» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
44 / 91
»»

Velki ::

Trg se sam nikoli ne bo uredil dokler se bo uvažalo dumpinško delovno silo (do sedaj južnjake, sedaj bližnji vzhod in "daljni jug", nato sledi azija in na koncu bo še afrika). Mene ne zanima če je budalo volilo goloba in je na minimalni plači ali blizu, hvala bogu tak kar naj ostane tam. Težava je da sem zaradi njegove volilne odločitve tudi jaz vedno bližje minimalni plači in tudi tisti ki smo malo bolj modro obkrožili...
No glede tistega gostišča v Odrancih... sem enkrat tam spal pa se spomnim da je bilo res katastrofalno. Že tako je v Pomurju kar se tega tiče slab standard (tudi hrana je zanič), tam pa je bil res poden.

sbawe64 ::

CiClon je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Nemčija rabi 400.000 ljudi na leto, ker jim primanjkuje delavcev v vseh panogah. Zgleda so tudi v Nemčiji prenizke plače :8)

Potem cca 2M migrantov (za eno Slo), ki so prišli od 2015 ni bilo dovolj ?
Astrofiziki, bankirji in zdravniki, so takrat rekli da so.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

ales85 ::

sbawe64 je izjavil:

CiClon je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

Nemčija rabi 400.000 ljudi na leto, ker jim primanjkuje delavcev v vseh panogah. Zgleda so tudi v Nemčiji prenizke plače :8)

Potem cca 2M migrantov (za eno Slo), ki so prišli od 2015 ni bilo dovolj ?
Astrofiziki, bankirji in zdravniki, so takrat rekli da so.

Ne rabis 2 milijona migrantov ampak delavcev. Ceprav slutim sarkazem v tvoji objavi :)

neooo ::

Velki je izjavil:

Trg se sam nikoli ne bo uredil dokler se bo uvažalo dumpinško delovno silo (do sedaj južnjake, sedaj bližnji vzhod in "daljni jug", nato sledi azija in na koncu bo še afrika). Mene ne zanima če je budalo volilo goloba in je na minimalni plači ali blizu, hvala bogu tak kar naj ostane tam. Težava je da sem zaradi njegove volilne odločitve tudi jaz vedno bližje minimalni plači in tudi tisti ki smo malo bolj modro obkrožili...
No glede tistega gostišča v Odrancih... sem enkrat tam spal pa se spomnim da je bilo res katastrofalno. Že tako je v Pomurju kar se tega tiče slab standard (tudi hrana je zanič), tam pa je bil res poden.

Ja… si koncal nakladat?

FireSnack ::

Ralno, kateri zdravnik bi delal za samo 5000€ neto na mesec? Študiraš nevem koliko 8 let in potem faking 5000€ dobiš vsak mesec na račun? Kaj boš s to miloščino za toliko stresa?
Preprodajalec NFT umetnin

CiClon ::

Pri zdravnikih se je razmerje med njihovo plačo v plafonu (razredi majo v JS pač strop) in minimalno plačo dejansko močno znižalo. Pustmo vse tiste, ki se znajdejo in delajo popoldne privat. Minimalna plača je bila 15 let nazaj 500 in neki bruto, drug mesec bo pa 1200+ bruto. Najvišji razredi so pa šli gor za drobiž.

Geho ::

CiClon je izjavil:

Pri zdravnikih se je razmerje med njihovo plačo v plafonu (razredi majo v JS pač strop) in minimalno plačo dejansko močno znižalo. Pustmo vse tiste, ki se znajdejo in delajo popoldne privat. Minimalna plača je bila 15 let nazaj 500 in neki bruto, drug mesec bo pa 1200+ bruto. Najvišji razredi so pa šli gor za drobiž.

Ja ampak pri nas buh ne daj, da zaslužiš kaj več! Normirancem so rekli 50k na leto imate čez glavo dovolj...

Utk ::

Ne, tega niso rekli.

CiClon je izjavil:

A ima zato dohtar kaj manj, če ima delavec na traku malo več?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

FireSnack ::

Realno gledano zdravnik težje preživi s 5000€ neto kot delavec na traku z 1500€ neto. Živi čisto drugo življenje, živi lajf bolj na polno in porabi več keša. To ne smemo mešat jabolka in hruške...
Preprodajalec NFT umetnin

PrihajaNodi ::

:))
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ženske so drage.

mr_chai ::

A uni na traku nimajo žensk

Mato989 ::

Utk je izjavil:

Ne, tega niso rekli.

