Forum » Loža » "Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
Temo vidijo: vsi

LeQuack ::
Dejstvo je da se bodo mogli podjetniki navaditi nižjih provizij na delavca, ni druge. Ali pa gredo lahko v tujino, kjer bodo imeli še nižje provizije.
Quack !

zobnik ::
111111111111 je izjavil:
Tak so men na žagi ponujal 50 evrov nad min.plačo za fizično delo in delo v lakirnici lesa začneš z min.plačo 750, da ne omenjam gostiln, v gradbeništvu je mal boljš 100 evrov nad min.plačo to je 850 evrov za začetnika za polaganje asfalta in urejanje cestišč.
Ampak pazi to, če nočeš delat za tak dnar ti drugi prvjo da si lenuh.
Najbrž tisti, ki že celo življenje ruljajo tako.
Si/ste mogoče pomislil, da imajo zdravstvene težave in jih država ignorira pri priznanju pravic, ker najlažje je bolnega je*at v glavo in se delat da je tak samo len, brezdelnež, lenuh....
In tud invalidske so naravnost smešne niti 350 evrov.
Odnos države do bolnih je naravnost grozen. Področje je popolnoma razsuto.

111111111111 ::
111111111111 je izjavil:
Tak so men na žagi ponujal 50 evrov nad min.plačo za fizično delo in delo v lakirnici lesa začneš z min.plačo 750, da ne omenjam gostiln, v gradbeništvu je mal boljš 100 evrov nad min.plačo to je 850 evrov za začetnika za polaganje asfalta in urejanje cestišč.
Si/ste mogoče pomislil, da imajo zdravstvene težave in jih država ignorira pri priznanju pravic, ker najlažje je bolnega je*at v glavo in se delat da je tak samo len, brezdelnež, lenuh....
Milslim da si popolnoma zgrešil mojo poanto.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Nisem mislil na tebe, ampak pisal na splošno kakšn pogled imajo ostali na problematiko manjka delovne sile, lenuhi...o invalidih pa noben nič.
Najbolj bizarno je da hodjo invalidi delat 300 invalidska (včasih so dobival 260, zdej naj bi blo po novem 380) in 300-400 plače. Na koncu niti 700 evrov ne dobijo za 6 ur dela.
Saj tudi ne zmorejo več delat.
Najbolj bizarno je da hodjo invalidi delat 300 invalidska (včasih so dobival 260, zdej naj bi blo po novem 380) in 300-400 plače. Na koncu niti 700 evrov ne dobijo za 6 ur dela.

Reycis ::
Invalidi so čisto svoje področje. Bodimo pošteni velika večina invalidov ni postala invalid med delom. Je prav, da se jim pomaga in tudi da država spodbuja njihovo zaposlovanje čeprav je njihova dodana vrednost majhna. 1000 EUR mesečnega dohodka za to kar večina njih dela pa tudi nebi bilo realno. Gre se bolj zato, da živijo nekaj podobnega normalnemu življenju.
Diversity is our greatest strength

mr_chai ::
Nisem mislil na tebe, ampak pisal na splošno kakšn pogled imajo ostali na problematiko manjka delovne sile, lenuhi...o invalidih pa noben nič.
In pol imaš vmes še izkoriščevalske firme, ki te invalide izkoriščajo.

Reycis ::
Fantje, noben ne izkorišča invalidov, je nemogoče. Sem delal v podjetjih z invalidi. Kot prvo jim država ful subvencionira plače in kot drugo imajo invalidska podjetja prednost pri pridobivanju poslov od države. To je edini razlog, da se podjetja ukvarjajo s tem. Od samih invalidov ni skoraj nič.
Diversity is our greatest strength

OK.d ::
111111111111 je izjavil:
Ja tista dr.FikFak ali kako se pa že 30 let svaljka po foteljčku in jamra kako mora biti, v resnici pa je zlizana z delodajalci in nič ne naredi da se sistem popravi.
Fantje, noben ne izkorišča invalidov, je nemogoče. Sem delal v podjetjih z invalidi. Kot prvo jim država ful subvencionira plače in kot drugo imajo invalidska podjetja prednost pri pridobivanju poslov od države. To je edini razlog, da se podjetja ukvarjajo s tem. Od samih invalidov ni skoraj nič.
Saj dobijo od države denar, da jih sploh zaposlijo

LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()

InternetComp ::
Nihce noce vec delat. Vseeno ce pride najhujsa recesija v zgodovini, ovc ni vec na trgu. Vse je studirano, vsi iscejo foteljcke ter klimatizirane pisarne. Pomankanje kadra se je komaj zacelo, prihaja taprava kataklizma. Dokler se ne bo zgodil druzbeni overhaul da mora delavec v gospodarstvu zasluzit 2-5x vec kot parazit v javnem sektorju ne bo sprememb na boljse.
žage so sploh nateg sem opazil. Dnarja ko dreka plače pa za zjokat. A si iskal v okolici Šk.Loke?

h0d0r ::
Mene dobesedno razžira, ko dobim kot CNC programer 200EUR manj kot operater. Ne bi moral jaz dobiti 200-500EUR več? Pač več znanja, boljša plača, tako nekako naj bi bilo.
Vsaj pri prejšnjem šefu sem imel leta 2015 1330EUR bruto. Pa vem da vsaj 300EUR več kot ostali, ker so mi povišali iz 990EUR. No takrat in še do ene 2018 je bilo OK in sem se počutil kot mali bog. Pa še pravi naziv so mi dali, prej sem v bistvu tako 4 leta delal zastonj.
Potem 2020 so pa začeli prihajati novi in seveda kako drugače jih privabiti kot pa z 200EUR višjo plačo od moje. To bo verjetno še vsaj 10 let preden se bodo znormalizirale plače.
Sicer pa jaz imam še OK, v proizvodnji naj bi imeli enako tisti, ki delajo 30-40 let ter tisti, ki začenjajo na novo, pred kratkim so kar vsem dvignili iz 1000EUR na 1200EUR, tistim bolj izkušenim pa seveda niso mogli na 1400-1500EUR, ker to je preveč za enega proizvodnega delavca.
Vsaj pri prejšnjem šefu sem imel leta 2015 1330EUR bruto. Pa vem da vsaj 300EUR več kot ostali, ker so mi povišali iz 990EUR. No takrat in še do ene 2018 je bilo OK in sem se počutil kot mali bog. Pa še pravi naziv so mi dali, prej sem v bistvu tako 4 leta delal zastonj.
Potem 2020 so pa začeli prihajati novi in seveda kako drugače jih privabiti kot pa z 200EUR višjo plačo od moje. To bo verjetno še vsaj 10 let preden se bodo znormalizirale plače.
Sicer pa jaz imam še OK, v proizvodnji naj bi imeli enako tisti, ki delajo 30-40 let ter tisti, ki začenjajo na novo, pred kratkim so kar vsem dvignili iz 1000EUR na 1200EUR, tistim bolj izkušenim pa seveda niso mogli na 1400-1500EUR, ker to je preveč za enega proizvodnega delavca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: h0d0r ()

ziga1990 ::
v moji branži je tako raje dodatno najeti dražje zunanje izvajalce kolikor pa zaposlenim plače dvignit kljub temu da delamo isto kot znanji izvajalci
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

InternetComp ::
Mene dobesedno razžira, ko dobim kot CNC programer 200EUR manj kot operater. Ne bi moral jaz dobiti 200-500EUR več? Pač več znanja, boljša plača, tako nekako naj bi bilo.
V proizvodnji imajo novi po navadi 850 bruto, ampak ker se dodatki ne smejo več vštevati v osnovo imajo v bistvu 1075 bruto + vsi dodatki, le pri pokojnini se zatakne. Tako dobijo skoraj enako izplačilo kot "stari mački" ki se lahko le tolažijo s tem da imajo po kolektivni pogodbi višjo plačo

