil:

Ultra dobra logika.

Ko bo demografska slika v sloveniji udarila bo vsak z zavoda dovolj dober. Še iz tujine jih bodo iskali. Kriza ali ne, pomanjkanje delavcev se v resnici še začelo ni
Mors omnia aequat

hbgqzR ::

gruntfürmich je izjavil:

cena na borzi za surovine vam je jasna zakaj gre gor, ampak ko pa je govora o plači delavčka pa 100+1 izgovor kako to ni možno, kako je to škodljivo, kako je to kontraproduktivno...
WTF?
ali ste totalni idioti ali pa bebasti izkoriščevalci delavcev s svojo računico. ampak po mojem sta vidva z modrim ta prvo.

Eh, če je cena surovine na trgu previsoka, grejo firme v (trajno?) hiberniranje, če ne morejo več prenesti na kupce, ki imajo zagotovo omejeno kupno moč, spremljaj malo, napovedujejo se recesije, ker centralne banke na trdo omejujejo - INFLACIJO (kot glavno posledico COVID UTD).

Ti imaš seveda vso pravico zahtevati zase 100EUR/sekundo, če najdeš ravnotežje s povpraševalno stranjo, ker že slučajno prej državo zapreš in si zato nepogrešljiv.

Toliko o idiotizmih, česa takšnega še Mato989 ne bi šel debatirat :-)

PS: Se opravičujem, ker toliko popravljam sporočilo v smislu jasnosti in jedrnatosti, upam namreč, da se ne bo zaradi nesporazuma razvila dodatna (še bolj neproduktivno-idiotsko) debata.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hbgqzR ()

john91 ::

Minimalna plača po novem letu bo preko 1200 bruto oziroma preko 850 neto. Glede na podražitve absolutno potreben dvig

ales85 ::

john91 je izjavil:

Minimalna plača po novem letu bo preko 1200 bruto oziroma preko 850 neto. Glede na podražitve absolutno potreben dvig

Bodo na ta racun se dodatne podrazitve...

dice7 ::

ales85 je izjavil:

john91 je izjavil:

Bodo na ta racun se dodatne podrazitve...

Mit, ki ne temelji na realnosti

StevicaM ::

Valvoline je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Meje se bojo kmalu zaprle same, pa ne zato ker mi tko hocemo ampak ker dela ne bo. Marsikater zemo, se je ze vrnil v svojo domovino in tam uzgaja pujse, jagenjcke, krave kot da dela kot sofer kamiona in vozi beton za 800e pri nasem "fevdalcu". Dela bojo mele cez glavo sam negovalke in medicinske sestre z negovanjem starih drzavljanov. Sester, bolnicark in drugega malo manj kvalificiranega medicinskega osebja pa ni niti v Bosni in Srbiji vec tko, da kdo nam bo plenice menjal je uprasanje.

sbawe64 ::

Opis stanja v državi

https://www.rtvslo.si/komentar/14455475

Jup 34000 boomerjev rine v prezgodnji pezjon, na drugi strani pa imas 2003 rojenih 17000 potencialnih studentov. Cetudi je ene 5000 priseljencev, je premalo, ker se folk tudi odseljuje.
Za 2, ki gresta v penzijo pride delat 1.
Korona denar so bojda vrgli v gospodarstvo, koncal pa je v nepremicninah ter predpenzijskih terencih.
Zal v politiki nihce nima jajc reci bobu bob in boomerje seznaniti z situacijo.
Mladina za minimalca noce delat, ker dobi boljso ponudbo in ker z minimalko, ce ne zivis doma ne mores preziveti. Ubistvu nikogar ne poznam, ki bi rekel ej, lahk dobim 1500 place, ampak grem raje delat za minimalca.
Upokojenke z 500 eur pokojnine in lastniskim stanovanjem so revseta tega sveta, zaposleni z 1000 place in najemnino pa najvecji bogatun, realno pa sta oba na istem. Ko bo mulec koncno mogoce nekaj podedoval, ce bo bodo stanovanja zaradi depopulacije vredna nic, pokojnine pa bodo morda 30 posto place.
Sobe so 300 eur. Garsonjera 550. Enosobna 650.
Boomerji:Noben noce delat.
Japonska se dogaja. Na eni strani mnozica starcev z nepremicninami in prihranki,zaenkrat se javnim zdravstvom, v katerem zmanjkuje ljudi, ter veliko politicno mocjo, ki so jo vse zivljenje izrabljali za izogib davkom,poganjali kreditno ekspanzijo in kopicili javni dolg, na drugi strani pa vse manjsa delovno aktivna populacije, ki ji nimas vec kaj vzeti.

