Forum » Pomoč in nasveti » wifi povezava dveh routerjev
wifi povezava dveh routerjev
pia2001slo ::
Zdravo,
ali bi bil kdo tako dober da bi napisal step-by-step navodilo kako skonfigurirati routerja na način da sta povezana preko istega wifi-ja ?
imam dva tp-link archer C6 routerja,prvi je "glavni" ki oddaja wifi signal(internet),drugega pa bi dal v sosednjo brunarico (signala je dovolj) da bi potem nanj obesil T-2 tv komunikator za TV ker ne morem vleči UTP kabla tja.
Kako vse uštimati na drugem (oz. tudi prvem) routerju) - prvi router ima IP 192.168.1.1
najlepša hvala
ali bi bil kdo tako dober da bi napisal step-by-step navodilo kako skonfigurirati routerja na način da sta povezana preko istega wifi-ja ?
imam dva tp-link archer C6 routerja,prvi je "glavni" ki oddaja wifi signal(internet),drugega pa bi dal v sosednjo brunarico (signala je dovolj) da bi potem nanj obesil T-2 tv komunikator za TV ker ne morem vleči UTP kabla tja.
Kako vse uštimati na drugem (oz. tudi prvem) routerju) - prvi router ima IP 192.168.1.1
najlepša hvala
floyd1 ::
Guglaj "wireless bridge" in svoj model routerja. Nisem pa prepričan, da to gre s poljubnimi routerji narediti. S tistimi, na katere lahko naložiš DD-Wrt navadno gre, navodilo pa je na njihovi strani.
V-i-p ::
Mal čuden prevod, ampak ajd za prebrat bo: https://sl.wifi-help.net/nastrojka-dvux...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
GupeM ::
Pa bo T-2 komunikator delal na ta način? Po moje ne. Preveri, preden vse sestaviš, na koncu pa ugotoviš, da itak ne bo delalo.
ngc2392 ::
če maš štrom na isti varovalki v brunarici, raje nastavi powerline. veliko manj komplikacij (vsaj teoretično).
United We Stand, Divided We Fall
GupeM ::
pia2001slo ::
@GupeM
mi je že delovalo (nastavil tehnik T-2) pa je potem nehalo (ni dobil IP-ja) in se sedaj sam trudim..sem ga skonfiguriral - bom jutri priklopil
@NGC2392
varovalke so žal ločene
mi je že delovalo (nastavil tehnik T-2) pa je potem nehalo (ni dobil IP-ja) in se sedaj sam trudim..sem ga skonfiguriral - bom jutri priklopil
@NGC2392
varovalke so žal ločene
mzakelj ::
T-2 ima Vlan 2000 za TV in tega moraš speljati na drug konec ter dati na UNTAGED. Ali pa samo TV skoz spustiš. Nato se poslovi od nastavljanja rotuerjev ker si v javnem delu T-2 omrežja za TV.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 573944 (813) | A_A |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13792 (9460) | Master_Yoda |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2658 (2078) | Cifix63 |
» | router + repeaterOddelek: Omrežja in internet | 1026 (769) | tomaz321 |
» | Povezovanje dveh brezžičnih routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3952 (3149) | LeftyD |