InternetComp je izjavil:
Nihce noce vec delat. Vseeno ce pride najhujsa recesija v zgodovini, ovc ni vec na trgu. Vse je studirano, vsi iscejo foteljcke ter klimatizirane pisarne. Pomankanje kadra se je komaj zacelo, prihaja taprava kataklizma. Dokler se ne bo zgodil druzbeni overhaul da mora delavec v gospodarstvu zasluzit 2-5x vec kot parazit v javnem sektorju ne bo sprememb na boljse.
žage so sploh nateg sem opazil. Dnarja ko dreka plače pa za zjokat. A si iskal v okolici Šk.Loke?
proti Žirem.....Žago mamo doma pride pa kmalu nova....pa vem, da me žaga ne zanima, les skladat pa še manj, frišne plohe in les je potrebno natančno zložit na kup in vse mora bit do mm natančno. Tud lakirnica me ne vidi.
Dobi plačano firma, invalid pa 120 ur/600 bruto nagrade na zaposlitveni rehabilitaciji, ne teče del.doba, malica je par avrov, prevoz javni....kasneje tist k dela 4 ure +4 ure v penziji, dobi vsega skupaj kakih 600 evrov. Včasih je bla invalidska 260, + plača 300-400. Sedaj je invalidska 380, ČE in plača kakih 300.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

sentiš ::
A je to normalno, da se prijavim na delovno mesto in me pokličejo na razgovor ampak sploh ne za to delovno mesto, ki je oglaševano? Ljudje padejo na to foro in se tam potem dejansko zaposlijo, ali je to neko filanje kvote in norme od kadrovske službe?
Npr. Asistent vodje poslovalnice, ampak dejansko gre za prodajo in delo na blagajni; ali pa tehnična pomoč strankam, ampak dejansko gre za telefonsko prodajo in informacije, ko pa sem vprašala glede tehnične pomoči in da je na oglasu drugače bilo napisano so mi pa govorili, da moraš prvo navadne izkušnje dobiti preden greš na to delovno mesto in je potem šele nek interni razpis za naprej. Ali pa neka administracija, pomoč šefu, potem bi pa morala delati vse od naročil, pakiranja, spletnega urejanja, grafičnega designa za Facebook in Instagram, dobav, bookinga poslovnih potovanj...sploh ni bilo na oglasu napisano to. Ali pa kao 8 urni delovnik dela se pa od ponedeljka do sobote. Čaki mal, to pol ni 40 urni delovnik. Plača: 1050 bruto + stimulacija. Vprašam na podlagi kakšnih kriterijev se pa stimulacija obračuna. "Ja to bi bilo pa zdaj predolgo in prezakomplicirano, bi preveč časa porabili za vse." Wtf.
A je to normalno?
Se mi zdi, da samo izgubljam čas in bencin na te neumne razgovore. Mi pa prijateljica rekla, da če bom prej po telefonu kaj spraševala preveč, me bodo pa avtomatsko izločili sploh.
Npr. Asistent vodje poslovalnice, ampak dejansko gre za prodajo in delo na blagajni; ali pa tehnična pomoč strankam, ampak dejansko gre za telefonsko prodajo in informacije, ko pa sem vprašala glede tehnične pomoči in da je na oglasu drugače bilo napisano so mi pa govorili, da moraš prvo navadne izkušnje dobiti preden greš na to delovno mesto in je potem šele nek interni razpis za naprej. Ali pa neka administracija, pomoč šefu, potem bi pa morala delati vse od naročil, pakiranja, spletnega urejanja, grafičnega designa za Facebook in Instagram, dobav, bookinga poslovnih potovanj...sploh ni bilo na oglasu napisano to. Ali pa kao 8 urni delovnik dela se pa od ponedeljka do sobote. Čaki mal, to pol ni 40 urni delovnik. Plača: 1050 bruto + stimulacija. Vprašam na podlagi kakšnih kriterijev se pa stimulacija obračuna. "Ja to bi bilo pa zdaj predolgo in prezakomplicirano, bi preveč časa porabili za vse." Wtf.
A je to normalno?
Se mi zdi, da samo izgubljam čas in bencin na te neumne razgovore. Mi pa prijateljica rekla, da če bom prej po telefonu kaj spraševala preveč, me bodo pa avtomatsko izločili sploh.

velikBrokoli ::
A je to normalno, da se prijavim na delovno mesto in me pokličejo na razgovor ampak sploh ne za to delovno mesto, ki je oglaševano? Ljudje padejo na to foro in se tam potem dejansko zaposlijo, ali je to neko filanje kvote in norme od kadrovske službe?
A je to normalno?
Meni se ne sliši normalno. Iz tvojega opisa bi sklepal, da gre za nek zelo shit job. Če imajo že sedaj tak odnos, kako bo šele potem..