Milenjici smo to z grenkim priokusom obcutili po krizi 2008, ko ni bilo sihtov, ce so bili pa so place bile mizerne. Danes so place vecje, vendar so stroski brutalni, sploh pa je najhuje glede stanovanj.
Garbam, ko norec in stagniram v zivljenju.

6 let delovne dobe, 3 leta sem ob delu metal stran denar, da bi ob delu opravil manjkajoci izpite za magisterij,ker so me stari peglali, kako fajn sluzbo bom potem dobil, 3 leta delal prakticno zraven se en siht, svoj sp., sedaj ko imam pa 50k pologa nimam enostavno kaj kupiti, ker so vse pohopsali 50,60+ letniki z denarjem od dediscin, saj bodo stanovanja valili za varno penzijo. Pri tem ti je jasno za kako nepremisljeno investicijo gre, saj se bojijo inflacije, ker jo poznajo in so z njo tudi prisli do premozenja.

Kupujejo stanovanja za 500k, ki jih bojda oddajali, eni se z kreditom, ki ga dobijo do 75 leta.
Najemnikov z tako kupno mocjo ne vidim, razen skupin tujih delavcev, mlajsih zaposlenih, kjer jih 5 dela, da pokrijejo 1500 eur najema.
V nekih normalnih casih je razmerje najemnina/vrednost stanovanja nekje 180.
Torej ali bodo zraste najemnine=) kar pomeni tudi rast plac v kar dvomim. Ali pa se bo v okviru zvisevanja obrestnih mer zgodil padec. Slovenija je sicer specifika, vendar smo za resevanje krize 2008 ze razprodali vse kar je drzavnega. Tokrat ni vec kje vzeti in to je ubistvu dobro.
Pred ocmi imajo Dalmacijo, Stara dobra vremena od Novih Fosilov, gliser in krizanke. Njim to pripada. Samo placnik je insolventen, ampak oni ne sljivijo.
Imamo delovno aktivno 950k ljudi, od tega sigurno 100k tujih drzavljanov. 200k od tega jih je v javnem sektorju.

Na drugi strani pa imamo 650k "upokojencev".
Hvala bogu, da sem vsaj postal financno pismen.
Pri 23 nisem vedel, kje me strizejo.
Sedaj enostavno vidim, da gre za generacijsko suzenjstvo.
Aftermath bo padec cen nepremicnin, ki ga ne bodo zbudile vec niti negativne obrestne mere.
Tako, da sparajte,nalagajte pametno, inflacija se bo ravnokar obrnila v globoko recesijo, in stanovanja boste lahko kesirali. Bistveno je imeti bulletproof sluzbo. Zdravstvo in farmacija bo laufalo, osnova infrastrutura, ki jo je potrebno nujno vzdrzevati, prehrambena industrija.
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 je izjavil:

Opis stanja v državi

https://www.rtvslo.si/komentar/14455475

Jup 34000 boomerjev rine v prezgodnji pezjon, na drugi strani pa imas 2003 rojenih 17000 potencialnih studentov. Cetudi je ene 5000 priseljencev, je premalo, ker se folk tudi odseljuje.
Za 2, ki gresta v penzijo pride delat 1.
Korona denar so bojda vrgli v gospodarstvo, koncal pa je v nepremicninah ter predpenzijskih terencih.
Zal v politiki nihce nima jajc reci bobu bob in boomerje seznaniti z situacijo.
Mladina za minimalca noce delat, ker dobi boljso ponudbo in ker z minimalko, ce ne zivis doma ne mores preziveti. Ubistvu nikogar ne poznam, ki bi rekel ej, lahk dobim 1500 place, ampak grem raje delat za minimalca.
Upokojenke z 500 eur pokojnine in lastniskim stanovanjem so revseta tega sveta, zaposleni z 1000 place in najemnino pa najvecji bogatun, realno pa sta oba na istem. Ko bo mulec koncno mogoce nekaj podedoval, ce bo bodo stanovanja zaradi depopulacije vredna nic, pokojnine pa bodo morda 30 posto place.
Sobe so 300 eur. Garsonjera 550. Enosobna 650.
Boomerji:Noben noce delat.
Japonska se dogaja. Na eni strani mnozica starcev z nepremicninami in prihranki,zaenkrat se javnim zdravstvom, v katerem zmanjkuje ljudi, ter veliko politicno mocjo, ki so jo vse zivljenje izrabljali za izogib davkom,poganjali kreditno ekspanzijo in kopicili javni dolg, na drugi strani pa vse manjsa delovno aktivna populacije, ki ji nimas vec kaj vzeti.

Milenjici smo to z grenkim priokusom obcutili po krizi 2008, ko ni bilo sihtov, ce so bili pa so place bile mizerne. Danes so place vecje, vendar so stroski brutalni, sploh pa je najhuje glede stanovanj.
Garbam, ko norec in stagniram v zivljenju.

6 let delovne dobe, 3 leta sem ob delu metal stran denar, da bi ob delu opravil manjkajoci izpite za magisterij,ker so me stari peglali, kako fajn sluzbo bom potem dobil, 3 leta delal prakticno zraven se en siht, svoj sp., sedaj ko imam pa 50k pologa nimam enostavno kaj kupiti, ker so vse pohopsali 50,60+ letniki z denarjem od dediscin, saj bodo stanovanja valili za varno penzijo. Pri tem ti je jasno za kako nepremisljeno investicijo gre, saj se bojijo inflacije, ker jo poznajo in so z njo tudi prisli do premozenja.

Kupujejo stanovanja za 500k, ki jih bojda oddajali, eni se z kreditom, ki ga dobijo do 75 leta.
Najemnikov z tako kupno mocjo ne vidim, razen skupin tujih delavcev, mlajsih zaposlenih, kjer jih 5 dela, da pokrijejo 1500 eur najema.
V nekih normalnih casih je razmerje najemnina/vrednost stanovanja nekje 180.
Torej ali bodo zraste najemnine=) kar pomeni tudi rast plac v kar dvomim. Ali pa se bo v okviru zvisevanja obrestnih mer zgodil padec. Slovenija je sicer specifika, vendar smo za resevanje krize 2008 ze razprodali vse kar je drzavnega. Tokrat ni vec kje vzeti in to je ubistvu dobro.
Pred ocmi imajo Dalmacijo, Stara dobra vremena od Novih Fosilov, gliser in krizanke. Njim to pripada. Samo placnik je insolventen, ampak oni ne sljivijo.
Imamo delovno aktivno 950k ljudi, od tega sigurno 100k tujih drzavljanov. 200k od tega jih je v javnem sektorju.

Na drugi strani pa imamo 650k "upokojencev".
Hvala bogu, da sem vsaj postal financno pismen.
Pri 23 nisem vedel, kje me strizejo.
Sedaj enostavno vidim, da gre za generacijsko suzenjstvo.
Aftermath bo padec cen nepremicnin, ki ga ne bodo zbudile vec niti negativne obrestne mere.
Tako, da sparajte,nalagajte pametno, inflacija se bo ravnokar obrnila v globoko recesijo, in stanovanja boste lahko kesirali. Bistveno je imeti bulletproof sluzbo. Zdravstvo in farmacija bo laufalo, osnova infrastrutura, ki jo je potrebno nujno vzdrzevati, prehrambena industrija.