CiClon je izjavil:

A ima zato dohtar kaj manj, če ima delavec na traku malo več?

Absolutno nima manj, relativno pa ja... tudi jaz se bunim ko gre minimalec gor ker če sem prej mel 1.850 bruto ko je bil minimalec 1.024, zdaj bo pa 1.200 to pomeni da bo tudi drugo šlo gor in si bom overall lahko manj kupil ali manj prihranil...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

FireSnack je izjavil:

Realno gledano zdravnik težje preživi s 5000€ neto kot delavec na traku z 1500€ neto. Živi čisto drugo življenje, živi lajf bolj na polno in porabi več keša. To ne smemo mešat jabolka in hruške...

Realno gledano si ti idiot.

Absolutno nima manj, relativno pa ja... tudi jaz se bunim ko gre minimalec gor ker če sem prej mel 1.850 bruto ko je bil minimalec 1.024, zdaj bo pa 1.200 to pomeni da bo tudi drugo šlo gor in si bom overall lahko manj kupil ali manj prihranil...

Na ceno kaviarja in avtov za 50 jurjev dvig minimalca ne vpliva. Na ceno nepremičnin pa vpliva celo negativno, ker pade kreditna sposobnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

mr_chai je izjavil:

A uni na traku nimajo žensk

Imajo diskontne ženske :)

Na ceno kaviarja in avtov za 50 jurjev dvig minimalca ne vpliva. Na ceno nepremičnin pa vpliva celo negativno, ker pade kreditna sposobnost.

Nima veze, saj tudi zdravniki imajo naročene običajne storitve kot drugi smrtniki... če gre zaradi dviga minimalca jogurt gor 10 centov, TV paket pa 2EUR ima tudi zdravnik tega denarja za kaviar in 50k avte MANJ... to je matematično dejstvo.

Invictus ::

Utk je izjavil:

Na ceno nepremičnin pa vpliva celo negativno, ker pade kreditna sposobnost.

Banke bodo pac nasle nek obvod ali pa se bo zakon spremenil...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Master_Yoda ::

Za tistega ki si isce stanovanje in ima nekaj nasparano je to bolje. Stanovanja so se tudi podrazila ravno zaradi dostopnosti in visine kreditov v zadnjih letih ...
Dovie'andi se tovya sagain.

Mato989 je izjavil:

Nima veze, saj tudi zdravniki imajo naročene običajne storitve kot drugi smrtniki... če gre zaradi dviga minimalca jogurt gor 10 centov, TV paket pa 2EUR ima tudi zdravnik tega denarja za kaviar in 50k avte MANJ... to je matematično dejstvo.

Pri plači par jurjev je cena jogurta nepomembna. Ne dvignit minimalca ljudem, ki si komaj kupijo jogurt, zato ker se bi potem zdravnik potencialno lahko kupil 2 jogurta manj na mesec, čeprav si jih itak lahko kupi 4000, je malo za lase privlečen razlog.

Govorimo o tem, da bi se morale tudi ostale plače dvigati z minimalno. V JS to določa država, ampak v privat sektorju je isti problem. Leta 2000 smo imeli minimalca na 40% povprečne plače, zdaj bo že na 60%. Glede na to, da smo po tem kazalniku prvi (ali pa zadnji) v EU, ta razmerja verjetno niso najbolj "zdrava".

Če neko delovno mesto ovrednotiš z 10x minimalcem in to sčasoma pride na 5x minimalec, to pomeni, da ti dejansko manj vrednotiš to delovno mesto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CiClon ()

Utk je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pri plači par jurjev je cena jogurta nepomembna. Ne dvignit minimalca ljudem, ki si komaj kupijo jogurt, zato ker se bi potem zdravnik potencialno lahko kupil 2 jogurta manj na mesec, čeprav si jih itak lahko kupi 4000, je malo za lase privlečen razlog.

Ne pravim da NE DVIGNIT, govorim o tem da razumem zakaj so nezadovoljni in hočejo višje, če ostali dobijo, tu je point...

Kot pravim

Če imam jaz 1.800 bruto in gre minimalec iz 970 na 1.200 bruto v 2 letih ali 3... meni pa nič valda bom nezadovoljen in bom želel več... to da ima nekdo namesto 1,8k pač 5k ne spremeni dejstva da z dvigom minimalca izgublja plačno moč če se mu ne dvigne plača...

