Forum » Loža » Črne Olive (konzerve) Kje kupiti ?
Črne Olive (konzerve) Kje kupiti ?
#000000 ::
Gre za črne olive, seveda v olivnem olju in v takih oglatih konzervah kot litrško mleko recimo, ble so neke zelene ali svetlo modre barve (piksne) in nekaj je pisalo v značilni grški typografiji, ampak pojma nimam kaj, in kje sem jih kupoval ker jih nisem že vsaj 10 let ne kupil ne videl nikjer, zdej pa so mi nekak pridišale in bi jih, a nimam pojma kje dobit ?
Ve kdo za kaj podobnega, zelene v slanici me ne zanimajo.
Ve kdo za kaj podobnega, zelene v slanici me ne zanimajo.
harvey ::
Zakon olive kalamata v piksni in v oljčnem olju.Poglej v kakem hipermarketu Spar mali Spari nimajo takega asortimana.
Znamka je iliada.
Znamka je iliada.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
#000000 ::
so tele al se motim ker se ne spomnim več je pa zlo blizu pomojem so taprave.
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
harvey ::
so tele al se motim ker se ne spomnim več je pa zlo blizu pomojem so taprave.
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
Taprave
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
harvey ::
Če si navdušenec nad olivami ti priporočam, da kdaj posežeš tudi po italijanski varianti - olive taggiasche. Imaš tako izvedbo v solnici kot v olju, samo za to je potrebno čez mejo. Drugače pa imaš tudi čedalje več domačih lokalnih pridelovalcev "oljk" z lokalni sortami primernimi za vlaganje. Te delikatese so bolj lokalne narave pri oljkarjih kot dodani program ali pa v kakšnih bolj specializiranih delikatesah.
Sicer pa si lahko oljno varianto narediš tudi sam. Olive vložene v solnici spereš, daš v pekač in par minut na 150 stopinj in dodaš olje. Seveda pod pogojem, da imaš kvalitetne olive/oljke in ne neko zadevo polno kisline, konzervansev in železa.
Glede na tole primerjavo se splača ob večji količini malo preveriti...
Sicer pa si lahko oljno varianto narediš tudi sam. Olive vložene v solnici spereš, daš v pekač in par minut na 150 stopinj in dodaš olje. Seveda pod pogojem, da imaš kvalitetne olive/oljke in ne neko zadevo polno kisline, konzervansev in železa.
Glede na tole primerjavo se splača ob večji količini malo preveriti...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Brias ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero brezalkoholo pivo vam je najbolj všeč? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8955 (5690) | branimirII |
» | Skuta in mladi sirOddelek: Loža | 2972 (2256) | techuser |
» | Išče se - Monster Rehab LimonadaOddelek: Loža | 1300 (878) | borisk |
» | Agrokor v stečaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 24807 (21324) | arnecan1 |
» | Mercator Žemlja mala 55 g (cena) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18775 (16590) | Mare2 |