» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
35 / 91
»»

Pat_MaGroin ::

Mimogrede, drzavi bo fejst zmanjkovalo denarja v prihodnje.

Sej vemo, kaj je največji untapped vir za nove vire davkov, ane? :)

PrihajaNodi ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Zato ti bo pa ostal nepotreben balast v JU, ne bos pa dobil negovalke, ki bi ti brisala rit.

Sej tud zdravnika ne, tko da te bo prej pobral.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Mato989 ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Mimogrede, drzavi bo fejst zmanjkovalo denarja v prihodnje.

Sej vemo, kaj je največji untapped vir za nove vire davkov, ane? :)

Kdo? A so kateri davki ki jih ne plačujejo ljudje? Vedno so ljudje vir dohodka od davkov...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

49106 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

49106 je izjavil:

Davke plačat(vsaj za šolanje) ali pa uvesti zasebno šolstvo, pa bodo računi čisti od začetka.

Saj so placani?

Niso, šolanje so ti subvencionirali državljani, ki jim zdaj iz tujine moraliziraš.

Zato je edini pošteni način, da vse zapufamo 100k ali 200k (tuition), tisti ki uspejo, bodo pa že vrnili.

Deal, tako kot v Ameriki, ane.

Sam, ves, tam imajo 0,8% letni davek na nepremičnine :).

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

49106 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

49106 je izjavil:

Davke plačat(vsaj za šolanje) ali pa uvesti zasebno šolstvo, pa bodo računi čisti od začetka.

Saj so placani?

Niso, šolanje so ti subvencionirali državljani, ki jim zdaj iz tujine moraliziraš.

Zato je edini pošteni način, da vse zapufamo 100k ali 200k (tuition), tisti ki uspejo, bodo pa že vrnili.

Deal, tako kot v Ameriki, ane.

Sam, ves, tam imajo 8% letni davek na nepremičnine :).

Seveda, samo tam si lahko postaviš kartonasto ničvredno bajto, tu pač ne =)

TheBlueOne ::

49106 je izjavil:

Ni nujno, kaj pa ves kje in kako sem studiral? Saj lahko gres studirati v tujino in delas doma, ce ze hoces delati tak plus drzavi.

Drugace pa ne moraliziram, v tem kontekstu bolj opozarjam na kriticne napake v razmiljanju ali pa na primerjave s tujino, ki negirajo osnovni koncept tistega, ki jih je naumil.

Sploh pa bi z veseljem sel nazaj, samo tisti, ki nonstop govorijo kako ne pridemo nazaj so del razloga zakaj ne pridemo, ker ne poslusajo kaj nas dejansko moti. Konkretno se mato ne zaveda cene servisa v bolj naprednih drzavah in samo vidi nek drobiz. Penzioniste bi pustil pomreti, ker niso produktivni, podjetja bi naredil nekonkurencna itn.

Mato989 je izjavil:

Seveda, samo tam si lahko postaviš kartonasto ničvredno bajto, tu pač ne =)

Ce se ne motim so vecinoma skeletna gradnja, kar smes v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

Pri nas bi imeli kapitalisticne place in cene ceglov, pa socializem in zastonj dohtarje :).

Shrizofreno do amena.

Folk se enostavno ne more sprijaznit, da eni poklici bodo pač vedno bolj plačani, drugi pa pač ne, jebiga.

Surstromming ::

TheBlueOne je izjavil:

Ni nujno, kaj pa ves kje in kako sem studiral? Saj lahko gres studirati v tujino in delas doma, ce ze hoces delati tak plus drzavi.

Prvi del je bullshit, drugi del, mi smo te sponzorirali iz svojih davkov, ti pa spizdis v tujino. O kaksnem plusu drzavi govoris, si cisti minus.

Pac taki, kot si ti rusite celoten sistem vlaganja drzave (bolj znano kot placevanje davkov, da se lahko sponzorira solstvo,...) v ljudi.

Ceprav je messiah sicer trol in spet trola ima prav.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

TheBlueOne je izjavil:

49106 je izjavil:

Drugace pa ne moraliziram, v tem kontekstu bolj opozarjam na kriticne napake v razmiljanju ali pa na primerjave s tujino, ki negirajo osnovni koncept tistega, ki jih je naumil.

