» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
45 / 91
»»

TheBlueOne ::

Mato989 je izjavil:

Kaj pa ti misliš, večina dobrih delovodij in poslovodij je že davno odšla... Ko grem pogledat bivše firme kjer sem delal, vwsi sposobni in dobri so odšli, ostanejo grebatorji in psihoti večinsko, torej s tistimi ki so najbolj težili pri nelogičnih stvareh.

Kam so odsli? Kaj vsi gredo k drugem podjetju delati kot navadni delavci? Ce ostanejo kar so ali so kaj vec, potem imas sigurno OK delovna okolja.

Malidelničar ::

TheBlueOne: Vse ni tako slabo, definitivno so tudi dobra delovna okolja v privat sektorju po mojem. Jaz še vedno zagotavljam tezo, da pritisk po višanju plač je in da si je privat sektor opomogel. Problem je, ker kaže, da bomo v letu 2023 to sesuli (minimalec, sedaj še Štrukelj).

Aja glede šolnikov: JA drži, predvsem mladi so ga najebali 100 na uro, delo je obupno (zaradi permisivne vzgoje, ker nimamo več institucionalizacije in imamo inkluzijo, in ker smo učiteljem odvzeli avtoriteto), ampak pogosto pri šolniških plačah dvignejo vse po spisku, torej tudi za tiste, ki so si v "zlatih" letih nagrabili že ogromno. In v šolstvu je praksa da starejši prelagajo odgovornost in delo ter zajebane primere na mlajše, ki so na ta način hitro izmozgani.
lep dan
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

feryz ::

Kar šli so, matota niti ne zanima kam. Preprosto jih ni. Ne obstajajo več.

Pri meni gredo tisti, ki khmmm, ne bi jih hotel žaliti, pač so se tako odločili in meni zelo paše.
Tiste, ki so še zaposleni, ponavadi zajebem s povišico ali bonitetami, preden jim pride na misel, da bi se pogajali za dvig plač.

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kaj pa ti misliš, večina dobrih delovodij in poslovodij je že davno odšla... Ko grem pogledat bivše firme kjer sem delal, vwsi sposobni in dobri so odšli, ostanejo grebatorji in psihoti večinsko, torej s tistimi ki so najbolj težili pri nelogičnih stvareh.

Kam so odsli? Kaj vsi gredo k drugem podjetju delati kot navadni delavci? Ce ostanejo kar so ali so kaj vec, potem imas sigurno OK delovna okolja.

Kam so odšli? Stran od take vrste delovnih mest... v nekaj drugega, nekateri so šli v onboarding delavce v ERP podjetjih, drugi smo šli v customer support pri IT podjetjih itd... noben od ta dobrih pa ni več poslovodja... nekateri recimo so šli k dobaviteljem za potnike robe ipd... nekateri celo za osebne asistente!!!!! Samo da so se pač zmenili da jim priznajo 40 ur dela uporabniki oni so pa tam samo 20 ur in imajo sicer slabo plačo ampak ogromno fraj časa delat popoldanski sp po lastnih željah itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Invictus ::

Malidelničar je izjavil:

zajebane primere na mlajše, ki so na ta način hitro izmozgani.

Ti pa si za hece, v solstvu izmozgani?

Od cesa, kratkega delovnika? Kurbarije v sluzbah in na seminarjih? Ajde, potem ze...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

TheBlueOne je izjavil:

Da ni slucajno ona bolj pesimisticne sorte in je drugje vedno vse lepse. Jaz bi raje bil sefko v pisarni za 150€ vec kot navaden delavec.

Kar se tice odgovornosti pa ni ravno problem, ce te na koncu lahko bolj kot ne samo odpustijo, ona pa v bistvu sama naredi kakor, da so jo odpustili. Sploh kdo pa pravi, da so vsi sefi kot ona in trgovke kakor so pod njeno komando? Zna biti, da bo kamor gre pritisk prenesen na zaposlene in bo bolj lenuharko izkoriscevalski sef. Drugace povedano, sedaj ima kontrolo, potem bo pa v nemilosti tistega z njenim trenutnim delovnim mestom, ki jo tudi zna videti kot konkurenco, torej dodaten pritisk.

