» »

Se kaj plete med Dellom in EMC-jem?

Se kaj plete med Dellom in EMC-jem?

The Wall Street Journal - Po neuradnih virih, ki jih citira The Wall Street Journal, ki je običajno precej dobro obveščen, se Dell in EMC pogovarjata o združitvi. Dell je tretji največji proizvajalec osebnih računalnikov, EMC pa je velikan na področju shranjevanja podatkov, ki ima v lasti tudi VMWare. Podatkov o ceni seveda še ni, a glede na EMC-jevo tržno kapitalizacijo okrog 50 milijard dolarjev bi šlo za enega največjih prevzemov (nakup Broadcoma za 37 milijard dolarjev je največji v računalniški branži). Dell se pogovarja tudi z bankami glede financiranja morebitnega prevzema. EMC-jeve delnice so po objavi špekulacij poletele za osem odstotkov.

Hedge sklad Elliott Management Corp., ki ima v lasti dva odstotka EMC-ja, na podjetje pritiska z zahtevo po odprodaji VMWara, v katerem ima EMC 80-odstotni tržni delež. VMWare ima tržno kapitalizacijo 34 milijard dolarjev, zato je povsem možno, da bo EMC to podjetje prodal, preden bi ga Dell prevzel. EMC je tudi lastnik RSA. Dell pa je predlani dobil nova lastnika, in sicer sta za 25 milijard podjetje kupila ustanovitelj Michael Dell in sklad Silver Lake, od česar ima še vedno 12 milijard dolarjev dolga.

Če se bo prevzem res zgodil, kar je še daleč od gotovega, bodo največ pridobili EMC-jevi delničarji, osebno zmago pa si bo gotovo pripisal Elliott. Bomo videli.



3 komentarji

vostok_1 ::

Just don't touch Oracle!

dexterboy ::

Osebno ne razumem teh prevzemov. Zgodijo se zgolj in samo ZARADI cekinov. V ozadju pa, "ko jebe" stranke in uporabnike, če ostanejo brez dela funkcionalnosti in podpore. Ker ne razumem, zakaj hočejo PRVO prodati VMWare sistem, pa se šele NATO poročiit. Saj je vendar tudi alkoholnim brezdomcem v Bronxu jasno, da ne daš od hiše stran kuro, ki nosi zlata jajca....
Tale svet gre res v "maloro". Le vlak je od SŽ, pa so vseskozi remonti :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

user1618 ::

"If we were supposed to talk more than listen
we would have been given two mouths and one ear"
- Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Western Digital prevzema SanDisk

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
179479 (8229) 66speeder66
»

Uradno: Dell bo prevzel EMC

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
614113 (13083) opeter
»

Izogibanje davkom IT-multinacionalk II: denar je že v ZDA

Oddelek: Novice / Ostale najave
2510742 (8438) ABX
»

Dell ima več snubcev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
74624 (3787) BaToCarx
»

Apple večji od Microsofta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27451623 (45918) Lonsarg

Več podobnih tem