Ni pomembno, kaj si študiral. In ja, lahko greš v tujino, a tega ne počni na pleča davkoplačevalcev.

Ja, moraiziraš in zagovarjaš lastno stališče. Očiten bias torej.

Res bo treba uvesti vsaj koliko let je potrebno oddelati v domovini, da ne bi plačal pogodbrne kazni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Ampak ali so menihe takrat plačevali iz davkov ali so bili plačani iz samoprispevkov... tu je ravno težava, vedno govorimo o teh primerih, ampak za Aristotle ni Grška država in cela Grčija plaečvala na desetine tisoče denarja vsak mesec ali leto... Enako velja za Nikolo Teslo, pa Edisona, to niso bili neki prisesanci na državne jasli in niso dobivali rente oz plačila od države da so izumljali ampak so tako praktično kot filozofsko...

To drži, ampak zato pa smo tako hitro napredovali, ker umetnike, znanstvenike, sociologe financira država, da gre napredek hitreje naprej.

Kar se opere tiče, je pa takole: ne predstavljam si sveta brez Vivaldija, Mozzarta in ostalih velikanov, ki so pisali opere. Takrat jih je financiral vladar, ki je pobiral desetino.

Si predstavljaš svet brez glasbe, dobrih knjig in ćudvitih kipov? Se strinjam da se plačuje veliko šrota, ampak če bomo dobili 1 ali 2 odlični umetnini, skladbi, potem smo zmagali. Isto je v znanosti, nekatere raziskave so šrot, 1 ali 2 pa prebijejo tisto streho, ki jo človeštvo rabi za napredek.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak ali so menihe takrat plačevali iz davkov ali so bili plačani iz samoprispevkov... tu je ravno težava, vedno govorimo o teh primerih, ampak za Aristotle ni Grška država in cela Grčija plaečvala na desetine tisoče denarja vsak mesec ali leto... Enako velja za Nikolo Teslo, pa Edisona, to niso bili neki prisesanci na državne jasli in niso dobivali rente oz plačila od države da so izumljali ampak so tako praktično kot filozofsko...

To drži, ampak zato pa smo tako hitro napredovali, ker umetnike, znanstvenike, sociologe financira država, da gre napredek hitreje naprej.

Kar se opere tiče, je pa takole: ne predstavljam si sveta brez Vivaldija, Mozzarta in ostalih velikanov, ki so pisali opere. Takrat jih je financiral vladar, ki je pobiral desetino.

Si predstavljaš svet brez glasbe, dobrih knjig in ćudvitih kipov? Se strinjam da se plačuje veliko šrota, ampak če bomo dobili 1 ali 2 odlični umetnini, skladbi, potem smo zmagali. Isto je v znanosti, nekatere raziskave so šrot, 1 ali 2 pa prebijejo tisto streho, ki jo človeštvo rabi za napredek.

Pozabi, mato je fachidiot, katerega edino merilo je kaj on uporablja. In zagotovo ne knjig, slik, glasbe (razen, ce je na youtubu),...

To, da mi nocemo uporabljati njega, ga zal ne preprica, da se, po svojih lastnih usmeritvah, samomori.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako si ne predstavljaš takega Sveta? Jaz pa si ga, zaradi Mozarta nimam jaz nič boljšega življenja, nisem bolj produktiven, niti nimam višje plače... Za konec pa niti ne govorimo o Mozartih ampak o dejstvu da plačujemo Opero v LJ nekje 6 mil in me zanima kaj so v času financiranja sproducirali? Je kje kakšen "Mozart"?

Ne Sveta brez knjig si ne predstavljam, ampak veliko najboljših knjig so napisali ljudje ki niso bili financirani s strani cele države ali proračunov... Dvomim da je Homerjevo Iliado in Odisejo financiral cel Grški narod... Vprašanje se mi pojavlja ali je kdo financiral Tolkiena ko je pisal Hobbita in LOTR ali je bil to njegov "hobi" zraven profesure itd... Tudi večino ta boljših skladb in glasbe je vsaj za moj okus iz prejšnjega stoletja, ne pa iz zadnjih 20 let itd...