Nisi prebral da dela že 7 let v Tušu? Delavna in nikoli ni problem še dodatno kaj narediti. Zdaj zadnje tedne ji je pa prekipelo. Mislim, da bo kar zamenjala. je bila pa narazgovoru v Hoferju, pa bi se morala vozit daleč, merkator ima pa 5 minut stran.

TheBlueOne je izjavil:

Ce bi jaz bil Mercator in je res tako vestna, bi ji dal enako delovno mesto, kot ga ima in se nekoliko preplacal. Verjetno je vestna, lojalna, pridna in se sposobna z izkusnjami. Kaj pa hoces vec?

Se strinjam, ampak pravi da za poslovodjo ne gre več nikamor, te jebejo delavci in šefi. :) Raje 100€ manj in oddela svoje.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Poglej, verjetno (popravi me) za razliko od tebe sem jaz bil v taki situaciji... Sicer jaz nisem imel 20 ljudi ampak samo 8, ampak problemi pa enaki, plača višja za 50EUR... ampak pol te pa nadrejeni drka zakaj ni to in to narejeno, hkrati ti sodelavec kliče bolniško, ti morš urejat urnike spreminjat cel plan, klicat drugega lče lahko PROSIM pride delat ali pa garat sam 2 izmeni itd... na koncu pa plačilka in dobi prodajalec več ker se ni jebal z tem ampak delal stimulacijo in se vprašaš komu na čast =)

heh, kot bi kolegico poslušal. :D

TheBlueOne je izjavil:

Ce pa ze hoces, da dam svojo perspektivo, pa je nekako tako. Sem kar flegmatik in se me take situacije bolj slabo dotaknejo. Sem pa zaradi takih in podobnih problemov ze ustavil kaksno linijo, kar je rezultiralo v dosti vec skode, kot pa ce ti manjka kaksna trgovka, samo ker sem presodil, da varnostno ni OK in se ni bilo zares izven funkcije. Tudi razne prevzame, poslovne nacrte itn. hladnokrvno prestavim, ce ni ljudi. Ce ne delas tako, pac ne dobis dodatnih resursov.

In če delaš popoldan in ur ne pišeš, višjim šefom vse štima. Tudi sam, naredim toliko kolikor se da v 8 urah ostalo pa pač ne. Dokler sektor pokrivam sam, bo pač tako, se dela škoda, ampak jaz ne mislim viseti v službi do šestih-sedmih zvečer, ker jim je škoda zaposlit še dodatno pomoč. TAko da se strinjam s tabo, dokler vse štima, se šefi ne zganejo.

TheBlueOne je izjavil:

Pac da v sedmih letih najdes samo downgrade kot kompromis je ze malo zalostno. Ona ni trgovec, ona bo trgovec. Trenutno je delovodja, ki glede na povedano kaze dolocene kvalitete. V industriji takih kar primanjkuje. Sploh pa ce drzi kar pises, bo ena od normalnih delovodij postala navadna trgovka pod drugim psihotom.

Trenutno je v trgovskem sektorju takšna situacija.

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Tiste, ki so še zaposleni, ponavadi zajebem s povišico ali bonitetami, preden jim pride na misel, da bi se pogajali za dvig plač.

To je dejansko pravi zajeb. :D Da tisto jambrarijo o plačah rešiš s povišico. :)

Geho ::

LOL kakšna propaganda. Patetični so... tiste, ki so že odšli boste zelo težko dobili nazaj, še posebej pa jih boste še več odgnali s tako davčno politiko kot jo sprejemate zdaj... Noben pri zdravi pameti ne bo šel v državo z višjimi davki, kjer ne funkcionira skoraj ničesar!

FireSnack ::

Če bi jaz bil zdravnik, bi zdaj štrajkal. Sigurno pa ne bi delal za 5000€ neto na mesec, ker za tak denar grem raje delat nekaj z manj stresa. Kako programiranje na remote.
Preprodajalec NFT umetnin

svecka ::

pri nas še za 2k bruto noben noče pridt, za delo v 3 izmenah.

ales85 ::

svecka je izjavil:

Seveda ne, zakaj bi si pa uniceval zivljenje za povprecno slovensko placo?

2000EUR bruto je nekaj malega nad minimalno zajamčeno plačo v republiki Sloveniji. Ali sploh kdo dela za ta drobiž? Več dobiš socialne pomoči...