OK.d ::
To je že stara fora, samo da te dobijo v špil. Za par mesecev si dober dokler ne pogruntaš, da so te nategnal in ne boš nikoli napredoval.
LPOK.d

Mato989 ::
Pol se pa čudijo zakaj noben nolče tam več delat ha?

Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

lebang1 ::
Žal je danes tako, da je potrebno menjat službo, da denarno napreduješ...

No zdaj že ponujajo vedno višje plače 2k bruto za Help desk... samo hočejo on site, pol je pa spet bolje 1,8k bruto home office!

MoRp ::
No zdaj že ponujajo vedno višje plače 2k bruto za Help desk... samo hočejo on site, pol je pa spet bolje 1,8k bruto home office!![]()
Nimam kreditov, nimam nekih finančnih obveznosti razen rednih, plača+plača žena je dovolj za, recimo, srednji razred potrošnje. Da bi preskočil v višji srednji razred mi manjka 1000€/mesec. Kak remote help desk bi z veseljem oddelal recimo 4h na dan 5 dni v tednu (ali pa recimo 100 do 120h/mesec). Kje iskati? nekaj sem se že dogovarjal, vendar je na koncu vse izpadlo srednja žalost - max 8$ bruto bruto zahteve pa nad mojo zmožnostjo... Za 8$/h sem pripravljen pomagat pri osnovnih nastavitvah hosta, WP, joomla, drupal, ipd... Če kdo ve za kako ponudbo se priporočam...

ales85 ::
No zdaj že ponujajo vedno višje plače 2k bruto za Help desk... samo hočejo on site, pol je pa spet bolje 1,8k bruto home office!![]()
Nimam kreditov, nimam nekih finančnih obveznosti razen rednih, plača+plača žena je dovolj za, recimo, srednji razred potrošnje. Da bi preskočil v višji srednji razred mi manjka 1000€/mesec. Kak remote help desk bi z veseljem oddelal recimo 4h na dan 5 dni v tednu (ali pa recimo 100 do 120h/mesec). Kje iskati? nekaj sem se že dogovarjal, vendar je na koncu vse izpadlo srednja žalost - max 8$ bruto bruto zahteve pa nad mojo zmožnostjo... Za 8$/h sem pripravljen pomagat pri osnovnih nastavitvah hosta, WP, joomla, drupal, ipd... Če kdo ve za kako ponudbo se priporočam...
To si mislil 4h extra poleg redne sluzbe? Naj ti uspe, ampak to te ne bo pripeljalo v srednji razred, ce bos potem delal cele dni.

MoRp ::
Pa saj se ne gre primarno za srednji razred. Ja ob redni službi, ki mi ne popije vseh živcev in ne poje vse energije... Televizije ne gledam, slo-techa sem naveličan, športal bi enako kot do sedaj, dodaten denar bi pa zapravil za neumnosti + dobrodelnost.