Skratka vedno več plačujemo, učinek pa je vedno slabši... nenazadnje so tudi izumi tisti resnično koristni za širok spekter ljudi in masovno uporabljeni iz rok izumiteljev ki jih ni plačeval proračun od žarnice, do pralnega stroja in naprej...

Ena bolj pronicljiva zadeva ali izum je recimo internet, kjer ga je pač razvila država za vojsko... morda obstaja še nekaj izjem, ki so globalno presegle impact in jih je financirala vlada oz ljudstvo, nikakor pa to seveda ni pravilo.

49106 ::

Da, buržoazija je financirala hobije, ki so se jim zdeli zanimivi. Medtem so tlačani poslušali zvoke motike.

Si predstavljate svet brez športa, računalniških iger ali filmov?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Mato989 je izjavil:

Dvomim da je Homerjevo Iliado in Odisejo financiral cel Grški narod...

In tukaj se pokaze tvoja kratkogledost, zakaj je pa niso napisali Pigmejci? Celotna Grska druzba z vsemi prihodki, cenjenjem kulture jo je financirala, sicer Homer ne bi imel s cem pisati, o cem pisati, in ne na kaj pisati. Ker bi bil prevec zaposlen z iskanjem banan po drevesih, trebljenjem bolh in ovohavanja riti.

Kot sem ti ze veckrat povedal, zivis v DRUZBI in ceprav zgreseno mislis, da si solo enota, noces spokati v dzunglo Konga, da nam pokazes, kako znas vse sam.

Zgodovina sprememb…

Surstromming je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Dvomim da je Homerjevo Iliado in Odisejo financiral cel Grški narod...

In tukaj se pokaze tvoja kratkogledost, zakaj je pa niso napisali Pigmejci? Celotna Grska druzba z vsemi prihodki, cenjenjem kulture jo je financirala, sicer Homer ne bi imel s cem pisati, o cem pisati, in ne na kaj pisati. Ker bi bil prevec zaposlen z iskanjem banan po drevesih, trebljenjem bolh in ovohavanja riti.

Kot sem ti ze veckrat povedal, zivis v DRUZBI in ceprav zgreseno mislis, da si solo enota, noces spokati v dzunglo Konga, da nam pokazes, kako znas vse sam.

Seveda, ampak cenjenje kulture ne pomeni tudi neposredno financiranje... Homer je napisal te zgodbe na podlagi predvsem KLAVNICE to je to cenjenje "kulture" ubijanja? Če se Grki ne bi klali, Homer pač ne bi mogel napisati Odiseje in Iliade oz. ravno obratno Iliade in Odiseje...

Malidelničar ::

Btw. a se tudi v tujini preseravajo okoli razmerij plač dohtar vs. administrator v JU?
Ali je to čisto slovenska zadeva?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

slo ima plačno kompresijo v nebo, zato je to bolj nasa vaska posebnost.

plus, po indeksu enakosti smo nr1 na svetu.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

49106 je izjavil:

Ni pomembno, kaj si študiral. In ja, lahko greš v tujino, a tega ne počni na pleča davkoplačevalcev.

Ja, moraiziraš in zagovarjaš lastno stališče. Očiten bias torej.

Res bo treba uvesti vsaj koliko let je potrebno oddelati v domovini, da ne bi plačal pogodbrne kazni.

Kaj pa ves o meni, kako ves kaj je moje stalisce. Jaz samo pravim, da ni dovolj podatek kje nekdo zivi, da sklepas ce nekdo dela za drzavo plus ali minus.

Je pa strosek solanja, katerega krije drzava tako ali tako drobiz pri placah za tehnicne poklice. Kjer ne vem zakaj bi rusil koncept prostega pretoka delovne sile. Zna biti, da bi imelo vec minusov kot koristi.

Je pa zanimivo, da ko kdo odhaja so kandidati, ki vidijo samo minuse, ko pa kdo prihaja pa pravtako vidijo samo minuse. Ne bi rekel, ce bi se poznali, potem bi lahko poracunal, tako pa je jokcanje bolj natolcevanje.