Težava je da imaš večinsko prav (vsaj po moje) samo realnost pa je taka da če si danes star 30-35 nimaš časa čakat na tvoje scenarije ki bodo realni čez 10+ let... pol izgubiš najlepša leta.

Jebeno jokanje noč in dan.
A ni ta tema o pomanjkanju delovne sile? Torej je realno pričakovati, da so šle plače v nebo, ker ... pomanjkanje delovne sile?

Moji zaposleni še niti enkrat niso pojamrali za denar. Vedno jih zajebem in jim dam več kot pričakujejo. In jim ni treba jokati po forumih in pobijati tastarih.
A vam je res problem najti tak šiht? Po medijih so same zgodbe o uspehu, zgodbe o presežkih, kako se zaposlenim cedi med in mleko. Na tem forumu pa samo jokanje.

Pa da ne bo pomote. Jaz bi tudi takoj potamanil pol javnosektorskih fikusov. Kar pa ne pomeni, da ne moreš vseeno kruzati med vsem tem in se imeti fajn.

user4683 ::

Pri nas si folk ne upa poiskati nove sluzbe in dati odpovedi. To je najboljsi nacin, da si dvignes placo, hkrati pa prejsnjega trmastega/slepega delodajalca prisilis, da za novega zaposlenega malo bolj odpre denarnico.

Ali pa je res morda cela Slovenija kup nekvalificiranih delavcev brez dodane vrednosti, ki si dejansko ne more izpogajati visjih plac.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

user4683 je izjavil:

Pri nas si folk ne upa poiskati nove sluzbe in dati odpovedi. To je najboljsi nacin, da si dvignes placo, hkrati pa prejsnjega trmastega/slepega delodajalca prisilis, da za novega zaposlenega malo bolj odpre denarnico.

Ali pa je res morda cela Slovenija kup nekvalificiranih delavcev brez dodane vrednosti, ki si dejansko ne more izpogajati visjih plac.

Razlika v placah je pa ponavadi 50-100e bruto, seveda za navadni plebs ne za slotech geek ultragenijalce. Pa racunaj ce se ti splaca menjat siht za 100e bruto pa da ves kaj te tam caka. Visja placa pride z menjavo podrocja dela tj poklca. Drgac so fevdalci kar lepo med sabo zmenjeni kolk bo regijski placni okvir. Dokler se bo uvazal dumping kader ne bo bistvenih sprememb. Djansko se sploh ne isce vec slovenskega delavca, kar direkt v bih,hr,sr po balkanske suznje, ker jih lahko jebejo ter na polno izkoriscajo.

Zgodovina sprememb…

Na jugu je prazno, trenutno so trend indijci.
Naročiš 10 kosov in jih dobiš.
Samo tarifo moraš izbrati. Za 10 evrov po kosu na uro, dobiš krš, par kosov je ok, par kosov je tik pred penzijo ali napol mrtvih od bolezni.
Če daš 15 evrov po kosu, ti jih že malo posortirajo in dobiš take, ki nekaj znajo in nekaj zmorejo. Itd.
Cene zmeraj veljajo za paket in vzeti moraš, kar ti dostavijo. Plačati vse, tako število kosov, kot število dogovorjenih ur. Drugače ni posla z novodobnimi sužnji.

PrihajaNodi ::

Valvoline je izjavil:

user4683 je izjavil:

Razlika v placah je pa ponavadi 50-100e bruto, seveda za navadni plebs ne za slotech geek ultragenijalce. Pa racunaj ce se ti splaca menjat siht za 100e bruto pa da ves kaj te tam caka. Visja placa pride z menjavo podrocja dela tj poklca. Drgac so fevdalci kar lepo med sabo zmenjeni kolk bo regijski placni okvir. Dokler se bo uvazal dumping kader ne bo bistvenih sprememb. Djansko se sploh ne isce vec slovenskega delavca, kar direkt v bih,hr,sr po balkanske suznje, ker jih lahko jebejo ter na polno izkoriscajo.