Malidelničar ::
ales85: MoRp je že srednji razred. Za slovenske razmere seveda.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

simonchelo ::
Nehite jamrat!
Delo na žagi od 6ih do 2h Oz 3h je plačano cca. 1500eur na mesec. Če nekdo ne plača vsaj tok potem ne it tja delat, ko ne bo imel delavcev bo ugotovil da mora plačat več.
Glede dedovanja ne bluzite. Presneti boomerji kričite za vse starejše generacije. Dejstvo je pa da ste sami nesposobni in razvajeni, poleg tega nimate kančka empatije in moralnih vrednot. In ne vem zakaj imate občutek da boste boljši ko boste na oblast prišli. Še več bo egoizma saj imate občutek da vse pripada vam. To se vidi že po komentarjih in nestrpnosti do upokojencev Oz. Starejših.
Kar se tiče pa lenuhov. Ja folk je len in folk ne bi delal nič če bi se dalo. Istočasno pa jim gre na živce, da tisti ki delajo imajo več kot oni ki ne. Če nekdo dela po 12.ur na dan in se je za to sam odločil je edino prav da ima več.
Delo na žagi od 6ih do 2h Oz 3h je plačano cca. 1500eur na mesec. Če nekdo ne plača vsaj tok potem ne it tja delat, ko ne bo imel delavcev bo ugotovil da mora plačat več.
Glede dedovanja ne bluzite. Presneti boomerji kričite za vse starejše generacije. Dejstvo je pa da ste sami nesposobni in razvajeni, poleg tega nimate kančka empatije in moralnih vrednot. In ne vem zakaj imate občutek da boste boljši ko boste na oblast prišli. Še več bo egoizma saj imate občutek da vse pripada vam. To se vidi že po komentarjih in nestrpnosti do upokojencev Oz. Starejših.
Kar se tiče pa lenuhov. Ja folk je len in folk ne bi delal nič če bi se dalo. Istočasno pa jim gre na živce, da tisti ki delajo imajo več kot oni ki ne. Če nekdo dela po 12.ur na dan in se je za to sam odločil je edino prav da ima več.
ciao

Nihče te ne bo vzel za taka dela part time remote 4h recimo... ker večina supportov v SLO = 8 ur in pol še od teh jih hoče 80% on site...
Za dobre customer supporte so se zdaj plače začele približevat ali presegat 2k... samo dokler hočejo za 2k-2,2k bruto on site imam raje 1.800 z home office...

gruntfürmich ::
Da bi preskočil v višji srednji razred mi manjka 1000€/mesec...
potem že sedaj imata vsak po 5000€+/mesec ?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

A pri 10k se pri nas začne višji srednji razred? Čist iz firbca me zanima od kje si to cifro potegnil.

Pat_MaGroin ::
To sprasujes za ST ali Slovenijo?
ST = 10k/m = nizji srednji razred.
Slovenija = 10k/m = top 1%.
ST = 10k/m = nizji srednji razred.
Slovenija = 10k/m = top 1%.

feryz ::
Jaz pašem v nizko, nižji spodnji razred. In mi je prav všeč, da je tako.
Še mulc bo dobil štipendijo nazaj. Ker so mu jo dve leti nazaj vzeli. Zdaj smo z dvigom minimalne plače spet padli med reveže.
Še mulc bo dobil štipendijo nazaj. Ker so mu jo dve leti nazaj vzeli. Zdaj smo z dvigom minimalne plače spet padli med reveže.

A to je ta, slovenska hlapčevska mentalnost? Si vesel, da si v nižjem, spodnjem razredu? Zakaj?

Saj ti piše, zakaj!
Ne morem plačevati 4 jurje letno za privat srednjo šolo in mu zraven še štipendijo dajati!
Kakšen sistem pa je to?
Tamala bi tudi morala dobiti štipendijo.
Tudi zanjo plačujem privat faks, takisto 4 jurje.
Njej pa moram še štipendijo dati, ker je brez. Se moram pozanimati na socialni, kako je s tem.
Niti za en usran avto nimam, se moram z zafiro trajbati naokrog. Šenkano.
Ne morem plačevati 4 jurje letno za privat srednjo šolo in mu zraven še štipendijo dajati!
Kakšen sistem pa je to?
Njej pa moram še štipendijo dati, ker je brez. Se moram pozanimati na socialni, kako je s tem.