Zgodovina sprememb…

ales85 ::

FireSnack je izjavil:

2000EUR bruto je nekaj malega nad minimalno zajamčeno plačo v republiki Sloveniji. Ali sploh kdo dela za ta drobiž? Več dobiš socialne pomoči...

Temu pa ne sledim...

Magic1 ::

2000€ bruto je kar povprečna slo plača, večina je pod to mejo.
Magic

-Wall ::

FireSnack je izjavil:

Ne dobis vec socialne pomoci in tisti, ki delajo za taksno placo, imajo vsaj osnovne moznosti nekam prilesti. Vsi ostali, ki ne delajo, bojo zelo verjetno gnili na socialni pomoci, dokler je ne bojo ukinili (kar se bo zgodilo, pri nesposobnosti in lenobi mularije, je to edini mozni scenarij).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: -Wall ()

FireSnack je izjavil:

Če bi vedel kak socialna pomoč deluje, nebi trosil takih nebuloz...

MasterTade ::

svecka je izjavil:

japajade navaden delavec tega sigurno ne dobi v slovenski proizvodnji
Mors omnia aequat

Zgodovina sprememb…

aviator ::

MasterTade je izjavil:

svecka je izjavil:

japajade navaden delavec tega sigurno ne dobi v slovenski proizvodnji

Imel sem 2000-2200 bruto z dodatki za delo v 4 izmenah. Trenutno iscejo, ker smo 3 odsli drugam. Pac boljsa ponudba.

Ni lustno delat izmen a tam kjer sem jaz ljudje z srednjo vlecejo 2000 bruto gladko, z ene 10 let staza pa 2500-2700.

Vodja izmene ima osnovo tam 2100 bruto samo je dodatkov toliko da je bruto isti kot neto.

zobnik ::

-Wall je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Ne dobis vec socialne pomoci in tisti, ki delajo za taksno placo, imajo vsaj osnovne moznosti nekam prilesti. Vsi ostali, ki ne delajo, bojo zelo verjetno gnili na socialni pomoci, dokler je ne bojo ukinili (kar se bo zgodilo, pri nesposobnosti in lenobi mularije, je to edini mozni scenarij).

Predvsem naj preverijo starše ki so na socialni, tam imajo 5x več ugodnosti kot en samski "mulo"
....sicer pa saj je bil predlog NSI ravno v to smer a ga je levica in Svobodo gladko zavrnila.

KG-348 ::

mora bit pa kriza v fabrkah pa skladiščih ipd. Včeraj sem videl celo skupino afričanov ki je šla na UPS na Brniku. Tud mene so nekam vabili in sem šel gledat za hec, vzeli bi me na mestu ampak plača itak vemo kakšna je. Kot povsod kjer je fluktuacija velika in jezik napol srbohrvaški. Lahko grem pakete vozit v Nemčijo za 3000, kako lahko slovenski šef sploh konkurira?

Kayzon ::

svecka je izjavil:

verjetno misli lastnik 1500 neto za 220 urni delovnik kar je miloščina, še posebej če upoštevamo da se mora delat za nedelje ki so ekstra več plačani.

Haha sanjas loh 220,smo imeli mesce ko smo delali v lokalu tudi po 260 ur,za bogih neto 1250-1300 ;((

Gagatronix ::

FireSnack je izjavil:

Se en drekac ki nima pojma kako deluje socialna pomoc.

Samska oseba, ki je prijavljena na zavod za zaposlovanje (kar je eden od pogojev) in nima prihrankov dobi maksimalno nekaj cez 400 eur na mesec.

Ampak ja, nekateri bedaki pa se vedno mislite, da je do socialne pomoci lahko priti in da ti le-ta mece tisocake evrov vsak mesec.

Ker ste idioti.

Gagatronix je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Samska oseba, ki je prijavljena na zavod za zaposlovanje (kar je eden od pogojev) in nima prihrankov dobi maksimalno nekaj cez 400 eur na mesec.

Ampak ja, nekateri bedaki pa se vedno mislite, da je do socialne pomoci lahko priti in da ti le-ta mece tisocake evrov vsak mesec.

Ker ste idioti.