Malidelničar je izjavil:

Btw. a se tudi v tujini preseravajo okoli razmerij plač dohtar vs. administrator v JU?
Ali je to čisto slovenska zadeva?

Bolj ne, ce govorimo o Avstriji. Primarij ima menda ca. 9000EUR neto, birokrat pa verjetno nekje slabe 2000EUR neto za polni delovnik.

Verjetno ne bentijo, ker ima birokrat kar OK placo in je zadovoljen, zdravnik pa zelo OK placo in je zadovoljen. Tu ni situacije, ko bi se birokrata imelo na robu prezivetja, zdravnika pa v nizjem srednjem razredu.

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Ja, zato pa smo ena izmed najbolj varnih drzav na svetu (pravzaprav 6.)

user4683 ::

Surstromming je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Iz kje si pa to korelacijo potegnil? Med top 10 na obeh seznamih sta samo Islandija in Slovenija.

feryz ::

Surstromming je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ni tako simpl, odvisno kje si doma.
V določenih krajih morajo še psa dati pod alarm, da jim ga ne sunejo.

Če pa šteješ zgolj umore, potem pa ja, drži. Se jih pa toliko več samih pokonča. Če jih že drugi nočejo.

Malidelničar ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Jp to je izjemno hud problem. Posledica hude Drnovškove napaka že v devetdesetih, ker ni ustavil Semoliča in Štruklja. Jaz na vseh forumih vedno to trobim na polno. Pa en folk pošteka eni pa sploh nočejo (niso sposobni???) poštekati?!?

Je pa res, da kljub plačni kompresiji so premoženjske razlike bistveno večje, ker iz naslova premoženja, kapitalsko-borznih vlaganj, nakupov, podjetništva se je naredila razlika. Še kakšen kripto in Gamestop sta malce pomagala v zadnjih letih.

Pa moraš vedeti, da okovi plačne kompresije počasi popuščajo, čeprav vlada pogosto intervenira in nazaj sesuje napredek pri plačnem rangiranju, čeprav kot sem rekel, imam občutek da levim politikam zmanjkuje štofa. Očitno so vso municijo porabili za časa tam Bratuškove v zameno, da "zlobne" Trojke ni bilo, so ohranili paradržavni vpliv (ki pa tudi veni) tudi na način, da je Bratuškova ohranila ZUJF.

Pa še nekaj: v devetdesetih so edini izven uroka plačne kompresijie bili pleg zdravnikov učitelji ter nemajhen delež JU. Ironično ob zadnjih manevrih glede kompresije v urok kompresije padajo mlajši učiteljski kadri in nemajhen delež JU. Nasploh imajo najtežje delo pobegniti uroku sloveske plačne kompresije mladi. Namreč še sveže uni dipl. inženirje celo v teh časih obravnavajo po načelih slovenske plačne kompresije - čeprav je teh možnosti vedno manj in mladi (nasploh) delodajalce postavijo pred dejstvo, da si oni plačno rast ter plačno segmentacijo predstavljajo bistveno bolj po Zahodnih standardih.

Tako, da, ja, izven plačne kompresije vseeno vedno bolj silijo STEM-tehnično-poklicno-obrtniški kadri.
V bistvu lahko pričakujemo še kakšno ofenzivo na področju plačne kompresije (navsezadnje je Levica v vladi) ampak manevrskega prostora nimajo več.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Tole je na twitteru objavil jedrski fizik:

"Kako so se gibale plače v javnem sektorju skozi čas?
Naredil sem primerjavo med neto začetno plačo čistilke in SŠ učitelja od leta 2008 do zdaj ter razmerjem med začetnima plačama obeh skozi čas.
Na račun minimalne plače so se ta "najnižjim" največ povišale plače, vmesnim pa nič."

https://pbs.twimg.com/media/Fdl-F4MXwAA...

https://pbs.twimg.com/media/Fdl-isbXEAA...

Malidelničar je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Jp to je izjemno hud problem. Posledica hude Drnovškove napaka že v devetdesetih, ker ni ustavil Semoliča in Štruklja.