Surstromming ::
velikBrokoli je izjavil:
A to je ta, slovenska hlapčevska mentalnost? Si vesel, da si v nižjem, spodnjem razredu? Zakaj?
Ker mu mi placujemo ugodnosti. Pac to je klasicna slovenska lopovska mentaliteta, kjer se pokvarjene pizde slepajo na vse ostale.
(v to skupino ne spadajo tisti, ki so res revezi, takim z veseljem dam iz svojega davka, gnoje, ki se pa s tem slepajo pa zanicujem in bi jih bilo treba pozapreti)
Pojdite volit drugi krog volitev. Prepricujejo vas, da se ne
splaca, zato, da bi SDS (Logar) sploh imel moznost zmagati.
In v kolikor bo, bo to zato, ker se niste udelezili volitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Surstromming ()

TheBlueOne ::
Surstromming je izjavil:
(v to skupino ne spadajo tisti, ki so res revezi, takim z veseljem dam iz svojega davka, gnoje, ki se pa s tem slepajo pa zanicujem in bi jih bilo treba pozapreti)
Kaj pa je definicija za pravega reveza?

TheBlueOne je izjavil:
Surstromming je izjavil:
Kaj pa je definicija za pravega reveza?
Da se ne znajde v taksni situaciji po svoji volji in zelji.
Pomagaj si z boleznijo, imas resno bolane ljudi in simulante.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Surstromming ()

Surstromming je izjavil:
velikBrokoli je izjavil:
Ker mu mi placujemo ugodnosti. Pac to je klasicna slovenska lopovska mentaliteta, kjer se pokvarjene pizde slepajo na vse ostale.
Ne to so FAIL ZAKONI... če bi zakoni bili taki da jih ne bi mogli guljufat (beri čimmanj mešanja v človeka, naj si sami plačujejo in dobijo delovni več ne pa več plačajo) bi bilo tega dosti manj
Zakaj recimo DAJEMO otroške doklade? NE, to je NAROBE; namesto tega dajmo raje dohodninske olajšave 100EUR na mesec oz 1.200 na leto za vsakega otroka ali pa 2,5k.... ali pa naredimo olajšavo tako da tudi prispevkov plačaš manj če imaš več otrok, namesto tega mi spodbujamo brezposelne mamice.... takih neskladij in neumnosti je kolk hočeš!

gruntfürmich ::
velikBrokoli je izjavil:
A pri 10k se pri nas začne višji srednji razred? Čist iz firbca me zanima od kje si to cifro potegnil.
kaj pa ti misliš?
da je resnica ta, kar je šiptarjeva vlada prodaja bučke slovenskim retardiranim ljudem, da je bogataš tisti ki ima nad 1500EUR plače?
si ti res tako zelo retardiran?
do 3000 ali 4000EUR/mesec*partnerja si samo dobro situiran revež, in nič drugega.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Anekdota iz Ženeve:
stara gospa, ki oddaja svoje nepremičnine v centru mesta, je vprašala potencialnega najemnika:
"Are you somebody or do you receive a salary?"
:)
stara gospa, ki oddaja svoje nepremičnine v centru mesta, je vprašala potencialnega najemnika:
"Are you somebody or do you receive a salary?"
:)

Surstromming je izjavil:
Ker mu mi placujemo ugodnosti. Pac to je klasicna slovenska lopovska mentaliteta, kjer se pokvarjene pizde slepajo na vse ostale.Ti ne plačaš meni popolnoma nič.
Plačam mesečno davkov, da lahko samo svetlo gledaš.
Zato take komentarje obdrži zase.
Če ne drugega, sem eden redkih tukaj, če ne celo edini, ki za oba mulca šolo plačuje.
Vsi ostali se šlepate na državo. Se pravi, name.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()

Surstromming je izjavil:
Da se ne znajde v taksni situaciji po svoji volji in zelji.
Pomagaj si z boleznijo, imas resno bolane ljudi in simulante.
Zadeve so dosti relativne. Potem ti lahko po tvojem kljucu ocitam, da nehaj bentiti za ta drobiz, ker si jutri lahko milionar. Saj si enako zdrav kot bogatuni? Morda se celo pocutis pametnejsega od nekaterih premoznih in vplivnih, morda celo vidis njihove napake itn. Kaj te drzi nazaj, ce pa si zdrav?