Malidelničar ::

Evo, Štrukelj že meša drek!

Porušena plačna razmerja: nezadovoljstvo med šolniki in sodniki
Čeprav dogovor o višjih plačah v zdravstvu še ni potrjen, pa potrebo po takojšnji uskladitvi vidijo tudi v šolstvu, zlasti zaradi dviga plač zdravnikom, pravi Branimir Štrukelj iz Sviza.

https://www.rtvslo.si/slovenija/porusen...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

Evo, Štrukelj že meša drek!

Porušena plačna razmerja: nezadovoljstvo med šolniki in sodniki
Čeprav dogovor o višjih plačah v zdravstvu še ni potrjen, pa potrebo po takojšnji uskladitvi vidijo tudi v šolstvu, zlasti zaradi dviga plač zdravnikom, pravi Branimir Štrukelj iz Sviza.

https://www.rtvslo.si/slovenija/porusen...

Kaki drek meša? Tip dela to kar mora kot zastopnik delavcev v šolstvu... Ni on kriv da so enostransko v vladi spet nekaj dali zdravnikom...

Malidelničar ::

Mato989: V Sloveniji NIMAMO razčiščeno, da zdravniške plače NE MOREJO kolerirati s šolniki!
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

Mato989: V Sloveniji NIMAMO razčiščeno, da zdravniške plače NE MOREJO kolerirati s šolniki!

Nima veze... Sindikatova naloga je da skrbi za dobrobit članov organizacije... kako in zakaj nima veze, bistven je outcome...

Sploh pa imamo javni sistem plač, če je tako kolerira vse z vsemi... ne moreš eni skupini dat več ampak moraš naredit popolno reorganizacijo kar pa vlada ni sposobna in tu je problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

111111111111 ::

Utk je izjavil:

Jogurt je samo prispodoba. Ti povem bolj realen primer. Tuš zelo težko dobi trgovce. Kolegica je poslovodja enega Tuš centra že ene 7 let. Prejšnji mesec so dobili novo trgovko. Veš kakšna je razlika v plači? 150€ neto. Zdaj mi pa povej če se moji kolegici splača ubadati s 20 zaposlenimi? Težave z bolniško, kadrom itd... Za ušivih 150€ na mesec več?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

TheBlueOne ::

Malidelničar je izjavil:

Zakaj ne? Srednjerocni problem je dosti podoben, pri zdravnikih je pac ze kratkorocen ampak bolj resljiv.

Zdravnik lahko danes gre drugam, torej ima direktno pogajalsko izhodisce. Ampak lahko tudi dobis zdravnike od drugje, ce imas dovolj mocan JS ali pa zasebne bolnice.

Sodnik ti b.p. uide v odvetniske vode.

Solnik nima kam iti, ampak ce je preslabo in jih ne izobrazujes, bos cakal vec let po tem, ko odpravis nezadovoljstvo.

Kjer je treba upostevati, da posebej zdravniki in sodniki niso neki bojeci pretepenci za tekocim trakom. Ucitelji pravtako niso sposobni samo biti ucitelji in se znajo postaviti zase.

111111111111 je izjavil:

Jogurt je samo prispodoba. Ti povem bolj realen primer. Tuš zelo težko dobi trgovce. Kolegica je poslovodja enega Tuš centra že ene 7 let. Prejšnji mesec so dobili novo trgovko. Veš kakšna je razlika v plači? 150€ neto. Zdaj mi pa povej če se moji kolegici splača ubadati s 20 zaposlenimi? Težave z bolniško, kadrom itd... Za ušivih 150€ na mesec več?

Odvisno kaj ima za alternativo. Ce tam ostaja je zate bolj protiargument.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

TheBlueOne je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Odvisno kaj ima za alternativo. Ce tam ostaja je zate bolj protiargument.

Je že bila v merkatorju na razgovoru. Plača bo 100€ manjša in bo samo trgovka. :) Naslednji teden bo verjetno podpisala pogodbo, ker pravi da ima dovolj. Nobene odgovornosti, prideš oddelaš in greš domov. Če si bolan ostaneš doma, za trgovino nisi odgovoren, itd...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

feryz ::

Malidelničar je izjavil:

Saj veš, kaj bodo rekli šolniki.
Koliko točno bi imeli zdravnikov brez njih? Šamane, vrače in ostalo bio šaro preskoči.