Oni gredo v Nemcijio. Bossnc noce delat vec v slo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Valvoline je izjavil:

user4683 je izjavil:

Oni gredo v Nemcijio. Bossnc noce delat vec v slo.

Yeah right. Uradno samo preko zavoda so prpeljal 12000 bosanskih suznjev, neuradno vsaj se 1x vec. Siptarjev so uvozil tudi cez 50.000 samo v zadnjem letu.
https://vecernjenovosti.ba/114495/vijes...

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

@sbawe64

Ocitno nimas pravega magisterija...

Drugace pa je bila 20 let nazaj enaka situacija.

Place nizke, stanovanja draga, do kreditov za nakup si pa prisel bistveno tezje kot danes. Da ne govorim o obrestni meri 7%.

Tako da melinijci so polni jamranja, leni, pa mislijo da je njihova izobrazba na nekem levem faksu vredna 10k mesecno. Potem pa, tako kot pri tebi, padejo na realna tla...

Ko sem kupoval prvo stanovanje (2006), je bilo razmerje med placo in ceno stanovanja tam nekje kot danes. Neto placa 250k SIT, stanovanje je bilo pa cirka 20 milijonov. Se pravi faktor 80x. Se starci so mi dali hipoteko na lastno bajto, da sem lahko vzel 100% kredita za nakup.

Danes je situiacija podobno, dobis 1500 EUR neto place (v mojem fohu), se pravi, da bi lahko kupil stanovanje za 120k. V Kranju, kjer sem sam kupoil, se da dobiti enosobno stanovanje, mogoce celo dvosobno, za ta denar.

Za koji kurac imate pol sploh za jamrat, da je bilo vcasih boljse? Raje jamrajte, da nimate jajc, zenske to ze pocnejo zadnjih 10 let...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sparkxl ::

Se strinjam s feryz samo faking jamranje in jokanje. Tisti članek zgoraj...pa ne me yebat no...za njega so za vse krivi penzionisti z miljoni.
Tak vam povem iz lastnih izkušenj, napisano velja za obmejno območje z avstrijo.
Delam gori že nekaj let. To je druga galaksija, ne drugi svet. Krvavo iščejo vse živo. Šef mi vsaj 1x na teden reče naj nekoga najdem, mi ponuja za to jurja.
Poznam ljudi, ki bi pasali perfektno na te pozicije. Znajo nemško, top kvalificirani.
Plača od 4k bruto naprej, 14x. Home office vsaj 2 dni na teden. Plače rastejo vsako leto z uskladitvami kolektivnih pogodb. Ravno včeraj so šlosarjem dvignili za 8%. Vsem. + nagrade, stimulacije, udeležba na dobičku,... Odnosi v firmah? Cenijo te kot zlato. Kot jugo gastarbajterja te cenijo bolj kot bilokateri čistokrvni slovenec.
Vprašal sem vsaj 5 ljudi...ni šans. Rajši dalje jamrajo kako jim je tukaj hudo za 1200 neto.

user4683 ::

Valvoline je izjavil:

user4683 je izjavil:

Seveda je minimalna razlika, ker folk nima jajc menjati - in to delodajalci vejo in na to računajo. Če bi bilo menjavanje služb malo bolj samoumevno, bi šle tudi plače počasi gor. V interesu delodajalca ni uvajanje novega zaposlenega vsake 2 leti, sploh če gre za malo bolj tehnično/zahtevno področje. Če pa ve, da zaposleni ne bodo menjali ker je to tabu pa se pri povišnicah ne rabi ravno pretegniti.