PrihajaNodi ::
Saj ti piše, zakaj!
Kakšen sistem pa je to?
Zakaj pa jih na privat šole daješ? A za keramičarja pa noben ne bi šel? Vidiš, že tu se vidi da bo spet revščina
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ne to so FAIL ZAKONI... če bi zakoni bili taki da jih ne bi mogli guljufat (beri čimmanj mešanja v človeka, naj si sami plačujejo in dobijo delovni več ne pa več plačajo) bi bilo tega dosti manj
Zakaj recimo DAJEMO otroške doklade? NE, to je NAROBE; namesto tega dajmo raje dohodninske olajšave 100EUR na mesec oz 1.200 na leto za vsakega otroka ali pa 2,5k.... ali pa naredimo olajšavo tako da tudi prispevkov plačaš manj če imaš več otrok, namesto tega mi spodbujamo brezposelne mamice.... takih neskladij in neumnosti je kolk hočeš!
Morda bos enkrat spoznal kako si smesen, ko bi odvzemal tale drobiz otrokom in ga dal sebi kot olajsavo. Ni vazno kaj bos vzel revezem, to se vedno ne bo slo k tebi v tvoj neto, ker bodo tisti, ki so bolj iznadljivi in uspesni vedno korak pred tabo.
Olajsave za otroke pa kolikor vem obstajajo. Ce vzames doklade bi znalo biti, da bos dal premoznim vec, ker olajsava bi verjetno bila v tvojem svetu racunana na visino place?
Se dejansko spoznas v detajl na te zadeve, da imas tako dober obcutek za kaj bi delovalo boljse? Ali zopet vidis samo nek problem izoliran iz siroke slike in podajas najbolj preprosto resitev, ki bi po tvoje izboljsala tvoje bruto neto razmerje?

Surstromming je izjavil:
velikBrokoli je izjavil:
Neumnost:
- kako bos preprecil, da nekdo vzame manj placano delo kot so njegove sposobnosti?
- otroska doklada je namenjena bolj kvalitetni skrbi za otroka - to, koliko stars zasluzi, ne sme imeti tukaj nobenega vpliva oz. ga lahko, ko enkrat zasluzi dovolj, da ne rabi drzavne pomoci?

LOL, kaj pol jamras :). Snobizem se pač plača :).
Jaz tudi kupujem makarone po 5 eur/500g, pa ne ocitam drugim, da jim placujem makarone iz evrospina s svojimi davki.
Jaz tudi kupujem makarone po 5 eur/500g, pa ne ocitam drugim, da jim placujem makarone iz evrospina s svojimi davki.

Pat_MaGroin je izjavil:
Zakaj pa plačuješ šolo?Ker sta take izbrala?
Če ni IT ali Medicina bosta najverjetneje reveža.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Pustimo to, da je privat srednja sola metanje denarja skozi okno, privat faks je pa tudi kurac vreden :). Ampak ja, se pa slisi fino "moji soncki pa na privat solo hodijo, uspel mi je v lajfu" :). Tipicna slovenska malomescanska goveda :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()

Pat_MaGroin je izjavil:
Pustimo to, da je privat srednja sola metanje denarja skozi okno, privat faks je pa tudi kurac vreden :). Ampak ja, se pa slisi fino "moji soncki pa na privat solo hodijo, uspel mi je v lajfu" :). Tipicna slovenska malomescanska goveda :).
Ni mi jasno zakaj to pocno? Je to nek sadomazo fatis? Kaj je narobe ce si vodovodar in delas 3 dni v tednu pa pri 18 že štarta do 30 pa svoja firma ali penzija...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ufff, saj sem vedel, da bo to za višanje vašega ega.
In kvazi nižanje mojega.
Čistunski forum, kaj čmo? Sami ultra pametni ljudje so tukaj.
In kvazi nižanje mojega.
Čistunski forum, kaj čmo? Sami ultra pametni ljudje so tukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 49352 (17176) | Malidelničar |
» | Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 75394 (56674) | sbawe64 |
» | Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30255 (25621) | Mato989 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 67380 (53510) | bbf |