» »

Katere ribe v konzervi?

Katere ribe v konzervi?

««
8 / 8
»
»»

mojsterleo ::

Nova marketinška strategija za prodajo rib v pločevinki:

Poreklo: Kitajska, priljubljeno v Gani. Da nima Hofer kaj vmes? :))

Zgodovina sprememb…

barakus ::

Opazil sem da trenutno lidl in špar nimata očiščenih sardin brez kosti in kože naprodaj. Ali imajo to samo sezonsko ali kako? In ali ina kakšna druga trgovina?

barakus je izjavil:

Opazil sem da trenutno lidl in špar nimata očiščenih sardin brez kosti in kože naprodaj. Ali imajo to samo sezonsko ali kako? In ali ina kakšna druga trgovina?

Ja trenutno je tovrstna ponudba res ubožna. Možno je da bi jih dobil v Leclercu, od Connetable so skoraj vedno na polici brez kože in kosti, je pa cena cca 3 eur (večja 140g pločevinka).
Drugače pa skuša, tuna fileti.

JanBrezov ::

Kak mesec dni nazaj sem bil v Leclercu Maribor in sem bil kar malce razočaran glede sardin v pločevinki. Videl sem samo "naše" sardine, Eva, mogoče Delamaris, od francoskih firm sem videl samo skušo (v paradižnikovi omaki, kupil) in tunino. Imajo francoske sardine v pločevinki kje drugje ali kako?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JanBrezov ()

donvito ::

Test sardin.

JanBrezov je izjavil:

Kak mesec dni nazaj sem bil v Leclercu Maribor in sem bil kar malce razočaran glede sardin v pločevinki. Videl sem samo "naše" sardine, Eva, mogoče Delamaris, od francoskih firm sem videl samo skušo (v paradižnikovi omaki, kupil) in tunino. Imajo francoske sardine v pločevinki kje drugje ali kako?

V Ljubljani imajo kar nekaj izbire od St. Gilles (znamka Les Dieux) in Connétable, imajo pa tudi pod svojo regionalno znamko. Samo moraš priti ob pravem času ker stvari hitro prodajo.

Po prvomajskih sem videl, da imajo pod svojo znamko Marque Repere sardine v evoo iz Portugalske za 1,58 eur (velika pločevinka). Ja, dejansko iz Portugalske in ne Maroka. Bila jih je orng polna polica (vsaj 100 pločevink). Kupil sem 10 komadov. Ko sem prišel čez dva tedna je bilo vse spraznjeno. ;((
Connetable vse prazno še tisto za 3,5 eurov.... 8-O

Kakorkoli če rabite kakovostne sardine iz Francije, pol priporočam že velikokrat omenjeni La Belle Iloise.

donvito je izjavil:

Test sardin.

Zmagovalka je Adriatic Queen sardine v OO. Ker so pri nas full drage (okrog 2,29 eur) pa je dober nadomestek Eurospin jadranske sardine v OO od iste firme za 0,99.8-)

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

donvito je izjavil:

Test sardin.

Delamarisa nikjer. Zmaga hrvaška. Smrdi, smrdi.

vinkop ::

Brezplačne poštnine pa iz Francije ni ? Malo preveč mi je plačevati 17€ za 8 pločevink sardin...

Ganon je izjavil:

donvito je izjavil:

Test sardin.

Delamarisove sardine pakirajo prav tako na hrvaškem, v Conex trade iz Trilja.

vinkop je izjavil:

Brezplačne poštnine pa iz Francije ni ? Malo preveč mi je plačevati 17€ za 8 pločevink sardin...

Žal ne. Jaz naročim ponavadi 28 pločevink sardin (paketki 7x 4 pločevinke) in je dostava 20 eurov. Kar eno pločevinko podraži za 0,7 eura kar se mi zdi sprejemljivo, glede na to da druge opcije itak ni.

Zgodovina sprememb…

T743 ::

MojsterLeo

"Delamarisove sardine pakirajo prav tako na hrvaškem, v Conex trade iz Trilja."

Kaj pa počnejo potem v obratu v Pivki?

T743 je izjavil:

MojsterLeo

"Delamarisove sardine pakirajo prav tako na hrvaškem, v Conex trade iz Trilja."

Kaj pa počnejo potem v obratu v Pivki?

Jah kaj češ, globalizacija. Argeta paštete tudi delajo v glavnem v Bosni.

Kaj počnejo v Pivki? Ribje solate in ribe z zelenjavo. Skuša, tuna, orada, losos.
Sicer se sprašujem kako dolgo še, ker je skuša izgubila MSC certifikat za trajnostni ulov, ampak očitno še furajo dalje in nikome ništa.

Zgodovina sprememb…

harvey ::

Ganon je izjavil:

donvito je izjavil:

Test sardin.