Drugače pa pravijo nekako takole.
"Po podatkih mednarodne zveze cestnega prevoza IRU naj bi v Evropi do leta 2026 primanjkovalo okoli dva milijona voznikov. Zaradi vse večje razlike med številom voznikov, ki odhajajo v pokoj ali pa nehajo opravljati to delo, in novimi vozniki, se bo stopnja prostih delovnih mest voznikov povečala kar za trikrat." Vir: Finance
Pričakujem, da bodo šoferjem ponudili vsaj 10 jurjev neto. Drugače vas tudi zdravnik ne bo imel s čim prerezati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

ales85 ::

CiClon je izjavil:

Govorimo o tem, da bi se morale tudi ostale plače dvigati z minimalno. V JS to določa država, ampak v privat sektorju je isti problem. Leta 2000 smo imeli minimalca na 40% povprečne plače, zdaj bo že na 60%. Glede na to, da smo po tem kazalniku prvi (ali pa zadnji) v EU, ta razmerja verjetno niso najbolj "zdrava".

Če neko delovno mesto ovrednotiš z 10x minimalcem in to sčasoma pride na 5x minimalec, to pomeni, da ti dejansko manj vrednotiš to delovno mesto.

Ja potem pa ne bomo vsi enaki! /s

Zakaj ne? Srednjerocni problem je dosti podoben, pri zdravnikih je pac ze kratkorocen ampak bolj resljiv.

Zdravnik lahko danes gre drugam, torej ima direktno pogajalsko izhodisce. Ampak lahko tudi dobis zdravnike od drugje, ce imas dovolj mocan JS ali pa zasebne bolnice.

Sodnik ti b.p. uide v odvetniske vode.

Solnik nima kam iti, ampak ce je preslabo in jih ne izobrazujes, bos cakal vec let po tem, ko odpravis nezadovoljstvo.

Kjer je treba upostevati, da posebej zdravniki in sodniki niso neki bojeci pretepenci za tekocim trakom. Ucitelji pravtako niso sposobni samo biti ucitelji in se znajo postaviti zase.

Saj tudi učiteljev več ne dobiš... sploh za matematiko, fiziko in računalništvo... tega kadra več ni v osnovnih šolah (in verjetno tudi srednjih)

Sicer pa koliko bi imel zdravnik plače če ga učitelj ne bi izučil?

111111111111 je izjavil:

Je že bila v merkatorju na razgovoru. Plača bo 100€ manjša in bo samo trgovka. :) Naslednji teden bo verjetno podpisala pogodbo, ker pravi da ima dovolj. Nobene odgovornosti, prideš oddelaš in greš domov. Če si bolan ostaneš doma, za trgovino nisi odgovoren, itd...

Da ni slucajno ona bolj pesimisticne sorte in je drugje vedno vse lepse. Jaz bi raje bil sefko v pisarni za 150€ vec kot navaden delavec.

Kar se tice odgovornosti pa ni ravno problem, ce te na koncu lahko bolj kot ne samo odpustijo, ona pa v bistvu sama naredi kakor, da so jo odpustili. Sploh kdo pa pravi, da so vsi sefi kot ona in trgovke kakor so pod njeno komando? Zna biti, da bo kamor gre pritisk prenesen na zaposlene in bo bolj lenuharko izkoriscevalski sef. Drugace povedano, sedaj ima kontrolo, potem bo pa v nemilosti tistega z njenim trenutnim delovnim mestom, ki jo tudi zna videti kot konkurenco, torej dodaten pritisk.

TheBlueOne je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Da ni slucajno ona bolj pesimisticne sorte in je drugje vedno vse lepse. Jaz bi raje bil sefko v pisarni za 150€ vec kot navaden delavec.

Kar se tice odgovornosti pa ni ravno problem, ce te na koncu lahko bolj kot ne samo odpustijo, ona pa v bistvu sama naredi kakor, da so jo odpustili. Sploh kdo pa pravi, da so vsi sefi kot ona in trgovke kakor so pod njeno komando? Zna biti, da bo kamor gre pritisk prenesen na zaposlene in bo bolj lenuharko izkoriscevalski sef. Drugace povedano, sedaj ima kontrolo, potem bo pa v nemilosti tistega z njenim trenutnim delovnim mestom, ki jo tudi zna videti kot konkurenco, torej dodaten pritisk.

Ja samo takrat ji dopizdi kliče da jo je vsekalo v križu in je doma 14 dni in ne jebe 5 postov klicev od 20 zaposlenih itd...