Bullshit. Takrat je bil Strukelj ucitelj na srednji soli. In ni problem v sindikatih, problem je, da so delavci nasedli, da ne rabijo sindikata in je njihov delodajalec-kapitalist tako posten, da jih bo iz samega clovekoljubja posteno placal. Si lahko mislis, kako zabiti so delavci? Namesto, da bi se uprli, strajkali in izsilili vecje place namesto lastnikovega novega avtomobila, nasedajo nekim pravljicam o javnem sektorju.

Pat_MaGroin je izjavil:

Tole je na twitteru objavil jedrski fizik:

"Kako so se gibale plače v javnem sektorju skozi čas?
Naredil sem primerjavo med neto začetno plačo čistilke in SŠ učitelja od leta 2008 do zdaj ter razmerjem med začetnima plačama obeh skozi čas.
Na račun minimalne plače so se ta "najnižjim" največ povišale plače, vmesnim pa nič."

https://pbs.twimg.com/media/Fdl-F4MXwAA...

https://pbs.twimg.com/media/Fdl-isbXEAA...

Ja jedrski fiziki verjetno radi operirajo s stevilkami, zal pa so fachidioti tako kot vecina tule in ignorirajo koliko se je cena izdelkom podrazala, vse zaradi privatnega sektorja. In potem mora za visje dobicke privatnega sektorja, zvisevati place javnemu sektorju iz davkov privatnega sektorja. Kaj pa, ce bi namesto JU raje kazali na privatna podjetja? Ste kdaj pomislili, da sami nimate visokih plac, zato ker vam jih delodajalec ne povisa, zraven se pa prikladno zgovarja nad davke?

Ergo, kdorkoli se tule pritozuje cez davke in NI delodajalec je navaden idiot. Delodajalci pa se seveda pritozujejo cez davke, ker bi radi pobrali se vec, placo vam bojo pa dvignili idealno nic.

Zgodovina sprememb…

No, ker vem, da je bilo moje besedilo pretezko za povprecnega ITjevca - delodajalci vas imajo za osle. In to upraviceno - res ste osli. Boste pac scali v flase.

Tule si pa lahko ogledate o sindikatih v ZDA, vsaka podobnost ni nakljucje:

@PIC: poslusaj njegov drugi stavek "/.../the institutions that brought us weekends, the middle class and /.../"

Pa se svojemu jedrskemu fiziku pokazi.

Zgodovina sprememb…

A si sploh pogledal slike? Klikni na slike, pretuhtaj, če bo pretežko, smo tukaj, da ti pomagamo.

Pogovarjamo se o plačni kompresiji.

On je primerjal gibanje plače ČISTILKE in UČITELJA v OŠ. Kaj ma to veze s tem, kar trobezljaš ti?

Kar pa tumpaš ti, ti pa tudi dam prav. Par dni nazaj sem videl graf, da je v ZDA v zadnjih 40 letih plača realno zrastla za 4,6 %. Ne na leto! V 40 letih!

Zmagovalci tega so seveda lastniki kapitala.

Zgodovina sprememb…

Po njegovo so za vse na svetu krivi tisti, ki ustvarjajo dodano vrednost :))

Pat_MaGroin je izjavil:

A si sploh pogledal slike? Klikni na slike, pretuhtaj, če bo pretežko, smo tukaj, da ti pomagamo.

Pogovarjamo se o plačni kompresiji.

On je primerjal gibanje plače ČISTILKE in UČITELJA v OŠ. Kaj ma to veze s tem, kar trobezljaš ti?

Kot sem povedal, preneumni ste, da bi razumeli kaj sem vam jaz povedal, tako, da je pravilno, da vas imajo delodajalci za osle, ker ste osli.

Povej, ko bos dojel kaj sem ti zgoraj odgovoril. Dvomim, da kadarkoli.

Pa ne sekiraj se za znupya, Nodija,... pac trol, ki opravlja delo telefonista v Romuniji. Kot bi poslusal cistilko.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

V debato o slivah mešaš debato o kiviju.

Debata 1: razlika med plačo čistilke in učitelja v OŠ se je v zadnjih 15 letih noro zmanjšala.

Debata 2: v zadnjih 40 letih so realno plače šle kurac gor, največ od tega so imeli lastniki kapitala.

Smoothie obeh debat pa nima smisla.

