» »

Broadcom bo kupil VMware

Broadcom bo kupil VMware

Slo-Tech - Broadcom je potrdil govorice in napovedal prevzem VMWara, za kar bodo odšteli 61 milijard dolarjev in obenem prevzeli osem milijard dolarjev dolga, ki ga ima tarča. Prevzem, ki bo plačan s kombinacijo denarnih sredstev in delnic, je eden največjih v zgodovini. Pred prevzemno ponudbo je bila tržna kapitalizacija VMwara 50 milijard dolarjev, od prejšnjega tedna pa je poletela za tretjino. Delnice Broadcoma so sprva izgubile tri odstotke, sedaj pa so izgubo že nadoknadile. Investitorji torej verjamejo, da bo prevzem uspel in da ne bo negativno vplival na podjetje.

Broadcom je podjetje, ki proizvaja polprevodniške čipe. S tržno kapitalizacijo 220 milijard dolarjev je sposoben kupiti VMWare, vprašanje pa je, kaj bi s tem pridobil. Spomnimo, da je Broadcom že leta 2018 za 18 milijard dolarjev kupil CA Technologies, leto pozneje pa za 11 milijard dolarjev Symantec. A če sta bili ti podjetji v zreli ali celo pozni fazi svojega življenjskega cikla, je VMware živahno podjetje, ki deluje na področju virtualizacije, storitev v oblaku in podobno. VMware je bil naprodaj že od lanskega leta, ko se ga je Dell naveličal, in med snubce so uvrščali tudi Intel. Tudi Broadcomu bo gotovo koristil, saj je poslovanje VMware predvidljivejše in stabilnejše, predvsem pa dobičkonosno.

EMC je kupil VMware leta 2003, a ga je pustil kot ločeno podjetje s svojim upravnim odborom. Ko je Dell leta 2015 kupil EMC, je VMware preživel nedotaknjen. Dell je tedaj za cel EMC odštel 67 milijard dolarjev, sedaj pa se bo samo VMware prodal za skoraj toliko. Med največjimi zmagovalci je tudi Michael Dell, ki ima v lasti 40 odstotkov podjetja Dell. Sklad Silver Lake, s katerim sodeluje, ima v lasti še 10 odstotkov podjetja. Oba sta prevzem blagoslovila. Prevzem morajo odobriti še protimonopolne inštitucije, zaradi česar pred leti Broadcomov prevzem Qualcomma ni uspel.

9 komentarjev

dexterboy ::

Skoraj bi si upal staviti, da se bo Dell-u nekega dne še kolcalo za VMware-om. Takšno kokoš, ki nese jajca, pa čeprav niso zlata, se preprosto ne prodaja... Ampak oni že vejo, kaj je prav ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

zavajon ::

dexterboy je izjavil:

Skoraj bi si upal staviti, da se bo Dell-u nekega dne še kolcalo za VMware-om. Takšno kokoš, ki nese jajca, pa čeprav niso zlata, se preprosto ne prodaja... Ampak oni že vejo, kaj je prav ;)

Med največjimi zmagovalci je tudi Michael Dell, ki ima v lasti 40 odstotkov podjetja Dell

Pa misliš, da bo obubožal, če bo izgubil eno tako kokoš?

c3p0 ::

Obubožal ne, lahko pa je kot tisti milijarder, ki mu je po krizi ostala le še ena od teh in se je raje ubil.

bbbbbb2015 ::

dexterboy je izjavil:

Skoraj bi si upal staviti, da se bo Dell-u nekega dne še kolcalo za VMware-om. Takšno kokoš, ki nese jajca, pa čeprav niso zlata, se preprosto ne prodaja... Ampak oni že vejo, kaj je prav ;)


Ne, to sigurno, da se mu ne bo kolcalo. Zdaj o VMWAREu verjetno zgodovino poznaš, da zdaj tu ne pišem obširnega posta. VMWARE je naredil prvi praktični hipervizor, oz. natančneje bare-metal hipervizor, ki je omogočil precejšnjo konsolidacijo serverjev.