Mato989 je izjavil:

Ja samo takrat ji dopizdi kliče da jo je vsekalo v križu in je doma 14 dni in ne jebe 5 postov klicev od 20 zaposlenih itd...

Ti morda, neka bejba, ki se v bistvu ze danes ne zna postavit zase in gre zavedno v downgrade kariere, ko bi lahko naredila vse od tega kar predlagas to, do da enostvano ne bi kaj dosti delala in samo cakalo da jo vrzejo, pa verjetno nima v sebi volje ali energije za take ideje.

Ce bi jaz bil Mercator in je res tako vestna, bi ji dal enako delovno mesto, kot ga ima in se nekoliko preplacal. Verjetno je vestna, lojalna, pridna in se sposobna z izkusnjami. Kaj pa hoces vec?

feryz je izjavil:

Koliko točno bi imeli zdravnikov brez njih? Šamane, vrače in ostalo bio šaro preskoči.

Ti osnovnosolski ucitelji se cisto prevec cenijo. Ucijo nekaj,kar lahko uci vsak normalno inteligenten s srednjesolsko izobrazbo. In nic vec.

Ni vazno kateri predmet, sem preprican, da bi marsikdo tukaj B.P. odpredaval katerikoli predmet tam...

Tu osnovnosolske kure so glupe, in zleht. Vecinoma.

Invictus je izjavil:

feryz je izjavil:

Ti osnovnosolski ucitelji se cisto prevec cenijo. Ucijo nekaj,kar lahko uci vsak normalno inteligenten s srednjesolsko izobrazbo. In nic vec.

Ni vazno kateri predmet, sem preprican, da bi marsikdo tukaj B.P. odpredaval katerikoli predmet tam...

Pol pa pojdi pa odpredavaj brez učenja zdaj Slovenščino za 8 ali 9 razred... veš še z glave vse kar si se učil?

Invictus je izjavil:

Te tudi sluzijo relativno slabo. Pa tudi niso tako zelo glupe, se vedno nekje nekaj tock nad povprecjem. Zleht? Kje pa niso zleht? :)

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti morda, neka bejba, ki se v bistvu ze danes ne zna postavit zase in gre zavedno v downgrade kariere, ko bi lahko naredila vse od tega kar predlagas to, do da enostvano ne bi kaj dosti delala in samo cakalo da jo vrzejo, pa verjetno nima v sebi volje ali energije za take ideje.

Ce bi jaz bil Mercator in je res tako vestna, bi ji dal enako delovno mesto, kot ga ima in se nekoliko preplacal. Verjetno je vestna, lojalna, pridna in se sposobna z izkusnjami. Kaj pa hoces vec?

Poglej, verjetno (popravi me) za razliko od tebe sem jaz bil v taki situaciji... Sicer jaz nisem imel 20 ljudi ampak samo 8, ampak problemi pa enaki, plača višja za 50EUR... ampak pol te pa nadrejeni drka zakaj ni to in to narejeno, hkrati ti sodelavec kliče bolniško, ti morš urejat urnike spreminjat cel plan, klicat drugega lče lahko PROSIM pride delat ali pa garat sam 2 izmeni itd... na koncu pa plačilka in dobi prodajalec več ker se ni jebal z tem ampak delal stimulacijo in se vprašaš komu na čast =)

Sicer pa učitelji sploh nimajo nekih vrhunskih plač...

Učitelj začetnik je v 32 plačnem razredu (torej osnovna šola in srednja šola) to je 1.000 EUR NETO(ok zdaj so malo dvignili mislim da bo zdaj 1.060 NETO)... skupaj z malico dobi torej na račun cca. 1.120EURmesec + potne...

V najvišjem plačnem razredu učitelj dobi dobrega 2.500 bruto ali dobrega 1.650 NETO s tem da za to mora zbrat ogromno nekih dodatnih točk v prostem času, tudi zadnji naziv ni tako enostavno dosežt (prva 2 sta easy)

Da oseba pride do 45 plačnega razreda potrebuje najmanj 20 let delovne dobe... torej v optimističnem scenariju lahko nekje 45 letni učitelj pričakuje plačo 1.650EUR + 120 malice + potni... večina jih seveda to dosega komaj proti 50-55...

Mato989 je izjavil:

Poglej, verjetno (popravi me) za razliko od tebe sem jaz bil v taki situaciji...