Pat_MaGroin je izjavil:

V debato o slivah mešaš debato o kiviju.

Debata 1: razlika med plačo čistilke in učitelja v OŠ se je v zadnjih 15 letih noro zmanjšala.

Debata 2: v zadnjih 40 letih so realno plače šle kurac gor, največ od tega so imeli lastniki kapitala.

Smoothie obeh debat pa nima smisla.

Seveda ima. Kdo zaposluje cistilke? Kdo zaposluje ucitelje? Aha...

Zimonem ::

Ne vem ravno. Ampak kolegica je v srednji šoli zaslužila kot čistilka najb9oiljši denar svoje kariere.
Z recesijo bo pa kadra več. Še tehtali bodo za delo, in to v kratkem.

Cistilke zaposluje privat sektor in se jih najema preko javnih razpisov kjer jim privat firme se dodatno odzrejo globok delez. Redkost so cistilke zaposlene v JS bebcek
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

swift ::

a čistilka v JS še sploh obstaja? to so v 90ih že "spucal" na privat čistilne servise.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swift ()

swift je izjavil:

a čistilka v JS še sploh obstaja? to so v 90ih že "spucal" na privat čistilne servise.

Samo se kaksna redka, ki ima pogodbo za nedolocen cas iz 90ih.

Fora je, da je kritiziranje javne uprave cisti bullshit, dejansko so najvecji uporabniki podjetja, ki so prisesana na davkoplacevalski denar. In JU lahko ocitamo, da sklepajo slabe pogodbe - koruptivno, se razume.

Celotna tezava Slovenije tici v privatnem sektorju, kjer se razni sociopati na eni strani napajajo iz proracuna, na drugi strani pa zazirajo delavce. Ali pa samo zazirajo delavce.

Nerazumljivo mi je, da so delavci tako zelo zabiti, da se ne organizirajo in zahtevajo del te pogace. Ekstra kreteni.

Kar pocne Golob je edino pravilno, seveda pa se bojo sociopati pritozevali. Krvave solze bojo jokali. Treba jih je samo ignorirati in psi bojo lajali in kravana bo sla naprej. Z visjimi delavskimi placami in boljsimi storitvami. Pa tudi podjetniski sociopati bojo samo malo manj bogati.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Surstromming je izjavil:

swift je izjavil:

Fora je, da je kritiziranje javne uprave cisti bullshit, dejansko so najvecji uporabniki podjetja, ki so prisesana na davkoplacevalski denar. In JU lahko ocitamo, da sklepajo slabe pogodbe - koruptivno, se razume.

Celotna tezava Slovenije tici v privatnem sektorju, kjer se razni sociopati na eni strani napajajo iz proracuna, na drugi strani pa zazirajo delavce. Ali pa samo zazirajo delavce.

Nerazumljivo mi je, da so delavci tako zelo zabiti, da se ne organizirajo in zahtevajo del te pogace. Ekstra kreteni.

Kdo pa polni državno blagajno? Javna uprava ali sociopati iz zasebnega sektorja? ;((

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

swift je izjavil:

Kdo pa polni državno blagajno? Javna uprava ali sociopati iz zasebnega sektorja? ;((

Nodi, ne nagajaj. Ti si v romuniji in nisi vec relevanten. Dobi si eno ciganko z dvema zoboma (glede na intelekt je to tvoj domet) in bodi zadovolen, da nisi v .si.

(kreten res misli, da se bom z vsakim trolom ukvarjal)

Zgodovina sprememb…

Samo omenim, druga dva nicka Nodija sta Dimnik in znupy. Pa verjetno se kateri.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: garamond ()

Smo v temi o klicanju nodija in mene ter dimnika, (glede na to, da mislis da smo ista oseba) kreten, z omejenim intelektom in okusom za zenske, ali v temi o delovni sili? Samo preverjam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

velikBrokoli ::

Surstromming je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

swift je izjavil:

Nodi, ne nagajaj. Ti si v romuniji in nisi vec relevanten. Dobi si eno ciganko z dvema zoboma (glede na intelekt je to tvoj domet) in bodi zadovolen, da nisi v .si.