Pred kratkim dobil v dar par komadov hrvaškihsardin - Mardešić (Dugi otok). Ocena - razočaran, ker pri takih tradicionalnih ribjih fabrkah imam za referenco Portugalce.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey je izjavil:

Pred kratkim dobil v dar par komadov hrvaškihsardin - Mardešić (Dugi otok). Ocena - razočaran, ker pri takih tradicionalnih ribjih fabrkah imam za referenco Portugalce.
Mardešić sem nekaj let nazaj kupil Lendavi v Tuš - Kea trgovini. Prodajali so v rastlinskem, z limono in v oljčnem
(pločevinke v škatlici), potem kasneje pa sem nekje v SV Sloveniji našel še v EVOO (modro pločevinko z mornarčkom). Po sami konsistentnosti in kvaliteti ribe so bolj v rangu EVA sardin (sardine za radnike).
Očitno jih gor drži predvsem profitabilen posel s francosko firmo Connétable.
Meni osebno so francoske sardine boljša referenca kot portugalske. Pri portugalcih zna kvaliteta precej nihati, francoska kvaliteta ribe pa je zelo konsistentna.

starfotr ::

mojsterleo je izjavil:

Mogoče je ulovljeno v Gani ter z ladjo odpeljejo do PRC. Kitajci pa to potem spravijo v konzerve in gre do Evrope ali US.

Fishing industry in Ghana @ Wikipedia

starfotr je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Mogoče je ulovljeno v Gani ter z ladjo odpeljejo do PRC. Kitajci pa to potem spravijo v konzerve in gre do Evrope ali US.

Fishing industry in Ghana @ Wikipedia

Hm ne bi rekel, pa btw. 40.000 ton ulova sardel (najverjetneje mislijo na Sardinella Aurita) letno je ful malo. V Maroku lahko ena fabrika konzerv dnevno obdela do 50 ton sardin.

AI:

Gana letno ulovi povprečno od 20.000 do 40.000 ton sardel (lokalno imenovanih sardinella), vendar se industrija zaradi prevelikega ulova sooča s hudo krizo, saj so nedavni ulovni rezultati padli na zgodovinsko nizkih približno 17.000 ton.Zgodovinsko gledano je Gana neto uvoznica sardel, da bi zadostila domačemu povpraševanju. Kljub temu država izvozi manjšo količino predelanih, pripravljenih ali konzerviranih sardel – v vrednosti približno od 135.000 do 161.000 dolarjev letno (kar ustreza približno 68 tonam).

Izvozne destinacije

Glede na podatke o svetovnem ladijskem prometu in trgovini (viri: OEC World, Selina Wamucii) se ganski izvoz sardel večinoma premika na naslednje trge:
Združeno kraljestvo: Največji posamični kupec, ki predstavlja več kot 70 % vrednosti izvoza ganskih konzerviranih sardel (približno 118.000 USD).
Finska: Sekundarna evropska destinacija, ki predstavlja približno 11.100 USD trgovinske vrednosti.
Združene države Amerike: Od tam uvozijo za približno 10.400 USD predelanih izdelkov.
Regionalne sosede v Zahodni Afriki: Manjše količine se prodajajo čez mejo v Benin (8.900 USD) in Slonokoščeno obalo (7.570 USD).
Kanada: Prejema občasne minimalne količine svežih ali hlajenih rib.Ključne značilnosti ganskega trga sardelPrednost ima domača poraba: Velika večina sardel, ki jih ulovijo lokalni ribiči z ročnimi kanuji, se prekadi, posuši ali porabi doma. Ta riba je glavni vir poceni beljakovin za prebivalstvo.

Uvozni primanjkljaj:

Ker je lokalni morski ulov v zadnjem desetletju močno upadel, Gana množično uvaža konzervirane sardele (predvsem iz Kitajske, Maroka in Španije), da bi pokrila domače potrebe.

Clever2023 ::

V preteklosti je imel Lidl danske skuše (Saeby), ki so mi bile odlične, tudi cenovno so bile ugodne, sedaj jih nimajo več.

Priporočate kaj primerljivega?

kixs ::

Tole vsake toliko vzamem v Eurospinu:

Fileji skuše na žaru 120g. Imas v oljcnem olju ali v naravni slanici.

x

x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Musashi ::

Meni so pa dobre najcenejše sardine v Lidlu. Jebiga zdaj. Poznavalci a so za kaj?

JanBrezov ::

Clever2023 je izjavil:

V preteklosti je imel Lidl danske skuše (Saeby), ki so mi bile odlične, tudi cenovno so bile ugodne, sedaj jih nimajo več.

Priporočate kaj primerljivega?

Jaz sem sedaj preklopil na file skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju, čeprav je olja zelo malo, mogoče za eno žlico. Pločevinka je skoraj enaka tej na sliki:

Tiste na žaru v podolgovati pločevinki so iste iz Eurospina in Lidla (ista firma). Riba ki je notri je Scomber Colias (Lokarda, nemci ribi pravijo Thunfisch - hm zakaj že?). No včasih je bila Eurospinova celo nekaj cenejša, sedaj pa je vseeno kje kupiš.