Poleg tega so pogoji za pridobitev te pomoči in da jo obdržiš. Če si na zavodu imaš 3 razgovore in od teh moraš sprejeti eno delo. Lahko samo zavrneš razgovor zaradi zdravstvenih razlogov ali če nimaš kompetenc za dano mesto, drugače moraš iti na razgovor in po treh te vržejo iz zavoda. Brez da si vpisan na zavod ne dobiš socialne podaljšane. Invalidi in ostali trajno nezaposljivi so izvzeti iz tega.
Poleg tega, se ti ta socialna daje na "dolg", ki ga morajo tvoji otroci plačati, drugače se ob dedovanju na premoženje najprej na premoženje usede država. Tak da če nočeš totalno zajebati svojih otrok, potem nočeš imeti socialne v nedogled...

KG-348 je izjavil:

mora bit pa kriza v fabrkah pa skladiščih ipd. Včeraj sem videl celo skupino afričanov ki je šla na UPS na Brniku. Tud mene so nekam vabili in sem šel gledat za hec, vzeli bi me na mestu ampak plača itak vemo kakšna je. Kot povsod kjer je fluktuacija velika in jezik napol srbohrvaški. Lahko grem pakete vozit v Nemčijo za 3000, kako lahko slovenski šef sploh konkurira?

Saj to, greš vozit pakete za 4000€ v Nemčijo. Kdo bo delal za 2400€ bruto na DPD?

FireSnack je izjavil:

KG-348 je izjavil:

Saj to, greš vozit pakete za 4000€ v Nemčijo. Kdo bo delal za 2400€ bruto na DPD?

2400 pri nas lahko sanjaš, za 3000 v Nemčiji imam pa ponudbo + stroški stanovanja

In? Kaj še čakaš?
Jaz bi šel prvo sekundo. Ampak bi ostal brez zafire. Zato raje ostajam v siromaštvu.

Ti se itak samo norca delaš, lahko se je norca delat s polno keša. Jaz bi raje bil doma, ampak za plače, ki jih ponujajo in višino stroškov in davkov se res ne splača delat. Ta država bo morala začet razmišljat o nevarnosti, da še delovne sile za razvažanje paketov ne bo več imela

Ma lej, denar ni vse. Na koncu vidiš tu vse polno enih ljudi, ki delajo na remote in nesejo mesečno po 20k. In glej te njihove bedne lajfe, ko cele dneve pišejo po forumih...

Valvoline ::

KG-348 je izjavil:

Ti se itak samo norca delaš, lahko se je norca delat s polno keša. Jaz bi raje bil doma, ampak za plače, ki jih ponujajo in višino stroškov in davkov se res ne splača delat. Ta država bo morala začet razmišljat o nevarnosti, da še delovne sile za razvažanje paketov ne bo več imela

Raje pritisnit komunajzerje na oblast da zaprejo meje za dumping, v slo pa tudi celotna eu. Pol bos lahko v slo razvazal pakete za najmanj 5k, al pa sleparja za 20k.

svecka je izjavil:

3/4 izmenski siht je zlocin proti clovestvu. v ustavo. takoj.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Valvoline je izjavil:

KG-348 je izjavil:

Raje pritisnit komunajzerje na oblast da zaprejo meje za dumping, v slo pa tudi celotna eu. Pol bos lahko v slo razvazal pakete za najmanj 5k, al pa sleparja za 20k.

svecka je izjavil:

3/4 izmenski siht je zlocin proti clovestvu. v ustavo. takoj.

Za razmislit je zakaj niti tujci več nočejo delat. Zakaj zdravniki in kirurgi ostajajo v Romuniji? Ker imajo boljše plače, boljši sistem...noben taliban ti ne bo šel delat kot suženj za 800 - 1200 eur če je pa jebena garsonjera v okolici LJ 600 eur da ne omenjam enormnih stroškov. Razen če so v samskem domu. Sam potem itak bolš Nemčija in Italija. Tujci grejo tja kjer je lajf boljši v Slovenijo niti oni nočejo več.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Valvoline ::

Pa vseeno so prpeljal 100.000 suznjev zgolj v enem letu. Zato so najemnine taksne kot so, cene nepremicnin, pritisk na zdravstveni sistem, place pa mizerne.

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Pa vseeno so prpeljal 100.000 suznjev zgolj v enem letu. Zato so najemnine taksne kot so, cene nepremicnin, pritisk na zdravstveni sistem, place pa mizerne.