Te ne bom popravljal, ker nerad govorim tocno kaj delam in sem delal.

Mato989 je izjavil:

Sicer jaz nisem imel 20 ljudi ampak samo 8, ampak problemi pa enaki, plača višja za 50EUR... ampak pol te pa nadrejeni drka zakaj ni to in to narejeno, hkrati ti sodelavec kliče bolniško, ti morš urejat urnike spreminjat cel plan, klicat drugega lče lahko PROSIM pride delat ali pa garat sam 2 izmeni itd... na koncu pa plačilka in dobi prodajalec več ker se ni jebal z tem ampak delal stimulacijo in se vprašaš komu na čast =)

Ce pa ze hoces, da dam svojo perspektivo, pa je nekako tako. Sem kar flegmatik in se me take situacije bolj slabo dotaknejo. Sem pa zaradi takih in podobnih problemov ze ustavil kaksno linijo, kar je rezultiralo v dosti vec skode, kot pa ce ti manjka kaksna trgovka, samo ker sem presodil, da varnostno ni OK in se ni bilo zares izven funkcije. Tudi razne prevzame, poslovne nacrte itn. hladnokrvno prestavim, ce ni ljudi. Ce ne delas tako, pac ne dobis dodatnih resursov.

Ce pa ze hoces, da dam svojo perspektivo, pa je nekako tako. Sem kar flegmatik in se me take situacije bolj slabo dotaknejo. Sem pa zaradi takih in podobnih problemov ze ustavil kaksno linijo, kar je rezultiralo v dosti vec skode, kot pa ce ti manjka kaksna trgovka, samo ker sem presodil, da varnostno ni OK in se ni bilo zares izven funkcije. Tudi razne prevzame, poslovne nacrte itn. hladnokrvno prestavim, ce ni ljudi. Ce ne delas tako, pac ne dobis dodatnih resursov.

Nekaj je ustavitev linije, drugo je preobremenjenost obstoječega kadra v trgovini ko pridejo not stranke ki potem lahko pišejo pritožbe da niso poservisirane... Ker sem sam delal tudi na CNCjih vem da to sploh ni primerljivo.

Mene tudi to ne dvigne, in sem glede tega flegma, ampak tudi ko flegmatično pogledam plačilko in izračunam da imam preveč nalog napram sodelavcu in skoraj enako ali celo enako plačo, si rečem pač da je bolje pol downgradat na njegov nivo =) Zato to punco razumem.

Invictus je izjavil:

Mislim, da imajo skandinavci tako. Da je za učitelja potrebna srednja šola in šnelkurs za delo z mulci.
Ni videti, da bi jim šlo kaj slabše.

Pri nas je pač tako, da naj bi bili super pametni in šolani. Čeprav je povečini tako, kot si ti napisal.

Mato989 je izjavil:

Nekaj je ustavitev linije, drugo je preobremenjenost obstoječega kadra v trgovini ko pridejo not stranke ki potem lahko pišejo pritožbe da niso poservisirane... Ker sem sam delal tudi na CNCjih vem da to sploh ni primerljivo.

Mene tudi to ne dvigne, in sem glede tega flegma, ampak tudi ko flegmatično pogledam plačilko in izračunam da imam preveč nalog napram sodelavcu in skoraj enako ali celo enako plačo, si rečem pač da je bolje pol downgradat na njegov nivo =) Zato to punco razumem.

Jaz govorim o vsaj vec 100k€ izpada, tako da res ni primerjave.

Se vedno pa jaz ne bi naredil kakor ti in kolegica, pa ne da ne razumem, samo optimalna se mi ne zdi. Mi tudi ni jasno zakaj vas toliko postopa s to uzaljenostjo? Se pa ja streljas v koleno, ce navzven kazes, da nisi bil sposoben. Jaz bi iztisnil kar se da od trenutnega in menjal, ko bi se lahko kam prodal na enako ali boljse. V sedmih letih trpljenja ne imeti backupa se mi zdi noro. Ce pa mas alterantivo pa si b.p. samozavesten in ti pritiskas na svoje sefe. Ce je utemeljeno in te vrzejo se pade kaksna odskodnina.

Na Finskem moras narediti neko fakulteto, potem pa opravis magisterij iz izobrazevanja.

Seveda pa se nekaj, kar bi moral biti obvezen korak pri izbiri kandidata -> PSIHO TESTI.