Sparkxl ::

Točno tako...90% nima jajc menjati. Samo za primerjavo: 2010 sem delal za takratnega minimalca. Če bi ostal v tej firmi, tako kot je ostala večina, bi zdaj bil verjetno na nekaj čez jurja.
Od takrat sem menjal 4x. Plača danes? Kar nekaj večkratnikov

musicfreak ::

Sparkxl je izjavil:

Se strinjam s feryz samo faking jamranje in jokanje. Tisti članek zgoraj...pa ne me yebat no...za njega so za vse krivi penzionisti z miljoni.
Tak vam povem iz lastnih izkušenj, napisano velja za obmejno območje z avstrijo.
Delam gori že nekaj let. To je druga galaksija, ne drugi svet. Krvavo iščejo vse živo. Šef mi vsaj 1x na teden reče naj nekoga najdem, mi ponuja za to jurja.
Poznam ljudi, ki bi pasali perfektno na te pozicije. Znajo nemško, top kvalificirani.
Plača od 4k bruto naprej, 14x. Home office vsaj 2 dni na teden. Plače rastejo vsako leto z uskladitvami kolektivnih pogodb. Ravno včeraj so šlosarjem dvignili za 8%. Vsem. + nagrade, stimulacije, udeležba na dobičku,... Odnosi v firmah? Cenijo te kot zlato. Kot jugo gastarbajterja te cenijo bolj kot bilokateri čistokrvni slovenec.
Vprašal sem vsaj 5 ljudi...ni šans. Rajši dalje jamrajo kako jim je tukaj hudo za 1200 neto.

Jah, ni siht 5 min z avtom od doma :D pac danasnja mlada generacija ima oprane mozgane da je cel cas treba udobno ziveti brez odrekanj in mislijo da je to realnost. In ne, ni denar problem, ampak je problem primerjanje z zvezdniki, sportniki, influencerji. Tudi ce bi bile place 2000 neto bi jih dosti se vedno jamralo. Seveda je za mnogo stvari kriva stara generacija, sploh glede premalo stanovanj in cen. Ampak ne za njihove delovne navade in vzornike, ki so jih naredili tv in internet.

cias ::

Naj se odpre meje. Boš pri zdravniku moral v Venezuelščini povedati kaj te muči, problem je v Slovencih ki niso dovolj izobraženi v tujih jezikih.

Invictus ::

cias je izjavil:

Naj se odpre meje. Boš pri zdravniku moral v Venezuelščini povedati kaj te muči, problem je v Slovencih ki niso dovolj izobraženi v tujih jezikih.

Preden zacne ta zdravnik delati pri nas, oz. dobi licenco, mora narediti A1 certifikat iz slovenscine. Ki ga ne naredi 90% Slovencev.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sparkxl je izjavil:

Res je da je drugi svet, ampak to od nekje graza pa naprej. Tu okrog meje do 30km place tudi niso bohve kaj, za normalno AT placo se mors furat najmanj 2x100+km na dan. Tistih par stotakov vec v obmejnih obmocjih ne odtehta zapravljen cas za voznjo, amortizacijo vozila ter strosek za gorivo. Spremljam obcasno metajobs, placa graz vs lipnica/okolica/meja je najmanj 2:1, za nekatere poklice 3:1 in vec, proti dunaju pa eksponencna rast.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Evo, to je pa realnost, glede pomanjkanja: močno primanjkuje proizvodnih delavcev:

Članek iz Financ: https://topjob.finance.si/9005615/Proiz...
"Tako ekstremnih razmer pri iskanju proizvodnih delavcev ni bilo še nikoli, povpraševanje je še vedno, se je pa začelo ohlajati"
"Proizvodnim delavcem je najbolj pomembna plača, zato je kadrovska agencija Naton, ki posreduje delavce Helli Saturnus Slovenija, nove ljudi vabila s sporočilom, da Hella dviguje plače v proizvodnji."
"Proizvodni delavec v Ljubljani lahko dobi tudi do 1.100 evrov neto"
"Letos do 15-odstotni dvigi plač v proizvodnji"
"Proizvodni delavci so v povprečju stari od 30 do 40 let, imajo osnovnošolsko oziroma največ poklicno izobrazbo."
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