Me veseli, da ob preprostem vprašanju ne najdeš odgovora in raje nadaljuješ s svojimi senilnimi komentarji..

Surstromming je izjavil:

swift je izjavil:

Kar pocne Golob je edino pravilno, seveda pa se bojo sociopati pritozevali. Krvave solze bojo jokali. Treba jih je samo ignorirati in psi bojo lajali in kravana bo sla naprej. Z visjimi delavskimi placami in boljsimi storitvami. Pa tudi podjetniski sociopati bojo samo malo manj bogati.

Takole dela nas javni sektor.
https://ibb.co/T0dqtWc

Placujemo storitve, ki jih nihce ne more koristiti, fakultete katere so neuporabne v 99.9%, policija, toziltstvo pa tudi sami sebi scitijo riti. Drzava in njen javni aparat je da zaf** plebse. Kdor ima pac kes je pa ok
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Dimnik ::

Surstromming je izjavil:

Samo omenim, druga dva nicka Nodija sta Dimnik in znupy. Pa verjetno se kateri.

Murieta, menjaj kristalno kuglo....slabo bereš

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

swift je izjavil:

Me veseli, da ob preprostem vprašanju ne najdeš odgovora in raje nadaljuješ s svojimi senilnimi komentarji..

Lol, kaj mislis, da se moram z vsakim trololojem ukvarjat? Btw, drzavno blagajno polnijo drzavljani.

feryz ::

Surstromming je izjavil:

Lol, kaj mislis, da se moram z vsakim trololojem ukvarjat? Btw, drzavno blagajno polnijo drzavljani.
No ja, manjši del njih.
Tisti, ki delajo v gospodarstvu pa res.

PrihajaNodi je izjavil:

Placujemo storitve, ki jih nihce ne more koristiti, fakultete katere so neuporabne v 99.9%, policija, toziltstvo pa tudi sami sebi scitijo riti. Drzava in njen javni aparat je da zaf** plebse. Kdor ima pac kes je pa ok

Kaj pa rineš k dohtarju v slovenijo. A dol v Bolgariji boljša storitev?

111111111111 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj pa rineš k dohtarju v slovenijo. A dol v Bolgariji boljša storitev?

Romuniji :)

Surstromming je izjavil:

Romuniji :)

Romunija, Bolgarija. Poteto, potato. :D

Surstromming je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

Državljanstvo ima bolj malo s plačevanjem davkov.

Glede učinkovitosti javnega sektorja je pa najlažje glavo tiščati v pesek in s prstom kazati na malenkost, da Nodi (morda, ali pa tudi ne) koristi zdravstvo v Romuniji. Ker to, kje on koristi karkoli, očitno naredi Slovenski javni servis kar naenkrat učinkovit.

user4683 je izjavil:

Surstromming je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

V bistvu ima vse s placevanjem davkov. Cel koncept drzave stoji na tem. Ne vem, v kaksne cudne sole ste hodili, po mojem se frizerkam to razlozijo v sklopu srednje sole.

user4683 je izjavil:

Glede učinkovitosti javnega sektorja

Ja, to je pa druga zadeva. Dejstvo je, da so neucinkoviti. Nekdo bi moral iti skozi vse predpise/odloke/zakone ter jih ocistiti balasta, samo to ni majhen podvig.

Zgodovina sprememb…

Surstromming je izjavil:

user4683 je izjavil:

Surstromming je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Surstromming je izjavil:

V bistvu ima vse s placevanjem davkov. Cel koncept drzave stoji na tem. Ne vem, v kaksne cudne sole ste hodili, po mojem se frizerkam to razlozijo v sklopu srednje sole.

user4683 je izjavil:

Glede učinkovitosti javnega sektorja

Ja, to je pa druga zadeva. Dejstvo je, da so neucinkoviti.

Torej boš razložil kako če tujec pri nas tanka NE POLNI slovenske blagajne z DDVjem in trošarinami? Boš razložil kako tujec ki živi tukaj ne polni slovenske davčne blagajne, boš razložil kako tujec ki prespi pri nas in obišče Slovenijo nima davka itd...?
««
35 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249330 (17154) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075335 (56615) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430250 (25616) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167334 (53464) bbf

Več podobnih tem