Ne, oni bodo odšli. Verjetno zaradi pogojev. Ne sanjat da bo kdo ostal tu. Ja kam boš pa šel živet? Na Ptuj? Mursko Soboto, ker je tam cenejš:D Al pa kak geto v Celju al pa Kranju.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

15 min iz Ljubljane imaš življenje praktično zastonj. Ampak to ni dobro za ljudi, boljše ena luknja v natrpanem kurniku.
S tremi jurji v Nemčiji, bi bil navaden suženj, usran gastrbajter. Tukaj sem z pol manj gospod. Vi pa kakor hočete.

Kje 15 min iz Ljubljane? Zivis pri starsih?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

feryz je izjavil:

15 min iz Ljubljane imaš življenje praktično zastonj. Ampak to ni dobro za ljudi, boljše ena luknja v natrpanem kurniku.
S tremi jurji v Nemčiji, bi bil navaden suženj, usran gastrbajter. Tukaj sem z pol manj gospod. Vi pa kakor hočete.

Ti ki se voziš z avti za 100 jurjev ne moreš govorit o življenju človeka ki dela za 1500 bruto. Jaz sem pa 100x raje čefur v Nemčiji kot pa da tle delam za plačo s katero bi moral 20 let šparat celo plačo da dobim prostor za živet ki ni podrtija

user4683 ::

feryz je izjavil:

Pol manj tako kot Musarjeva? S placo za dva jurja, ostalo pa imas vse na firmo?

feryz je izjavil:

V par letih sem firmo dvignil iz dreka na prestol, dokončal bajto, z levo roko naredil še eno, kupil še stanovanje, na kupe pleha, s katerim se vozi vsak, ki me vsaj od daleč pozna, denar leži dobesedno vse naokrog.

Brez zamere, BMW X5 M je na papirju 100k, ampak v resnici imaš v kakem romskem naselju blizu avstrijske meje vse polno takih avtov. Tak 5 let star avto dobro zvožen te ne stane nič več od manjšega električnega avtomobilčka, cca. 30k. Okolica misli da si predsednik UEFE, ti pa dajansko delaš na baušteli v Avstriji. Avti so varke. BMW je pa itak za buzerante, to že vemo.

Geho je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Ker ste idioti.

Poleg tega so pogoji za pridobitev te pomoči in da jo obdržiš. Če si na zavodu imaš 3 razgovore in od teh moraš sprejeti eno delo. Lahko samo zavrneš razgovor zaradi zdravstvenih razlogov ali če nimaš kompetenc za dano mesto, drugače moraš iti na razgovor in po treh te vržejo iz zavoda. Brez da si vpisan na zavod ne dobiš socialne podaljšane. Invalidi in ostali trajno nezaposljivi so izvzeti iz tega.
Poleg tega, se ti ta socialna daje na "dolg", ki ga morajo tvoji otroci plačati, drugače se ob dedovanju na premoženje najprej na premoženje usede država. Tak da če nočeš totalno zajebati svojih otrok, potem nočeš imeti socialne v nedogled...

Dela ni treba sprejet (odg.levice), na razgovor je pa treba it, po ustavi je prisilno delo prepovedano in po ustavi vsak ima pravico do socialne varnosti, sploh pa sedaj so levičarji na oblasti, tako da .... če gre skozi s 300-350-420 evri tud prav, ampak KOMUNISTI (vsaj tako jih berem an FB) skačjeo v luf in zmerjao ljudi z LENIHI in podobno, ker kao da majo oni zato nižej penzije, ahahahaha, ampak niti en komentar ni se nanašal nato da so se 30 let nazaj upkojeval s 33 let del.dobe in pri 50 eltih oooo to pa neee.....ampak inflacija je 30%, že s 750 se je životarlo, če si delal še kak popoldanski del, da si dobil 400 evrov zaslužka....zdaj je še težje, hrana za enega ni samo 150 evrov, ampak čez 200 evrov, prej 250 evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Malidelničar ::

FireSnack je izjavil:

Brez zamere, BMW X5 M je na papirju 100k, ampak v resnici imaš v kakem romskem naselju blizu avstrijske meje vse polno takih avtov. Tak 5 let star avto dobro zvožen te ne stane nič več od manjšega električnega avtomobilčka, cca. 30k. Okolica misli da si predsednik UEFE, ti pa dajansko delaš na baušteli v Avstriji. Avti so varke. BMW je pa itak za buzerante, to že vemo.