Evo, to je pa realnost, glede pomanjkanja: močno primanjkuje proizvodnih delavcev:

"Tako ekstremnih razmer pri iskanju proizvodnih delavcev ni bilo še nikoli, povpraševanje je še vedno, se je pa začelo ohlajati"
"Proizvodnim delavcem je najbolj pomembna plača, zato je kadrovska agencija Naton, ki posreduje delavce Helli Saturnus Slovenija, nove ljudi vabila s sporočilom, da Hella dviguje plače v proizvodnji."
"Proizvodni delavci so v povprečju stari od 30 do 40 let, imajo osnovnošolsko oziroma največ poklicno izobrazbo."

Za 1.400 NETO se jih bo našlo precej =)

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Za 3/4 izmensko nategovanje je to en kurc od place. Bom pa jaz povedal kako do kadra.
1. Crtanje 3/4 izmenskega idiotizma, po mojem problem st.1.
2. Prilagodljiv delovnik, 4 dnevni, 30 urni, lahko tudi manj, lahko pa vec ce se komu da.
3. Nadure niso obvezne.
4. Placa SS = placa za VS.
5. Zacetni neto primerljiv zasluzku lenuhom v javnosektorskih pisarnah.

Zgodovina sprememb…

Geho ::

Invictus je izjavil:

@sbawe64

Ocitno nimas pravega magisterija...

Drugace pa je bila 20 let nazaj enaka situacija.

Place nizke, stanovanja draga, do kreditov za nakup si pa prisel bistveno tezje kot danes. Da ne govorim o obrestni meri 7%.

Tako da melinijci so polni jamranja, leni, pa mislijo da je njihova izobrazba na nekem levem faksu vredna 10k mesecno. Potem pa, tako kot pri tebi, padejo na realna tla...

Ko sem kupoval prvo stanovanje (2006), je bilo razmerje med placo in ceno stanovanja tam nekje kot danes. Neto placa 250k SIT, stanovanje je bilo pa cirka 20 milijonov. Se pravi faktor 80x. Se starci so mi dali hipoteko na lastno bajto, da sem lahko vzel 100% kredita za nakup.

Danes je situiacija podobno, dobis 1500 EUR neto place (v mojem fohu), se pravi, da bi lahko kupil stanovanje za 120k. V Kranju, kjer sem sam kupoil, se da dobiti enosobno stanovanje, mogoce celo dvosobno, za ta denar.

Za koji kurac imate pol sploh za jamrat, da je bilo vcasih boljse? Raje jamrajte, da nimate jajc, zenske to ze pocnejo zadnjih 10 let...

Aha en razvajen mulc z naloadanimi tastarimi torej pametuje tu o tem kako priti do kredita? Čestitke!

ZveeZ ::

Valvoline je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Za 3/4 izmensko nategovanje je to en kurc od place. Bom pa jaz povedal kako do kadra.
1. Crtanje 3/4 izmenskega idiotizma, po mojem problem st.1.
2. Prilagodljiv delovnik, 4 dnevni, 30 urni, lahko tudi manj, lahko pa vec ce se komu da.
3. Nadure niso obvezne.
4. Placa SS = placa za VS.
5. Zacetni neto primerljiv zasluzku lenuhom v javnosektorskih pisarnah.

V bistvu bi bil za proizvodnjo win naslednji combo:
- dvoizmenski 6 urni delovnik (pon-pet, 7-13, 13-19)
- 1000EUR neto (osnova brez dodatkov)
- vikendi (neobvezni, placilo 200% osnovne postavke)
- max malica in potni stroski

Marsikdo bi sel to delat, ker te delodajalec za drobiz vsaj ne razfooka do amena. Skratka, imas nekaj od dneva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()
««
38 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249277 (17101) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075199 (56479) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430223 (25589) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167271 (53401) bbf

Več podobnih tem