Vse to je posledica dejstva, da so Intel (oz. AMD) in tudi v bistvu vsi ARM procesorji imajo virtualizacijo (saj so tudi tako močni). Virtualizacijo imajo tudi POWER procesorji, tudi vsi IBM mainframe procesorji imajo virtualizacijo pa dobesedno od 1960, s tem,da imajo zdaj pa fancy ime procesorja:
https://arstechnica.com/gadgets/2021/09...

Po domače, raja (enemy) je pred vrati, vsakdo ima motiko, vile ali motorko. Hoče del virtualizacijskega kolača, ki ga sedaj v precejšnji meri drži VMWARE, nekaj pa tudi IBM, z nakupom RED-HATA.

VMWARE ne more več potegniti zajca iz klobuka, to ga je že potegnil. Zdaj je samo stvar erozije strank in poslov - MORDA, AMPAK MORDA bodo novi Apple, inovirali nekaj, naredili nekaj karkoli, da bodo (še naprej) glisirali na vodi. Samo možnosti so relativno majhne. In VMWARE je sedaj za prodati, ko je cena zelo visoka.

Zgodovina sprememb…

xandros ::

Počasen zaton VmWare-a. Drugi igralci bodo jemali trg.
Zdaj bodo najvec iztrzili.

Invictus ::

VmWare bo imel vedno trg, vprašanje pa bo dobičkonosnost.

Docker je pobral nekaj zadev, tudi niveč zastonj, da se je ukinilo VmWare farme, ampak včasih preprosto brez virtualk ne gre...

Tako ali tako se velike firme dfostikrat odločajo glede na trenuten hype, če je dovolj denarja.

Če ga ni, pač ne delaš novih projektov ampak furaš staro dalje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Voluharr ::

Hja...
Res da so bili prvi.
Proxmox jih je po mojem mnenju vseeno prehitel po desni.
Saj če gledam CEPH, ZFS, ...
Ne bom rekel, da je idealno, so zadeve, ki delajo na VmWareu bolje, vendar zame ne upraviči cene.
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

ZigaZiga ::

Broadcom je podjetje, ki proizvaja polprevodniške čipe. S tržno kapitalizacijo 220 milijard dolarjev je sposoben kupiti VMWare, vprašanje pa je, kaj bi s tem pridobil.


Mislim, da bo Broadcom znanje v VMWare uporabil za optimizacijo virtualizacije na svojih ARM čipih oziroma obratno, svoje ARM čipe optimiziral, da bo virtualizacija boljša.
Verjetno za kakšno bolj specializirano nišo, ne za navadno javnost.

Samo vi se raje pregovarjate, kako bo VMWare izgubljal uporabnike, namesto da bi pomislili, kakšno znanje imajo zaposleni v VMWare.

Broadcom ima že zdaj polno software-a, kar bi opazili, če bi šli pogledat njihovo spletno stran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZigaZiga ()

l0g1t3ch ::

Brian Madden je lepo napisal v kakem stanju je vmware interno.

100% potrjuje to kar sodelavci pravijo že zadnja 3 leta, da gre kvaliteta sw-ja po klancu navzdol in da je support vse slabši.

Na srečo skoraj nimam več opravka z VMware.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Broadcom bo kupil VMware

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
96929 (4910) l0g1t3ch
»

Musku bodo Teslo pomagali kupiti Savdijci

Oddelek: Novice / Rezultati
116907 (4852) Zheegec
»

Uradno: Dell bo prevzel EMC

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
614161 (13131) opeter
»

Alibaba in ZDA v pričakovanju največje javne ponudbe delnic

Oddelek: Novice / Ostale najave
96914 (5537) Tilen
»

Dell ima več snubcev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
74664 (3827) BaToCarx

Več podobnih tem