Podpišem, odlično napisano. Bravo!

In če se dotaknemo teme: glede na to da gredo plače tehničnega kadra gor, si b marsikater tehnik, orodjar, inženir, nekdo, ki zna delat, lahko čist lepo kupil rabljenega BMWX5 in tako še bolj natrl soli v rane prekariatu družboslovcev.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Od kje ste pa zdaj privlekli rabljen X5!?

Enkrat sem že napisal. Imam sosede "nemce", imam za par avtobusov žlahte "nemcev".
Vsi me krepko, krepko naščijejo v plačah, so pa daleč za mano po dobrinah, načinu življenja, stvareh, ki si jih lahko privoščimo. V bistvu so, kot je napisal zgoraj, navadni mezdni čefurji. Pa čeprav niti eden od njih ni navaden delavec, ampak nekaj "več". Torej imajo tudi plače temu primerne.
Kaj za vraga vidite vi tam gor, bo meni vedno uganka. Ok, če se menimo o plačah preko 10 jurjev, potem je jasno in logično, da rineš tja. Ampak kdor gre za 3 jurje, je navaden osel. Ker mu bo konec meseca ostalo točno nič. Razen če bo 12 ur delal, preostali čas pa buljil v zid in kruh žulil.

Ampak kdor gre za 3 jurje, je navaden osel. Ker mu bo konec meseca ostalo točno nič. Razen če bo 12 ur delal, preostali čas pa buljil v zid in kruh žulil.

Ce si mezdni delavec je bolje v nemciji kot slo. Saj zdravnikov niti ni vec v Slo. Zdravstvo je dobesedno crknlo. Kako lahko nekateri zivijo v slo je out of my mind.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zato pa se bom jaz preselil v Švico. Tam je štandard gut ja? 9000€ povprečna plača tudi ni šleht gor.

feryz je izjavil:

Od kje ste pa zdaj privlekli rabljen X5!?
Kaj za vraga vidite vi tam gor, bo meni vedno uganka. Ok, če se menimo o plačah preko 10 jurjev, potem je jasno in logično, da rineš tja. Ampak kdor gre za 3 jurje, je navaden osel. Ker mu bo konec meseca ostalo točno nič. Razen če bo 12 ur delal, preostali čas pa buljil v zid in kruh žulil.

Ja to si misliš ti, ki trošiš vsepovprek. Ponudba je 3000 + bivanje zdaj mi pa povej koliko ljudi pri nas ima to. Cene hrane so podobne kot pri nas. Pa ne mi zdaj s programerji in ne vem čem, ker večina ni za ta dela. Povej mi zakaj nekdo, ki pri nas dela za 1200 z vsemi dodatki ne gre nekam kjer ga dobi 2500. Pa lahko pri nas dela nekje kjer rabi diplomo, tam pa izpit za viličarja ali B kategorijo. Česa bo imel tu več? Kredita itak ne dobi, malo novejše stanovanje pa je 100-200 njegovih plač. Kaj ljudje vidijo drugje? 10 % Hrvatov je zapustilo svojo državo v 10 letih. Sami osli očitno

Mato989 ::

Zakaj feryzu in firesnacku odgovarjate onadva sta klasicna trolla in niti nic ne doprineseta k temi s temi avti in ciframi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kdo pa vlači avte ven? Jaz zagotovo ne.
Vem pa kako izgleda, če si privoščiš piknike, izlete, druženja in vse ostalo. Ker živim v Sloveniji.
Nemci in Švicarji tega ne poznajo. Razen če pridejo k nam na obisk. Kar si pa težko privoščijo.

aviator ::

zobnik je izjavil:

Geho je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Ker ste idioti.