TheBlueOne je izjavil:

V sedmih letih trpljenja ne imeti backupa se mi zdi noro. Ce pa mas alterantivo pa si b.p. samozavesten in ti pritiskas na svoje sefe. Ce je utemeljeno in te vrzejo se pade kaksna odskodnina.

Vecina ljudi ni taka, ali pa si ne more privosciti.

Backup za trgovko/trgovca je zamenjati trgovinsko verigo.

Lahko bluzis, ampak so tam gor tako ali tako sami psihopati, ki jih zanima samo cimvecji dobicek...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

feryz je izjavil:

Mislim, da imajo skandinavci tako. Da je za učitelja potrebna srednja šola in šnelkurs za delo z mulci.
Ni videti, da bi jim šlo kaj slabše.

Pri nas je pač tako, da naj bi bili super pametni in šolani. Čeprav je povečini tako, kot si ti napisal.

Zna biti, da so skandinavci zadovoljni z denarjem in ne, ker ne potrebujejo kvalifikacij? Ali bi ti spustil kakovost, da bi imel vecji pool kandidatov in ohranil slabe place?

Se vedno pa ti ostanejo sodniki in zdravniki kot glavni problem.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz govorim o vsaj vec 100k€ izpada, tako da res ni primerjave.

Se vedno pa jaz ne bi naredil kakor ti in kolegica, pa ne da ne razumem, samo optimalna se mi ne zdi. Mi tudi ni jasno zakaj vas toliko postopa s to uzaljenostjo? Se pa ja streljas v koleno, ce navzven kazes, da nisi bil sposoben. Jaz bi iztisnil kar se da od trenutnega in menjal, ko bi se lahko kam prodal na enako ali boljse. V sedmih letih trpljenja ne imeti backupa se mi zdi noro. Ce pa mas alterantivo pa si b.p. samozavesten in ti pritiskas na svoje sefe. Ce je utemeljeno in te vrzejo se pade kaksna odskodnina.

Kako bi ali ne bi nekdo naredil niti ni bistveno, bistveno je to da če plača ne odraža dejanskega truda in psihične obremenitve, je POPOLNOMA razumljivo it delat za 10% ali 15% manj v zameno za 50% manj psihičnega stresa

Invictus je izjavil:

Lahko bluzis, ampak so tam gor tako ali tako sami psihopati, ki jih zanima samo cimvecji dobicek...

Pac da v sedmih letih najdes samo downgrade kot kompromis je ze malo zalostno. Ona ni trgovec, ona bo trgovec. Trenutno je delovodja, ki glede na povedano kaze dolocene kvalitete. V industriji takih kar primanjkuje. Sploh pa ce drzi kar pises, bo ena od normalnih delovodij postala navadna trgovka pod drugim psihotom.

TheBlueOne je izjavil:

Yep, ti dam zelo prav.
Ko imaš za sabo več deset obravnav na "gospodarskem" sodišču in ugotoviš, da sodniji niso jasni niti najbolj osnovni pojmi v zvezi s papirji v firmah, se še kako zaveš, da imaš problem.

feryz je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Yep, ti dam zelo prav.
Ko imaš za sabo več deset obravnav na "gospodarskem" sodišču in ugotoviš, da sodniji niso jasni niti najbolj osnovni pojmi v zvezi s papirji v firmah, se še kako zaveš, da imaš problem.

Ja tega ne vidijo vecni rusitelji JS in kritiki tega koliko denarja tja gre. Slej kot prej imas problem kakovosti in vecino sposobnih tam, kjer je denar. Kar pa je konkretno tujina ali zasebno zdravstvo, za sodnike odvetnistvo.

TheBlueOne je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pac da v sedmih letih najdes samo downgrade kot kompromis je ze malo zalostno. Ona ni trgovec, ona bo trgovec. Trenutno je delovodja, ki glede na povedano kaze dolocene kvalitete. V industriji takih kar primanjkuje. Sploh pa ce drzi kar pises, bo ena od normalnih delovodij postala navadna trgovka pod drugim psihotom.

Kaj pa ti misliš, večina dobrih delovodij in poslovodij je že davno odšla... Ko grem pogledat bivše firme kjer sem delal, vwsi sposobni in dobri so odšli, ostanejo grebatorji in psihoti večinsko, torej s tistimi ki so najbolj težili pri nelogičnih stvareh.
««
44 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249236 (17060) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075127 (56407) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430197 (25563) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167223 (53353) bbf

Več podobnih tem