Lahko potrdim da je omenjena Skuša dobra, vendar pa to ni zamenjava za dansko skušo Saeby ki je Scomber Scombrus. Žal kot sem večkrat omenil je omenjena skuša izgubila MSC certfikat za trajnostni ulov, zato lahko pričakujemo, da bo počasi izginila s polic.

Musashi je izjavil:

Meni so pa dobre najcenejše sardine v Lidlu. Jebiga zdaj. Poznavalci a so za kaj?
Za Lidl proizvajata Maroška Seaoptima iz Agadirja in Cumarex iz Tetouana, obe kolikor vidim po spletnih podatkih, zelo solidni podjetji, ki sourcata ribe direktno iz Maroka.

Kar se kakovosti tiče sem v zadnjem mesecu konzumiral Lidl sardine v oljčnem olju, v paradižniku in v sončničnem olju z limono (torej vse kar imajo). Za vse tri lahko rečem thumbs up. Kar Lidlu res manjka so sardine s feferoni. Te sem ponavadi kupil v Hoferju, sedaj pa jih nimajo več nikjer. Upam da to berejo in bodo moje želje uslišane…:D

jest10 ::

Meni se tele od Eva, "plava riba" zdijo dosti solidne.

windigo ::

Redno kupujem sardine Blue King v oljčnem olju iz Eurospina (prav posebej hodim tja ponje), in Lidlove v oljčnem olju, oboje so zame zadosti dobre zaenkrat. Skuše pa občasno Ondina iz Evrospina v kozarcu.
Truth is not negotiable!

jest10 je izjavil:

Meni se tele od Eva, "plava riba" zdijo dosti solidne.

Niso napačne ampak format je nenavaden. Pa tele majhne konzervice mi niso všeč, tudi pri Delamarisu ne. EVA bi res lahko ponudila kaj bolj zanimivega. Včasih so prodajali sardine s črnimi olivami, z rožmarinom, kaprami, sušenim paradižnikom.

windigo je izjavil:

Redno kupujem sardine Blue King v oljčnem olju iz Eurospina (prav posebej hodim tja ponje), in Lidlove v oljčnem olju, oboje so zame zadosti dobre zaenkrat. Skuše pa občasno Ondina iz Evrospina v kozarcu.
Optimalna izbira. K temu bi dodal še Spar S-Budget sardele v oljčnem olju, poreklo Maroko (1,19 eur) in Marque Repere (kakovostna znamka E-Leclerc) sardine v EDOO, poreklo Portugalska (1,58 eur).

Zgodovina sprememb…

Dobil v dar, nisem pa še probal. Kdo pozna te sardine?

donvito je izjavil:

AI:
Titus Sardines are primarily canned and produced in Morocco, and are highly popular across West African markets like Nigeria and Cameroon. The brand is famously manufactured by the Unimer Group.

Si jih v Hoferu dobil za darilo? 3rd world popularnost pa to. :))

mojsterleo je izjavil:

donvito je izjavil:

AI:
Titus Sardines are primarily canned and produced in Morocco, and are highly popular across West African markets like Nigeria and Cameroon. The brand is famously manufactured by the Unimer Group.

Si jih v Hoferu dobil za darilo? 3rd world popularnost pa to. :))

Sicer sem naročil druge, samo jih ni dobila, so pa kupljene v Franciji, je pa rekla, da mi jih lahko prinese prijatelj, ki živi v Franciji, s katerim so bili gor.
Te sem hotel:

donvito je izjavil:

Sicer sem naročil druge, samo jih ni dobila, so pa kupljene v Franciji, je pa rekla, da mi jih lahko prinese prijatelj, ki živi v Franciji, s katerim so bili gor.
Te sem hotel:

V Franciji lahko kupiš toliko dobrih pločevink sardin, potem pa ti prinesejo škrtice ravno najcenejši Maroški Titus. ;((
Sicer priznam, npr. La Belle Iloise so zelo butični in jih tudi v Franciji ne dobiš kar tako brez da bi naredil nekaj deset kilometrov (američani pa imajo samo peno v ustih, ker v ZDA ne izvažajo). Sodelavka ima sestro v Pau in dve leti nazaj sem naročil par pločevink pa niso našli nobene trgovine s to firmo tako da so mi dostavili ene druge. Zato sem se odločil da začnem pri njih preko spleta nakupovat ker drugače ne gre.
Kar se tiče Luzienne sardines in Pitomail, oboje vrhunsko, probal v degustacijskih paketih, ampak res ni po mojem okusu oziroma lahko dobim / naredim lastne približke.
Zaenkrat bi rekel da so najbolj vrhunske njihove sardine z začimbami in dišavnicami (Sardines aux épices et aux aromates), dejansko rang 11/10.
Tukaj je video review: https://www.youtube.com/shorts/sZZ0PTw-...
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupujete omega 3 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11342709 (1839) Okapi
»

katera tuna v olivnem olju ? (strani: 1 2 3 4 )

16848710 (17924) mitkos
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

16230885 (24711) IL_DIAVOLO
»

Ribe z zelenjavo

206680 (6083) whatever

Več podobnih tem