Dela ni treba sprejet (odg.levice), na razgovor je pa treba it, po ustavi je prisilno delo prepovedano in po ustavi vsak ima pravico do socialne varnosti, sploh pa sedaj so levičarji na oblasti, tako da .... če gre skozi s 300-350-420 evri tud prav, ampak KOMUNISTI (vsaj tako jih berem an FB) skačjeo v luf in zmerjao ljudi z LENIHI in podobno, ker kao da majo oni zato nižej penzije, ahahahaha, ampak niti en komentar ni se nanašal nato da so se 30 let nazaj upkojeval s 33 let del.dobe in pri 50 eltih oooo to pa neee.....ampak inflacija je 30%, že s 750 se je životarlo, če si delal še kak popoldanski del, da si dobil 400 evrov zaslužka....zdaj je še težje, hrana za enega ni samo 150 evrov, ampak čez 200 evrov, prej 250 evrov.

Slovenija ima svojo 3 pot, ki se ji rece penzionizem. Pocasi pa se bo ta zgodba zakljucila, crickov je prevec. Lahko bo denarja kolikor ces, fizicno ni toliko ljudi, da se bomo igrali mravljice in penzioniste. Tudi mladi balkanci kar jih je ostalo nas pocasi preskakujejo. Nihce ne bo delal za drobiz.

Trenutno nam derejo najvecje generacije v penzijo, zaradi do sedaj predobre zdravstvene oskrbe je tam ze 630k ljudi. Ti cel cajt z prstkom kazejo na 40k brezposelnih, od katerih je skoraj polovico sesutih ljudi 55+, ki jih ne bos zaposlil saj niso efektivni niti za minimalca.

Sam ne prenesem lenuhov, a prakticno razen kakih 2 narkomanov ne poznam brezposelnih mladih. Jih ne. Prmej dus, za sodelavca sem v farmaciji imel mozakarja z narejenim FF smer filozofija. In se obrajtajo ga kako je sposoben. Vem, da 5 let nazaj ni sans da bi ga sploh poklicali na razgovor. Sedaj pa so ga pa sprasevali, ce pozna se kaj "filozofov".

Place morajo slediti stroskom in pomankanju kompetentne delovne sile.

Ja ker tamladi ti bodo pa povedal, da so na sociali a ne;((. Tega ne boš doživel, kak pa veš da hodjo delat in kje a jih zasleduješ.
In kako veš da sta tista dva narkomana na sociali, to so spet neka ugibanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

zobnik je izjavil:

Ja ker tamladi ti bodo pa povedal, da so na sociali a ne;((. Tega ne boš doživel, kak pa veš da hodjo delat in kje a jih zasleduješ.
In kako veš da sta tista dva narkomana na sociali, to so spet neka ugibanja.

Zato ker socialo dobit ni tak easy, še huje pa jo je obdržat in vlečt leta... Se vidi, da nisi sociale vidu od blizu.
Če si mlad in sposoben za delo, socialo dobiš samo tako, da se prijaviš na zavod. Tam ti najdejo 3 dokaj ustrezne razgovore (nekje v roku parih mesecev), kjer če eno od teh ne sprejmeš izgubiš status na zavodu in ode socialka. In ko sprejmeš je tudi nek časovni rok, kjer moraš imeti delovno razmerje in če daš sam odpoved ali te odpustijo iz krivdnih razlogov, se spet ne moreš na zavodu prijavit, da bi lahko dobil socialko... Zavrneš lahko ponudbo za delo samo iz zdravstvenih razlogov (rabiš potrdilo zdravnika, ki ga ne dobiš razen če imaš dohrarja v familiji, ki ti "zrihta" papir) ali pa dokažeš, da nisi dovolj kompetenten za delovno mesto (torej ti res manjka izobrazba ali kaj drugega). V tem primeru te lahko dajo tudi na usposabljanje in potem moraš vzeti to delovno mesto.
Tak da nehite že jebemo sunce bluzit o socialkah, ki za večino mladih slovencev niso tako enostavno dosegljive! Pa tudi vsa ta socialka se ti akumulira kot "dolg" državi in ko crkneš se država usede na tvojo dediščino. Da bi nekdo vlekel socialko in bil sposoben delati je praktično nemogoče danes. Kdor je dlje časa na socialki je večinoma z nekim tehtnim razlogom tam.

Reycis ::

To, da se dedičem tistih ki so prejemali socialno usedejo na dediščino so že nekaj let nazaj ukinili. Pa še takrat je bilo cel kup enih pogojev, da se je to dejansko zgodilo.
Diversity is our greatest strength
««
45 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249221 (17045) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075089 (56369) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430182 (25548) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167201 (53331) bbf

Več podobnih tem